veronica

veronica

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada, oberta i gratuïta a l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili, s’ha pogut seguir de forma presencial o en línia

La trobada ha consistit 4 ponències i 4 espais ‘col·loquis’

La iniciativa permet aprofundir en l’especialització i actualització de coneixements dels professionals del Dret Portuari a Tarragona

Com cada any, el Port de Tarragona i l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Tarragona (ICAT) han celebrat a la Sala d’Actes d’ICAT, la X Jornada de Dret Portuari de Tarragona. La trobada s’ha celebrat aquest divendres, 1 de desembre, en una sessió que ha començat a les 9:00 del matí amb unes paraules de benvinguda del president del Port Tarragona, Saül Garreta i del vicedegà del Col·legi d’Advocacia de Tarragona, Julio de Parellada. Es tracta d’una trobada, en format presencial i també en línia, que ha comptat amb 4 ponències i 4 espais col·loquis on s’ha tingut l'oportunitat d'intercanviar coneixements, reflexionar sobre els desafiaments i oportunitats que enfronta el sector portuari, i explorar noves tendències i innovacions. Les jornades promouen el diàleg el coneixement per a enfortir les bones pràctiques portuàries.

Tots dos han reconegut i s’han mostrat molt satisfets per la celebració de la desena edició d’aquesta jornada que dona la possibilitat d’actualitzar permanentment els continguts d’una matèria tan específica per als col·lectius de professionals relacionats amb el Dret Portuari a Tarragona. El president del Port, Saül Garreta, ha agraït i ha destacat “la gran tasca acomplerta conjuntament entre l’ICAT i els Serveis Jurídics del Port Tarragona per consolidar aquesta jornada de primer nivell a la ciutat i que aquest 2023”, atès que s’ha assolit la desena edició. També ha ressaltat com aquesta trobada promou el diàleg i el coneixement per a enfortir les pràctiques portuàries que ha qualificat com “una travessia d'aprenentatge i col·laboració”.

Garreta ha reconegut “la complexitat jurídica que té la gestió de l’Autoritat Portuària i la necessitat de comptar amb els millors professionals del dret portuari per fer avançar els projectes que el Port i el territori necessiten”. Ha finalitzat la seva intervenció agraint a totes les persones assistents a l’acte el seu compromís per ampliar, reforçar i potenciar els coneixements dels experts en Dret Portuari. Per la seva part, el vicedegà del Col·legi s’ha mostrat “molt satisfet i orgullós de consolidar unes jornades on es donen cita professionals formats i especialitzats, advocacia del dret portuari, estudiants i persones interessades en aquest vessant del dret”.

Continguts

Després de la inauguració, ha arribat el torn de les ponències. La primera sota el títol ‘El procediment d'aprovació dels plecs de prescripcions particulars dels serveis portuaris i per a la seva modificació’ a càrrec de l’advocat de l’Estat cap en l’Advocacia de l’Estat a Tarragona i vocal del consell d’administració del Port Tarragona, Guillermo Leiva.

La segona ponència ha començat a les 10:30h i l’ha pronunciada Jaime Odena, cap d’àrea de domini Públic de Ports de l’Estat, una exposició sota el títol ‘El procediment per a la determinació del valor dels terrenys i les aigües del port a l'efecte de la taxa d'ocupació”.

Després d’una breu pausa ha començat la tercera exposició a càrrec de l’advocat en l’àrea Jurídica de Ports de la Generalitat, Lluís Boada, ponència vers ‘Criteris de transparència en la gestió portuària’.

Per finalitzar el torn de les ponències, ‘La fiscalitat autonòmica sobre els grans vaixells’ ha estat a càrrec de José Antonio Morillo-Velarde, advocat de l’Estat i Cap de l’Assessoria Jurídica de Ports de l’Estat.

A més de les quatre ponències principals d’aquesta edició, la Jornada de Dret Portuari, han comptat amb quatre espais ‘col·loqui’ on els i les professionals de l’àmbit han pogut compartir i expressar els seus coneixements, experiències i reptes relacionats amb el dret portuari. En aquesta desena edició s’ha tingut el privilegi de comptar amb la participació de persones destacades, professionals i experts en la matèria.

La X Jornada de Dret Portuari de Tarragona ha estat clausurada, al voltant de les 14:00h i s’acomiada amb la certesa que aquestes trobades continuaran impulsant el desenvolupament i l'excel·lència en el dret portuari.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

 

 

Especial 'Port Tarragona' a 'Més Tarragona' - 30 de novembre de 2023

 

 

 

Port Tarragona, la competitivitat, la descarbonització i la biodiversitat estan presents en tot el qe fem

Descarrega't l'especial Més Tarragona 
+ info
;

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El dijous 30 de novembre, a les 19 hores, es presenta Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní de David Moré Aguirre a l’Arxiu del Port de Tarragona

La sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona acollirà l’acte de presentació del llibre Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní, aquest dijous 30 de novembre de 2023. a les 19 hores, un projecte que va guanyar del IX Premi d’Investigació Port Tarragona. Hi assistirà el president del Port de Tarragona, Saül Garreta; el periodista Marc Soler, i l’autor de l’obra, David Moré Aguirre.

L’autor de llibre, David Moré, fou el guanyador de la novena edició del Premi d’Investigació Port Tarragona que li fou atorgat el 25 de febrer de 2022, d’entre els vuit projectes que es presentaren en aquella ocasió. Un projecte que es va materialitzar en una mica més d’un any, període en què Moré ha dut a terme aquest exhaustiu treball sobre fars i faroners.

El Premi d’Investigació Port Tarragona es va crear l’any 2005 i ha dut a terme nou edicions, vuit treballs premiats (una convocatòria es va declarar deserta) i nou persones foren guardonades en aquest certamen que continua sent un dels millors dotats econòmicament, en l’àmbit de les humanitats, de la demarcació de Tarragona.

Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní ha estat editat per l’Autoritat Portuària de Tarragona i el seu Servei de Publicacions, dins la prestigiosa col·lecció “Saturnino Bellido” que abraça totes les obres editades del premi, així com altres monografies sobre la història marítima i portuària de la ciutat.

En aquest estudi, Moré rescata de l’oblit la petjada dels qui van fer dels fars la seva llar, és a dir, els faroners i les seves famílies. I alhora també fa referència als fars com a elements arquitectònics i tècnics, tot i que l’eix vertebrador d’aquesta publicació gira entorn de les persones que hi han treballat i viscut, sense oblidar la percepció social que han irradiat més enllà de la seva utilitat.

David Moré Aguirre és llicenciat en Història, màster en gestió cultural i màster en recerca històrica, i desenvolupa la tasca d’arxiver municipal a Tossa de Mar. Ha publicat una cinquantena d’articles i sis monografies d’història local, alhora que és membre de diversos centres d’estudis locals i comarcals, i col·laborador de diverses publicacions periòdiques. Però també hi ha una percepció més important, Moré és net, besnet i rebesnet de faroners, d’una nissaga amb catorze membres. En el transcurs de la recerca històrica sobre la vida als fars, iniciada fa més de vint anys, ha participat en diversos congressos, ha publicat articles i ha pronunciat diverses conferències, a banda d’organitzar les Trobades de Faroners, familiars i Amics dels Fars, que enguany al delta de l’Ebre han arribat a la seva XI edició.

El mateix autor avisa a la contraportada: “Prepareu-vos perquè, a vegades, el vent de la Història ens arribarà a posar la pell de gallina, i la salabror d’algunes experiències ens deixarà eixuts els llavis i ens glaçarà el cor; però, en altres ocasions, gaudirem descobrint el privilegi d’una vida en llibertat en comunió amb la natura, i alguns episodis ens permetran esbossar un somriure embriagador.”

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les empreses automobilístiques que treballen a les instal·lacions portuàries tarragonines han donat una puntuació de 4,2 sobre 5  

Els aspectes més destacats han estat la pro activitat de l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’impuls en la millora de les infraestructures 

El Port de Tarragona ha aconseguit la segona posició entre tots els ports de l'Estat dedicats als tràfics de vehicles acabats, segons l'estudi anual elaborat per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC). El port tarragoní va registrar un volum de tràfic de 171.615 vehicles el 2022, un 26,8% més que l'any anterior. 

L’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions) ha fet públic l’Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2022 i ha atorgat una valoració de 4,2 sobre 5 punts als serveis del Port de Tarragona, només per darrera del Port de Santander amb una valoració de 4,4. 

Els aspectes millor valorats per les marques són l’impuls de la millora del sistema de gestió, impuls de la millora de les infraestructures i proactivitat de l'autoritat portuària. Els fabricants han destacat també l'impuls de millores en la gestió dels accessos ferroviaris al Port, la millora en el grau de flexibilitat del servei, l'adaptació a les seves necessitats o la minimització d'incidències en la manipulació dels vehicles a través de la formació i la sensibilització. 

L’alta puntuació, 4,2 sobre 5, de la infraestructura tarragonina que comparteix amb el Port de Sagunt supera en valoració els ports de Pasaia, Barcelona, València, Vigo, i Màlaga. En l’esmentat estudi es destaca que, malgrat en 2022 es va augmentar el volum del tràfic de vehicles, encara no s’han assolit els nivells prepandèmia. 

El Port de Tarragona com a porta d’entrada 

Les instal·lacions portuàries tarragonines compten amb tres terminals dedicades al tràfic de vehicles gestionades per  Bergé Marítima, Noatum Terminal Tarragona i Ceva Logistics. 

El nombre de vehicles transportats a través del Port de Tarragona va créixer el 2022 en un 26,8% fins a situar-se en 171.615 vehicles. Es tracta d'un port essencialment importador per a la seva posterior distribució per la península. 

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest 22 de novembre el Tinglado 1 del Moll de Costa ha estat testimoni del lliurament de reconeixements en la novena edició del Dia de la Policia Portuària del Port Tarragona

L’acte ha comptat amb la presència del Conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Joan Ignasi Elena

La Policia Portuària del Port de Tarragona ha atorgat una cinquantena de reconeixements a diferents professionals de l’àmbit de la seguretat

Aquest dimecres, 22 de novembre, el Port de Tarragona ha celebrat la novena edició del Dia de la Policia Portuària, un acte que ha comptat amb més d’un centenar d’assistents. La celebració va començar a les 18h de la tarda al Tinglado 1 del Moll de Costa, una trobada que ha comptat amb la presència del Conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, del president del Port, Saül Garreta, del cap de la policia portuària, Manuel Porro, alts representants de diferents cossos policials i de seguretat del territori i, tot l’equip de professionals que conformen el cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona, a més de companys i companyes del Port, amistats, familiars i persones interessades en la celebració. És una trobada que vol ressaltar el treball, la implicació i la professionalitat de persones integrades en diferents cossos de seguretat a lal ciutat de Tarragona. Després dels parlaments, el cos policia ha lliurat un total de gairebé 50 reconeixements a diversos professionals de l’àmbit de la seguretat

L’acte ha estat inaugurat amb un discurs de benvinguda per part del cap de la Policia Portuària de Tarragona, Manuel Porro qui ha agraït la presència de totes les persones assistents i ha posat de rellevància la importància, de totes i cadascuna de les persones que integren la Policia Portuària del Port. Un cos de policia professionalitzat, compromés amb la protecció i vetllador per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l’entorn Port-Ciutat.

En aquesta trobada s’ha assenyalat el fet que la Policia Portuària del Port de Tarragona és un equip que treballa coordinat i, moltes vegades en col·laboració, amb altres cossos i equips de professionals com Capitania Marítima, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Bombers del Parc Químic del Port, Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Protecció Civil, Sanitat Exterior, Salvament Marítim , etc.  En aquest acte, el Port de Tarragona ha otorgat una cinquantena de reconeixements. L’acte ha estat clausurat amb unes paraules del president del Port de Tarragona, Saül Garreta i el Conseller d’Interior del Govern de la Generalitat Joan Ignasi Elena

‘Som a terra, mar i aire’

Gairebé una cinquantena de professionals conformen el cos de la Policía Portuària del Port de Tarragona. Un equip que s’encarrega d’accions relacionades amb la seguretat vial i de trànsit, amb la protección portuaria i la seguretat ciutadana, amb el suport a operatives portuàries i amb els dispositus extraordinaris com la gestió de la seguretat en esdeveniments esportius, culturals i insltitucionals que tenen lloc al territorio portuari o de la façana marítima de la ciutat com és Moll de Costa, Serrallo, Passeig Marítim, etc.

Un cos que vetlla per la seguretat al recinte per terra, mar i aire. Per terra, recorrent diàriament els espais portuaris amb vehicles sostenibles I vetllant per la seguretat de les persones I pel bon funcionament de les operatives. Per mar, per augmentar la seguretat en la zona portuaria el cos té integrades dues embarcacions la Llampuga U i la Lluerna U; l’objectiu es augmentar i complementar el servei de vigilancia i segureatat de la zona de serve del Port, des de la mllàmina d’aigua. També s’ha incrementat els nivells de prevenció i resposat davant d’accidents o incidents d’aquest àmbit.. Amb les embarcacions també es dona resposata a demandes i necessitats de la propia Autoritat Portuària per fer algún tipus de seguiment medi ambiental, control de temes diversos i es posa a disposición d’altres administracions que intervenen al Port de Tarragona. I, finalmente per aire mitjançant la nova incorporació de dos drons que acaben d’arrodonir i de potenciar una major seguretat i vigilancia al Port utilitzant les darreres tecnologies. Drons que poden ser gestionats per persones integrades al cos de la policía portuaria ja que han estat formades per fer-ho.

Darreres dades Policía Portuària

El cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona ha realitzat gairebé 20.000 actuacions principalment serveis realitzats en l’àmbit de la protecció portuària, trànsit i proximitat i comunitat portuària, atenció ciutadana i posant de manifest la seva rellevància en l’ajuda i assistència a la ciutadania

El cos policial ha donat suport i gestió a les autoritzacions de transports especials, operacions, que necessiten la seva assistència des de l’entrada al recinte portuari fins al seu destí i viceversa. També gestiona controls de trànsit i gestió d’abandonament de vehicles.

Manté una estreta i activa vinculació amb el desenvolupament de la seguretat industrial al Port de Tarragona, per aquesta raó han format part en els simulacres així com la participació en l’activació del PAU, del Pla Interior Marítim i del Pla de Protecció del Port (codi ISPS).

Nota de premsa amb llistat de tots els reconeixements

Llistat reconeixements 9è Dia de la Policia Portuària 2023
+ info

 

Fotografies acte @Ari Lucena

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Dissabte, el Museu acull una xerrada familiar gratuïta sobre el caragol que ha colonitzat la ciutat des del mar

‘A la recerca dels caragols’, el taller familiar gratuït entorn del Moll de Costa aquest diumenge

Les activitats es fan amb motiu del 23è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat

El Museu del Port de Tarragona presenta aquest cap de setmana dues activitats familiars vinculades a la ciència ciutadana amb motiu del 23è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Aquest dissabte 25 de novembre a les 17.30 hores, la sala d’actes del Museu acollirà la xerrada ‘Allognatus, el caragol viatger, a càrrec de Ferran Aguilar i Txiqui López, on es vincula la història romana i la introducció d’espècies amb els canvis en l’ecologia. Diumenge 26 de novembre, a les 11 hores, es farà el taller familiar ‘A la recerca dels caragols’ de la mà de Ferran Aguilar on es classificaran els caragols trobats

El Museu del Port de Tarragona ha volgut contribuir en el 23è aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco amb dues activitats de ciència ciutadana que vinculen el recinte portuari amb la ciutat: la transversalitat del descobriment de l’allognathus, un animal que fou traslladat pel mar i ha colonitzat la ciutat de Tarragona pel port.

El dissabte 25 de novembre, a les 17.30 hores, la sala d’actes del Museu del Port acollirà la xerrada familiar de ciència ciutadana ‘Allognathur, el caragol viatger’, a càrrec de Ferran Aguilar, divulgador i fotògraf professional i Txiqui López, tècnic de medi ambient i un dels autors de l'estudi del caragol de la muralla tarragonina. En l’activitat es descobrirà la vinculació de la introducció d’espècies amb la història romana, la biologia, la genètica i fins i tot l'observació dels canvis en la seva ecologia a causa de factors com la contaminació i el canvi climàtic.

Cal tenir present que dins del nucli antic de la ciutat de Tarragona s’ha citat la presència d’un caragol protegit del gènere Allognathus, procedent de les Illes Balears, i encara no s’ha estudiat en profunditat la seva arribada a Tarragona i tot el que es planteja, actualment, són teories sobre la forma i la localització en el temps de la seva entrada a la ciutat.

Diferents malacòlegs i naturalistes ja havien publicat aquesta cita al llarg dels últims segles i, a hores d’ara, és l'única població viva d'aquesta espècie que es hi ha en tota la Península. El principal objectiu és que ajudi a entendre una mica més la història antiga de la ciutat de Tarragona i conèixer el paper de certs éssers vius que funcionen com bioindicadors, i d’aquesta manera és possible que pugui descriure la qualitat ambiental de la ciutat.

I diumenge 26 de novembre, a les 11 hores, el divulgador ambientalista Ferran Aguilar conduirà el taller familiar ‘A la recerca dels caragols’, una activitat on es classificaran els caragols trobats al voltant del Museu del Port. Els mol·luscs tenen un paper molt important en el control de plantes, de matèria orgànica i, fins i tot ,s'alimenten de líquens i fongs.

Amb aquesta sortida es buscaran diferents espècies de caragols i llimacs i es classificaran estudiant les seves característiques mitjançant claus dicotòmiques.

Amb dues activitats són gratuïtes, però cal reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o al telèfon 977 259 434.

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Eix Transversal és la porta d’entrada i sortida principal amb un 83,6% de les entrades i sortides registrades

Les dades acumulades de vehicles des d’inicis d’any ja s’han superat els 2 milions

L’Autoritat Portuària de Tarragona va registrar durant el mes d’octubre un nou rècord en l’entrada i sortida de camions a les instal·lacions portuàries amb 87.442 i un creixement del 17,3% respecte el 2022. La xifra acumulada des de l’inici de l’any 2023 s’enfila fins 796.619 camions. Aquestes dades de creixement s'expliquen pel bon moment que estan vivint els cereals al Port de Tarragona, que ha experimentat un important augment en els últims mesos.

El Port de Tarragona ha assolit un nou rècord en el moviment de camions durant el mes d'octubre. En total, van entrar i sortir del port un total de 87.442 camions, un 17,3% més que el mateix mes de l'any anterior. Aquesta xifra supera els 85.128 moviments de camions que es van produir al novembre de 2022, fins ara la millor marca de la història del port.

Les dades acumulades de gener a octubre també són positives, amb un total de 796.619 moviments de camions, un 17,5% més que el mateix període de l'any anterior. Aquest creixement s'explica pel bon moment que està el moviment de cereals al Port de Tarragona, que ha experimentat un creixement important en els últims mesos, i l’entrada en funcionament del tram del Coll de Lilla a l’A27 que ha rebaixat el temps de transport amb el hinterland del Port.

El recompte total d’entrades i sortides de turismes, camions i altres vehicles no especificats entre gener i octubre s’enfila fins als 2.079.682, el que suposa un creixement del 7,1% respecte l’any anterior.

Per accessos, l’Eix Transversal continua sent la porta principal al Port de Tarragona acumulant un 83,6% del transit total de vehicles que entren i surten de les instal·lacions portuàries tarragonines. L’accés de Llevant és el segon en volum d’entrades i sortides amb 25.990 vehicles registrats durant l’octubre, mentre que l’accés de Reus és el tercer amb 9.239. Aquest dos últims accessos sense moviment de camions.   

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

APPORTT i L'Energètica col·laboren per impulsar la transició energètica al Port de Tarragona

L'Energètica utilitzarà instal·lacions del Port de Tarragona per promoure les energies renovables

L'Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT) i l'empresa pública d'energia de Catalunya (L'Energètica) han signat un conveni de col·laboració per impulsar la transició energètica i fomentar la innovació al Port de Tarragona. Aquest conveni s'ha formalitzat després de la signatura del president d'APPORTT, el Sr. Joan Oriol Rovira, i el director de L'Energètica, el Sr. Daniel Pérez.

El conveni estableix els termes de col·laboració entre les dues entitats per aconseguir objectius comuns relacionats amb la sostenibilitat i la transició cap a energies renovables. Entre aquests acords destaca l'ús d'una part de les instal·lacions del Port de Tarragona per part de L'Energètica, que es compromet a organitzar esdeveniments anuals i proporcionar assessorament en matèria d'energies renovables a APPORTT i a tots els seus associats. Aquesta cessió estarà vinculada al conveni entre l'Autoritat Portuària de Tarragona i APPORTT.

Aquesta aliança també té com a objectiu principal la creació d'una comunitat energètica que utilitzi energies renovables per reduir l'empremta de carboni al port i contribuir a les metes de descarbonització. Tot plegat per crear un entorn innovador i sostenible al Port de Tarragona, que serveixi com a exemple de com la col·laboració entre el sector públic i privat pot impulsar iniciatives que contribueixin a la transició cap a energies més netes i sostenibles.

El director general de L'Energètica, Daniel Pérez, fa referència que amb aquest conveni "a banda d'ocupar un espai, els podem donar un cop de mà amb la nostra visió, assessorant-los i ajudant a dinamitzar alguna de les iniciatives que tenen".

El gerent d'APPORTT, Marc Roca, destaca el valor d'aquesta aliança afirmant que “aquest conveni representa un pas ferm cap a un futur més sostenible per al Port de Tarragona, ja que la col·laboració amb L'Energètica contribuirà a augmentar la seva descarbonització i la seva competitivitat”. El gerent d'APPORTT subratlla la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat en aquesta iniciativa, afirmant que "aquesta aliança exemplifica com la unió d'interessos entre les empreses i entitats de l'àmbit del Port de Tarragona pot generar un impacte positiu en la lluita contra el canvi climàtic en aquesta zona”.

Aquesta iniciativa conjunta representa un pas significatiu cap a un futur sostenible, on la col·laboració entre sectors és clau per potenciar les energies renovables. En aquest conjunt, l'activitat portuària pot tenir un impacte positiu en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible de la regió.

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, declarava en la mateixa línia que el gerent d’APPORTT que “aquest és un primer pas per crear un ecosistema d’innovació i projectes de transició energètica per aconseguir un Port més eficient i sostenible.”

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Eloi Duran, guanyador del PortAutors-es 2023 i del Sona9 en la mateixa setmana

Dissabte passat el Teatret del Serrallo va ser l’escenari d’una final molt emocionant en la sisena edició de PortAutors-es i va posar el jurat de la mostra en una difícil situació davant uns finalistes excel·lents. L'edició 2023, que va assolir una participació de record des de la seva creació, va superar les expectatives amb escreix.

La primera de les sis finalistes, Marina Villegas, sortia a l’escenari a les 18.10 hores, realitzant una gran interpretació, així com la resta de les veus candidates: Enric Ez, Laaza, Núria Duran, Eloi Duran i Elena García. Tots els participants es van guanyar a un públic que va gaudir de bona música i talent emergent en clau musical.

La gala, conduïda per la periodista musical Sílvia Petit, va oferir un espectacle innovador i inèdit en l’entorn incomparable del Teatret del Serrallo. Sota la marca PortAutors-es hi ha un esdeveniment de referència i primera línia que es posiciona en el panorama musical com a punt d’inflexió per als artistes del territori. Cal esmentar que guanyadors i guanyadors d’edicions passades han esdevingut veus de referència com ara Roger Padrós, proposat per representar a Eurovision; la veu del disc de la Marató d’enguany, ÑeKü banda indie dels escenaris dels festivals estatals; Mable Flores o Lia Sampai, veus de dona referents, entre altres participants que s’han posicionat en el sector de la música amb management i un futur prometedor.

Premis

• Premi del Jurat: Eloi Duran. S’ofereix l’oportunitat per participar en sis festivals del territori durant l’any 2024: JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents, Espai Jove Kesse i PortAutors-es.

• Premi del Públic: Eloi Duran, amb el 64,8% de les votacions. Audiotechnica patrocinadora de la mostra li concedeix material d’enregistrament. Tel. de contacte: 617 295 404

• Premi a l’artista local: Elena García. Aquest premi consisteix en la formació en producció musical en un dels espais col·laboradors, Yamaha Music School de Tarragona que fidelment es consolida com un dels patrocinadors de la mostra PortAutors-es. Tel. de contacte: 600 027 186

• Premi Port Tarragona: Núria Duran. El Port Tarragona que gaudeix d’uns indrets desconeguts per la majoria de la població posa a disposició de la mostra alguns dels seus espais per l’enregistrament d’un videoclip promocional a càrrec de videògrafs professionals.Tel. de contacte:689 935 324

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Terrado dissertarà sobre la interdisciplinarietat en la recerca històrica el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores

Dins del cicle Tardes a l’Arxiu, el dimecres 22 de novembre, a les 19 hores, la sala d’actes de l’Arxiu del Port de Tarragona (Anselm Clavé, 2), acollirà la conferència “Excavant papers. Arxiu i Arqueologia: una relació necessària” a càrrec de Patricia Terrado Ortuño. Tot i que no cal fer reserva per assistir a l’acte, l’aforament és limitat.

L’arqueologia i els arxius mantenen una connexió intrínseca, com demostrarà Patricia Terrado en aquesta conferència a partir de la seva experiència investigant en diversos arxius per a documentar les nombroses publicacions de les quals n’és autora.

Per a la conferenciant, tot i que Arqueologia i l’Arxivística semblen disciplines o ciències oposades, en realitat, però, són necessàries i complementàries. En aquesta xerrada hom copsarà com documents i manuscrits esdevenen imprescindibles a l’hora d’investigar jaciments arqueològics i com la revisió de fonts porta, de vegades, a canviar hipòtesis que durant anys s’han donat com a vàlides.

Des d’enterraments prehistòrics fins a inscripcions desaparegudes, passant per vaixells enfonsats, Terrado farà una retrospectiva de com n’és d’important la interdisciplinarietat en la recerca històrica.

La conferenciant

Patricia Terrado és doctora en Arqueologia Clàssica amb premi extraordinari de doctorat i guanyadora del VII Premi d’Investigació Port Tarragona amb el projecte Ciutat, port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (segles XVII i XIX). La ponent és llicenciada en Història per la Universitat Rovira y Virgili i actualment desenvolupa la seva tasca professional a l’Arxiu Municipal d’Altafulla com a tècnica d’arxiu. També ha assolit el Premi Lucius Licinius Sura del Consell Comarcal de Tarragonès amb un projecte sobre Tàrraco.

Tanmateix, ha impartit cursos en l’àmbit de l’arqueologia i l’arxivística i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.

La seva trajectòria rellevant avala a aquesta arqueòloga, que ha centrat la major part de les seves recerques en l’arqueologia portuària, les fonts clàssiques i l’epigrafia, així com l’arxivística, la historiografia i la cartografia històrica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona