veronica

veronica

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El segon debat tindrà lloc aquest divendres 19 d’abril a les 19 hores al Tinglado 1 del Moll de Costa

El títol del debat serà “El riu Francolí. Desaparèixer o renéixer: exemples de restauració i recuperació’

A les 21h, al finalitzar el segon debat, el públic podrà gaudir d’un espectacle de dansa inspirat en l’aigua de la companyia tarraconense Scènic Dansa

Continuant amb el cicle de debats dins de la primera edició de ‘Les Setmanes de l’aigua PortTarragona’, aquest divendres 19 d’abril, el Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà el segon debat sobre el cicle de l’aigua. Aquest segon acte portarà per títol “El riu Francolí. Desaparèixer o renéixer: exemple de restauració i recuperació”. El debat també serà dirigit pel periodista i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt. Tots els debats són oberts al públic i són retransmesos posteriorment per TAC 12. Es tracta d’un cicle on es vol tractar sobre els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. A continuació, a les 21h la companyia tarraconense Scènic Dansa, d’Elisabet Esporrín, presentarà l’espectacle de dansa sota el títol ‘El so de l’aigua amb la dansa’, un espectacle ideat i inspirat en l’aigua i creat pel ballarí Lluis Ortega.

Segon debat: 19 d’abril a les 19 hores

Aquest divendres 19 d’abril continua el cicle per parlar sobre un altre riu del territori; el riu Francolí, un debat sota el títol acte portarà per títol “El riu Francolí. Desaparèixer o renéixer: exemple de restauració i recuperació”. L’acte vol fer reflexionar sobre l’estat actual dels rius posant la mirada enrere, però, sobretot, pensant en com s’han de gestionar els nostres rius en l’actual context d’emergència climàtica, on es fa destacar l’aparició de sequeres cada cop més persistents, per afrontar els desafiaments d’un futur que ja és realitat.

La jornada estarà moderada pel periodista i president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt, amb l’objectiu de generar un debat dinàmic amb propostes de present i futur a partir de la participació dels tres ponents. El debat estarà obert al públic i serà retransmès per la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC 12.

Participants al segon debat

Victor Álvarez López - Coordinador tècnic d’Ecologistes en Acció a Tarragona. Participa en el projecte de restauració del tram final del riu Francolí a Tarragona, liderat per Ecologistes en Acció

Guillermo García Pérez - Biòleg especialista en ecologia i hidrogeomorfologia fluvial. Amb 28 anys d’experiència i estàncies a centres als EEUU, la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Actualment és director de MN Consultors en Ciències de la Conservació, i Cap del seu Departament d’Ecologia Fluvial. Com a assessor d’administracions mediambientals i hidràuliques estatals i autonòmiques, i en el marc de projectes europeus, ha dirigit més d’un centenar d’estudis, estratègies, i recerques envers la hidrogeomorfologia aplicada, l’hidrobiologia i l’ecologia ripària de rius mediterranis, així com projectes de restauració d’alta complexitat.

Laureà Giné Benaiges - Biòleg, ha desenvolupat el seu àmbit professional en l'avaluació ambient i la gestió i restauració d'espais naturals. I en l’àmbit de la docència com a professor associat a la URV al grau de Geografia anàlisi territorial i sostenibilitat

Dansa | El so de l’aigua amb la dansa

La dansa també està present en aquesta primera edició de ‘Les Setmanes de l’Aigua #PortTarragona’. Aquest 19 i 26 d’abril a les 21h al Tinglado 1 del Moll de Costa es representarà l’espectacle de dansa sota el títol ‘El So de l’Aigua i la Dansa, amb el Port de Tarragona’. Cal recordar que el Port de Tarragona ofereix els espectacles a tota la ciutadania amb entrada lliure i aforament limitat. Es tracta d’un espectacle de dansa inspirat en l’aigua a càrrec de Scènic Dansa, dirigit per Elisabet Esporrín i amb direcció artística del ballarí Luis Ortega. Esporrín, directora de Scènic Dansa, compta amb més de 30 anys de trajectòria a Tarragona, es dedica en cos i ànima a la dansa en totes les seves disciplines. El centre ha rebut el reconeixement com a Escola Autoritzada pel Departament d’Educació per la Generalitat de Catalunya).

Següents jornades del cicle: 26 d’abril i 3 de maig

El 26 d’abril amb el debat “El riu Ebre. La connexió de conques: beneficis i perills. Fins on pot anar l’aigua de l’Ebre?”. Les jornades al voltant dels rius es donarà per finalitzada el divendres 3 de maig amb el debat “El riu Gaià. Aprendre del passat i preparar el futur”.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port Tarragona presenta les seves novetats editorials amb el seu estand a la Rambla Nova

L’estand comptarà amb la presència dels autors/es per signar les seves obres

Activitats com ruta guiada, contacontes, taller, concert i espai gastronòmic són les activitats que conformen la programació de Sant Jordi 2024 al Port Tarragona

Aquest dimarts 23 d’abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona participa de la tradició un any més i, estarà present a la Rambla Nova de Tarragona, concretament a la zona alta tocant al Balcó del Mediterrani, a les parades número 67 i 68 cantonada amb el carrer Adrià. Amb un estand propi presenta les novetats editorials així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona. El Port assistirà amb l'estand estrenat fa dos anys, un estand de fusta reciclada amb un espai habilitat per a la canalla. A més l’estand comptarà amb la presència de Rosalia Ciuró, autora del conte infantil ‘La gavina i el rellotge del Port’ i de Txell Navarrete i Òscar Martín, autors de la darrera novetat Thorpeness /Stanwell. L’atac als mercants anglesos al Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil. Cal afegir que durant la setmana la ciutadania podrà gaudir d’un seguit d’activitats de caràcter gratuït a diferents espais del #MolldelaCultura.

Amb l'esperit festiu i cultural de Sant Jordi a l'horitzó, el Port de Tarragona es prepara per a una celebració única. Aquest any, la programació especial destaca una ruta guiada, un espai de contacontes, un taller infantil, el concert “Dones de paraula”, i diverses exposicions simultànies al Tinglados i Refugis del Moll de Costa, combinant-lo amb les tradicions locals de la ciutat.

A més, els llibres i les roses, símbols indiscutibles d'aquesta festa, estaran disponibles en diversos punts del recinte portuari.

Amb una combinació de tradició i modernitat, la programació de Sant Jordi al Port de Tarragona promet ser una experiència inoblidable per a residents i visitants. Us convidem a unir-vos a aquesta celebració única, plena de colors, aromes i emocions.

Per a més informació i detalls sobre l'agenda completa d'activitats, us convidem a visitar el nostre lloc web o les nostres xarxes socials. https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats i @PortTarragona (X, Instagram i Facebook).

Estand sostenible

El Port de Tarragona en la seva aposta per donar una segona vida als materials residuals que genera la comunitat portuària, va encetar una nova manera de crear elements amb matèria primera. L’estand de Sant Jordi, dissenyat fa 2 anys, n’és un exemple de reutilització de materials, de creació d’un producte sostenible, d’abaratiment de la despesa en el disseny de l’estand, de cura de medi ambient i d’alineació amb l’estratègia mediambiental del PortTarragona

Signatures i obres

Primerament, de 12h a 13h, Rosalia Ciuró, autora del conte infantil ‘La gavina i el rellotge del Port’ estarà present a l’estand del Port per signar els contes. A continuació, de 17:30h a 18:30 serà el tàndem Txell Navarrete i Òscar Martin seran els protagonistes de la signatura a l’estand del Port de la seva darrera obra literària sota el títol Thorpeness / Stanwell. L’atac als mercants anglesos al Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil espanyola.

A l’estand del Port s’hi podran trobar, a banda de la novetat citada, el llibre d’Albert Pallarès i Josep M. Sánchez: El ferrocarril a la demarcació de Tarragona. Els orígens. 1856-1940 i l’obra guanyadora del IX Premi d’Investigació Port Tarragona: Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní de David Moré.

A més a més de les novetats, però és un bon dia per fullejar i adquirir, si s’escau la col·lecció de contes del Museu del Port, l’Atles Històric Il·lustrat del Port de Tarragona de Joan Carles Blanch i altres llibres d’interès, les ressenyes dels quals es poden consultar a la pàgina web https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

Contes infantils

Cal afegir que a l’estand del Port també es podran trobar els 6 contes que conformen la col·lecció Petit Museu. La col·lecció forma part del projecte que neix la tardor del 2011 "El Serrallo un lloc de conte: la memòria dels pescadors", conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona i que té com a finalitat la recuperació del patrimoni intangible del barri mariner del Serrallo.

Per fer-ho possible s’ha comptat amb la implicació i participació de la comunitat de pescadors i restauradors del barri. Concretament, s’ha entrevistat a persones amb experiència en el món de la mar i de la cuina marinera: patrons, cuiners de barca i també restauradors actuals. Els títols dels contes són:

• Josep, el Llucet, pescador de palangre. Una de les arts menors del Serrallo.

• Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona

• En Pere, en vermell, es fa a la mar, com manar una barca al Serrallo.

• En Ramón, en ranxer, de pescador a cuiner. La cuina de barca al Serrallo

• En Joan, el seitonet, pescadors de nit. Anar a la llum al Serrallo

• Dolores, la remenadora, remalla xarxes vora mar. El treball de la dona al Serrallo.

Programació Sant Jordi 2024

Dissabte 20 d’abril

12h al Moll de costa una ruta guiada pels Espais dels bombardejos al Port de Tarragona amb Txell Navarrete i Òscar Martín 17.30h al Museu del Port contacontes ‘Petit Museu’ i taller sota el títol ‘Fes el teu ex-libris del Far de la Banya’ adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys. Reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o 977 259 434

Diumenge 21 d’abril

12h a la Placeta del Tinglado 1 concert Dones de paraula amb Anna d’Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas. Una oportunitat inèdita d’escoltar literatura musicada. Tast de vermut a càrrec de Bodega Gerard . Accés lliure

Dimarts 23 d’abril

De 9h a 19h a la Rambla Nova estand PortTarragona

A més es podran visitar les 5 exposicions que estan al Moll de Costa.. ‘Aigua: un viatge per descobrir com mou el món’ al Tinglado 1. Reciclàrtica al Tinglado 2, XXXI Exposició col·lectiva Sindicat Iniciativa i Turisme al Refugi 1 sala 1 i Thorpeness/Stanwell. L’atac als mercants anglesos al Port de Tarragona (1938) durant la Guerra Civil al Refugi 1 sala2 i la Cúpula de la Sostenibilitat al Refugi 1.

Més informació

Catàleg de publicacions Port Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/cataleg-publicacions

Servei de publicacions Port Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/servei-publicacions

Agenda activitats Port Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’APT vol ser “coimpulsora” de la reforma del Barri del Port proposada al Pla Integral de la Part Baixa (PIPB), integrant la plaça amb el Parc del Port

El projecte del Port integra el pas del tramvia, un carril bici, un amfiteatre i un pas soterrat de fàcil accés cap el Moll de Costa i el futur Parc del Port

El Port de Tarragona avança les idees que està estudiant per a una eventual reforma de la plaça dels Carros un cop arribi l’acord definitiu amb l’Ajuntament de Tarragona per gestionar aquest espai que, actualment, és de titularitat municipal. L’Autoritat Portuària de Tarragona vol convertir la històrica plaça en la porta d’entrada al Port de Tarragona amb una àmplia reforma del pas soterrat i de tot l’entorn, connectant-lo amb el futur Parc del Port.

La plaça dels Carros és clau per connectar la ciutat i el barri del port amb el propi port”, explica Saül Garreta, president del Port de Tarragona, que situa la proposta de reforma d’aquest espai urbà dins del compromís històric que el Port ha mantingut amb la ciutat de Tarragona. En els darrers anys ha impulsat multitud d’espais per la ciutadania a la “frontera” entre port i ciutat, com per exemple la passarel·la, el passeig marítim del Miracle, el Km0, el port esportiu i la Marina Port Tàrraco; i una oferta cultural al Moll de Costa, Museu i Arxiu que complementa la pròpia de la ciutat. Per al president del Port, es tracta que “l’APT sigui “coimpulsora” de la reforma del Barri del Port integrant la plaça amb el Parc del Port”.

Reforma de la Plaça dels Carros

El projecte del Port per a la plaça dels Carros integra el pas del tramvia, un carril bici, un amfiteatre i un pas soterrat de fàcil accés cap el Moll de Costa i el futur Parc del Port.

Pel que fa a la plaça, el Port proposa combinacions de paviment, zones enjardinades i terra tou en zona de jocs, diferenciant i respectant els fluxos preferencials de pas. També preveu fer un espai de terrasses en el tram paral·lel a carrer Reial i una nova guingueta a la cantonada oposada. Al centre, proposa una petita zona en forma d’amfiteatre per activitats culturals, estada i descans, així com una zona de jocs infantil renovada, mantenint l’escultura de Mercuri observant l’espai. El projecte també preveu la supressió dels trams de carrer c/del Mar i edifici de capitania marítima, ja que -amb l'objectiu de generar més activitat al barri del Port- l’APT proposa la construcció d’un segon nivell a l’edifici de capitania marítima, traslladant les oficines a la nova planta i habilitant espais de la planta Baixa per a entitats del barri.

La plaça també actuaria com a refugi climàtic en període estival amb la incorporació d’arbrat i pèrgoles per oferir ombra, i de generador d’energies renovables amb la col·locació de plaques solars al segon pis de l’edifici de Capitania i a les pèrgoles. I finalment, tindrà en compte la separació de la mobilitat amb un espai propi per la plaça diferenciat per als vehicles i el carril bici., i fer passar el tram en paral·lel a les vies de tren des de c/Mar fins l’estació de FFCC.

En conjunt, la proposta del Port de Tarragona es basa en els següents objectius. En primer lloc, minimitzar el pas de vehicles, només permetent connectar c/ del Mar amb c/Reial, passant per davant d’un edifici d’apartaments turístics i l’edifici de duanes. En segon lloc, establir uns fluxos preferencials pel pas de persones. I en tercer lloc, en els espais resultants, crear espais pel gaudi (amfiteatre, zona infantil, zona de terrasses i zones de descans). I en paral·lel, la creació de nous locals destinats a entitats del barri, desplaçant les oficines de capitania marítima a una segona planta de nova construcció.

La porta d’entrada al Port

Una de les finalitats de la proposta de reforma de la plaça dels Carros és la millora en la connexió entre aquest espai i el port amb una àmplia escalinata amb un pendent suau per facilitar i fer més atractiu l’accés dels vianants al Moll de Costa i el futur Parc del Port.

El Parc del Port és el nom del projecte de remodelació de l’entorn de les seus administrativa i institucional de l’APT. El projecte que es va presentar al mes de maig de l’any passat després d’un concurs d’idees al qual s’hi van presentar fins a 21 equips d’arquitectes d’arreu del país, és un ambiciós procés de transformació de l’entorn urbà al voltant dels edificis de l’APT. Un nou espai verd obert a la ciutadania que l'Autoritat Portuària de Tarragona confia en poder iniciar en breu el procés de licitació de les obres. L’execució d’aquestes obres per valor de 3,9 milions d’euros servirà per realitzar una àmplia renovació de l'espai dins la zona del Port proper a la plaça dels Carros amb l’objectiu de renaturalitzar-lo, fomentar la mobilitat sostenible i contribuir a la recuperació del barri del Port.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

És la primera vegada que es formalitza un espai comú de col·laboració  entre tots els ports del país

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha presidit aquest dilluns la constitució de la Taula de coordinació dels ports de Catalunya. Es tracta d’un nou òrgan que ha de servir per establir col·laboracions i projectes comuns entre tots els ports catalans. És la primera vegada que es formalitza un espai de coordinació d’aquest tipus entre totes les infraestructures portuàries del país. La Taula es reunirà semestralment i estarà formada per la Generalitat a través de les empreses públiques Ports de la Generalitat i CIMALSA, el Port de Barcelona i el Port de Tarragona.

Xarxa ferroviària i descarbonització

Un dels principals objectius de la Taula serà treballar per l’impuls dels processos de descarbonització del transport de mercaderies a partir de l’estudi i desenvolupament de noves terminals intermodals. La col·laboració entre els ports girarà entorn projectes relacionats amb la sostenibilitat ambiental, l’optimització de les infraestructures, la promoció de les activitats portuàries i la recerca de sinergies entre els propis ports.

La primera Taula ha comptat amb el secretari general del Departament de Territori, Joan Jaume i Oms; el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i Gallissà; la directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno i Nogué; el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó i Tenesa; el president del Port de Tarragona, Saül Garreta i Puig; el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell i Camallonga; el director general del Port de Tarragona, Ramon Ignacio Garcia i Rodríguez; i el president de CIMALSA, Isaac Albert i Agut.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest 12 d’abril ha començat el cicle dels 4 debats que tindran lloc els divendres 12, 19, 26 d’abril i 3 de maig

Els debats formen part de la programació de les ‘Primeres Setmanes de l’aigua del Port Tarragona’ que se celebren fins al 5 de maig

El títol del primer debat ha estat ‘El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global’

Aquest divendres 12 d’abril al Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut lloc el primer debat sobre els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. Aquest primer debat ha portat per títol “El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global. El debat sobre el riu Siurana fa palesa la necessitat de millorar el diàleg entre els regants de Riudecanyes i la Plataforma El periodista i president del col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt, ha estat l’encarregat de conduir la participació dels destacats especialistes convidats. Tots els debats són oberts al públic i són retransmesos per TAC 12.

El debat ha propiciat un diàleg interessant i enriquidor entre el representant de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, Joaquim Barriach, i el de la Plataforma pel riu Siurana, Oriol Ponti. Tots dos, amb la participació del tercer ponent del debat, l’enginyer expert en regadius Ignasi Servià, han coincidit en la necessitat de millorar el diàleg i buscar punts d’entesa en el context actual de sequera persistent i crisi climàtica.

En el debat sobre l'aigua i l'agricultura del riu Siurana es destaquen diversos punts importants. L’aigua com a ús agrícola, donat el seu paper vital per a l'economia local, a la vegada de la necessitat de conservar el riu com a recurs natural, considerant els impactes ambientals i ecològics de l'ús excessiu de l'aigua. La gestió sostenible emergeix com una preocupació central, buscant un equilibri entre les necessitats de les persones i la preservació del medi ambient. L'aplicació de tecnologies d'ús eficient de l'aigua i pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi són propostes comunes per abordar aquest dilema. En última instància, es necessita un diàleg obert i col·laboratiu entre els diferents actors interessats per arribar a solucions consensuades que beneficiïn tant l'agricultura com la conservació del riu Siurana.

Els divendres, la gestió dels nostres rius | 12, 19, 26 d’abril i 3 de maig

Dins la programació de les Setmanes de l’Aigua, està previst celebrar quatre debats centrats en els aspectes més rellevants que afecten la gestió dels nostres rius: el Siurana, l’Ebre, el Francolí i el Gaià. El periodista i president del col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Esteve Giralt, serà l’encarregat de conduir la participació dels destacats especialistes convidats. Els debats són oberts al públic i seran retransmesos per TAC 12.

El cicle de debats ha començat el divendres 12 d’abril amb el debat “El riu Siurana. Aigua i agricultura: un conflicte local dins un problema global”. Continuarà el divendres següent, dia 19 d’abril amb “El riu Francolí. Desaparèixer o renéixer: exemples de restauració i recuperació” i també el divendres 26 amb el debat “El riu Ebre. La connexió de conques: beneficis i perills. Fins on pot donar aigua l’Ebre?”, per acabar el primer divendres del mes de maig, dia 3, amb “El riu Gaià. Aprendre del passat i preparar el futur”.

Primeres Setmanes de l’Aigua Port Tarragona

Les Primeres Setmanes de l’Aigua Port Tarragona, agrupen un conjunt d’esdeveniments que van començar de l’11 d’abril i que es desenvoluparan fins al 5 de maig al Tinglado 1 del Moll de Costa, per debatre i proposar solucions als problemes derivats de l’escassetat d’aigua. El programa inclou jornades tècniques, debats, exposicions, i propostes educatives i artístiques adreçades a diferents públics per sensibilitzar i conscienciar dels canvis futurs que la nostra societat haurà d’adoptar davant de l’emergència climàtica actual. Les Jornades Tècniques porten com a títol “La gestió de l’aigua en un escenari de crisi climàtica” i se celebraran el 25 i 26 d’abril.

Es poden realitzar les inscripcions i consultar el programa de les jornades i del conjunt de les setmanes a www.jornadaaiguaporttarragona.cat/setmanes-de-l-aigua

Més informació:

Programació i inscripcions https://www.jornadaaiguaporttarragona.cat

També a www.porttarragona.cat

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L'equip comercial del Port de Tarragona ha detectat un interès creixent en el projecte de la Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo amb més de 30 contactes

La terminal va entrar en la segona i definitiva fase d’obres aquest mes de gener

Port Tarragona va comptar amb un estand a la fira internacional del sector de la logística i el transport, ‘Logistics Spain Innovation Hub’, que va celebrar la seva tercera edició els dies 10 i 11 d'abril de 2024 a Guadalajara. Port Tarragona va realitzar al voltant de 30 contactes. L’APT va participar amb  experts del sector en diferents taules rodones on va donar a conèixer el projecte Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i l’estratègia intermodal.

La Fira Logistic Spain és una iniciativa internacional de referència per al desenvolupament i el creixement del sector de la logística i el transport. Es tracta d’un punt de trobada per als principals agents del sector com ara institucions, operadors, professionals de la cadena de subministrament, empreses tecnològiques, emprenedors/es, proveïdors o transportistes.

Durant els dos dies que va durar la fira, el Port va mantindre al voltant de 30 contactes amb diferents representats i experts del sector a l’hora que va participar en una taula rodona que girava al voltant de la situació actual de la intermodalitat, compartint taula amb l'Autoritat Portuària de Bilbao i la naviliera/operador logístic JSV.

El representants de l’Autoritat Portuària van explicar l'estratègia ferroviària, un dels objectius principals del Port de Tarragona, fet que es demostra en dades (l'any passat es van gestionar un 10% més de composicions ferroviàries) i en projectes (estratègia multi-propòsit com La Boella, la ZAL i el projecte de Guadalajara i Marchamalo)

Finalment, els representants de l’APT van participar en el debat sobre com les organitzacions poden ajudar a que la demanda de serveis intermodals augmentin; en aquest sentit, el Port va donar la seva visió de la necessitat d'informació senzilla i bàsica, ja que moltes vegades no es coneixen els serveis que s'ofereixen. Com a exemple, el Port  va explicar la iniciativa europea Rail Net Europe, que pretén ser una plataforma de visualització de serveis de mercaderies existents, i també un punt d'informació sobre qualsevol afecció que pugui tenir la xarxa europea.

Una terminal que aixeca molt interès

Aquestes xifres demostren un interès creixent en el projecte de la Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i, alhora, evidencien l’avenç en les obres en relació a l’interès sobre el projecte, el qual, és superior respecte fa dues edicions.

El Port Tarragona és patrocinadora de la fira ja  a que el projecte forma part del desenvolupament logístic d’aquesta regió, estant dins del nou parc logístic de Puerta Centro Ciudad del Transporte.

PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo

La construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, una plataforma amb 150.000 m² de superfície i un radi d'extensió de 60 km que permet a la infraestructura expandir-se cap a l’àrea d’influència de Madrid i Henares.

Aquesta aposta per al transport per ferrocarril permetrà al Port de Tarragona posicionar-se com l'entitat amb la plataforma de logística i de serveis més importants de tota Espanya, amb la capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals, europees i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Aquesta terminal, tal com ha explicat Port Tarragona a la fira, és una clara aposta pel transport per ferrocarril que té com a objectiu reduir les emissions de carboni i millorar l’eficiència del transport de mercaderies. Aquesta iniciativa actua en consonància amb les polítiques que es promouen des de la Unió Europea, les quals, afavoreixen a un transport sostenible, competitiu i d’impuls pel creixement econòmic.

El projecte va entrar en la segona fase de construcció el gener de 2024 i té previst un termini d’execució de les obres de 12 mesos des del moment en què es van iniciar. La construcció del projecte de la Terminal Guadalajara – Marchamalo compte amb un pressupost de 17 milions d’euros (IVA exclòs).

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Saül Garreta forma part de la delegació de representants de Catalunya que acompanyen el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la missió comercial d’ACCIÓ a la Xina

Port Tarragona presenta la ZAL com un dels punts més atractius per invertir a Catalunya

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, és una de les autoritats catalanes presents dins de la delegació comercial a Xina organitzada per ACCIÓ en el marc del China Desk, una oficina que treballa per potenciar la captació de plantes de producció, seus centrals i centres tecnològics d’empreses xineses. El president Garreta estén així l’estratègia comercial del Port de Tarragona al gegant asiàtic per captar inversió estrangera al port.

La missió comercial catalana també mantindrà trobades amb altres multinacionals xineses del sector del vehicle elèctric amb l’objectiu de posicionar Catalunya com una de les regions més atractives d’Europa per establir-hi plantes productives. És en el marc d’aquestes trobades que el Port de Tarragona oferirà la ZAL de  Vila-seca com a un dels punts més atractius de Catalunya per a la ubicació d’un centre de producció relacionat amb la nova mobilitat elèctrica.

La Zona d’Activitats Logístiques

Port Tarragona està desenvolupament una Zona d’Activitat Logístiques (ZAL) en el terme municipal de Vila-Seca, a tocar de la població turística de la Pineda. Es tracta d’una superfície de 92 hectàrees i el seu desenvolupament suposarà la creació de més activitats econòmica neta i de llocs de treball en una zona limítrofa amb l’activitat turística, la indústria química i l’espai protegit dels Prats d’Albinyana.

La urbanització i la comercialització d’aquests més de 900.000 metres quadrats de superfície dins del recinte portuari suposa un creixement del 20,42% de l’espai portuari, el qual es destinarà a activitats logístiques que generi un impacte positiu en els tràfics marítims que podria afegir entre 2,7 i 4,6 milions de tones més per any als 30-33 milions de tones que anualment registra el port, segons alguns estudis.

La ZAL està destinada a acollir inversions de tipus industrial o productiu i/o per a la instal·lació d’activitats estretament vinculades al tràfic marítim i a productes amb valor afegit, com productes manipulats, post industrials i precomercials o serveis com l’embalatge, l’etiquetatge o la paletització de les càrregues, entre moltes altres activitats. Aquest nou espai també està dissenyat per convertir-se en un centre de transferència de càrrega de mercaderies, cross docking,  que aportarà valor afegit als tràfics del Port gràcies a la seva situació estratègica amb connexions que milloraran els serveis actuals.

En aquest moments, el Port de Tarragona està completant les obres de construcció dels accessos terrestres a la ZAL. Les obres del vial que connectarà la Zona d’Activitats Logístiques i la rotonda de La Piconadora avança a bon ritme amb la finalització del pas soterrat de la C31B. L'obra va començar el passat estiu i té un termini d'execució de 12 mesos i un pressupost d’adjudicació de 5.258.338,78 € (IVA exclòs). La construcció d’aquesta connexió de la ZAL la dotarà d’un vial exclusiu per vehicles pesats. Aquest nou accés permetrà connectar la Zona d’Activitats Logístiques amb les vies d’alta capacitat A-7 i AP-7. L’Autoritat Portuària de Tarragona té previsió tenir la primera fase d’obres acabada i que els vehicles puguin circular pel tronc de la C-31 amb normalitat ben aviat, alhora que funcionin els enllaços del costat nord de la ZAL. La segona fase d’obres d’aquesta connexió entre la ZAL i la rotonda de la Piconadora consistirà en la construcció dels enllaços del costat sud de l’obra, i es durà a terme abans de l’estiu. Les obres s’estan executant actualment i es preveu finalitzin durant el mes de juny de 2024.

La construcció de l’altre accés a la Zal també avança segons el calendari previst. La rotonda d’accés a la ZAL del Port Tarragona, projecte licitat pel Govern de la Generalitat el passat mes de juny de 2023 i sostingut econòmicament per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona, està situada en l'encreuament entre la C-31B, la TV-3146 i la carretera perimetral de la ZAL, facilitant d’aquesta manera l’entrada de tot tipus de vehicles, especialment camions, cap a les empreses logístiques que en un futur s’implantaran en la zona. L'obra també inclourà la construcció dels ramals de connexió i tasques complementàries i compta amb una inversió prevista de 3,1 milions d’euros (amb IVA) i  les obres es van iniciar aquest mes de gener i tenen un termini previst de 10 mesos.

L'espai natural dels Prats d’Albinyana

El passat 5 d’abril es va reunir per primera vegada la comissió de seguiment mediambiental de les obres de restauració de l’espai natural dels Prats d’Albinyana inclosos dins de la Xarxa Natura 2000 i situats a tocar de la ZAL. Aquest acte marca el punt d’inici de les obres de restauració que tindran un durada de 12 mesos i un pressupost assignat de 2,3 milions d’euros. L’actuació és una mesura compensatòria inclosa en el Pla Especial urbanístic de la ZAL.

Els Prats d’Albinyana és un espai natural de gran valor mediambiental i paisatgístic amb una extensió total de 37,78 hectàrees. El passat 25 d’octubre, l’APT va licitar l’execució del projecte de recuperació d’aquesta zona humida amb l’objectiu de restaurar els hàbitats i ecosistemes propis d’aquest espai natural protegit i potenciar els elements d’interès ecològic, naturalístic i sociocultural presents.

La primera fase d’obres durà a terme el tancament perimetral de tota la zona per continuar amb el moviment de terres. La primera intervenció consistirà en la restauració de l’espai natural. La segona actuació consistirà en la construcció d’una llacuna de 107.700 metres quadrats i d'una illa de 26.990 metres quadrats, juntament amb la creació d’un bosc de ribera que envoltarà la llacuna i connectarà amb la platja existent. Amb aquesta actuació es vol recuperar la vocació de zona humida de l’espai. I, finalment la tercera línia d’actuació es tracta de la finalització de les accions de consolidació arqueològica del conjunt patrimonial de l’antiga vil·la romana de Cal·lípolis, com són, la neteja i l’eliminació superficial del paviment dels camins que creuen el jaciment i la consolidació de les estructures existents.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’una de les fires de creuers més importants del món celebrada del 8 a l’11 d’abril a Miami (USA)

Representants de l’equip comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona participa en aquesta fira amb un espai propi i oferint les oportunitats del territori

Port Tarragona ha realitzat més de quinze contactes d’alt nivell amb navilieres, proveïdors i agents

El Port de Tarragona acompanyat per Global Ports Holding han participat en una nova edició de la fira internacional Seatrade Cruise Global 2024 que s’ha celebrat  a Fort Lauderdale (Florida, Estats Units) del 8 a l’11 d’abril. El Port ha aprofitat aquests quatre dies dedicats al networking amb professionals de l’activitat de creuers de tots els sectors i regions del món per promocionar la marca “Tarragona Cruise Ports” i la destinació Tarragona-Costa Daurada. La delegació del Port ha donat a conèixer la gran novetat d’aquesta temporada, la nova terminal de creuers del Moll de Balears que entrarà en funcionament al juny.

El Port de Tarragona de la mà de Global Ports Holding, ha participat activament en una nova edició de la fira internacional Seatrade Cruise Global 2024 que ha tingut lloc a Fort Lauderdale (Florida, Estats Units) del 8  l’11 d’abril. Un any més, durant aquests quatre dies el Port ha mantingut reunions amb navilieres i experts de l’activitat de turisme per promocionar el destí i la novetat d’aquest any, la nova terminal de creuers del Moll de Balears. Durant la fira l’equip comercial del Port de Tarragona ha realitzat 17 contactes del nivell amb empreses del sector dels creuers, principalment, navilieres, proveïdors i agents.

64a edició del MedCruise

En el marc d’aquesta fira, l’associació MedCruise ha avançat alguns detalls dels treball d’organització de la 64a edició de la seva assemblea que se celebrarà a Tarragona. L’associació que reuneix tots els agents del sector en el Mediterrani: navilieres, agents turístics, patronats de turisme, etc. es celebrarà de l’11 al 14 de juny, coincidint amb  la inauguració de la nova Terminal de Passatgers de Global Ports Holding al Moll de Balears prevista per l’11 de juny. Els representants de l’associació MedCruise han anunciat per a aquesta edició de l’assemblea, coorganitzada amb el Port de Tarragona, la participació d’un total de 19 navilieres, 13 convidats provinents d’11 mitjans i 4  membres associats. D’altra banda, també han anunciat xifres rècord de participació aconseguint 24 agents provinents de 18 companyies de creuers.

Seatrade Cruise Global de Miami

La Seatrade Cruise Global és una fira internacional per a la indústria del creuer que reuneix als principals compradors, proveïdors i agents en una trobada de feina caracteritzada per treball en xarxa, compres, innovació i educació mediambiental al sector. Una de les conclusions d’aquesta edició de la fira ha estat que l'activitat del sector de creuers manté la seva recuperació al llarg de l’exercici de 2023 a tot el món. I en particular, a Tarragona, la temporada de 2024 preveu assolir xifres properes al rècord del 2019, que van tancar amb més de 130.000 passatgers. Enguany, les previsions de la taula institucional de creuers són de unes 60 escales i 122.000 passatgers. D’altra banda, durant la temporada passada es van realitzar 57 escales front a un total de 36 que es van fer al 2022, de la mateixa manera, el nombre de creueristes també va incrementar un 80,1% respecte a  l’any anterior, assolint un total de 115.022. Aquestes dades superen les de 2018 i s’apropen a les xifres del 2019.

L’activitat de turisme de creuer a Tarragona rebrà un impuls qualitatiu molt important amb la inauguració de la nova terminal de passatges, amb una superfície de 2200 m2, que està construint Global Port Holding en el Moll de Balears amb una inversió de 5,5 milions d’euros. El fi d’execució de les obres està previst per aquest mes de maig, a partir d’aleshores, els creueristes comptaran amb unes instal·lacions de primera.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada es durà a terme el pròxim dijous 18 d’abril al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona

El V Rail Day comptarà amb 3 panells temàtics, “Context Ferroviari”, “Infraestructura Ferroviària” i “La visió dels usuaris”

L’edició de 2024 ja compta amb més de 175 inscrits

El proper dijous 18 d’abril el Tinglado 1 del Moll de Costa serà escenari de la cinquena edició del Rail Day que aquest any es celebra sota el lema "Rail Ferroutage Unveiled. Trucks on tracks" enfocat al desplegament de les autopistes ferroviàries. Per aquesta edició ja està definit el programa que comptarà amb tres panells temàtics i la participació d’influents ponents internacionals.

En un primer bloc i després de la corresponent benvinguda per part del president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, es comptarà amb dues ponències centrades en el mercat ferroviari de mercaderies a Espanya i el rol, actual i futur, del Corredor del Mediterrani en el tràfic de mercaderies.

En el segon bloc es tractarà la infraestructura ferroviària, entrant directament en el tema central d’aquesta edició del Rail Day, les autopistes ferroviàries. Primerament s’endinsarà la planificació actual de la infraestructura necessària, mentre que la segona ponència tractarà del futur corredor ferroviari de l’Ebre. Aquest segon bloc acabarà amb una taula rodona i un debat obert.

Finalment, el tercer bloc, posarà el focus en la visió dels usuaris, en un format igual a l’anterior bloc, amb dues ponències i una taula rodona i debat obert. La primera de les ponències tractarà com la Unió Europea legislarà la transició cap al transport intermodal de mercaderies, i la segona i última ponència d’aquest Rail Day abordarà el sector del gran consum a l'escenari intermodal.

La jornada ja ha superat les 175 persones inscrites amb un programa replet de noves veus internacionals del sector ferroviari internacional. L’edició d’aquest any tracta un dels punts estratègics claus en el desenvolupament de negoci, des del punt de vista del creixement de tràfics, de l’eficiència i de la sostenibilitat.

La trobada sobre ferrocarril i intermodalitat obrirà les portes amb el registre dels assistents a partir de les 8:30 h i començarà, oficialment, a les 9:00h de la mà del president del Port Tarragona, Saül Garreta, qui donarà la benvinguda a totes les persones participants en el Rail Day Port Tarragona.

Un transport sostenible, un transport de futur

El Rail Day 2024 s'emmarca en la estratègia del Port de Tarragona per a convertir-se en un hub logístic multimodal de referència al Mediterrani.

L’aposta del Port Tarragona per al transport per ferrocarril queda demostrat en tres grans inversions que potencien aquest repte. Per una banda, la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, amb 150.000 m2, una plataforma logística i de serveis a l’àrea d’influència de Madrid que es troba en la segona, i definitiva, fase d’obres. Per altra banda, la segona infraestructura clau per potenciar el transport per ferrocarril al Port, és la Terminal Intermodal La Boella, que disposa de 5 vies d'ample mixt (ibèric + europeu) i 3 vies addicionals de recepció/expedició, preparada per a la circulació de trens de fins a 750 metres de longitud.

Finalment, la Zona d’Activitats Logístiques del Port està integrada al Corredor del Mediterrani de la Xarxa Transeuropea de Transport, com a part de la seva xarxa bàsica TEN-T (Trans European Network of Transport). Aquesta xarxa aborda la implementació i el desenvolupament d'una xarxa a tot Europa de línies ferroviàries, carreteres, vies navegables interiors, rutes marítimes de transport marítim, ports, aeroports i terminals ferroviàries.

Inscripció

La inscripció al Rail Day 2024, que es tancarà el pròxim divendres dia 12, és gratuïta i es pot realitzar a través del web:

https://www.eventbrite.es/e/entradas-v-rail-day-798789941217

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’exposició, d’entrada lliure, podrà ser visitada des de l’11 d’abril fins al 5 de maig dins del marc de la programació de les ‘Primeres Setmanes de l’Aigua’ al Port de Tarragona

La inauguració es farà dijous 11 d’abril, a les 19 hores, i a les 21h el públic podrà gaudir de l’espectacle de dansa ‘El so de l’aigua i la dansa, amb el Port de Tarragona’ de Scènic Dansa

L’exposició és una mostra de fotoperiodisme que aborda diferents conflictes internacionals relacionats amb l’aigua

El pròxim dijous, 11 d’abril a les 19 hores, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port Tarragona s’inaugurarà l’exposició de fotoperiodisme internacional sota el títol ‘Aigua: Un viatge per descobrir com mou el món’, oberta al públic fins al 5 de maig.. Es tracta d’una mostra produïda pel Port en col·laboració amb la revista especialitzada 5W comptant com a comissària a Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de la revista. L’exposició té com a protagonistes treballs de periodistes de la talla de Fernando Moleres, Santi Palacios, Maribel Izcue, Santi Donaire, Sanne Derks, Solmaz Daryani i José Colón i Agus Morales. La mostra, d’entrada lliure, es podrà visitar fins al 5 de maig. Aquesta exposició és el tret de sortida de la variada programació d’activitats que el Port ha organitzat dins de la nova iniciativa de les ‘Primeres Setmanes de l’Aigua’ que se celebren de l’11 d’abril al 5 de maig.. L’horari obert al públic serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius sempre oberts d’11h a 14 h. El Tinglado 1 romandrà tancat tots els dilluns.

L’exposició

Les Setmanes de l’Aigua començaran el dia 11 d’abril amb la inauguració d’una exposició de fotoperiodisme sobre diferents temàtiques internacionals relacionades amb aquest líquid essencial per a la vida, en un any, el 2024 en que el lema de les Nacions Unides pel dia mundial de l’aigua és “Aigua per a la pau”.

Llistat de temes i personal fotògraf

• “Jakarta s’enfonsa” (Indonèsia) Santi Palacios

Santi Palacios (Madrid, 1985). Fotoperiodista, Canon Ambaixador i Editor en Cap de Sonda Internacional, un mitjà de comunicació sense ànim de lucre especialitzat en periodisme visual sobre la crisi climàtica. La seva obra s'ha publicat a les principals revistes i diaris d'arreu del món, exposada a desenes de ciutats, i ha rebut diversos premis nacionals i internacionals com un World Press Photo, el Premi Ortega y Gasset o el Premi Nacional de Fotoperiodisme d'Espanya dos anys consecutius. El 2016 va formar part de l'equip nominat per l'Associated Press al Premi Pulitzer a Breaking News Photography; i el 2018 va ser seleccionat pel World Press Photo 6x6 Talent Program a Europa. L'any 2023 va ser membre del jurat del concurs World Press Photo. Santi col·labora sovint a la Revista 5W, l'ONG Open Arms, i és professor convidat a l'EFTI International Photography School, entre d'altres. Va col·laborar sovint a Associated Press des del 2014 fins al 2018, i també ha treballat de manera ocasional amb altres mitjans de comunicació en el passat, com ara The New York Times, TIME Magazine, CNN i El País.

“Verí”, la contaminació per pesticides (Espanya) Santi Donaire

Santi Donaire (Jaén, 1988) és fotoperiodista llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. Ha treballat Durant 7 anys com a fotoperiodista per l'agència de notícies EFE i l'Agència Europea de Fotografia (EPA). L'any 2018 va ser finalista del Premi Luis Valtueña, organizar per Metges del Món i guardonat per Pictures of the Year en la categoria General News. L'any 2022 va guanyar el premi Gabo de fotografia pel seu reportatge ¿Conseguirá la Ley de la Memoria Democràtica reparar los daños del franquismo?

• “Les brigades de l’aigua” (Cuba) Sanne Derks

Sanne Derks (Països Baixos, 1979) és una fotoperiodista documental independent i National Geographic Explorer, actualment amb seu entre els Països Baixos i Cuba. Se centra principalment en el documental social, preferentment a Amèrica Llatina, amb un focus en la resiliència al canvi climàtic, l'aigua-habitatge- i els drets humans. El seu treball es publica a mitjans internacionals com el New York Times, Washington Post, National Geographic, The Guardian i El País. És membre de Women Photograph, exalumne d'Eddie Adams Workshop, becària de l'IWMF i becària del Fons Europeu de Periodisme.

“L’ull de la Terra” (el llac Urumia, Iran) Solmaz Daryani

Solmaz Daryani (Tabriz, 1989) és una fotògrafa documental iraniana que viu actualment tant a l'Iran com al Regne Unit. És becària de la Fundació Magnum i de la National Geographic Society, membre de Women Photograph i Diversify Photo. El seu treball se centra principalment a explorar els temes del canvi climàtic i la crisi de l'aigua, amb un gran interès per les relacions humanes amb el medi ambient, les comunitats i les cultures. El projecte en curs de Solmaz, The Eyes of Earth, ha rebut diversos reconeixements, com ara la beca London Magnum Photos Grant 2015, la beca Alexandra Boulat 2020, la beca PhotogrVphy 2018 i el FotoEvidence Book Award 2021.

“L’aigua que corre per la guerra” (Ucraïna) José Colón

José Colón (Sevilla, 1975). Fotògraf especializa en fotoporiodisme i fotografia documental. La seva feina s'ha exportat a Espanya, Italia, Estats Units, Alemania, França i Brasil. Ha publicat a diferents mitjans internacionals com The Wall Street Journal, The New York Times, Time, Spiegel i Stern. És col·laborador habitual de l'agència de notícies Anadolu. Ha estat reconegut diverses vegades per Pictures of the Year.

Dansa després de la inauguració

La dansa també estarà present en acabar la conferència inaugural de l’exposició de fotoperiodisme. Els dies 11, 29 i 26 d’abril a les 21h al Tinglado 1 del Moll de Costa es representarà l’espectacle de dansa sota el títol ‘El So de l’Aigua i la Dansa, amb el Port de Tarragona’. Cal recordar que el Port de Tarragona ofereix els espectacles a tota la ciutadania amb entrada lliure i aforament limitat.

Es tracta d’un espectacle de dansa inspirat en l’aigua a càrrec de Scènic Dansa, dirigit per Elisabet Esporrín i amb direcció artística del ballarí Luis Ortega.

Esporrín, directora de Scènic Dansa, compta amb més de 30 anys de trajectòria a Tarragona, es dedica en cos i ànima a la dansa en totes les seves disciplines. El centre ha rebut el reconeixement com a Escola Autoritzada pel Departament d’Educació per la Generalitat de Catalunya).

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors