Atrás

 

18 / 10/ 2019

Tot el dia

A la vista de la vaga general convocada per al dia 18 d'octubrre de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 15 d'octubre de 2019 i, conforme el que s'estableix en Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis Portuaris essencials definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i per la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC que afecta a les províncies de Catalunya.

La vaga s'ha convocat per el dia 18 d'octubre de 2019 des de les 00.00 hores fin les 24.00 hores.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors/es.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.

 

Els representants del Port s’han reunit amb diverses empreses petroquímiques i operadors logístics

S’han presentat els projectes d’ampliació del moll de la Química, la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la terminal Puerto-Centro, entre d’altres

El president del Port de Tarragona i president de ChemMed Tarragona, Josep Maria Cruset, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i directora de ChemMed, Genoveva Climent, han encapçalat la presència del Port de Tarragona a la reunió anual de l’European Petrochemicals Association (EPCA) de la qual el Port n’és soci. La trobada internacionals s’ha celebrat del dia 6 al 9 d’aquest mes d’octubre a Berlin (Alemanya).

El Port de Tarragona també ha participat a la conferència Argus Olefins & Aromatics, European Seminar, que es va celebrar a la mateixa ciutat europea i de la que en són patrocinadors el Port i ChemMed. En ambdós esdeveniments, els interlocutors dels representants del Port de Tarragona ha valorat molt positivament el Port com una porta d’entrada clau al continent europeu des del Mediterrani. El contacte amb empreses del sector ha permès realitzar una trentena de contactes en forma de trobades i reunions amb agents que han manifestat el seu interès pel Port i el clúster així com pel territori. i el sud d’Europa.

L’EPCA és la principal xarxa europea de negocis per a la comunitat empresarial petroquímica global. Ofereix als membres de tot el món l’oportunitat de conèixer a líders de la indústria i parts interessades externes i mantenir-se al corrent dels desenvolupaments del mercat internacional, així com les tendències tecnològiques i socials. En aquesta reunió anual s’han donat cita més de 700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents de 54 països d’arreu del món. A més, l’EPCA ajuda als membres en temes específics que sustenten el desenvolupament sostenible de la indústria petroquímica. Aquest any la temàtica de l’esdeveniment ha estat enfocada a la petroquímica i l'economia de baix consum del carboni, per cercar solucions per a una millor sostenibilitat, amb conferències de ponents de prestigi.

El format de l’EPCA es basa en reunions BtoB amb la possibilitat, al llarg de 3 dies, per facilitar les reunions bilaterals amb diferents empreses productores i logístiques relatives al sector petroquímic. Aquesta 53ª edició de la Reunió Anual és un esdeveniment empresarial d’abast mundial per a la comunitat empresarial química, que acull als principals agents del sector.

Projecció internacional

A Berlin, el Port de Tarragona i ChemMed, seguint amb l’estratègia de guanyar projecció́ internacional, han mantingut reunions amb diversos operadors logístics i, sobretot, industrials, on han presentat els projectes que s’hi estan desenvolupant, com l’ampliació del moll de la Química, la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la futura terminal Puerto-Centro, així com el clúster ChemMed i les possibilitats de Tarragona de rebre noves inversions del sector petroquímic.

Els representants del Port de Tarragona han aprofitat l’esdeveniment per posicionar activitats de tipus hub regional, o sigui d’emmagatzematge i distribució de productes químics a la zona mediterrània. A més de donar a conèixer el Port de Tarragona com a plataforma logística per a productes petroquímics al Mediterrani. Es tracta també de millorar el nivell de negoci dels operadors atès que l’ampliació de les terminals ha generat noves capacitats d’emmagatzematge que permeten la diversificació dels productes emmagatzemats i obren la porta a nous mercats, alhora que la cerca de possibles inversors estrangers.

Conferència Argus

Argus, consultoria de renom dins del sector petroquímic, reuneix productors, comerciants, distribuïdors i analistes de mercat que debaten durant el seminari sobre les tendències de la demanda i l’oferta, l’ampliació de capacitat mundial i els fluxos comercials. L'esdeveniment ha tingut lloc el passat diumenge 6 d'octubre també a Berlin i les ha ofert l'oportunitat d'explorar el futur dels mercats internacionals amb els analistes de la indústria petroquímica.

Els objectius del Port de Tarragona i de ChemMed Tarragona en aquesta conferència han estat la comunicació i millora de la visibilitat del clúster a nivell europeu; a més de la promoció del clúster com a zona d’inversió i les accions de networking per a trobar a possibles clientes i/o inversores potencials.

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

El president del Port de Tarragona fa una ponència a la Cambra de Comerç de Reus dins de la sessió Esmorzar Cambra

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, protagonitza aquest dijous 10 d’octubre a les 8.30 hores, la sessió Esmorzar Cambra que organitza la Cambra de Comerç de Reus.

L’acte, que es duu a terme a la sala d’actes de l’edifici corporatiu, ha estat presentat pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Cruset ha estat convidat per exposar la ponència sota el títol ‘Port de Tarragona: inversions de futur per al progrés del territori’. El Port de Tarragona és una de les infraestructures més importants de l’Estat i del conjunt de la Mediterrània, el seu pla director (2015-20135) recull les infraestructures amb les quals es dotarà el Port en el futur immediat.

En la seva ponència ha volgut destacar les inversions de futur per al progrés del territori i reivindica la “necessitat que tinguem una percepció real del nostre potencial com a territori”.

El president del Port aprofita la seva intervenció per explicar l’execució de diversos projectes que han de contribuir al posicionament del port com a referent en els àmbits de la logística Intermodal, els contenidors, la química i també en el competitiu món dels creuers turístics.

Alguns dels objectius immediats del Port de Tarragona, ha explicat Cruset, són la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) un espai d’un milió de metres quadrats destinat a ampliar les zones d’emmagatzematge i transport de mercaderies situat en el terme municipal de Vila-seca, la terminal Intermodal ‘Puerto Centro’ al municipi de Guadalajara i Marchamalo, la nova terminal de creuers del Moll de Balears, l’aposta per la millora de les comunicacions per tren i carretera, la diversificació dels tràfics, o l’espai natural Xarxa 2000, inversions destinades a generar més activitat econòmica al territori.

Finalment, Cruset, finalitza la seva intervenció anunciant la realització d’un estudi sobre la logística del tràfic de cereals en el seu hinterland amb l’objectiu de crear un port sec per potenciar el transport per ferrocarril de la majoria de les 30.000 tones diàries que surten del Port.

Cruset, aposta per un port amb una economia sostenible per millorar la qualitat de vida i la del nostre planeta.

 

La 2a Jornada Automation Digital Port analitza els processos d'automatització intel·ligent en l'entorn logístic i portuari

 

La sala de conferències del Port de Tarragona ha acollit avui la segona jornada estatal sobre processos d'automatització intel·ligent impulsada pel Port de Tarragona, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region Ports de l'Estat.

Un centenar de persones, professionals i empresaris de l'àmbit portuari, s'han donat cita en aquesta trobada que ha abordat temes relacionats amb la indústria 4.0 i la denominada quarta revolució industrial, i també amb els processos d'automatització intel·ligent i l'aplicació de la tecnologia blockchain i 5G o el Bigdata.

La Jornada permitià una aproximació més detallada als canvis que es produiran en les cadenes logístiques portuàries, que comportaran un ús més eficient i productiu en un nou ecosistema d'emprenedors en el qual s'espera que aconseguir ports flexibles i adaptats en un escenari més complex, incert i obert.

La inauguració ha anat a càrrec de la consellera de Contractació, Turisme i Desenvolupament Econòmic del Ajuntament de Tarragona, Laura Castel; del vicepresident de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, Marc Arza, i del president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, per a qui “El blockchain és una de les tecnologies emergents que canviarà per complet la logística i el nostre port aspira a ser dels primers a adaptar-se amb la complicitat del sector TIC de la regió per a col·laborar creant nous productes i serveis”.

La sessió es va iniciar amb la ponència ‘Ports 4.0 i la nova governança portuària’ amb el responsable del Fons de Capital Ports 4.0 i cap de l'Àrea d'Innovació de Ports de l'Estat, José Llorca, que va parlar sobre la ‘necessitat que els projectes d'aquest àmbit siguin innovadors’ en una ponència marc que va servir com a introducció a les diferents taules rodones i de debat. La primera, ‘Automatització intel·ligents i Ports 4.0’, moderada per Pablo de Castro, ha tingut com a assistents a Miguel Montesinos, de Prodevelop, que ha apostat perquè diferenciar smart port de la digitalització atenent que fa falta combinar el sistema digital i, al mateix temps, és necessari implementar solucions que prevegin l'impacte de l'entorn: “si no es digitalitzen tots els actors, no funcionarà un Smart Port”.

Alhora Luis Pérez, d' Indra, ha apostat per l'aplicació de noves tecnologies com una estratègia de desenvolupament i eficiència portuària” amb diversos exemples d'automatització intel·ligent. Catalina Grimalt, del Port de Barcelona, ha mantingut que per a ser un Port 4.0, l'ens portuari ha de transformar-se de manera sostenible, des de la tecnologia i a través de la innovació, i ha dibuixat el retrat del Smart Port per a 2040 sobre la base del projecte de digital port que reuneix clients, processos, organització i TIC.  L'interessant debat posterior ha permès als assistents interrogar sobre el paper dels operadors que actuen a diverses velocitats i la tasca pedagògica que tenen les autoritats portuàries per a ajudar  la digitalització dels diversos col·lectius.
 

 

Tecnologia Blockchain

La taula rodona posterior va versar sobre ‘Tecnologia blockchain i Ports 4.0’ moderada per Ramón Ignacio García, director general del Port de Tarragona, amb intervenció d'Iñaki Fraile, de Consignacions Portuàries Bergé, qui va destacar la importància de la comunitat portuària i la comunitat logística, cada vegada més relacional i dependents amb exemples d'experiències com a Estiba +2022 i KeyPort a Santander. 

També va participar Ricardo Rubio, president de Carex Logistics, qui va mantenir que la incorporació de la tecnologia blockchain a la indústria 4.0 ha de realitzar-se a través de les autoritats portuàries. José Antonio Conde, director de tecnologia en Grup Eurogestión, va analitzar la integració d'aquesta  tecnologia en la cadena de subministraments i Anjaney Borwankar, director d'estratègia de Navozyme, va aportar un projecte d'aquesta tecnologia com a solució innovadora per a augmentar la seguretat, la productivitat i la reputació de la indústria marítima global, amb l'aposta per a realitzar formació en institucions marítimes internacionals com el IMO.

I David González, director de sistemes d'informació del Port de Tarragona, va relatar els avantatges de l'aplicació, la proposta de valor d'aquesta tecnologia, quan s'aplica i va plantejar els reptes i les limitacions d'aquesta tecnologia. Per a González, la tecnologia blockchain estalvia temps, redueix costos, augmenta la confiança, i presenta avantatges com la transparència, la inmutabilitat, la traçabilitat, l'eficiència en el procés i menor percentatge d'errors. Pablo Coto Millán, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de Cantàbria, va presentar les conclusions d'aquesta taula i va parlar de les tendències de futur en els ports, la transformació digital i la logística mundial.

 

Sessió de networking

Després de l'esmorzar, amb un clar format de networking, la Jornada va acabar amb una última taula rodona, sota el lema ‘Ports 4.0: nous potencials en innovació per als ports’ moderada per Daniel Marco, director general d'Innovació i Econòmica Digital de la Generalitat de Catalunya, amb Vanessa Bexiga, operations manager a l'Escola Europea Intermodal Transport, Pascual Sanchis, de Telefónica i Lourdes Muñoz, directora del BCN Dades obertes Lab.

 

Per a acabar, Jaime Luezas, cap de l'Àrea de Serveis i Comunitat Portuària de Ports de l'Estat va realitzar les conclusions de la jornada sobre els impactes de la Indústria 4.0 en els ports i Ramón Ignacio García, director general del Port de Tarragona i el director d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat van ser els encarregats de clausurar la jornada.

 

El tràfic de mercaderies assoleix 2,9 milions de tones al mes d’agost

El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona acumulat en els darrers 8 mesos augmenta un 6,5% respecte al mateix període de 2018. Entre gener i agost d’aquest any, el Port de Tarragona ha assolit els 22,3 milions de tones. Unes xifres només superades per dos dels exercicis dels darrers 15 anys, ja que en hem de remuntar a 2007 i 2008 per trobar uns resultats millors. L’any 2007, entre gener i agost es van fregar els 24 milions de tones, i l’any 2008, es van superar els 23 milions de tones.

El tràfic de mercaderies del mes d’agost del Port de Tarragona ha tancat amb prop de 2,9 milions de tones, una xifra superior a la del mes de juliol passat (2,5 milions de tones). Respecte al mes d’agost de 2018, el creixement és del 16,4 %. Aquest bon comportament del mes d’agost és deu principalment a l’augment del tràfic de cereals que augmenta un 14,4% respecte al mes d’agost de 2018, la qual cosa contribueix a l’augment d’un 1,3 % en el període gener-agost 2019 respecte al mateix període de l’any anterior.

Bon comportament dels líquids a doll

La base de la fortalesa en l'activitat del mes d’agost és conseqüència del bon comportament dels líquids a doll amb un tràfic de gairebé 2 milions de tones. Els líquids a doll han augmentat en el mes d'agost un 21,3% respecte al mes d’agost de 2018 i això contribueix a un augment del 13,3% en comparació a gener-agost de 2018, ja que mentre en l’etapa gener-agost de 2081 el Port de Tarragona fva registrar 12,9 tones de líquids a doll, en el mateix període aquesta any són 14,7 Milions de tones (Mt).

Dins de la categoria de líquids a doll, el creixement més destacable si comparem aquest mes d’agost amb el de l’any passat, el més destacable és el grup de productes energètics amb un augment 21,5%, principalment en productes com el petroli cru, la benzina, el gas-oli i el carbó. També presenten un creixement important els productes químics amb un 77,6%.

Els productes agroalimentaris segueixen registrant bons resultats amb un 14,9% de creixement aquest mes d’agost respecte al de l’any passat. En aquest apartat dels tràfics portuaris, cal destacar el comportament dels cereals amb un 52,2% de creixement, i les fruites, hortalisses i llegums amb un 14,8%.

Finalment, també cal destacar l’augment del tràfic de vehicles que registra un augment del 26,6% respecte al mes d’agost de 2018, i que en la comparació de resultats entre els períodes gener-agost de 2018 i 2019 manté un 13,3% de creixement, ja que passa dels 181.145 cotxes de gener-agost de 2018 als 204.728 vehicles d’aquest primers 8 mesos de 2019.

 

Liquids a doll

 
+ info
    

Tràfics

+ info

‘’Pels Valents” recapta fons per tractar i investigar el càncer infantil al centre oncològic més gran d’Europa

El cos de la policia portuària de Tarragona s’ha adherit a la segona fase de la campanya ‘Pels Valents’ impulsada per recaptar fons i destinar-los a finançar tractaments per infants, per incrementar la capacitat de curació del càncer infantil mitjançant nous assajos clínics, per disminuir les seqüeles dels malalts, per oferir una atenció integral i personalitzada i fer un centre obert al món que no discrimini a ningú per motius econòmics.

La primera fase de la campanya, iniciada el febrer de 2017, va estar pensada per a ajudar en la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que serà un centre específic per tractar i investigar el càncer infantil.

La segona fase de la campanya consisteix en el fet que els agents regalin escuts solidaris a canvi d’una donació de 4 euros, un donatiu destinat a l’Hospital Pediatric Cancer Center de Barcelona.

Aquests escuts adhesius, amb els diferents logos de les policies participants en la campanya, es poden posar en qualsevol roba o motxilla. Tots els escuts tenen el mateix format i porten el color groc representatiu del càncer infantil i el hashtag #pelsvalents.

La Policia Portuària del Port de Tarragona ha adquirit 200 escuts solidaris que posa a disposició de la ciutadania a través dels següents punts de venda:

- Recepció de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Passeig de l’Escullera, s/n ( de dilluns a divendres de 8.00 hores a 15.00 hores).

- Comissaria de Policia Portuària. Accés del Moll de Reus (de dilluns a divendres de 8.00 hores a 15.00 hores).

- Museu del Port de Tarragona. Moll de Costa. ( de dimarts a dissabte de 10.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 19.00 hores. Diumenges i festius d’11.00 hores a 14.00 hores)

- Bar l’Oreneta. Moll d’Aragó ( de dilluns a divendres de 7.00 hores a 19.00 hores)

- Bar Xiringuito Pep. Moll de Castella ( de dilluns a divendres de 7.00 hores a 19 hores)

- Bar del Port ‘Les Espais. Aliada Química’ (de dilluns a divendres de 6.00 hores a 21.00 hores i dissabtes de 7.00 hores a 12.00 hores)

Origen i trajectòria de la campanya

El febrer de 2017 es va llançar la iniciativa per recollir l’import necessari per crear per a l’Hospital de Sant Joan de Déu el «SDJ Pediatric Cancer Center Barcelona», el centre oncològic més gran d'Europa, pressupostat en 30 milions d'euros

L’origen d’aquesta campanya va ser protagonitzada per diversos agents locals del territori català en decidir rapar-se el cabell per posar-se en el lloc dels infants amb càncer. Llavors van tenir la idea de personalitzar l’escut del cos policial on treballaven i crear-ne un original i únic ‘pels valents’, lema de la campanya per finançar el projecte.

Així va ser com diverses policies locals d’arreu Catalunya i de la resta de l’estat espanyol es van adherir a aquesta singular i original idea.

Gràcies a aquestes donacions, la de milers de particulars i d’un elevat nombre d’empreses i entitats de diferents àmbits, l’Hospital Sant Joan de Déu va aconseguir reunir, a finals de 2018, l’import necessari per fer realitat aquest centre oncològic, import que suposa la quantitat més alta recaptada entre la societat civil per a un projecte d’aquestes característiques.

Llavors la iniciativa ‘Pels valents’ va desplegar la seva segona fase.

El centre oncològic més gran d’Europa

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 nous pacients i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Tindrà una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la.

El nou centre comptarà al voltant de 40 habitacions, 8 càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoètics, 30 boxs a l’hospital de dia, 20 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia, laboratori i altres serveis no assistencials.

Al passat octubre, en un acte festiu es va realitzar la col·locació simbòlica de la primera pedra del futur centre d’oncologia pediàtrica. L'obertura del nou centre està prevista per al segon semestre del 2020.

‘Pels valents’ una iniciativa que creix

‘Pels valents’ està a la segona fase de captació de fons per finançar tractaments, allotjaments, recerca, assajos clínics, programes per conviure amb la malaltia, suport psicològic i equipaments, una campanya per donar vida al futur centre.

En definitiva, ‘Pels valents’ és una campanya que creix i que representa una oportunitat per solidaritzar-se amb la lluita contra el càncer infantil.

 

PortSolidari

Aquesta comissió treballa en projectes recolzats, canalitzats i/o organitzats per l'APT amb finalitats solidàries 
+ info
      

 

Organització i Recursos Humans

En aquesta plantilla ens sentim compromesos  amb el projecte i ens considerem part activa de la comunitat.  
+ info

 

El Port rebrà 10.200 creueristes només en una setmana

Durant aquesta setmana del 17 al 23 de setembre, de dimarts a dilluns, es preveu que arribin 10.200 passatgers a Tarragona, el que representa una de les xifres setmanals més altes de turistes desembarcats a la ciutat. Aquest és el període de la temporada que acumula més arribades de creuers en menys temps, la qual cosa la converteix en la xifra més alta de creueristes assolida fins a la data.

Aquesta xifra s’assolirà per l’arribada, avui dimarts del Costa neoRiviera, amb 1.727 passatgers, i el cap de setmana arriben els creuers Costa Magica i Costa Fortuna, amb 3.470 passatgers cadascun, i el dilluns 23 de setembre atracarà Marella Dream, amb 1.533 passatgers.

Aquesta temporada, el Port de Tarragona ha mantingut el seu posicionament com a destinació mediterrània dins del mapa de creuers. Les xifres d’aquest any 2019 seran en 65 creuers, dada que representa un 14% més respecte al 2018 i s’espera assolir una xifra pròxima als 100.000 passatgers.

Els resultats mantenen la tendència de creixement dels darrers anys i segueixen contribuint que la ciutat continuï essent una de les destinacions en les rutes de creuers pel Mediterrani. Els turistes que han fet escala a Tarragona han estat principalment italians, espanyols, anglesos, francesos, alemanys i americans en aquest mateix ordre. Aquest setembre 2019, també s’ha superat el nombre de passatgers amb procedència Alemanya i EEUU respecte la temporada anterior.

La temporada de creuers a Tarragona es tancarà el pròxim dia 3 de novembre amb la darrera arribada el creuer Wind Star. El president del Port, Josep Maria Cruset, creu que els resultats d’aquesta temporada de creuers són molt bons, però que “de cara als pròxims dos anys, caldrà tenir en compte que mentre durin les obres de construcció del nou moll de Balears el 2020 i 2021, els resultats seran menors pel fet que l’operativa es veurà parcialment afectada per aquesta inversió de futur. Inversió que permetrà, no obstant, que el projecte de creuers pugui créixer substancialment i continuar l’excel·lent evolució dels darrers dos anys”.

Altres novetats d’enguany

Josep Maria Cruset, destaca “la bona feina feta de totes les institucions que integren la Taula de Creuers per arribar a aquests bons resultats i destaca que aquest és un projecte que no només és del Port, sinó que és un projecte del territori per al territori”.

En aquesta línia, el Port va posar en marca el passat mes de maig les noves dependències del Tarragona Cruise Port Welcome Center, una zona de recepció de 1.300 metres quadrats, ubicada al Refugi 1 del Moll de Costa. En declaracions del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, aquest espai “neix amb la voluntat de millorar el servei que oferim al passatger i és una conseqüència de la demanda dels darrers anys”.

Una altra de les novetats d’aquesta temporada ha estat l’arribada del Costa Fortuna, el creuer més gran que fins avui ha atracat al Port de Tarragona, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan a disposició dels passatgers.

Per altra banda, a la Taula Institucional de Creuers, formada pels representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada celebrada el passat juliol 2019, es va acordar que el Port de Tarragona serà la seu de l’Assemblea de Medcruise durant la primavera de l’any 2021. Aquesta important reunió semestral de l’Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània acostuma a reunir més de 150 representants d’aquest sector, entre membres de l’associació, executius de navilieres, professionals i membres de la premsa internacional.

Per finalitzar, la construcció del Moll de Balears, amb una inversió superior a 30 milions d’euros, es destinarà a terminal de creuers i que entrarà en funcionament l’any 2021.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

L’Associació per a la Promoció del Port de Tarragona (APPORTT), juntament amb l’Associació d’Agents Consignataris de Vaixells de Tarragona, organitzen el mòdul de formació presencial sobre el Codi Duaner de la Unió. Compta amb la col·laboració del Port de Tarragona i del Departament de Dependències de Duanes IIEE de Tarragona.

L’objectiu d’aquesta jornada és presentar les novetats del Codi Duaner de la Unió (CAU), les diferents obligacions derivades de la seva entrada en vigor, així com aprofundir en els procediments duaners relatius a la Introducció de les mercaderies i la sortida de les mercaderies del Territori Duaner de la Unió així com les sancions per incompliments de la normativa.

La jornada tindrà com a ponents a Carlos Ferrer, Inspector d’Hisenda i Cap de Dependència Duanes en IIEE Tarragona, Begoña Estevan, tècnica d’Hisenda Àrea de Gestió Duanera de Tarragona i María José Gea, tècnica d’Hisenda Àrea de Gestió Duanera de Tarragona.

L’activitat es realitzarà els propers 24 i 26 de setembre, i 1 i 3 d’octubre, de 16.30 h a 19.30 h a la sala de formació de l’APT (C/ Anselm Clavé, 2 de Tarragona), i el preu serà de 200 euros + IVA.

Inscripcions obertes a APPORTT (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Uns 400 directius i experts de la indústria del paper participen en la cimera mundial del sector els dies 16, 17 i 18 de setembre

El president del Port, Josep Maria Cruset, reivindica el lideratge del Port a nivell estatal i mediterrani en tràfic de pasta de paper

El Port de Tarragona, en col·laboració amb el seu soci estratègic Euroports, acullen aquests dies la 23a trobada mundial del sector del transport de paper i pasta de paper L’esdeveniment ha arrencat avui a l’Amfiteatre de Tarragona amb la participació de gairebé 400 directius d’empreses del sector del paper de tot el món. L’acte l’ha presidit el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, juntament amb d’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; i el President del Port de Tarragona, Josep Ma Cruset; acompanyats per Pablo García, general manager d’Euroports Ibérica i per Alan Bog, president de la International Forest Products Transport Association, organitzadora de l’acte.

Durant els parlaments de benvinguda, Cruset, ha aprofitat per reivindicar el paper líder de Tarragona destacant que “és el primer port de l’Estat espanyol en tràfic de pasta de paper i el tercer de la Mediterrània”. Cruset ha explicat en un breu discurs en anglès que “Tarragona és un “port hub” de la pasta de paper que dóna servei a la indústria paperera situada en el nostre rere país, i un node estratègic que actua com a punt de redistribució de la pasta de paper cap d’altres països de la conca del mediterrani”. Cruset també ha destacat que el Port de Tarragona “treballa amb l’objectiu que consolidar i ampliar aquest lideratge” .

A continuació el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha volgut subratllar el paper de Catalunya com a país emprenedor que dóna la benvinguda a noves empreses i inversions. Ha continuat senyalant al Port de Tarragona com una infraestructura en continu creixement.

Per finalitzar el torn de parlaments l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha deixat constància que “les millors èpoques de la ciutat de Tarragona i de la seva gent han vingut de la mà del comerç, a través del Port de Tarragona”.

El simposi mundial del transport de paper, més conegut per la seva denominació en anglès “Pulp & Paper Industry Transport Symposium”, és la primera vegada que se celebra a l’Estat espanyol, concretament a la ciutat de Tarragona i al centre de convencions de PortAventura. L’esdeveniment aplega a uns 400 representants del sector i uns 50 expositors procedents d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia, Orient Mitjà i Oceania.

L’objectiu de les jornades és l’anàlisi de tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals, i estan dirigides a directius i responsables d’empreses de producció de pasta i paper, fabricants de productes de fusta, instal·lacions portuàries, proveïdors de logística, transportistes, proveïdors tecnològics de la cadena de valor, empreses d’emmagatzematge i consultors de transport, entre d’altres.

Dimarts i dimecres

L’acte inaugural del simposi ha inclòs la visita de l’amfiteatre i una actuació castellera. Entre d’altres activitats del programa inaugural, els assistents al simposi han visitat la terminal d’Euroports al Port de Tarragona, per on passa un tràfic de més de 600.000 tones de pasta de paper cada any.

La resta del programa de les jornades es desenvoluparà al Centre de Convencions de PortAventura, els dimarts 17 i dimecres 18 de setembre. Les 2 conferències, 9 taules rodones i 4 tallers que s’organitzaran durant dos dies, analitzaran les grans tendències econòmiques mundials, l’evolució futura dels mitjans de transport (vaixell, tren), el paper de mercats emergents (especialment la Xina i Orient Mitjà) i la digitalització, entre altres temes.

El Port de Tarragona serà el protagonista d’un dels tallers que se celebraran a la tarda del dia 17, on s’explicaran els avantatges competitius d’operar a través de les instal·lacions del port i de les comunicacions amb el centre de la península i el nord d’Europa, tant per ferrocarril com per carretera.

Tràfic paper i productes forestals

 
+ info
    

Tràfics al Port de Tarragona

 
+ info
 

El Port d’Hamburg organitza la fira europea més gran de la indústria dels creuers

El Port de Tarragona participa amb Tarragona Cruise Port Costa Daurada, de l’11 al 13 de setembre a Seatrade Europe 2019 que se celebra a Hamburg. Seatrade Europe és l’esdeveniment comercial líder per a la indústria europea de creuers, coneguda pel seu compromís amb la sostenibilitat i responsabilitat ambiental del sector.

En la darrera cita Seatrade Cruise Global, celebrada el passat abril 2019 a Miami, van participar més de 5.000 visitants i més de 260 expositors de més de 40 països. Amb aquestes dades, aquesta fira exclusivament per al sector de creuers, es reafirma la gran oportunitat que suposa participar en aquest tipus d’esdeveniment on Port de Tarragona té l’ocasió de mostrar les seves potencialitats com a destí de creuers davant dels principals agents turístics a escala internacional.

El Port de Tarragona es presenta en aquesta trobada internacional amb l’objectiu de donar a conèixer una ciutat com és Tarragona, la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com a oferta turística i destinació de creuers a escala internacional així com consolidar les relacions iniciades amb la nova estratègia comercial i posicionar la ciutat de Tarragona com a destinació de creuers al Mediterrani i el Port de Tarragona com a un port referent.

Noves actuacions

Actualment, el mercat global de creuers està en contínua expansió i, conseqüentment, experimenta canvis continus per adaptar-se a la demanda. Aquest fet obliga les destinacions a adaptar-se a les necessitats de les companyies navilieres i dels tour operadors.

Fruit d’aquests canvis en la demanda i de la voluntat de consolidar el Port de Tarragona com a port de creuers, any rere any s’incorporen millores en l’operativa de creuers i en l’oferta turística. Una d’elles és la nova zona de recepció, Tarragona Cruise Port Welcome Center, inaugurada al mes de maig i que funciona com a àrea de gestió per a l’entrada i sortida a les persones que aquest 2019 han entrat o sortit per mar a Tarragona, ha estat una de les novetats d’aquest any.

Per altra banda, el Port de Tarragona té previst invertir més de 30 milions d’euros en la construcció del futur moll multifuncional de Balears, que suposarà la creació d’un nou espai de 4 hectàrees i per acollir una nova terminal de creuers i que entrarà en funcionament el 2021.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha afirmat que “el Port de Tarragona està fent els deures per consolidar el seu posicionament com a destinació de creuers, sempre atent als canvis que aquest mercat està experimentant a nivell mundial per avançar-nos-hi i per adaptar-nos-hi per guanyar competitivitat”.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

La càrrega d’un tren amb agroalimentaris equival a 35 camions

El Port de Tarragona ha posat en marxa, durant aquest any 2019, una operativa de càrrega de 3.000 tones de productes agroalimentaris, utilitzant un tren amb 17 vagons 3 cops per setmana. El servei gestionat per l’operador ferroviari Go Transport, transporta cereals des dels magatzems de la zona portuària fins la destinació de Zuera (Saragossa), on el grup Alendi disposa de diverses fàbriques de pinsos i des d’on procedeix a la distribució de la mercaderia.

Aquesta operativa suposa un salt qualitatiu i quantitatiu en la cadena logística i ofereix un millor servei als clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat tenint en compte que cada tren operat equival a 35 camions carregats. Amb aquest sistema, el Port té un enorme potencial per transportar mercaderies per ferrocarril en destinació a les zones de Madrid, València i Saragossa i en aquests moments es treballa des del departament comercial de l’APT per sumar nous clients al servei de llançadora ferroviària per al moviments d’agroalimentaris. Les empreses estibadores que desenvolupen aquesta activitat són Ership i Euroports, de la comunitat portuària del Port, tot i que es preveu que més operadors s’afegeixin a aquesta iniciativa que ja ha obtingut uns excel·lents resultats.

Per a la manipulació d'aquestes càrregues, les diferents terminals i instal·lacions del Port estan dotades de maquinària molt especialitzada. Les grues de gran capacitat, cintes de descàrrega connectades a diferents sitges, apiladors, tremuges especials, etc. permeten una càrrega àgil i, a més, incorporen sistemes per un major respecte al medi ambient, ja que disposen de sistemes de control de solució ambiental i plans de seguretat.

Lideratge en moviment de productes agroalimentaris

Històricament, el Port de Tarragona lidera a escala estatal els moviments de cereals i farines, a més dels pinsos i farratges. En aquests moments, s’ha convertit en el primer port de la Mediterrània en productes agroalimentaris a granel, superant els 5 milions de tones anuals. Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 260.000 m2 de superfície coberta, xifra només equiparable a les capacitats del Port en l'emmagatzematge de líquids a granel.

La gran aposta pel ferrocarril

A les instal·lacions portuàries, el 2018, es van moure 1.423.483 tones en ferrocarril. En total, 4.089 trens i 62.677 vagons van circular per les instal·lacions del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona té accés ferroviari d'ample ibèric a tot el recinte portuari i ample mixt (UIC+ibèric) en més de 10 km. A més, disposa d'accés electrificat als molls i terminals de la zona de Ribera, zona dedicada a càrrega general. El Port disposa d'accessos ferroviaris que connecten amb la línia direcció Saragossa-Madrid, la línia direcció València i la línia direcció Barcelona, per tant està connectat amb tot Europa..

La xarxa ferroviària interna del Port dóna servei a tots els molls operatius. D'est a oest, hi ha tres ramals que connecten la xarxa interna del Port amb la xarxa d'ADIF. En sentit est, el primer ramal recorre el moll d'Aragó fins a arribar al moll de Catalunya, desdoblant-se per dos itineraris possibles. El segon ramal discorre en paral·lel a la riba esquerra del riu Francolí (en sentit oest). Aquest segon ramal dóna accés als molls de Castella (amb tres punts d'entrada) i de la Química, arribant a l'estació ferroviària de la Química.

El tercer ramal, connectat a la línia de València, passa pel moll d'Hidrocarburs fins a arribar als molls d’Andalusia, Cantàbria i Galícia. Concretament al moll de Galícia, hi ha la Terminal intermodal la Boella, contigua a la terminal de contenidors. Aquest ramal també dóna servei a les àrees del Port on s'ubiquen gran part de les instal·lacions destinades a càrrega general com la terminal de vehicles, una terminal multipropòsit i la futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL).

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

El Port de Tarragona i Euroroports Ibérica seran els amfitrions de gairebé 600 representants de tot el món de la indústria del paper i la pasta de paper

La trobada, organitzada International Forest Products Transport Association (IFPTA) amb el suport de Fastmarkets RISI, se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre

El Port de Tarragona, en col·laboració amb el seu soci estratègic Euroports, serà l’amfitrió de la 23a trobada bianual del sector del transport de paper i pasta de paper els dies 16, 17 i 18 de setembre. Aquest esdeveniment, més conegut per la seva denominació en anglès “PPI Transport Symposium” o “Pulp & Paper Industry Transport Symposium”, és la primera vegada que se celebrarà a l’Estat espanyol, concretament a la ciutat de Tarragona i al centre de convencions de PortAventura. L’esdeveniment aplegarà a 600 representants i 50 expositors de 25 països diferents i marcarà les decisions estratègiques de les empreses del sector en els propers anys.

Aquest simposi del transport de la indústria de pasta de paper se celebra des de fa més de 30 anys i el darrer es va fer a Savannah (Estats Units) el 2017. L’esdeveniment se celebra cada dos anys, alternant la seu cada edició, un cop en una ciutat europea i l’altre en una dels Estats Units d’Amèrica. L’objectiu de les jornades és l’anàlisi de tendències en el transport mundial, la manipulació de materials i la distribució de productes forestals, i van dirigides a directius i responsables d’empreses de producció de pasta i paper, fabricants de productes de fusta, instal·lacions portuàries, proveïdors de logística, transportistes, proveïdors tecnològics de la cadena de valor, empreses d’emmagatzematge i consultors de transport, entre d’altres.

El 23è Simposi serà l’espai que marcarà les decisions del sector en els propers anys en la cadena de subministrament de pasta i paper, generant oportunitats de negoci i de cooperació entre tots els agents implicats en aquesta indústria, a través de la posada en contacte de productors, proveïdors i consumidors procedents d’Europa (61%), Amèrica del Nord (25%), Amèrica del Sud (7%), Àsia (4 %), Orient Mitjà (2%) i Oceania (1%).

Port de Tarragona, hub de la pasta de paper

El Port de Tarragona és el port més important de pasta de paper d'Espanya i el tercer més important de la Mediterrània quant a tràfic de paper i pasta de paper. El Port, dins de la seva estratègia de diversificació de tràfics, actualment mou unes 600.000 tones (2018) de pasta de paper i derivats, operades per Euroports Ibèrica.

El Port, gràcies a l’aliança estratègica amb Euroports, té un rol destacat en el sector i és considerat a hores d’ara com a "port hub de pasta de paper” amb una oportunitat de creixement de futur molt solvent, gràcies a les seves instal·lacions portuàries, connexions marítimes en el mediterrani, la intermodalitat i a les comunicacions amb la resta d’Espanya i el nord d’Europa per tren i carretera.

Euroports és un dels majors operadors de logística marítima del món treballant actualment més de 14 Milions de tones de productes forestals. És una empresa internacional d’infraestructures portuàries que desenvolupa, opera i gestiona solucions mundials de la cadena de subministrament marítima per a clients internacionals de sectors clau de la indústria. Aquesta multinacional opera i gestiona una xarxa de terminals portuaris en llocs estratègics d’Europa i Àsia. A Espanya, només opera al Port de Tarragona i és un soci estratègic en el tràfic de pasta de paper, minerals i agroalimentaris.

El paper de hub o node en aquest sector es déu al posicionament del Port com a punt de recepció i de redistribució d’aquesta gamma de productes via marítima o intermodal. La pasta de paper que arriba al Port de Tarragona procedeix en gran mesura dels principals exportadors mundials: Sud Amèrica i del Nord d'Europa (que produeix gairebé el 80% d'aquesta matèria). Després de creuar l'oceà Atlàntic, els grans vaixells que transporten pasta de paper fan la primera parada dins de la Mediterrània a Tarragona, aprofitant els grans calats (16,5 m) del Port de Tarragona i que quasi cap altre port de la Mediterrània té. La pasta de paper s’emmagatzema al Port per ser distribuïda posteriorment als clients del territori per via terrestre, o bé en vaixell a través d’altres ports mediterranis, principalment a països de la conca mediterrània.

Cerimònia Inaugural a l’Amfiteatre

La ciutat de Tarragona acollirà la cerimònia inaugural del 23è Simposi del Transport de la Indústria de Pasta de Paper i Paper. L’acte inicial se celebrarà el 16 de setembre a les 19.30 hores al Parc de les Granotes i a l’Amfiteatre romà. En aquesta cerimònia hi assistiran la majoria de les empreses participants en el simposi, els màxims representants de les entitats organitzadores, el CEO d’Euroports Ibérica, Pablo Garcia, el President del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i autoritats de la ciutat i del país. Entre d’altres activitats del programa inaugural, els assistents al simposi visitaran la terminal d’Euroports al Port de Tarragona, gaudiran d’una visita guiada a l’Amfiteatre i podran presenciar una actuació castellera. (Més informació sobre la cerimònia inaugural: https://bit.ly/2Ld0Bfx).

La resta del programa de les jornades es desenvoluparà al Centre de Convencions de PortAventura, els dies 17 i 18 de setembre. Les 2 conferències, 9 taules rodones i 4 tallers que s’organitzaran durant dos dies, analitzaran les grans tendències econòmiques mundials, l’evolució futura dels mitjans de transport (vaixell, tren), el paper de mercats emergents (especialment la Xina i Orient Mitjà) i la digitalització, entre d’altres temes. El Port de Tarragona serà el protagonista d’un dels tallers que se celebraran a la tarda del dia 17, on s’explicaran els avantatges competitius d’operar a través de les instal·lacions del port i de les comunicacions amb el centre de la península i el nord d’Europa, tant per ferrocarril com per carretera. (Més informació sobre el programa: https://events.risiinfo.com/transport-symposium/program)

Organitzadors i col·laboradors

L’organitzadora del Simposi és la International Forest Products Transport Association (IFPTA), l’única associació professional en xarxa per als professionals mundials de la logística de productes forestals. La seva missió és fomentar el treball en xarxa entre el seus associats, com és el cas d’aquest simposi biennal.

IFTA compta amb el suport tècnic de Fastmarkets RISI, Una empresa d’informació de preus, anàlisi i esdeveniments per als mercats mundials de productes forestals, metalls i minerals industrials. Els clients d’aquesta organització representen més del 97% del sector mundial de productes forestals, al quals subministra serveis d’informació sobre dades crítiques, preus, serveis financers, mercaderies, telecomunicacions i mercats legals. Dins del sector de productes forestals, s’ha convertit en el proveïdor d’anàlisi de preus i d’anàlisi de mercats més fiable del món. Actualment, treballa a Londres, Nova York, Boston, Atlanta, Oakland, Eugene, Chicago, Pittsburgh, Brussel·les, Hèlsinki, São Paulo, Xangai, Pequín i Singapur.

Els amfitrions d’aquest esdeveniment són el Port de Tarragona i Euroports Ibérica.

 

Tràfic paper i productes forestals

 
+ info
    

Tràfics al Port de Tarragona

 
+ info
 

Primera reunió del grup de treball tècnic del Port i ADIF

Avui, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset i el director general, Ramon Ignacio García, acompanyats per membres del seu equip, s’han reunit amb representants d’ADIF per celebrar la primera reunió del grup de treball conjunt que ha de permetre una major cooperació de les dues entitats per millorar les connexions i la logística ferroviària i portuària.

La decisió de constituir aquest grup de treball conjunt és fruit de la bona sintonia entre ambdues entitats i de la col·laboració diària que ja es produeix actualment entre ADIF i el Port de Tarragona. ADIF és la responsable, en nom de l’Autoritat Portuaria, de l’operativa dels trens que treballen dins de la zona portuària de Tarragona.

L’objectiu del grup de treball i de la reunió d’avui és augmentar la col·laboració per posar en marxa els sistemes de cooperació que permetin una operativa més eficient del ferrocarril, tant dins de l’àmbit portuari com en termes de connexió del Port amb la xarxa general de ferrocarril, l’arribada del 3er fil, el corredor del mediterrani, etc.

Ferroport

L’objectiu final del Port de Tarragona és arribar a implantar un sistema ferroport eficient i competitiu per optimitzar el transport de mercaderies per via fèrria des del Port cap a la resta de la península i cap a la resta d’Europa. Aquest sistema implica la implementació d’una operativa conjunta del Port i ADIF a partir d’una confluència tècnica i tecnològica que permeti optimitzar la operativa intermodal.

La implementació d’aquest sistema reduiria els temps de càrrega i descàrrega, els temps d’espera, les incidències, etc. que podrien arribar a produir-se si no existeix una total coordinació entre els dos àmbits, portuari i ferroviari.

El Port de Tarragona cerca la potenciació del transport per tren amb la vista posada en un futur proper ja que es preveu que el tercer fil entri en funcionament en pocs anys, la qual cosa situaria el Port amb oportunitat de competir amb els ports del nord d’Europa, a través d’una connexió directa amb ample de via europeu, i amb l’oportunitat d’un major tràfic de mercaderies cap el centre de la península connectant les terminals intermodals de La Boella (ja operativa) i de Guadalajara-Marchamalo (en projecte).

Aquest grup de treball respon a l’interès de la Comissió Europea i la xarxa transeuropea de transports (TEN-T) per Tarragona ja que esdevindrà un node estratègic pel corredor mediterrani, ja que hi conflueixen el ramal del corredor mediterrani cap al sud de la península i el ramal central amb destí Saragossa i Madrid.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

La renovació de la flota de vehicles de l’APT es fa amb criteris sostenibles

El Port disminueix també un 20% el consum de combustible del seu parc mòbil

Durant aquest any, el Port de Tarragona incorporarà 8 turismes nous, seguint criteris d’eficiència per reduir el consum de combustible. Durant 2019, l’Autoritat Portuària (APT) sumarà al seu parc de vehicles un cotxe elèctric, un d’híbrid i 6 de gasolina amb tecnologia d’última generació per substituir turismes més antics i de motors dièsel molt menys respectuosos amb l’entorn. Aquest compromís del Port de Tarragona amb l’entorn ha permès reduir en un 34 % les emissions de CO2 del seu parc de vehicles en sis anys.

Fa sis anys, el 2012, les emissions derivades del parc de vehicles sumaven 131,3 tones de CO2 eq., mentre que l’any passat només van representar l’emissió de 86,8 tones de CO2 eq. Aquesta línia d’actuació és fruit de l’adhesió del Port de Tarragona al programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. A través d’aquest programa, l’APT calcula la seva petjada de carboni i estableix un compromís per reduir les seves emissions.

En els últims anys (2012-2019), l’Autoritat Portuària de Tarragona ha apostat per seguir millorant l’eficiència del seu parc de vehicles. El Port de Tarragona ha aplicat criteris d’eficiència cada cop que ha renovat la seva flota i ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids a la seva flota i retirant els turismes de motors més antics. La incorporació de vehicles més eficients ha permès la retirada dels vehicles més antics que consumien més carburant i provocaven major contaminació atmosfèrica ja que no disposen dels dispositius actuals de reducció d’emissions, com per exemple, el monitoratge de la pressió de les rodes, start-stop, frenada regenerativa, filtres de partícules i de NOx, etc.

L’aplicació d’aquestes mesures de sostenibilitat ha permès la reducció del consum de combustible en un 19,8% durant aquests darrers anys tot i gairebé mantenir el mateix quilometratge que només s’ha reduït un 7%. Actualment l’APT disposa d’un total de 12 vehicles elèctrics o híbrids que representen el 12% del quilometratge total anual i que formen part d’una flota de vehicles moderna amb les tecnologies de motor més eficients (Euro V i VI).

Garantia de Qualitat Ambiental

L’APT compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en la categoria de flotes de vehicles que té com a principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans. L’objectiu és minimitzar els impactes ambientals més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives actuals.

Els criteris ambientals per poder obtenir aquest Distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís de millora ambiental. Per això, entre d’altres mesures, l’APT ofereix cursos de conducció eficient als seus treballadors, fomenta l’ús de les videoconferències per evitar desplaçaments i manté una flota de vehicles de baixes emissions.

 

 

  

 

 

 

 

 

Puertos del Estado aprova la DEUP 2017 després de dos anys de treballs

El Ministeri de Foment, a través de Puertos del Estado, ha aprovat la nova DEUP (Delimitació d’Espais d’Ús Portuari) del Port de Tarragona, un document estratègic que finalment, després de 2 anys, ha rebut el vistiplau dels responsables de Madrid. La DEUP fixa els límits marítims i terrestres del Port de Tarragona a data de 2017, recollint els canvis dels darrers anys en la delimitació de la Zona de Servei del Port. El document és una foto fixa de les zones de servei del Port que en regula les activitats, fixa la delimitació i defineix els usos de la zona de servei portuari.

La Zona de Servei del Port inclou els espais de terra i d'aigua necessaris per al desenvolupament dels usos portuaris, els espais de reserva que garanteixin la possibilitat de desenvolupament de l'activitat portuària i aquells que puguin destinar-se a usos vinculats a la interacció port-ciutat. El document de la DEUP també defineix els usos previstos per a cadascuna de les diferents àrees en què es divideixi la zona de servei del Port.

L’objectiu de la DEUP és establir una fotografia fixa dels espais en ús del Port de Tarragona i les reserves d’espais per al seu desenvolupament posterior. En aquest cas, la darrera versió d’aquest document –a més d’incloure nous terrenys- en desafecta d’altres vinculats a previsions de creixement del Port que no s’han dut a terme, com per exemple el contradic de Ponent a la zona Sud o els darrer tram del dic de Llevant, ja que alguns dels projectes del 1994 no han estat desenvolupats des de llavors i estan essent substituïts per d’altres al nou Pla Director que actualment està tramitant el Port amb Puertos del Estado.

Connexió per a la ZAL

La DEUP incorpora a la Zona de Servei Portuària terrestre diverses peces de sòl amb l’objectiu de completar els espais per als accessos a la futura Zona d’Activitat Logístiques (ZAL), un espai d’un milió de metres quadrats destinat a ampliar les zones d’emmagatzematge i transport de mercaderies situat en el terme municipal de Vila-seca (La Pineda). El document incorpora una zona d’uns 9.000 m2 prop de l’Autovia C31B Salou-Tarragona que acolliria la connexió de la ZAL amb la carretera TV-3148 i uns altres terrenys, d’uns 26.000m2 i propietat de l’APT a l’oest de l’ATV-3146, que connectaria la ZAL a la xarxa general de carreteres pel nord. Finalment, aquest document estratègic també incorpora la regularització tècnica d’uns terrenys de 15.000 m2 que connecten el Port amb la ZAL i per carretera i, per tren, mitjançat un bypass per damunt del Rack de Repsol.

Espais per ampliar terminal de la Boella

La DEUP també recull la incorporació d’una banda de terreny a prop del Centre Educatiu de Tarragona – antiga Universitat Laboral- que se situa de forma paral·lel als molls de Galícia i Andalusia que assegura l’espai necessari per una possible ampliació de la Terminal Intermodal de La Boella. Aquesta peça de sòl suma uns 39.000 m2 a tocar del centre educatiu, però al mateix temps desafecta 96.000 m2 que ja no entren en els plans de futur del Port. Actualment, la Terminal Intermodal de La Boella no requereix d’una ampliació immediata, però a mig-llarg termini podria necessitar més espai, particularment quan entri en funcionament la terminal intermodal “Puerto Centro” que el Port de Tarragona projecta construir prop de la capital de l’Estat espanyol.

Millors comunicacions per tren i carretera

La DEUP incorpora una àmplia zona de servei en el marge dret del riu Francolí de 85.000 m2 que permetrà millorar les comunicacions terrestres del Port de Tarragona. Per una banda, aquests terrenys podien permetre la construcció d’una “zona buffer” o de transició, destinada a l’espera de camions per a càrrega i descàrrega, que alliberaria espais als molls que es destinarien a noves activitats. I d’altra banda, aquests terrenys també podrien acollir la futura connexió de la via de ferrocarril cap a Saragossa i Madrid amb l’estació de classificació de la Canonja, la qual cosa permetria l’entrada i sortida de composicions de trens des de i cap al futur “Puerto Centro”, als municipi de Guadalajara i Marchamalo.

En aquest sentit, la DEUP també incorpora l’actual ramal ferroviari que connecta amb la línia Tarragona-València. Es tracta d’una connexió ja existent però que calia delimitar i definir-ne formalment el seu ús i que afecta a 8.800 m2 de sòl a tocar de l’EDAR d’Ematsa.

Connexió Port i Ciutat

La delimitació d’espais portuaris inclou la passarel·la que uneix el Port amb la ciutat des del juny de 2018 i que l’APT va finançar i construir amb l’objectiu d’unir la façana marítima amb la ciutat de Tarragona a través d’un projecte que suposar la inversió de 1,7 milions d’euros. La DEUP també inclou els terrenys corresponents al passeig marítim de la platja del Miracle. En ambdós casos l’APT se’n fa càrrec seguint de la seva voluntat de relligar, més i millor, el Port i la Ciutat; i complint el seu objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les zones adjacents al port i també del conjunt de la ciutat.

Redefinició d’espais

La DEUP aprovada per Puertos del Estado apropa la delimitació d’espais a la realitat existent. La nova definició dels espais té en compte els projectes desestimats, els espais que han vist augmentar les seves dimensions o aquells que necessiten modificar els seus límits. El document del Port de Tarragona inclou el traçat actual de la desembocadura del riu Francolí i n’elimina una possible desembocadura entre els molls de Reus i La Rioja. La DEUP també adapta el perfil del Moll de Llevant al seu perfil real com també ho fa per al moll de Costa i Lleida, el de Pescadors, el de Cantàbria, de Galícia, de Navarra, d’Andalusia, així com les esplanades d’Hidrocarburs i de Ribera, i el Port Esportiu que en aquests moments presenten dimensions i límits lleugerament diferents al disseny del planejament elaborat fa més de 20 anys.

El Moll de Balears

Segons la normativa vigent, la DEUP ha de reflectir exclusivament les obres ja executades o, si es requereix, amb la seva tramitació molt avançada. Per tant, la DEUP recentment aprovada no recull el nou projecte del Moll de Balears. No obstant, dintre del període d’espera de dos anys per al vistiplau tècnic des de la capital de l’Estat de la DEUP de 2017, l’APT ha tirat endavant la fase 1 d’aquest nou moll per destinar-lo a terminal de creuers, amb una inversió de 35 milions d’euros. Aquest “jet lack burocràtic”, entre l’aprovació definitiva del document descriptiu dels espais i usos portuaris i la gestió del Port, ha estat la causa que la DEUP no reculli el projecte del Moll de Balears i es vegi abocat a una nova actualització que inclogui els projectes d’obres en avançat estat d’aprovació previstos en el cicle inversor anunciat al mes de febrer pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset i que permetran tirar endavant la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l’espai Xarxa Natura 2000, el Moll de Balears, el contradic dels Prats, etc.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

La delegació sudcoreana es mostra interessada en conèixer els avantatges competitius de les instal·lacions portuàries tarragonines

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset, ha rebut avui la visita del Cònsol de Corea del Sud a Barcelona, Sr. Taewan Huh, i el vice-cònsol, Sr. Jun Ho CHoi en el marc d’un projecte de promoció gestionat per Acció, l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de la reunió ha estat la presentació del Port de Tarragona i l’àrea del Camp de Tarragona com un espai d’interès per a inversions per part d’empreses de Corea del Sud. La trobada forma part d’una sèrie de visites que la representació diplomàtica de la República de Corea està efectuant a Catalunya per conèixer l’ecosistema econòmic del país. El Sr Taewan Huh, Cònsol de Corea del Sud, ha demostrat interès per les activitats del Port de Tarrragona en els sectors petroquímic i químic.

El president de l’APT i la directora comercial del Port, Genoveva Climent, han presentat les diferents instal·lacions i equipaments del Port, les principals xifres de tràfics de mercaderies i els projectes estratègics a la delegació sudcoreana i a les representants d’Acció, Mar Farrés, Cap del Programa Partners Externs; Mireia López, Cap de Promoció i responsable directa del mercat de Corea del Sud a Catalonia Trade & Investment; Montse Casas, Gerent de Relacions Institucionals.

La segona part de la visita ha consistit en una visita de les instal·lacions portuàries en vaixell. Els representants diplomàtics de Corea del Sud han pogut conèixer de primera mà els diferents molls del Port de Tarragona, els seus equipaments i les diferents mercaderies que passen per ells.

Captació d’Inversions

Una de les missions d’Acció és l’atracció d’inversió estrangera. El 2018, aquesta agència de la Generalitat de Catalunya va materialitzar 84 projectes que van mobilitzar més de 322 milions d’euros i van contribuir a la creació de 5.455 nous llocs de treball i al manteniment de 1.269 d'addicionals. L’economia Sudcoreana ocupa l’11a posició en el món, amb un PIB per càpita de 29.742,84 dòlars (2017) i amb un creixement de l’1,1 % en el primer trimestre de 2019.

El Port de Tarragona és un dels 6 ports més importants de l’Estat espanyol en volum de tràfic de mercaderies amb 32 milions de tones, l’any 2018. El Port aposta per la diversificació de tràfics de mercaderies a través de la potenciació de nous tràfics, i el reposicionament estratègic de tràfics més tradicionals amb oportunitat de créixer.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

Teresa Cunillera: “El Port de Tarragona és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió amb projectes que avançaran des del treball conjunt”

Tarragona, 2 de setembre del 2019.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera ha visitat aquest dilluns el Port de Tarragona on ha estat rebuda pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset. La trobada de caràcter institucional ha consistit en la visita de les instal·lacions portuàries i, en particular, dels espais de control i inspecció duanera.

La primera part de la visita ha consistit en una presentació del Port i de les seves activitats per part del president de l’APT. La delegada del Govern ha pogut conèixer les darreres dades de trànsit de mercaderies que, en els darrers mesos, marquen una tendència a alça i també ha pogut conèixer els projectes estratègics del Port de Tarragona.

Segons Teresa Cunillera, el Port de Tarragona “és una infraestructura fonamental, una referència en transport i logística a la Mediterrània, un port dinàmic en expansió, amb projectes que avançaran des del treball conjunt”.

Per la seva banda, Cruset ha destacat que “el Port de Tarragona ha augmentat un 6% el tràfic de mercaderies entre gener i juliol de 2019, respecte al mateix període de l’any anterior, i al mateix temps es prepara per fer front als reptes de futur amb unes inversions que milloraran encara més la seva competitivitat”.

La delegada també ha rebut explicació dels darrers avenços en les inversions estratègiques del Port, entre ells, el projecte del Moll de Balears que permetrà millorar l’acollida de creuers, el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques, el projecte del dic dels Prats, el de la terminal intermodal a Guadalajara i la rehabilitació de l’antic edifici de l’APT, entre d’altres.

Després de la signatura en el llibre d’honor del Port, Cunillera ha visitat les instal·lacions portuàries per conèixer les activitats i tràfics dels diferents molls de la zona portuària. La visita s’ha centrat de manera especial en les instal·lacions frontereres de control sanitari de mercaderies (IFCSM) i en els diferents espais d’aquest equipament com el Punt d’Inspecció Fiscal (PIF), el Punt d’Inspecció duaner (PIA) i l’escàner de contenidors i vehicles situats en el moll d’Andalusia.

Les IFCSM el formen el PIF, destinat a la inspecció d'animals vius i productes d'origen animal, consum humà i consum no humà; el PIA, un espai per al control duaner i aranzelari i impostos establerts a la normativa vigent estatal i de la Unió Europea, operat per la Duana, Departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Estatal d' Administració Tributària (AEAT); i l’escàner per a la inspecció no intrusiva de contenidors i vehicles que facilita els procediments duaners al port, i dóna la necessària agilitat al control de les mercaderies i redueix la demora pròpia d’aquestes inspeccions.

 

Infraestructures en desenvolupament

+ info
   

  

Línies estratègiques

 
+ info
 

 

 

 

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

Departament de premsa de la Generalitat de Catalunya
+ info

Els productes agroalimentaris presenten símptomes de recuperació

El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona acumulat en els darrers 7 mesos augmenta un 4,9% respecte al mateix període de 2018. Unes xifres només superades per tres dels exercicis dels darrers 15 anys, ja que en hem de remuntar a 2012, 2008 i 2007 per trobar uns resultats millors.

El tràfic de mercaderies del mes de juliol del Port de Tarragona ha tancat amb prop de 2,45 milions de tones, una xifra molt similar a la del mes de juliol de l’any passat que va ser lleugerament superior (2,5 milions de tones). La base de la fortalesa en l'activitat, des del punt de vista del tràfic acumulat entre gener-juliol d’enguany, és conseqüència del comportament dels Líquids a Doll, amb 12,75 Milions de tones (Mt), que només es van superar -però de manera molt moderada- els anys 2017 (12,83 Mt) i 2015 (12.93 Mt). I dintre d’aquest grup de mercaderies, el Cru de Petroli amb 5,79 Mt és l’activitat que registra el resultat més important per a un període gener-juliol de la sèrie històrica, només seguida de prop pel resultat acumulat al gener-juliol de 2007 amb 5,54 Mt.

A aquests bons resultats dels 7 primers mesos de l’any també col·laboren les bones xifres dels Gasos Energètics del Petroli amb 1.190 mil tones (mt) que superen l'anterior rècord de 2018 amb 933 mil tones i la Benzina, amb 761 mil tones en l'acumulat de gener a juliol, superant les 516 mt de l'any 2009.

Recuperació en Agroalimentaris

Els productes agroalimentaris, dins de la categoria com a Sòlids a Doll, han encetat la recuperació en la seva activitat amb un creixement respecte el mes de juliol de 2018 del 43,5%. Mentre al juliol de l’any passat la xifra era de 248 mil tones de cereals, pinsos i farines, en aquest mes de juliol passat el tràfic ha estat de 356 mil tones.

Aquesta tendència positiva també s’observa en les dades acumulades dels primers 7 mesos de l’any amb 2,80 milions de tones, gairebé igualant la xifra acumulada de l'any anterior (2,83 milions de tones). Es tracta de la segona millor dada de la sèrie, només superada pel tràfic acumulat gener-juliol del 2008. Aquesta recuperació respon al comportament positiu de l’activitat de Cereals, Pinsos i Farines amb un tràfic de 1,92 milions de tones acumulades entre gener i juliol d’aquest any; una xifra molt pròxima a l’acumulat de gener-juliol del 2018 amb 2,06 milions de tones.

Finalment, també cal destacar l'activitat en el tràfic de la Sal que amb les 116 mil tones d’aquest mes passat resulta ser el mes amb millors números en els darrers 15 anys, segons els registres existents, i l’augment del tràfic de vehicles d’un 13,3%, ja que passa dels 116.640 cotxes del període gener-juliol de 2018 als 132.180 vehicles d’aquest primers 7 mesos de 2019.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

Els 18 treballs es recullen en una edició digital al web del Port

El Port de Tarragona ha publicat recentment al seu web el recull de narracions del VI Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona. Les obres, que es poden descarregar gratuïtament, són fruit del concurs de narrativa organitzat pel Port de Tarragona conjuntament amb els Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

El certamen, que va comptar la participació de 12 centres educatius que van presentar un total de 31 treballs, anava adreçat a alumnes del primer i segon cicle d’ESO, de Batxillerat i alumnes que volguessin fer les redaccions en llengua anglesa, amb l’objectiu de promoure l’ús literari del català i de l’anglès als instituts i centres de Formació Professional del Camp de Tarragona. Precisament, aquest any la novetat d’aquesta edició ha estat la incorporació de redaccions en llengua anglesa.

El jurat del Premi, format per membres del Port de Tarragona i el Departament d’Ensenyament, va considerar convenient, com en anteriors edicions, ampliar i sumar deu relats més els vuit treballs guanyadors. El resultat d’aquesta decisió són els 18 treballs publicats en format digital: Lliri blau de Neus Vives Bonet, El secret de la sorra del mar Mediterrani d’Itziar Corral Setien, Somnis de pedra i sal de Mireia Folch Jiménez, El mar de novembre de Mariona Escoda Sendra, Em salvareu de Roger García Doncel, Deixar-ho tot per tenir-ho tot de Ruth Prats Nadal, Anna loved the sea de Valerie Sabino Verroa i In loving memory de Júlia Talavero Cobo.

L’obra coral d’aquestes joves autores i autors pertany a la col•lecció “Llibre Digital” núm. 15 editada pel Servei de Publicacions del Port de Tarragona i es pot descarregar de forma gratuïta en dos formats (epub i pdf) des del web del Port de Tarragona (https://ja.cat/IUxTb).

El VI Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona vol incentivar els joves dels centres educatius de la demarcació de Tarragona en aspectes com la imaginació i l’interès pels temes marítims i portuaris. La cita cultural acosta el Port de Tarragona a tots els centres educatius de la demarcació de Tarragona que hi participen.

Les obres guanyadores i les seleccionades ja estan publicades i penjades

 Visitar la pàgina
+info

Els Fars del Port de Tarragona

Tarragona és el port que registra un increment més alt respecte a l’enquesta anterior

L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), integrada per més de 40 marques de vehicles reconegudes a nivell mundial, ha atorgat una puntuació de 4 punts sobre 5 pel Port de Tarragona pels serveis relacionats amb el tràfic de vehicles durant l’exercici 2018. El Port de Tarragona és la instal•lació portuària que més puja en aquesta enquesta, ja que passa dels 3,6 punts de 2017 als 4,0 punts de 2018. La valoració de la logística marítimo-portuària en el tràfic de vehicles que fa l’ANFAC situa Tarragona amb una puntuació igual a la mitjana global del conjunt dels 8 ports espanyols que presten aquest tipus de servei.

L’ANFAC és membre de l’ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), una entitat que exerceix la representació dels 15 grans grups europeus d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos, i ha realitzat una enquesta de valoració de serveis portuaris a partir d’un qüestionari que han contestat un total 16 marques diferents de vehicles. Els resultats d’aquest informe mostren com Tarragona ha estat un dels quatre ports, juntament amb Santander, Màlaga i València, que ha aconseguit augmentar la seva puntuació (+0,4 punts) respecte a l’any anterior.

Aquest augment de 4 dècimes ha permès que el Port de Tarragona se situï en una millor posició en el rànquing de l’ANFAC respecte a l’any passat, amb la mateixa valoració que el Port de València (4 punts), el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles (510.217 vehicles), i per davant del port de Barcelona (3,9 punts), líder de l’Estat espanyol en tràfic de vehicles, amb un moviment de 729.105 vehicles el 2018. L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir.

Per establir el rànquing dels ports amb moviment de vehicles, l'enquesta ANFAC es basa en la valoració d’elements considerats essencials en la prestació d’un servei portuari competitiu, d'acord amb els nivells de qualitat requerits pels fabricants per al transport marítim de vehicles. Els principals apartats valorats són el nivell d'implicació de l'Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la manipulació dels vehicles, entre d’altres.

En l’estudi d’enguany hi han participat les següents marques de cotxes: BMW, NISSAN, FIAT, OPEL, FORD, PSA (Peugeot), HYUNDAI, RENAULT, KIA, SEAT, MAZDA, TOYOTA, MERCEDES, VOLKSWAGEN GROUP ESPAÑA DISTRIBUCIÓN, MITSUBISHI i VOLKSWAGEN NAVARRA.

Augment del tràfic de vehicles

L’evolució del moviment de vehicles al Port de Tarragona s’ha triplicat els últims quatre anys. Mentre que el 2014 la xifra se situava en uns 60.000 vehicles, el 2017 es assolir un moviment de de prop de 200.000 vehicles. Una xifra similar a l’assolida l’any 2018 i que probablement també es registrarà enguany. L’accessibilitat al Port de Tarragona, la terminal intermodal de La Boella, situada a tocar del moll d’Andalusia, i unes excel•lents comunicacions terrestres (tren i carretera) amb la resta de la península i amb el nord d’Europa, situen el Port de Tarragona en una bona posició per seguir creixent en el tràfic de vehicles durant els propers anys.

Tarragona ocupa la 6a posició en tràfic de mercaderies i la 8a posició en el rànquing de ports de l’Estat que més creixen

El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona ha registrat un increment del 6 % en el primer semestre de 2019, respecte al mateix període de 2018. El Port de Tarragona, amb un total acumulat de 16,9 milions de tones, se situa com el 6è port de l’estat en tràfic de mercaderies per al període gener-juny de 2019, per darrere d’Algesires, València, Barcelona, Bilbao i Huelva.

El Port de Tarragona forma part del grup de 15 autoritats portuàries -de les 28 que compta Puertos del Estado- que presenta un increment per aquest període de l’any. El Port de Tarragona se situa en la meitat de la taula dels ports que presenten un augment del tràfic de mercaderies en els primers sis mesos de l’any, concretament en la 8a posició, superant ports amb registres més modestos com Barcelona (+1,55%), Gijón (+2,13%), Avilés (+2,33%), Bahía de Cádiz (+2,39%), Bahía de Algeciras (+3,42 %), Cartagena (+3,53%) i Vilagarcia de Arousa (+3,68 %).

Si es tradueix aquest increment en xifres absolutes, el Port de Tarragona presenta un tràfic portuari total de 16.982.988 tones en els primers 6 mesos de l’any, la qual cosa suposa gairebé un milió de tones mes que en el mateix període de 2018 (16.034.380 tones). Aquest augment del tràfic de mercaderies ha estat possible gràcies a l’empenta que han experimentat mercaderies com els líquids a doll amb un 14 % d’augment entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2019, respecte al primer semestre de 2018. Aquest tipus de mercaderia passa dels 9,73 milions de tones en el primer semestre 2018 als 11,1 milions de tones en el període gener-juny de 2019.

Aquest augment positiu dels líquids a doll compensa les davallades registrades per altres mercaderies, com per exemple els sòlids a lloure (-4,6 %) i la càrrega general (-14,6%). El Port també ha vist augmentar el tràfic de vehicles. El nombre de vehicles que han passat pel recinte portuari de Tarragona ha experimentat un augment de 10,8 % en aquest primer semestre respecte al mateix període de 2018. Mentre que de gener a juny de 2018 es va registra un tràfic de 104.847 vehicles, en aquest primer semestre de 2019 s’ha produït un moviment d’un total de 116.124 turismes.

El 5è millor mes de juny en 15 anys

El tancament del mes de juny ha contribuït decisivament a assolir aquest increment del 6% en el semestre gener-juny 2019. Aquest passat mes de juny va registrar un tràfic de més de 2,72 milions de tones, una xifra que suposa un creixement de més del 50% del tràfic de mercaderies respecte el mateix mes de l'any anterior. Un increment molt pronunciat que, en part, s’explica per l'aturada per a millores de les instal•lacions en el complex petroquímic que es va produir en el 1r semestre del 2018. Però que, de totes maneres, situa juny de 2019 com el 5è millor mes de juny dels darrers 15 anys, només superat pels junys de 2007 i 2009, en els quals es van assolir més de 3 milions de tones de tràfic de mercaderies, i els junys de 2011 i 2015, amb 2,8 i 2,9 milions de tones, respectivament.

Un port importador

Tarragona és un port clarament importador si parem atenció a les xifres d’aquest primer semestre. En aquest període, les mercaderies procedents de l’estranger representen el 66,6% del tràfic i han crescut un 5,3% respecte el primer semestre de l'any 2018. En canvi, les exportacions que se situen en un 11,6% del tràfic marítim, una activitat semblant a la de l'any 2018. Finalment, les mercaderies en trànsit –aquelles que utilitzen el port com a punt intermedi entre el seu origen i la seva destinació- experimenten un creixement del 27,2% respecte el primer semestre de 2018 i representen l'11,3% del tràfic marítim.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

El període d’inscripció està obert fins al pròxim 15 de setembre

El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona enfila la recta final del període d’inscripcions a la segona edició de la mostra artística PortAutors, prevista per al pròxim dissabte 16 de novembre de 2019. Una mostra musical que cerca la seva consolidació, després de l’èxit de la primera convocatòria de l’any passat que va debutar amb una gran participació de públic i una gran qualitat musical de les obres presentades. El període d’inscripció a PortAutors finalitza el pròxim 15 de setembre.

Els autors o autores interessades en participar en aquest festival poden adreçar-se per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El certamen està obert a persones majors d’edat que no tinguin cap contracte discogràfic en vigor. Les peces musicals han de ser de l’autoria de la persona que concursa i interpretades aquesta mateixa persona, podent-ho fer en qualsevol estil musical, instrumentació i llengua. Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina oficial del Port de Tarragona.

Territori i talent

L’objectiu principal de PortAutors és descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el potencial artístic de les persones que hi participen. Les persones finalistes tindran la possibilitat de participar en l’enregistrament videogràfic de les seves cançons per tal de disposar de material professional per a la seva pròpia promoció i la de la mostra. Aquest enregistrament tindrà lloc el primer cap de setmana del mes d’octubre d’aquest 2019.

El jurat està format per professionals de les arts escèniques i de la indústria musical. Aquestes persones seleccionaran 6 finalistes i 4 reserves del total de mostres rebudes en la fase d’inscripció. D’aquesta manera, el festival musical dóna cabuda a aquells i aquelles artistes que volen fer-se un lloc en el món musical i els facilita realitzar concerts i formar part en programacions i entorns de caràcter musical arreu del territori.

El Teatret de l’edifici de l’antic Pòsit de pescadors és un espai vinculat al departament de Port Ciutat del Port de Tarragona que acull esdeveniments de caràcter cultural, social, educatiu i institucional. Tota la informació referent a aquesta mostra artística es pot trobar a les xarxes socials de @portautors i a la pàgina oficial del Port de Tarragona a l’espai del Teatret del Serrallo https://ja.cat/8nWpR

 

El Teatret del Serrallo

 
+ info
    

Moll de Costa

+ info

 

 

El domini públic portuari, l’espai dedicat a l’activitat portuària i restringit al públic general, va registrar 2.467.392 moviments durant l’any 2018. És a dir, els tres punts de control d’accés del Port de Tarragona van registrar quasi 2,5 milions d’entrades i sortides de vehicles l’any passat. Aquesta xifra anual de moviments és el resultat de més de 6.700 entrades i sortides diàries realitzats per les 3.269 empreses i organitzacions que treballen al Port de Tarragona.

 

Les dades, extretes dels registres de control d’accés al Port de Tarragona, permeten visualitzar l’abast de l’activitat del Port i tenir un aproximació a la realitat econòmica del Port de Tarragona des d’una perspectiva diferent i complementària a les dades periòdiques de tràfic de mercaderies.

 

La xifra de moviments podria ser en realitat més alta, ja que les dades fetes públiques pel Port de Tarragona només compatibilitzen els moviments de les persones registrades en els accessos o, dit d’una altra manera, que han hagut d’identificar-se en una de les 3 barreres d’accés al Port: a l’Eix Transversal, al Moll de Llevant o al Moll de Reus. No obstant, malgrat que no hi consten les entrades i sortides dels treballadors de l’APT, dels grups en autocar o dels creueristes, per citar tres dels col•lectius més nombrosos, aquests més de 2,4 milions de moviments són un reflex de la gran activitat econòmica que genera el Port en un any.

 

59.000 persones en un any

Segons les estadístiques extretes dels controls d’accessos, aquests milions de moviments es corresponen a un total de 58.831 persones diferents que van accedir al domini públic del Port l’any 2018. És un volum molt significatiu de persones que, per fer-nos una idea i si ho comparem a la població de la ciutat de Tarragona, equivaldria a un 44,5 % de la població resident a la ciutat.

Aquestes gairebé 59.000 visites es corresponen a les realitzades per personal de les més de 3.200 organitzacions diferents, entre empreses, autònoms i altres entitats que, en algun moment de 2018, han treballat amb el Port de Tarragona o amb empreses concessionàries o serveis que operen dins del domini públic portuari.

 

Unes 3.000 persones tenen el seu lloc de treball al Port

El registre d’entrades i sortides del domini públic portuari permet establir una estimació que xifra en gairebé 3.000 persones les que tenen el seu lloc de treball dins del Port. Aquesta aproximació fixa en 2.738 les persones que desenvolupen una activitat econòmica regular dins del Port de Tarragona (4,7 % sobre total de 58.831 persones). Aquesta dada es desprèn del fet que es considera que un ús de la targeta d’accés al port durant 100 dies o més a l’any, equival a tenir el lloc de treball al port.

 

Aquesta xifra no representa el total de les persones que realitzen algun tipus de feina relacionada amb el Port de Tarragona, ja que les persones que no necessiten accedir a la zona restringida del port (com per exemple empleats o proveïdors de Marina Port Tarraco, Moll de Costa, APT, etc.) tampoc no es troben incloses dins d’aquesta xifra de quasi 3.000 persones. Però en canvi, sí que dimensiona el nombre de persones que a títol personal o per compte d’una empresa desenvolupen tota o gran part de la seva activitat laboral dins de la zona restringida del port.

Situació i accessos

 
+ info
    

 

 

Comunitat Portuària

+ info

L’APT manté les expectatives d’assolir els 110.000 creueristes aquest any

 

El Port de Tarragona rebrà tres creuers durant aquesta setmana que representaran l’arribada de 7.391 turistes que faran escala d’un dia a Tarragona. La coincidència en tan poc temps de 3 vaixells al port, entre dimecres i diumenge d’aquesta setmana, significarà l’estada a la ciutat o a d’altres espais turístics del territori d’una gran quantitat de turistes de creuer gens habitual.

 

Els vaixells de la companyia Costa Cruise Lines són els qui desembarcaran més passatgers. El buc “Costa NeoRiviera” amb 1.727 passatgers arribarà aquest dimecres 24 de juliol per efectuar una escala d’unes 7 hores, i el vaixell “ Costa Fortuna” en desembarcarà 3.470 diumenge vinent, en una escala de 12 hores.

 

Els turistes que viatgen amb Costa Cruise Lines i fan escala a Tarragona són principalment italians (46%), francesos (22%) i alemanys (7%), segons les dades d’aquesta temporada acumulades fins a data d’avui. Als clients de Costa se’ls ofereix un ampli ventall d’excursions i activitats per realitzar a Tarragona i a la resta de la Costa Daurada. Les excursions que s’ofereixen a bord dels creuers de la companyia Costa Cruise Lines són a Tarragona, a Reus; Cambrils, a la platja de Salou, al Celler Adernats, a Poblet i voltants, a PortAventura, a Ferrari Land, a Costa Caribe i a Barcelona.

 

El tercer dels creuers que s’esperen aquesta setmana és el “Marella Explorer 2” de Marella Cruises. Aquest vaixell arribarà al port el divendres 26 de juliol i farà una escala de 7 hores. El “Marella Explorer 2” desembarcarà 1.924 passatgers, la majoria de nacionalitat britànica (96%) i irlandesa (3%). En aquest cas, les excursions que s’ofereixen a bord d’aquest creuer són a Tarragona, a Poblet, a Reus; Cambrils, a Altafulla, a PortAventura i a Barcelona.

 

Els 3 creuers d’aquesta setmana sumen exactament 7.391 passatgers. Una de les xifres setmanals més altes, i més si tenim en compte que es produirà en un període de només 5 dies, entre el 24 i el 28 de juliol. Aquesta xifra és en bona part possible per la decisió de Costa Cruise Line de convertir Tarragona en el port base del “Costa Fortuna”, el creuer més gran que fins avui ha atracat al port de Tarragona, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan disposició dels clients.

 

La xifra de creueristes esperada per a tot aquest any és de 110.000 persones, unes 10 mil més que l’any 2018. L’actual tendència fa preveure que s’assolirà i que això contribuirà a consolidar el treball per convertir el Port de Tarragona com a port de creuers de referència a la Mediterrània.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

La delegació de Turquia s’ha interessat pels projectes innovadors impulsat pel Port

 

Tarragona i Çanakkale formen part d’un projecte europeu sobre Smart Cities

 

El Port de Tarragona ha rebut aquest divendres una delegació turca de Çanakkale, un municipi de prop de 100.000 habitants, que comparteix amb la ciutat de Tarragona un projecte europeu sobre el futur de les smart cities. El director de l’Àrea d’Estratègia, Qualitat i Innovació del Port, Josep Maria Maceira, ha rebut l'alcalde Ülgur Gökhan i el seus acompanyants a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) en una trobada per explicar els projectes innovadors impulsats pel Port de Tarragona.

 

Els representants de Çanakkale han pogut conèixer de primera mà el projecte “Som-Inn Port, Ecosistema d'Innovació del Port de Tarragona”, desenvolupat en el marc del Pla d' Innovació del Port, i concebut com espai de col·laboració de la Comunitat Portuària i el conjunt dels stakeholders del Port, per innovar en processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona. El projecte, basat en la innovació oberta, permet que les organitzacions implicades combinin el coneixement intern i extern per donar solució als seus reptes estratègics.

 

Durant la visita, els 22 membres de la delegació turca han pogut conèixer altres projectes europeus d’innovació en els quals ha participat l’APT.

La delegació turca, que és a Tarragona des d’aquest dilluns fins al 12 de juliol, ha sumat així les experiències del Port relacionades amb les smart cities, dins del seu programa de reunions tècniques, en el marc del projecte Partnership for the future of smart cities. Aquest projecte té per objectiu l'intercanvi d'experiències de governança i de projectes comuns, i forma part de la convocatòria Town_Twinning_Actions; dins el règim de subvencions de la Unió Europea amb un pressupost de 100 mil euros.

Çanakkale és una ciutat situada al vessant asiàtic de Turquia, en el punt més estret de l’estret dels Dardanels, i pròxima a les restes arqueològiques de l’antiga ciutat d’Abidos. Compta amb petit port per a transport de passatgers i amb un tràfic de mercaderies molt variat: càrrega general, bulk carries, petroli, químics, vehicles i contenidors.

 

Som_InnPort

 
+ info
    

Infraestructures

+ info

L’òrgan de coordinació incorpora nous membres, entre ells l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà

El Port de Tarragona acollirà l’Assemblea de MedCruise el primer semestre de l’any 2021

La Taula Institucional de Creuers, formada pels representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada, s’ha reunit aquest dijous 11 de juliol a les 10h en el Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. Entre d’altres responsables, hi han assistit els representants polítics i tècnics dels ajuntaments de Tarragona; la regidora de l’Ajuntament de Reus, Montse Caelles; Marta Farrero, gerent del Patronat de Turisme Costa Daurada; Salvador Anton, director d’Eurocat; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona; i Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i Fernando Aldecoa, director Port Aventura.

La Taula, que es reuneix un cop cada tres mesos, ha servit per presentar els nous membres, sorgits de les darreres eleccions municipals del 26 de maig, entre ells el nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i les conselleres de Turisme, Laura Castel, i de Comerç, María José López i García, de l’Ajuntament de Tarragona.

La sessió de treball ha fet un repàs de les darreres accions comercials per promocionar Tarragona Cruise Port Costa Daurada, entre d’altres a Estats Units d’Amèrica (Fira Seatrade, Miami) i a Alemanya (Fira Seatrade Europe, Hamburg), i els resultats del viatge d’inspecció realitzat amb un grup de 36 agents de viatge, emmarcat dins del pla conjunt de promoció amb Costa Cruceros. L’acció promocional es va realitzar els dies 5, 6 i 7 de juliol i va consistir en la presentació de diversos actius turístics del territori com el Monestir de Poblet, el Gaudí Centre i Institut Pere Mata a Reus, Port Aventura i la Tarragona Romana, entre d’altres.

La reunió també ha servit presentar el Tarragona Cruise Port Welcome Center, situat al Refugi 1 del Moll de Costa. Aquesta nova zona de recepció de 1.300 metres quadrats, inaugurada al mes de maig, funciona com a àrea de gestió per a l’entrada i sortida de les 27.000 persones que enguany comencen o acaben el seu viatge a la ciutat, d’un total de 110.000 turistes que aquest any entraran per mar a Tarragona.

Finalment, els responsables de Tarragona Cruise Port han aprofitat aquesta reunió per anunciar que el Port de Tarragona serà la seu de l’Assemblea de MedCruise durant la primavera de l’any 2021. Aquesta important reunió semestral de l’Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània acostuma a reunir més de 150 representants d’aquest sector, entre membres de l’associació, executius de navilieres, professionals i membres de la premsa internacional.

La darrera reunió d’aquesta associació, que es va celebrar a l’Ege Port Kuşadası (Turquia) a finals de 2018, va tractar els últims avenços del sector de creuers i l'estat actual de la indústria, així com les implicacions i expectatives de futur per als creuers a la Mediterrània i dels mars adjacents.

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

El degà Antonio Terceño assegura: ‘Qui tira de l’economia mundial són les economies emergents’

Aquest dimecres al matí s’ha celebrat la conferència ‘¿Estamos delante de un cambio de ciclo?’ a càrrec del Dr. Antonio Terceño, Degà de la Facultat d’ Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (Racef) a la sala d’actes del Port de Tarragona.

La conferència ha estat organitzada per l’Agrupació per la Promoció del Port de Tarragona (Apportt) com una jornada de networking oberta als socis i al públic en general.

A l’acte han assistit una cinquantena de persones i s’han exposat diferents explicacions i teories existents sobre el canvi de paradigma al qual tots estem sotmesos, que, a la vegada, representa una oportunitat de canvi i desenvolupament social i humà.

Per començar, el president del Port, Josep M. Cruset ha agraït a Carlos Arola, president d’Apportt, la seva iniciativa per dur a terme aquesta conferència i ha donat la paraula a Antonio Terceño per iniciar la seva exposició.

Terceño ha exposat reflexions com la seva explicació per entendre que els cicles expansius de la crisi no moren per vells, sinó que un ‘shock’ acaba amb ells. També ha volgut fer un recorregut sobre quins són els detonants de la finalització d’una crisi i ho ha resumit en què el 25% correspon al factor del cicle financer i o els excessos de valoració, l’altre 25% representa el ‘shock’ de l’oferta i finalment el 50% incideix directament en el sobreescalfament i errors de política econòmica.

Ha continuat la seva intervenció parlant sobre les quatre peculiaritats de la darrera crisi. La primera, la intervenció dels bancs centrals amb la compra del deute, seguit per l’elevat deute que es manté i que representa un risc, la tercera, la renda fixa amb rendibilitats negatives durant massa anys i finalment la incertesa política.

Terceño s’ha volgut centrar per un moment al territori nacional explicant que Espanya depèn de la demanda interna i té una moderació del creixement calculat aproximadament en un +2.1% el 2019. Ha senyalat que tot i que el dèficit s’està reduint és necessari reduir-lo molt més per no produir desequilibris importants.

De totes les seves aportacions podem destacar que el degà ha volgut deixar molt clar que l’economia mundial, avui dia, està encapçalada i impulsada per les economies de països emergents, com la Xina, que en particular va créixer el 2017 un 15.4% .

Aquesta obra inaugurada el juny del 2018 va rebre una menció especial atorgada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

La passarel.la del Port de Tarragona va ser reconeguda amb la menció especial Diploma Accèssit en el marc de la Tercera Nit d’Infraestructures de Catalunya. En aquest acte es reconeixen, per part del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, els millors projectes del 2018 al territori.

La passarel•la que es va inaugurar el juny del 2018. Les obres van consistir en la construcció d’una passarel•la de vianants de 300 metres lineals que, superant les vies del ferrocarril existents a la zona de l’estació de viatgers de Tarragona, connecta el centre urbà de la ciutat amb la platja del Miracle, el Port Esportiu i la zona ludicocultural del Port de Tarragona, només en 7 minuts a peu.

El projecte del Port de Tarragona va ser escollit pel Jurat del Premi Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya entre les diferents candidatures presentades al Premi Infraestructura de l’any 2018. Aquest Consell Assessor és un òrgan col•legial que té per objecte, l’anàlisi, avaluació, deliberació i proposta d’iniciatives i polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures a Catalunya. El Consell és una iniciativa de l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria (ASINCA), la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional i la Fundació Cercle d’Infraestructures.

Port i Ciutat

 
+ info
    

Passarel·la del Port

+ info

Salvador de la Encina, president de Puertos del Estado, destaca el Port de Tarragona com a una de les infraestructures amb més potencialitats del sistema portuari estatal

El president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, ha visitat aquest dimecres, 12 de juny, per primera vegada el Port de Tarragona. El màxim representant del sistema portuari espanyol, acompanyat pel secretari general de Puertos del Estado, Álvaro Sánchez, i Joan Sabaté, subdelegat del Govern a Tarragona han estat rebuts pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

La visita s’ha iniciat a les 12.30 hores amb l’arribada del president a les instal•lacions del Port de Tarragona, on s’ha signat al llibre d’honor i ha presidit una primera reunió de treball amb l’equip directiu d’aquesta infraestructura portuària. En ella el president del Port, Josep Maria Cruset, ha explicat la realitat portuària tarragonina i ha posat sobre la taula els grans projectes en els quals s’està treballant.

La segona reunió de treball, a la tarda, s’ha mantingut amb la representació sindical de l’APT on el president de Puertos del Estado ha posat en valor «l’alta professionalitat de les plantilles del conjunt de ports i el seu paper cabdal en el bon funcionament del sistema portuari espanyol»

De la Encina també s’ha reunit amb representants sindicals de l’estiba amb qui han parlat sobre la reforma d’aquest sector amb l’aprovació recent del Real Decret Llei.

S’ha tancat la visita amb una reunió amb representants de la comunitat portuària a la sala de conferències. Prop d’una seixantena d’assistents han conegut de primera mà la voluntat de Salvador Encina en potenciar línies de «col•laboració per al desenvolupament futur del Port de Tarragona», especialment en aquelles infraestructures que han de permetre una millor connectivitat terrestre amb els mercats europeus i els de l’interior de la península.

En declaracions als mitjans de comunicació, Josep Maria Cruset ha agraït la visita del president de Ports de l’Estat. Per al president del Port de Tarragona, aquesta primera visita de Salvador de la Encina ha estat «una gran oportunitat per traslladar els projectes estratègics impulsats des de l’Autoritat Portuària de Tarragona, per demanar la seva col•laboració i facilitar l’avenç d’aquests projectes davant altres administracions, quan es requereixi». Cruset ha posat en valor el «nou cicle inversor encetat pel Port de Tarragona, que repercutirà en una inversió de 160 MEUR en els pròxims quatre anys, per tal d’impulsar-nos com a infraestructura de primer ordre a la Mediterrània». Entre les inversions previstes, a banda de la nova ZAL i la terminal intermodal de Puerto Centro, Cruset ha destacat la futura posada en marxa del Moll de Balears com a terminal multifuncional que, en una primera fase, servirà com a nova terminal provisional de creuers i que preveu iniciar les obres a finals d’aquest any o principis de l’any vinent.

De la Encina de la seva banda ha felicitat el Port de Tarragona, el qual està considerat un «eix fonamental i estratègic, diversificat i amb un gran equip humà». El president de Ports de l’Estat reconeix que «Tarragona es una gran porta logística en el sud d’Europa que està condicionada pel retard en el desplegament d’infraestructures de transport terrestre, com ara el nou tram d’autovia A-27 per salvar el Coll de l’Illa o el transport ferroviari de mercaderies amb el desplegament del Corredor Mediterrani. Des de l’Estat treballarem per dotar el Port de Tarragona i el territori de les infraestructures que necessita per a un futur millor». Salvador de la Encina també ha recordat que recentment s’ha aconseguit signar el nou conveni col•lectiu per als treballadors dels Port de l’Estat que estableix el marc laboral fins a l’any 2026 i que permetrà la recuperació salarial del col•lectiu després de 10 anys de sous congelats. Està pendent que ens els propers dies es publiqui al BOE.

El simulacre ha simulat un sabotatge, provocant un incendi al creuer, mentre es trobava atracat al Dic de Llevant

Aquest dilluns al matí s’ha realitzat al Port de Tarragona un simulacre en un vaixell de passatgers amb l’objectiu de comprovar la integració dels plans d'emergència del vaixell i de tots els agents implicats, ajustant el sistema de gestió d'emergències en creuers atracats a les instal•lacions portuàries. Alhora, durant el simulacre també s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del Port i de tots els efectius d’emergència.

L’exercici ha consistit en un sabotatge en un creuer atracat al dic de Llevant. Ha estat dirigit pel Port de Tarragona i coordinat per tots els equips d’emergències; Capitania Marítima de Tarragona, Policia Portuària del Port, Salvament i Seguretat Marítima de Tarragona, Guàrdia Civil, Bombers de la Generalitat, Bombers de Parcs Químics de Seguretat, Prevenport, Protecció Civil, Creu Roja i la mateixa seguretat del creuer. (consignatari del vaixell: Pérez y Cía).

L’activitat ha constatat la importància de la col•laboració dels diferents cossos de seguretat i emergències, a més de les dificultats de les operacions que es poden presentar en situacions d’aquest tipus.

La coordinació entre plans, fonamental

Durant el simulacre s’han activitat els plans d’actuació que existeixen per a aquests casos; el pla d’emergència del vaixell, el Pla d’Autoprotecció i el Pla de Protecció Portuària del Port (PAU i PPP).

Aquesta coordinació entre plans d’actuació és molt important perquè, a més de ser una manera d'estandarditzar la reacció dels equips involucrats que es troben en el moment de l'emergència en les instal•lacions, ofereix confiança als afectats i minimitza la possibilitat que apareguin nous riscos.

 

Simulacre superat amb èxit

Tots els equips implicats en el simulacre han mostrat la seva professionalitat per dur a terme un exercici d'aquestes característiques. Després de donar per acabada la pràctica han analitzat i valorat els resultats obtinguts per seguir treballant en una millora continuada davant d'actuacions d’aquest caire.

Fonts del Port de Tarragona han mostrat la seva satisfacció per com ha funcionat el simulacre, “el Port de Tarragona és un exemple a seguir per part dels ports de l'Estat espanyol, en ser pioners en simulacres d'emergència petroquímica” i han valorat positivament.

Els pròxims dies 20 i 21 de juny, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, tindran lloc les primeres jornades tècniques de gestió d'emergències a l'àmbit marítim portuari, un excel•lent moment per estudiar i analitzar, per part de tots els implicats el desenvolupament de tasques tan importants com aquesta.

Seguretat Industrial i Autoprotecció

 
+ info
    

Protecció portuària

+ info

Es presentaran infraestructures com la ZAL, 100 hectàrees que ja estan a disposició de les empreses

El Port de Tarragona participarà a la fira Transport Logistic que se celebra entre el 4 al 7 de juny a Munic. Una delegació del Port de Tarragona, encapçalada pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, pel director general del Port de Tarragona, Ramón Ignacio García, la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent i Pedro Bernal, cap de divisió comercial viatjaran fins a Munic per presentar els serveis de la infraestructura portuària tarragonina acompanyats per empreses de la comunitat portuària com Bergé, Euroports y DPWorld. L’estand del Port de Tarragona estarà ubicat dintre de la zona de l’estand de Ports de l’Estat.

Transport Logístic actua com a plataforma de negocis i motor de la indústria global de la logística amb més de 2.200 expositors dels principals representants de les empreses del transport, operadors logístics i empreses de serveis del sectors marítim, de carretera, ferroviari i aeri de 62 països diferents i rep més de 60.000 visitants. Per aquest motiu, la presencia del Port de Tarragona es tradueix en una gran oportunitat per a presentar als principals operadors logístics els nostres serveis i infraestructures.

Infraestructures portuàries al servei de les empreses

Transport Logistic es converteix en una oportunitat per al Port de Tarragona per promocionar els seus serveis als màxims responsables del transport logístic i donar a conèixer les seves infraestructures com és la nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), 100 hectàrees que ja estan a disposició de les empreses que vulguin implantar-se al Port de Tarragona; la terminal de contenidors, operada per DP World Tarragona; la terminal intermodal ‘La Boella’ ubicada al centre de l’àrea de serveis logístics de la instal•lació portuària, i oberta a totes les empreses del territori o la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara) que permetrà al Port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i del centre.

Intermodal

 
+ info
    

Tràfics

+ info

Un canvi de mentalitat per aconseguir aliances que assoleixin una economia circular

El passat divendres 24 de maig va tenir lloc a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona una jornada de medi ambient amb el títol ‘Una estratègia europea pels plàstics en una economia circular’.

La inauguració va anar a càrrec del director general del Port de Tarragona, Ramón I. García. La primera part de la jornada es va centrar en la intervenció de la directora general adjunta de Medi Ambient de la Comissió Europea, Joanna Drake.

Drake va enviar un missatge clar apel•lant a la modernització de les nostres societats, i cridà a la conscienciació ciutadana cap a una economia sostenible per millorar la nostra qualitat de vida i la del nostre planeta. Algunes de les mesures proposades serveixen per fer tancar el cercle del cicle de vida dels productes mitjançant el reciclatge i la reutilització, opcions que són positives per al medi ambient i per l’economia europea. El pla explicat consisteix a extreure el màxim profit possible a les matèries primeres, els productes i els residus i estalviar energia i reduir les emissions dels gasos d’efecte hivernacle.

La taula rodona ‘L’estratègia europea dels plàstics, una oportunitat per Tarragona’ tanca la jornada

En finalitzar la intervenció de Drake, va començar una taula rodona on la secretària general de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, va ressaltar la vital importància de respectar el medi ambient que impacta directament a les nostres vides. Per la seva banda va deixar constància d’algunes de les polítiques més visibles com la del denominat ‘Pacte de la bossa’ que en 5 anys va aconseguir reduir en un 50% l’ús de les bosses de plàstic, tot i que el govern continua treballant en fórmules que potenciïn la transició cap a un canvi de mentalitat de tota la societat.

A continuació Albert González, com a responsable de Medi Ambient del Port de Tarragona va fer un recorregut per algunes de les mesures de gestió de residus i protecció del mar del Port. Va remarcar que el Port de Tarragona és conscient dels reptes i desafiaments que ha d’afrontar permanentment per mantenir la competitivitat en una economia global, així com per atendre la demanda social de protegir el medi ambient i fer un ús responsable dels recursos energètics.

Seguidament el director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF, Xavier Ribera va obrir la seva ponència amb el lema ‘Creamos química para un futuro sostenible’ amb un missatge rotund, ‘l’economia lineal té poc present i menys futur on la química té al davant grans reptes de futur’.

Esther Celma, responsable de l’àrea de Comunicació de la fundació Mediterrània – Mare Terra va remarcar que el repte es basa en un canvi de model on sensibilitzar, conscienciar, difondre i canalitzar les accions sostenibles són bàsiques per respectar els recursos del planeta. Celma, va explicar un projecte guanyador denominat ‘Tetra House’ que converteix els tetrabrics en aïllants per a llars que pateixen temperatures baixes liderat per Verde Balam, un moviment ambientalista i social posat en marxa per l’empresa mexicana del sector energètic.

Per altra banda Jaume Folch, professor de la URV i membre del GEPEC explicà la importància de fer investigacions al voltant de plàstics per estudiar i corroborar el seu efecte tant en el medi ambient com en la mateixa salut de les persones.

Per finalitzar la taula rodona el representant d’Ecologistes en Acció va manifestar la necessitat de resoldre un problema d’arrel amb l’eliminació total de la producció de plàstics exposant que el reciclatge és únicament la part curativa a un gran problema.

Un missatge que crida a les aliances i a la conscienciació

Aquesta jornada va pretendre adoptar mesures ambicioses per ajudar a les empreses i persones consumidores a fer una transacció cap a una economia circular amb l’objectiu de fer un ús més sostenible dels recursos. Com va declarar un dels ponents, el canvi de comportament que sigui de tots, no tenim un planeta B.

Port Sostenible

Desenvolupem l'activitat portuària en consonància amb la correcta gestió ambiental i energètica
+ info
    

El Port

+ info
    

La instal•lació portuària és una de les principals per a l’operativa de project cargo a la Mediterrània

El Port de Tarragona serà present a la Breakbulk Europa 2019, a l'estand de Ports de l’Estat, que se celebra a Bremen (Alemanya) des de demà, 21 de maig, i fins al dijous dia 23, per donar a conèixer els serveis i les infraestructures que posa a disposició dels operadors de project cargo, així com el potencial logístic de Tarragona, amb la terminal multimodal la Boella dins de les instal•lacions portuàries i el projecte de la terminal multimodal Puerto Centro de Guadalajara-Marchamalo.

El director general del Port, Ramón Ignacio García, i la directora comercial i de desenvolupament de negoci, Genoveva Climent, viatjaran a Alemanya per promocionar els serveis logístics que ofereix la instal•lació portuària. L’espai del Port de Tarragona a l’estand de Ports de l’Estat està compartit amb quatre de les empreses concessionàries de la infraestructura portuària, Bergé, DP World, Euroports i Noatum Terminal Tarragona. En aquesta fira participen uns 550 expositors i més d’11.000 visitants.

En el marc d'aquesta fira, el Port de Tarragona consolida la seva excel•lent disposició per contribuir al creixement d'aquest sector logístic, facilitant així noves oportunitats de negoci per a les empreses especialitzades en project cargo. I, així mateix, consolida el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània en aquest tipus de càrregues especials.

Un dels millors ports de la Mediterrània per a l'operativa de project cargo

El Port de Tarragona és un dels ports mediterranis més especialitzats en l'operativa de project cargo per les possibilitats que ofereix, ja que compta amb especialistes en tota classe de transports i en la seva organització i coordinació des de l'origen a la destinació. A més, el fet que Tarragona compti amb el clúster químic més gran del sud d’Europa beneficia aquest tipus de càrrega, ja que disposa del potent planter de professionals provinents de la indústria auxiliar química de Tarragona.

La infraestructura portuària tarragonina ofereix als seus clients àmplies àrees operacionals en els molls, les rampes ro-ro i una excel•lent accessibilitat via terrestre i ferroviària. A més, la ubicació estratègica privilegiada a la Mediterrània atorga al Port de Tarragona un valor afegit davant dels ports del nord d'Europa, en gran part, gràcies a la favorable climatologia que permet dur a terme operatives de càrrega de project cargo a l'aire lliure durant tot l'any.

Cal recordar que la construcció i assemblatge d'un projecte de project cargo és altament especialitzat, que pot durar fins a uns 12 mesos de forma aproximada, i normalment necessita diferents embarcaments per exportar aquestes grans estructures metàl•liques a un altre país de destinació final.

En la realització i desenvolupament d'un d'aquests projectes es necessiten prop d'1.500.000 hores de treball, i pot arribar a ocupar, en alguns projectes, més de 500 treballadors i treballadores, el que suposa un alt percentatge d'ocupació durant la construcció i materialització del projecte, sent la major part d'aquests llocs de treball, coberts per empreses i professionals del mateix territori amb capacitat i experiència contrastada

Tràfics

 
+ info
    

Project Cargo

+ info

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

Departament de premsa de la Generalitat de Catalunya
+ info

Es portaran a terme els pròxims dies 20 i 21 de juny a la seu del Port de Tarragona

L'Autoritat Portuària de Tarragona, en col•laboració amb Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Parcs Químics de Seguretat, organitzen els propers 20 i 21 de juny, la primera edició de les jornades tècniques de seguretat i gestió d'emergències en l'àmbit marítim portuari. Es portaran a terme en el Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. La inauguració serà a les 9 hores del dia 20, al mateix Tinglado 1.

En aquestes, s'exposaran temes relacionats amb el model de gestió d'emergències en el Port de Tarragona i la coordinació de les mateixes amb la resta d'organismes implicats, així com la coordinació de les actuacions amb els diferents cossos d'intervenció. En aquest sentit, es tractarà també, el model de cossos de bombers d'intervenció especialitzat en emergències en bucs (MIRG), existent a Europa; els riscos associats a les intervencions en emergències en les instal•lacions portuàries; i casuístiques específiques de la gestió d'emergències en creuers i ports esportius. Les jornades es completaran amb una exposició i visita als mitjans especialitzats d'intervenció que disposa l'Autoritat Portuària de Tarragona i Salvament Marítim, i un posterior exercici de resposta enfront d'emergència en buc en zona de fondeig.

 

Descarrega't el programa de les jornades i fes la teva inscripció

Versió català

Fes la teva inscripció

Formulari

+ info

Seguretat Industrial i Autoprotecció

 
+ info
    

Protecció portuària

+ info

El passat divendres, dia 10 de maig, s'ha celebrat una nova assemblea de ChemMed Tarragona, el clúster químic de la mediterrània. L'acte s'ha dut a terme en les instal•lacions de l'Autoritat Portuària de Tarragona, membre fundador del clúster.

El president de ChemMed Tarragona, Josep Maria Cruset (Port de Tarragona) i el vicepresident, Josep Francesc Font (AEQT) han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents. A l'assemblea s'han presentat les activitats més destacades del 2018 com la participació de ChemMed a l'Argus Olefins and Aromatics European Seminar; l'organització del Petrochemical Day; i la participació en el Worksop Hub Day, entre d'altres. Activitats dins de l'aposta del clúster per una estratègia de promoció internacional en el marc d'un pla d'acció comercial, per tal d'atraure esdeveniments sectorials de reconegut prestigi internacional a Tarragona. En aquestes conferències internacionals es donen cita els principals agents del sector, i així poden conèixer el model del clúster petroquímic més important del sud d'Europa. Un clúster que és fruit de la col•laboració públic-privada entre logística i indústria.

Per la seva part, la directora general de ChemMed, Genoveva Climent, ha passat a explicar el pla d'acció que preveu el clúster per aquest 2019. En aquesta explicació, Climent ha informat als socis de la recent participació en la ChemPlast Expo 2019 a Madrid; ha explicat també la propera participació i partner oficial de la jornada de networking a les properes jornades del Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit (organitzades per S&P Global Platts), que es portaran a terme els pròxims dies 26, 27 i 28 de juny a Tarragona; la participació a l'octubre a l'Argus Olefins and Aromatics European Seminar i a l'EPCA, que es celebraran a Berlin; i a la pròxima edició del Hub Day, al novembre a Tarragona.

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

La reunió anual de S&P Global Platts. Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit es realitzarà a Tarragona del 26 al 28 de juny

El Port de Tarragona i ChemMed acolliran els dies 26, 27 i 28 del proper mes de juny, a Tarragona, la trobada internacional anual sobre refino i petroquímica del Mediterrani, organitzada per S&P Global Platts. L’objectiu és reunir en aquest esdeveniment a directius de refineries, productors de petroquímics, comerciants d’aquests productes, analistes, proveïdors de solucions i agents d'infraestructura locals en el transcurs de tres dies per tal d’oferir als assistents un coneixement incomparable del mercat per fer negocis en aquests temps, i mostrar les oportunitats clau per construir relacions comercials i industrials.

Les conferències i els workshop donaran una visió pràctica de l'entorn global i regional del sector del refino i dels productes petroquímics, els canvis de productes i preus, i els desenvolupaments legislatius, al mateix temps que s’explicaran les noves estratègies per a un major creixement, estabilitat i competitivitat.

Promoció a ChemPlastExpo, 2019

De fet, ChemMed Tarragona ha participat aquesta setmana (del 7 al 9 de maig) a ChemPlastExpo, la fira congrés industrial que ha reunit a Madrid les més innovadores solucions en materials, tecnologies, processos i maquinària per a la indústria química i del plàstic.

En aquest context, ChemmMed ha aprofitat la seva presència i posicionament a ChemPlastExpo per donar a conèixer i promocionar la Mediterranean Refining & Petrochemicals Summit. Durant els tres dies d’exposició, han estat molts els visitants que s’han apropat a l’espai de ChemMed i s’han interessat per l’esdeveniment que se celebrarà a l’Hotel Gran Palas de la Pineda, al juny. En total, els representants del clúster a la fira han informat i repartit material promocional de la conferència a gairebé dos centenars de persones, en les tres jornades de fira a Madrid.

Programa del proper congrés

Descarrega 

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

Els 9 milions de tones de mercaderies mogudes entre gener i març, la dada més alta des de l'any 2012

Mes de març històric amb creixements excepcionals en diferents tipus de mercaderia

Primer trimestre de rècord al Port de Tarragona, que entre gener i març de 2019 ha mogut 9 milions de tones de mercaderies, el que representa un creixement del 6,6% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. L'alta activitat en aquest inici de l'any respon sobretot a un excel•lent comportament dels tràfics durant el passat mes de març, en què es va arribar als 3,1 milions de tones mogudes (un 11,2% en comparació amb març de 2018). En l'històric del Port de Tarragona, aquest primer trimestre de 2019 és el millor dels darrers set anys (des de 2012).

Els resultats d'aquest primer trimestre de 2019 mostren un creixement del 8% en els tràfics de líquids a doll (5,5 milions de tones) i en els sòlids a lloure, amb un increment del 7,4% (2,9 milions de tones). Per contra, la càrrega general ha experimentat un decrement del 12,1% durant el trimestre, tot havent mogut 458.000 tones. Aquesta tipologia de tràfics, però, ja ha experimentat una important millora en el darrer mes de març.

Un març excepcional

El bon comportament del Port de Tarragona en aquest primer trimestre de 2019 s'explica sobretot a partir d'un mes de març excepcional. El creixement de l'activitat durant aquest mes ha estat d'un 11,2%, tot arribant als 3,1 milions de tones de mercaderies mogudes. Aquesta dada el situa com a segon millor mes de març dels darrers 15 anys al Port de Tarragona (el millor març registrat en l'històric va ser el 2008).

I és que el Port de Tarragona ha viscut un darrer mes de març amb creixements en tots els grups de tràfics. En líquids a doll s’han mogut 2 milions de tones (+7%); els sòlids a lloure han arribat al les 900.000 tones (+20,8%) i, pel que fa a la càrrega general, s’ha registrat un augment del 17,7% amb més de 192.000 tones mogudes.

Pel que fa a la càrrega general convencional, ha crescut un 32,8% de increment amb 154.501 tones mogudes. En aquest apartat mereixen una menció especial el paper i la pasta de paper que, amb més de 71.300 tones mogudes (+101,4%), han viscut el seu millor mes de març.

Creixement en els agroalimentaris

Els tràfics de productes agroalimentaris segueixen a l’alça, tant a nivell trimestral com mensual. I és que durant els primers tres mesos, l’augment de moviment en aquest camp ha estat un 11,4% respecte el mateix període de l’any passat, amb més d’1,6 milions de tones mogudes. Cal destacar els cereals i les seves farines, que amb 1,08 milions de tones (+1,9%) han viscut el millor primer trimestre, tot superant els 1,06 milions de tones de 2018 i més concretament durant el mes de març amb un increment de 9,1%, amb 327.000 tones mogudes. I els pinsos i farratges, amb 479.137 tones, han registrat també el seu millor trimestre superant les dades registrades des de el 2005.

Rècord històric en cru i derivats

En el grup de líquids a doll, cal destacar el tràfic de el cru de petroli. Entre gener i març el Port de Tarragona va moure 2,52 milions de tones, el que situa el trimestre com el millor de la història portuària, tot superant els 2,45 milions de tones de cru del mateix període de 2007. El tràfic de benzina, amb 406.795 tones (+764,6%) també ha significat que s'hagi viscut tant el millor primer trimestre com el millor març amb un moviment de 192.235 tones (+437,2%). Els gasos energètics (propà i butà) també han estat els millors en els dos casos: 458.016 tones al trimestre (+38,3%) i 151.332 tones al març (+2,6%).

Tràfics

 
+ info
    

Estadístiques

+ info

Avui s'ha presentat als mitjans de comunicació les dependències del Tarragona Cruise Port Welcome Center, ubicat al Refugi 1 del Moll de Costa que entraran en funcionament el pròxim 6 de maig. Aquestes noves instal•lacions constitueixen el nou espai per a l'operativa d'embarcament i desembarcament dels passatgers dels creuers que arriben i surten del Port de Tarragona. Es preveu que al llarg de la temporada de creuers 2019 passin per aquest punt de recepció prop de 27.000 creueristes. Cal destacar que en una jornada poden arribar a passar-hi fins a 700 persones d'embarcament i 700 de desembarcament, tot arribant a puntes de fins a 1.000 passatgers quan coincideixen més d'un creuer al Port de Tarragona.

Durant la visita a les instal•lacions, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha explicat que aquest nou espai "neix amb la voluntat de millorar el servei que oferim al passatger i és una conseqüència del creixement dels darrers anys".

Tarragona Cruise Port Welcome Center compta amb una superfície total de 1.300 m², dividida en dos espais: el primer i més ampli, amb 815 m², es destina a l'operativa d'embarcament per a la tramitació del check-in, amb una àmplia zona d'espera per als passatgers i amb diferents serveis com ara wi-fi o un punt d'informació turística; el segon espai, amb 485 m², es destina al desembarcament. L'aparcament exterior té diverses zones habilitades per a autobusos, taxis i una zona de 'kiss&go' perquè els acompanyants puguin deixar els passatgers.

Cal recordar que les previsions per a aquesta temporada 2019 consoliden la tendència de creixement dels darrers anys amb un total de 65 creuers, fet que representa un 14% més que l'any anterior, i més de 110.000 creueristes, un 12% més. El Port de Tarragona també es consolida aquest 2019 com a port base amb l'arribada del creuer Costa Fortuna, amb una capacitat de 3.470 passatgers.

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

Avui s’ha realitzat l'acte de lliurament de les V Ajudes Socials Silvia Cuesta de PortSolidari, grup solidari dels treballadors i treballadores del Port de Tarragona, a la sala de conferències de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Els projectes i entitats que han rebut les ajudes són el Casal d'estiu de l'AMPA de l'Escola Solc, que ha presentat un projecte que ha de materialitzar un casal d'estiu en el qual es realitzaran diverses activitats (excursions a la platja, a la piscina i a la natura, jocs, diversió...) durant un horari ampli i amb serveis com el de menjador.

El Casal d'adolescents adaptat de l'Associació ASPERGER_TEA del Camp de Tarragona; aquest projecte té la voluntat de desenvolupar un casal d'estiu per a adolescents amb Asperger o TEA amb l'objectiu de potenciar els vincles i relacions socials entre els participants. D'aquesta forma es vol afavorir l'autonomia, el creixement i desenvolupament personal a partir de noves vivències i experiències.

I el Banc de productes de suport per a persones afectades d'ELA de la Fundació Miquel Valls. L'objectiu del projecte és adquirir nous productes per afegir-los al banc de productes existents i posar-los a disposició de tots els afectats d'ELA. Entre els productes que es proposa comprar hi ha dues grues per facilitar la mobilitat dels afectats, dos arnesos per facilitar la maniobra d'elevació i un respatller anatòmic.

En aquesta V edició s’han escollit tres propostes d’un total de 14 projectes presentats. Aquesta convocatòria consta de tres ajudes econòmiques a projectes apadrinats i votats pels treballadors i treballadores, en actiu o jubilats, de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Les propostes presentades tenen com a objectiu contribuir al desenvolupament social i oferir suport a col•lectius desfavorits.

El lliurament de les ajudes ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, la Junta de Port Solidari i familiars de Sílvia Cuesta.

PortSolidari és la Comissió Social de treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona, constituïda per donar suport a projectes i activitats solidàries. Entre aquestes accions destaca la Convocatòria d’Ajudes Socials Silvia Cuesta que enguany arriba a la seva V edició.

Les Ajudes a Projectes Socials de PortSolidari prenen el nom de Silvia Cuesta com a homenatge a la directora d’Organització i Recursos Humans del Port de Tarragona, que va ser una de les persones impulsores del projecte PortSolidari.

 

PortSolidari

Aquesta comissió treballa en projectes recolzats, canalitzats i/o organitzats per l'APT amb finalitats solidàries 
+ info
      

 

Organització i Recursos Humans

En aquesta plantilla ens sentim compromesos  amb el projecte i ens considerem part activa de la comunitat.  
+ info

 

Un servei de contenidors de Turquia a Tarragona cada deu dies

La terminal de contenidors del Port de Tarragona, DP World Tarragona, ha iniciat un nou servei de transport marítim de contenidors amb la naviliera Tarros (www.tarros.it), fundada a Itàlia el 1828, una empresa capdavantera en serveis de logística a través de la seva xarxa d'agències al mar Mediterrani. Aquesta línia proporciona connexió entre Tarragona i Turquia i afavoreix l'elevat volum d'intercanvi comercial entre tots dos països.

El servei s’ha iniciat aquest mes d'abril amb el propòsit de cobrir les necessitats d'exportació i importació de productes de les empreses de diferents sectors com: polímers, químics, maquinària, paper i productes agroalimentaris principalment de les províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona, Saragossa i sud de Navarra; no obstant això, les dues parts confirmen el seu interès a seguir coneixent i apropant nous sectors als quals poder oferir servei.

La periodicitat dels vaixells de Tarros a Tarragona serà cada deu dies, fent escala en els principals ports de Turquia: Gemlik, Istanbul, Gebze, Aliaga (Izmir) i Mersin.

El vaixell Holandia amb capacitat per 900 TEU i una eslora de 132 metres, va atracar per primera vegada a Tarragona el passat dissabte dia 13 d'abril, i l’operativa va ser tot un èxit. Aquest fet constata la bona predisposició entre Tarros i DP World Tarragona i dona continuïtat a un servei necessari i d'alta qualitat en el Camp de Tarragona.

Cal destacar que DP World Tarragona actua com a agent de Tarros sota el segell de DP World Logistics, la qual cosa facilita la gestió i el desenvolupament de l'activitat i li afegeix un major valor.

Per a qualsevol necessitat relacionada amb aquest servei, DP World Tarragona atén a l'adreça de correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., telèfon 977 249 010 o a la web www.dpworldtarragona.com on es podrà trobar tots els serveis detallats.

 

Contenidors

 
+ info
    

Tráfics

+ info

La delegació del Port de Tarragona fa un balanç molt positiu de la fira

Ha presentat la nova terminal provisional de creuers que es construirà al moll Illes Balears i estarà operativa el 2021

El Port de Tarragona valora molt positivament la seva participació en la Fira Seatrade Cruise Global, el principal esdeveniment internacional del sector que s’ha celebrat aquesta setmana a Miami (Estats Units). El Port de Tarragona sota la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada han mantingut reunions amb les principals navilieres i agents del sector en el marc de la fira, i ha participat activament dels diferents moments de networking.

En aquesta edició la delegació comercial del Port de Tarragona, encapçalada pel seu president, Josep Maria Cruset, ha posat èmfasi en les diferents actuacions que s’estan duent a terme a les instal•lacions per projectar el Port Tarragona com a referent dels creuers al Mediterrani. En el conjunt de mesures destaca l’acció més immediata, la construcció del moll de Balears, que és destinarà inicialment com a terminal de creuers i que entrarà en funcionament el 2021.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha afirmat que “esdeveniments com el Seatrade Cruise Global són una gran oportunitat per contactar amb les grans companyies navilieres i presentar el nostre pla d’acció que permet projectar-nos com a referent en el futur del Mediterrani en el sector dels creuers”.

2019: un nou any rècord de creuers al Port de Tarragona

El Port de Tarragona preveu continuar creixent com a destinació de creuers i les previsions per a aquest any 2019 situen les xifres en 65 creuers (un 14% mésrespecte al 2018) i amb 110.000 creueristes, xifra que implicarà un augment del 12%.

I, per a aquesta temporada, destaca l'actual aposta de Costa Creuers per Tarragona i que portarà un nou creuer, amb més capacitat: el Costa Fortuna, amb capacitat de 3.470 passatgers i que s'afegirà al Costa Neoriviera que continuarà arribant al Port de Tarragona, amb una capacitat de 1.730 passatgers.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

La temporada 2019 es presenta com la millor temporada de la història arribant als 110.000 creueristes

Tarragona Cruise Port Costa Daurada participa la propera setmana, a l’estand de Puertos del Estado, al Seatrade Cruise Global Miami 2019, que se celebra del 8 a l’11 d’abril a Miami (els Estats Units), on presentarà les seves potencialitats com a destí de creuers davant dels principals agents turístics a escala internacional. Es tracta de la principal fira internacional per a la indústria del creuer que reuneix a compradors i proveïdors en una setmana de feina en xarxa, compres, innovació i educació.

Tarragona Cruise Port Costa Daurada es presenta en aquest esdeveniment internacional amb l’objectiu de donar a conèixer Tarragona i la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com a oferta turística i destinació de creuers a escala internacional, així com vol consolidar les relacions iniciades amb la nova estratègia comercial, per aconseguir convertir el Port de Tarragona en un port referent de destinació de creuers al Mediterrani.

La maduresa com a destinació turística de primer nivell i les possibilitats d’obrir-se al mercat internacional són els principals arguments per a l’entrada definitiva de Tarragona i la Costa Daurada en el competitiu món dels creuers.

2019: Nou any rècord en creuers

El Port de Tarragona preveu continuar creixent com a destinació de creuers i les previsions per a aquest any 2019 situen les xifres en 65 creuers (un 14% més respecte al 2018) i amb 110.000 creueristes, xifra que implicaria un augment del 12%.

Per a aquesta temporada, destaca l'actual aposta de Costa Creuers per Tarragona i que portarà un nou creuer, amb més capacitat: el Costa Fortuna, amb capacitat de 3.470 passatgers i que s'afegirà al Costa Neoriviera que continuarà arribant al Port de Tarragona, amb una capacitat de 1.730 passatgers.

El Port de Tarragona va registrar el 2018 la millor temporada de creuers fins al moment amb xifres que superen les expectatives fixades i va batre el rècord amb 98.126 creueristes, la qual cosa suposa un increment del 91% respecte a la temporada 2017. En referència al nombre de creuers, l’any passat van fer escala a Tarragona 57 embarcacions, amb un increment del 54%. Les previsions apunten a un increment encara més gran per a 2019, amb 65 creuers (un 14% més) i 110.000 passatgers.

 

Tarragona, ciutat de creuers

 
+ info
    

Tràfic de creuers

+ info

 

 

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, i el president de l’Associació Parcs Químics de Seguretat, Francisco Javier Castillo, han signat avui divendres, dia 5 d’abril un contracte pel qual el Parc Químic de Seguretat es farà càrrec de la prevenció, control d’emergències i extinció d’incendis, així com de les actuacions per contingències marines accidentals, a la zona de servei del Port de Tarragona, que es realitzarà de manera coordinada amb les diferents administracions amb competències en aquestes matèries, als termes establerts a la normativa d’aplicació vigent, amb equips especialitzats de primera i segona intervenció, dins de les funcions recollides als plans de contingència d’aplicació, Pla d’autoprotecció del Port de Tarragona.

Aquest contracte dóna continuïtat a la línia de treball que desenvolupa l'Autoritat Portuària, i que incideix en la capacitat de resposta especialitzada enfront de les emergències maritimoterrestres, que puguin produir-se en el recinte portuari, així com enfront d'episodis de contaminació marítima. Igualment es continua potenciant la participació dels Parcs Químics de Seguretat en la realització d'activitats preventives, formatives, realització d'exercicis i simulacres, així com el reforç de les actuacions de coordinació amb altres cossos d'intervenció i direcció de l'emergència.

Com a prestador del servei, l'Associació Parcs Químics de Seguretat, compta amb àmplia experiència, una plantilla de professionals amb alt grau d'especialització i formació en el marc de la gestió d'equips d'intervenció en emergències, enfront de la tipologia de riscos propis del recinte portuari i de la indústria química.

Així doncs, Parcs Químics proporcionarà al Port de Tarragona el servei de lluita contra la contaminació marina accidental generada per substàncies potencialment perilloses, oferint serveis relacionats amb la prevenció, la formació i el manteniment dels mitjans materials destinats a aquestes tasques. La durada d’aquest contracte serà de 5 anys.

 

Seguretat Industrial

Compromís intrínsec en el desenvolupament de la nostra activitat portuària. 
+ info
     

Líquids al Port de Tarragona

Coneixeu les instal·lacions dedicades al tràfic d'aquests productes. 
+ info
 

En l’acumulat (gener-febrer) el creixement suposa un 4,3% amb 5,8 milions de tones

El Port de Tarragona ha mogut 2,6 milions de tones de mercaderies, en aquest mes de febrer, davant dels 2,5 milions de mercaderies al febrer de l'any passat, amb un creixement del 2,6%. Aquest creixement és conseqüència principalment de l’increment dels tràfics energètics 1,9 milions de tones (34,1%), destacant el petroli cru amb 688.211 tones (75,7%); els gasos energètics del petroli (butà i propà), amb 145.336 tones (29,6%) i els carbons amb 470.745 tones (41,9%).

També els adobs han presentat un bon comportament amb 35.665 tones mogudes (37,6%) i els materials de construcció també han mogut amb un moviment de 53.803 tones (4,7%) durant el segon mes de l’any. I així mateix el tràfic de fruites, hortalisses i llegums que s’han mogut 16.179 tones (99,0%)

L’acumulat gener-febrer registra un creixement del 4,3 %

El Port de Tarragona ha mogut 5,8 milions de tones en l’acumulat, gener-febrer, xifra que suposa un creixement del 4,3%.

Els productes agroalimentaris han mantingut un bon comportament amb més d’1,1 milió de tones en aquests dos primers mesos de l’any (16,8%), concretament, els pinsos i farratges continuen el seu ritme de creixement, amb 382.695 tones mogudes (77,9%) així com la fruita, hortalisses i llegums que han mogut 23.790 tones (46,5%). No obstant això, els cereals i les seves farines que, malgrat arribar a les 760.003 tones en els mesos gener i febrer suposa un petit descens del 0,9%.

Pel que fa als productes energètics amb un moviment de 3,8 milions de tones (8,8%), cal destacar el moviment de benzina amb 214.560 tones mogudes (1.804,8%); els gasos energètics del petroli (butà i propà) amb 306.684 (67,1%); els biocombustibles, amb 26.214 tones mogudes (22,9%), el gas-oil, amb 171.503 tones mogudes (11,9%); i el cru de petroli amb 1,6 tones (9,1%).

Adobs i materials de construcció

En un altre apartat, en el grup dels adobs s’han mogut, en aquestes dos primers mesos, 63.344 tones (27,6%); de fosfats han estat 26.800 tones (197,8%) i de potasses 5.001 (20,2%). I pel que fa als materials de construcció que han mogut 167.789 tones (11,9%), en destaca el tràfic de ciment amb 23.103 tones mogudes (+166,4%) i el tràfic dels materials amb 33.204 tones (258,5%).

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

El Port de Tarragona participa, demà dijous dia 21 de març, en l’Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC), que se celebra anualment a Saragossa. La jornada està organitzada per l’Asociación de Comercio de Cereales y Oleaginosas (ACCOE) i compta amb el recolzament de diferents associacions del sector i d’algunes de les principals empreses. Es tracta d’una de les principals trobades del sector i que any rera any el Port de Tarragona dona ple suport com a patrocinador.

Aquest networking, que reuneix cada any a més de 500 participants nacionals i internacionals, està concebut a fi d'oferir la possibilitat de fomentar les relacions comercials i de negoci entre tots els operadors convocats i reserva al final de ponències i debats un espai que proporciona un àmbit adequat per estrènyer els vincles comercials i facilita l'establiment de nous contactes.

Durant la trobada es realitzaran diferents ponències en les quals es debatrà sobre les tendències econòmiques en un entorn postglobal. Així mateix, es parlarà sobre la campanya comercial 2018/2019.

Port de Tarragona: lideratge en el sector agroalimentari

La infraestructura portuària tarragonina manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació. El moviment d’aquest tipus de mercaderia és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal•lacions i repercussió econòmica a la zona.

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 230.000m2 de superfície coberta, i l’alta especialització portuària en el tràfic d’agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris (més de 70), motiu pel qual el nostre port està situat en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

Departament de premsa de la Generalitat de Catalunya
+ info

Durant el 2018 el Port de Tarragona va moure més de 5,7 milions de tones de productes agroalimentaris i ramaders

El Port de Tarragona participa a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa (Lleida), aquest divendres, un punt de trobada de referència del sector que se celebra en el marc de la Fira Agrícola de Sant Josep, un certamen centenari que té lloc durant tot el cap de setmana. Aquest networking reuneix representants dels importadors, productors, grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i usuaris de diferents llocs d’Espanya i França, entre d’altres països.

Es tracta d’un certamen amb molta tradició (enguany arriba a la 18a edició) on els participants fan contactes i intercanvis comercials. Paral•lelament al certamen agrícola i ramader, es desenvolupa cada any un ampli i interessant programa de jornades tècniques.

Els objectius del Port de Tarragona en aquesta trobada són augmentar la quota de mercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els ports espanyols i de la Mediterrània, consolidar el lideratge del Port en aquest sector i incorporar nous productes a granel en l’estructura dels tràfics.

Més de 5,7 M de tones l’any 2018

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, més de 5,7 milions de tones mogudes l’any passat, com per les importants instal•lacions i repercussió econòmica a la zona.

Importació per abastir un important hinterland

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, l’Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i, des d’aquí, es transporten a les zones on es fabriquen els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

Les empreses productores de pinsos estan ubicades al hinterland del Port de Tarragona, concretament a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat pel que fa a tràfic de cereals i farines, i també de pinsos i farratges.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent, ha participat en una taula rodona sobre infraestructures i com aquestes estan canviant per donar servei a un mercat global en expansió, a l’Argus Petrochemical Markets Conference, que s’està realitzant avui 8 de febrer a Frankfurt (Alemanya).

Climent ha destacat la necessitat de creació d’un hub regional al Mediterrani i en el qual el Port de Tarragona tenir un paper molt important gràcies a les grans inversions realitzades al Port dins del sector petroquímic els darrers anys. El Port de Tarragona ha duplicat la superfície per tal d’emmagatzemar líquids a doll.

A més, ha ressaltat el vessant intermodal per tal de donar servei a la indústria química de Tarragona, que produeix el 40% dels plàstics de l’Estat.

Durant la conferència ha aprofitat per presentar les inversions realitzades a les terminals intermodals, tant la de la Boella, terminal intermodal dins del Port de Tarragona, com la de Puerto Centro a Guadalajara-Marchamalo, que permetrà al Port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i al centre.

L’Argus Petrochemical Markets és una conferència capdavantera, amb un enfocament estratègic i, des del punt de vista del negoci, constitueix a més el punt de trobada per més de 130 companyies involucrades al mercatpetroquímic a escala global: fabricants, empreses químiques especialitzades, comerciants, transportistes i els seus socis logístics.

Amb la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port, han participat en aquesta taula rodona Nicola Williams, director de Clarksons Platou, i Josep Forcadell, director Comercial Vopak Terquimsa. També durant la celebració d’Argus 2019, la responsable de sistemas d’informació de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Anna Navarro, va participar en l’Argus Digital Transformation in Chemicals 2019, celebrada el 6 i 7 de febrer, sota el títol “Quines aplicacions o tecnologies digitals estan disponibles per a la indústria química? Entenen els reptes”.

Els assistents a Argus 2019 han pogut explorar noves inversions i ampliacions de capacitat, futures tendències globals d'oferta i demanda, canvis en les rutes comercials i els avenços en la sostenibilitat, la gestió de residus i el reciclatge de productes químics.

Tràfic de líquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info
 

El Port de Tarragona, en col•laboració amb Capitania Marítima, ha realitzat avui una jornada de difusió del seu pla d'autoprotecció (PAU), equips de intervenció i direcció de l’emergència, a la sala de conferències del Port, a fi d'oferir una visió de conjunt del PAU, així com la de presentar un marc general de les actuacions que els diferents grups d'intervenció duen a terme en cas d'emergència, a més de la presa de decisions per part de la direcció d'aquesta.

Conèixer els objectius i necessitats de cada grup actuant és una forma de facilitar les tasques de coordinació durant les intervencions en incidents o emergències i redunda en una major eficiència en la seva gestió i adequada resolució.

Les jornades, que celebraran una segona sessió el proper 12 de març, compten amb la participació de la Policia Portuària, Guàrdia Civil, Prevenport, Parcs Químics de Seguretat, Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim.

En les diferents intervencions, i a través del plantejament d'un cas pràctic d'emergència que ha servit de fil conductor, s'han plasmat les diferents decisions que en l'àmbit de les seves competències, cadascun dels grups actuants, desenvolupa en el marc de les actuacions d'intervenció i gestió de l'emergència.

 

08 / 03/ 2019

diferents franges horàries

A la vista de la vaga general convocada per al dia 8 de març de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 4 de març de 2019 i, conforme el que s'estableix en l'article 5 del Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis essencials que es desenvolupen en aquest Port i societats d'estiba i desestiba, definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La convocatòria s’ha formulat per diversos sindicats. Aquests han establert diferents franges horàries, i en alguns casos la totalitat de la jornada laboral, per tant s’estableixen diferents models en la configuració d’aquesta jornada de vaga.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries i 'Puertos del Estado' que configuren el sistema de Titularitat Estatal, així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors, els informem que, entre altres, s'han fixat per aquest Organisme els serveis necessaris per a garantir la vigilància, control i seguretat dels accessos d'entrada i sortida, i la seguretat de totes les instal·lacions portuàries.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.

 

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha premiat amb una Menció, en la categoria d’Internacionalització i innovació, el nou ecosistema d’innovació del Port de Tarragona Som-Inn Port, per tal de reconèixer l’empenta que professionals del sector públic com és el Port tenen en el territori d’influència i que ajuden a que en aquesta zona del Mediterrani s’assumeixi l’arribada del futur per millorar la vida de les persones. Aquest reconeixement s’ha lliurant en el transcurs del Tarragona Smart Fòrum sota el títol ‘Reconèixer l’empenta, assumir el futur’.

Som-inn Port és un nou ecosistema d’innovació i un espai de col•laboració de la comunitat portuària creat per l’Autoritat Portuària de Tarragona, en col•laboració amb les institucions del seu entorn, els stakeholders i d’altres, que treballa per introduir tècniques innovadores en els processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona. Som-Inn Port compta ja amb 30 entitats adherides de perfils molt diversos: empreses i organismes portuaris amb el rol de subministradors de serveis i de clients, centres tecnològics, Universitat i instituts de formació, i entitats que fomenten la innovació, i 47 agents d’innovació.

L’objectiu és innovar en els serveis que ofereix el Port als seus clients, fent realitat idees i projectes en els quals hi participin totes les entitats vinculades amb l’Autoritat Portuària. També, cooperar per generar i fer tangibles un elevat nombre d’idees i projectes innovadors d’interès comú i fomentar la intel•ligència col•lectiva i la cultura de la innovació. A més de promoure internacionalment les capacitats innovadores del Port de Tarragona i dels membres de l’ecosistema d’innovació.

També, es fomenta el talent professional del Port de Tarragona i de tots el membres de l’ecosistema d’innovació i s’impulsa des de Som-Inn Port la participació en projectes europeus d’innovació, a més de generar una experiència única en innovació en l’àmbit portuari.

Cal recordar que Som-Inn Port impulsa la innovació oberta amb cinc eixos de col•laboració: vigilància competitiva; co-innovació a través de desing thinking; desenvolupament àgil de prototips; formació en innovació corporativa; i networking.

Durant el mes de gener s’ha incrementat el tràfic en un 5,8% destacant els moviments de productes agroalimentaris amb més de 800.000 tones

El Port de Tarragona ha mogut 3,2 milions de tones de mercaderies davant els 3,07 milions de mercaderies al gener de l'any passat, amb un creixement del 5,8%. Aquest creixement és conseqüència principalment de l’increment dels tràfics d’agroalimentaris que han presentat un gran comportament durant el primer mes de l’any.

Lideratge en agroalimentaris

El Port de Tarragona comença l’any mantenint el lideratge al Mediterrani en moviment d’agroalimentaris amb 832.481 tones (+112,4%), concretament, els cereals i les seves farines continuen el seu ritme de creixement, amb 564.007 tones mogudes el mes de gener (+125,6%) i també els pinsos i farratges dels que s’han mogut 255.634 tones (+97,7%).

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats en el Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 milions de tones anuals de mitjana, com per les importants instal•lacions i repercussió econòmica al territori.

Diversificació de tràfics

El Port de Tarragona és conscient que la diversificació de tràfics permet encarar amb èxit les possibles davallades conjunturals de tràfics específics i aposta per atendre diferents perfils de clients. Així, pel que fa al tràfic d’energètics, cal destacar el moviment de gasoil amb 77.531 tones mogudes (+99,0%); la benzina, amb 150.042 tones (+1.232,0%); els gasos energètics del petroli (butà i propà), amb 161.348 tones (+126,1%) i els biocombustibles, amb 15.745 tones mogudes (196,0%). No obstant això, el petroli cru ha mogut 955.336 tones, xifra que suposa una davallada del -14,3%.

En un altre apartat, en el grup dels adobs s’han mogut 27.690 tones, de fosfats han estat 13.500 tones i de potasses 5.001 i la resta d’adobs naturals i artificials (+16,7). I els materials de construcció que han mogut 113.986 tones (+15,7%), en destaca el tràfic de ciment i clínquer amb 23.103 tones mogudes aquest mes de gener (+166,5%).

El Port de Tarragona té com un dels seus principals objectius mantenir la diversificació de tràfics per tal de contribuir al lideratge econòmic del territori. La vocació internacional del Port busca consolidar els índexs d’importació i exportació del teixit empresarial del territori, per tal de convertir-se en una de les principals portes d’entrada i de sortida de mercaderies a la Mediterrània.

Tràfics

 
+ info
    

Estadístiques

+ info

El Port de Tarragona ha inaugurat oficialment aquest matí el remodelat passeig marítim del Miracle de Tarragona, obra que culmina el projecte de millora de la connexió de la ciutat amb la seva façana marítima i que s'afegeix a la passarel•la de vianants oberta al pas de la ciutadania des del passat 21 de juny de 2018.

L'acte inaugural del passeig ha anat a càrrec de Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona; de Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; i de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona. També hi ha assistit el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i el secretari general de Puertos del Estado, Álvaro Sánchez, entre d’altres autoritats.

Després del protocol•lari tall de la cinta inaugural, les autoritats i el nombrós públic assistent han realitzat un recorregut a peu pel remodelat passeig marítim del Miracle. Els han acompanyat els tècnics del Port de Tarragona responsables de l'execució de l'obra, que han explicat amb detall el conjunt de la mateixa com a pas previ als parlaments de les autoritats i al descobriment de la placa commemorativa del moment.

Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, ha destacat que amb aquest nou passeig marítim "es referma el compromís del Port de Tarragona de mirar cap a la ciutat que l'acull i de treballar per a la seva ciutadania". Cruset ha recordat que la remodelació de l'espai s'ha fet "amb criteris inclusius, pensat també per al gaudi de les persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats visuals. Es tracta d'un entorn remodelat perquè la gent de Tarragona pugui gaudir del mar". Per al president del Port de Tarragona, aquesta nova actuació d'obertura a la ciutat el que fa “és relligar tot allò que hem fet fins ara. La passarel•la permet salvar a peu el desnivell existent entre el centre de la ciutat i el mar. Aquest passeig permet distribuir el fluxe ciutadà de manera paral•lela al llarg del front marítim i, a més, apropa la ciutadania a la zona del Km 0 de l'escullera del Port de Tarragona, posant a disposició de la ciutat i dels seus visitants fins a quatre quilòmetres lineals d'espai per a passejar, fer esport o anar en bicicleta".

Josep Maria Cruset, que ha tingut paraules d'agraïment a "totes les persones que han fet possible aquest projecte", ha recordat el seu predecessor a la presidència del Port de Tarragona, Josep Andreu, com a impulsor inicial de l'obra i ha instat la ciutat a gaudir al màxim del remodelat passeig a partir d'ara.

De la seva banda, el conseller Damià Calvet ha celebrat que es posi a disposició de tota la ciutadania “aquest espai de gaudi”, perquè “Tarragona és una ciutat de mar”. Calvet ha explicat que “els ports havien estat la rerabotiga de la ciutat i havien estat una mica deixats, però afortunadament, això ja no és així des de fa anys, perquè les administracions han pres consciencia i perquè els veïns han reivindicat poder connectar el port amb la ciutat”. El conseller ha animat a connectar “més i millor” el port i la ciutat en aquells trams què encara no està.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït l’esforç del Port per unir la ciutat amb el mar després d’aquest projecte i el de la passera elevada: “Estic doblement agraït per aquest treball que es la suma de molts projectes que s’han fet, com la millora del Serrallo i el Moll de Costa, entre d’altres. “Un Moll de Costa que és un centre d’activitats culturals immillorable”.

L’alcalde també ha comentat que la ciutat gaudirà d’un gran passeig per l’ús dels ciutadans i de la vida familiar. Afirmant que “quan la ciutat i el Port es complementen, tots sortim guanyant”.

Una obra per a la ciutat de Tarragona i els seus visitants

L'actuació executada i finançada pel Port de Tarragona s'ha realitzat sobre una longitud de 650 metres, des de l'accés al Port Esportiu fins al límit de l'Autoritat Portuària. L'obra d'urbanització del passeig marítim del Miracle ha permès reordenar l'emplaçament millorant l'espai dedicat als vianants, amb una vorera d'amplada variable (mínim 3 metres, màxim de 8 metres). Des d'ara el Passeig del Miracle compta a més amb carril bici bidireccional de 2,80 metres d'amplada i a una distància de seguretat d'1,2 metres de la vorera, tot complementat amb elements de jardineria i mobiliari urbà.

Pel que fa a la jardineria, el Port de Tarragona ha mantingut la seva aposta per una jardineria sostenible amb espècies vegetals autòctones de la regió mediterrània i espècies al•lòctones adaptades al clima, ja que suporten les sequeres prolongades, els forts vents, la salinitat i els sòls pobres en matèria orgànica. En el seu conjunt les espècies escollides (plantes mediterrànies aromàtiques i arbustives, bulbs, plantes enfiladisses i gramínies autòctones i al•lòctones de diferents tonalitats) afavoreixen la supervivència dels insectes pol•linitzadors, com ara les papallones i les abelles. Les espècies arbustives i els arbres també proporcionen refugi a espècies silvestres com les aus.

El nou espai és totalment accessible, per la qual cosa s'ha executat una nova rampa d'accés a la platja. També s'ha instal•lat paviment tàctil en tot el passeig per indicar els itineraris i els passos de vianants, que estan lleugerament elevats per tal de millorar la seguretat dels vianants. La zona destinada a caminar ha estat tota executada al mateix nivell, tot eliminant les barreres arquitectòniques.

Les obres del remodelat passeig marítim del Miracle van iniciar-se el passat mes de maig i han tingut un termini d'execució de 9 mesos. Els treballs s'han realitzat en diferents fases per tal de mantenir la circulació de vehicles i vianants a la zona, tot reduint l'afectació diària a la zona. Amb una inversió total d’un milió d’euros.

En el disseny del passeig, just davant dels ascensors de la passarel•la, destaca la presència d'un balconet, rèplica del Balcó del Mediterrani de la Rambla Nova. Es reforça així la idea de la unió de la ciutat amb el mar Mediterrani.

El nou passeig marítim del Miracle en dades:

El mobiliari urbà està format per 30 bancs, 2 fonts d'aigua, 10 papereres i quatre zones d’aparcar bicis.

S'ha instal•lat tota una nova línia d'il•luminació al passeig consistent amb unes columnes de doble alçada per il•luminar la zona de vehicles i la vorera:

• 30 nous punts de llum LED.

• Alçada il•luminació per a vehicles 7 metres.

• Alçada il•luminació per a vianants 6 metres. Pel que fa als principals espais, el nou passeig té:

• 3.600 metres quadrats de vorera formada per 150.000 llambordes ceràmiques de color vermell.

• 1.600 metres quadrats de zona de jardí:

    o 71 arbres nous formats per pins, oliveres i tamarius.

    o 3.150 plantes i arbustos.

    o 35 espècies diferents.

    o Tota la jardineria s'ha escollit per ser de baix consum hídric i adaptada al clima mediterrani i especialment per viure al costat del mar.

    o Mur vegetal per separar l'espai de les vies d'ADIF

• 1.900 metres quadrats de carril bici, pintat de color vermell i separat de la zona de vehicles per 420 separadors de plàstic reciclat i reflectants.

 

PortSolidari és la Comissió Social de treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona, constituïda per donar suport a projectes i activitats solidàries. 

La comissió social PortSolidari del Port de Tarragona impulsa aquest any la ‘V convocatòria d’Ajudes Socials PortSolidari’, amb l’objectiu de donar suport econòmic a projectes solidaris.Ara, aquesta convocatòria pren el nom de ‘Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta a projectes socials de PortSolidari’ com a homenatge a la directora d’Organització i Recursos Humans del Port de Tarragona, que va ser una de les persones impulsores del projecte PortSolidari.

‘Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta a projectes socials de PortSolidari’

Aquesta convocatòria consta de tres ajudes econòmiques a projectes apadrinats per treballadors i treballadores, en actiu o jubilats, de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Cada ajuda consta d’un màxim de 3.000€. El termini de presentació és fins el proper 18 de març de 2019 a les 14:00h.

Totes les propostes presentades han de reunir uns requisits específics, contribuir al desenvolupament social i oferir suport a col•lectius desfavorits. A més, els projectes han d’estar alineats amb la missió de PortSolidari que consisteix en fomentar la consciència social, la participació dels treballadors i treballadores de l'Autoritat Portuària de Tarragona i ser altaveu de les entitats que treballen amb els col•lectius més desfavorits.

Termini de presentacions i bases

  ‘Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta a projectes socials de PortSolidari’ 
+ info
  

Els principals objectius de PortSolidari són fomentar la consciència social, donant suport a col·lectius en situació desfavorable; fomentar i promoure la participació dels treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona en projectes i iniciatives solidàries tant pròpies com externes; i desenvolupar tasques de sensibilització social en l’àmbit de la Comunitat Portuària.  

El Port de Tarragona ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’edifici d’oficines de l’antiga seu de la Autoritat Portuària de Tarragona (APT) a la UTE formada por las empreses COMSA, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (GICSA), por valor de 4,7 milions d’euros, sense iva. Les obres que s’iniciaran el proper mes d’abril tenen un termini de 18 mesos. La intervenció comprèn una rehabilitació integral de l'edifici que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris.

Cal recordar que la rehabilitació i posada en marxa d’aquest emblemàtic edifici ha estat una constant i un objectiu principal de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Recordem que, aquest edifici va quedar buit el juny de 2010 quan es van traslladar les oficines de l’Autoritat Portuària a un altre edifici ubicat justament al costat. L’antic edifici requeria una rehabilitació integral per adequar-lo a les noves normatives constructives, d’eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat.

Des de 2013, el Port de Tarragona va començar a treballar per donar-li nous usos i recuperar l’antic edifici per integrar-lo al skyline de Tarragona. I avui, amb la adjudicació de les obres de rehabilitació, comença a fer-se realitat. Durant aquests anys s’ha treballat en el projecte executiu, aprovat definitivament el 2018 amb l’adjudicació pressupostària corresponent que permet tirar endavant la seva rehabilitació. Aquest projecte actualitza i modernitza l’antic edifici, però sempre salvaguardant la seva essència arquitectònica.

Després d’estudiar diferents opcions i possibles usos de l’edifici, es va decidir optar per un model mixt d’ús administratiu i de serveis portuaris. D’aquesta manera, els serveis de Port Control, avui dia ubicats al moll de Catalunya, es traslladaran a l'última planta de l’edifici, a la planta 5a, on també s’ubicaran els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, l’àrea de senyals marítims de l’APT i l’àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i per a la Direcció d’Operacions Portuàries així com una sala de crisis.

Pel que fa a la resta de plantes es preveu acollir oficines per terceres empreses que estiguin interessades en aquesta ubicació, en dues plantes, i alhora està previst destinar dues plantes més per a ús de la mateixa Autoritat Portuària.

Per últim, la planta baixa permetrà obrir l’edifici a la ciutadania amb serveis de caràcter públic com una sala d’actes i un centre d’interpretació del Port, que donarà a conèixer a la societat la història i evolució de la infraestructura portuària.

Aquest projecte se suma a les diferents actuacions que el Port està realitzant durant els darrers anys per a la millora de la façana marítima portuària. I, en aquesta línia, un cop finalitzi la rehabilitació de l’antic edifici i amb l’objectiu de donar continuïtat als espais com la passarel•la, el passeig marítim o el km 0, s’ha previst un projecte de reordenació de la zona on s’ubica l’antic edifici i l’edifici actual de les oficines de l’APT, amb tot un seguit de millores urbanístiques. Amb totes aquestes actuacions, des del Port de Tarragona es vol maximitzar l’ús i la relació directa de la ciutadania vers tota la nova façana marítima portuària de Tarragona.

 

 

21 / 02/ 2019

24 hores

A la vista de la vaga general convocada per al dia 21 de febrer de 2019 a Catalunya i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 18 de febrer de 2019 i, conforme el que s'estableix en l'article 5 del Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis essencials que es desenvolupen en aquest Port i societats d'estiba i desestiba, definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona, així com els treballadors que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors, els informem que, entre altres, s'han fixat per aquest Organisme els serveis necessaris per a garantir la vigilància, control i seguretat dels accessos d'entrada i sortida, i la seguretat de totes les instal·lacions portuàries.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.

 

La inversió prevista per al 2019 és de 25 milions d’euros, la més alta dels darrers 6 anys

 

El president de Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat aquest matí les dades de l’activitat de l‘exercici 2018 de l’Autoritat Portuària de Tarragona que ha tancat amb un total de 32, 4 milions de tones i amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros.

Aquestes dades segons Cruset es tradueixen en “un any de consolidació per al Port de Tarragona” després de la xifra rècord de l’any 2017 que va arribar als 34 milions de tones. “Hem aprofitat els excepcionals resultats del 2017 per consolidar tràfics i la seva diversificació el 2018”.

La davallada conjuntural d’alguns tràfics específics s’ha vist compensada per la diversificació amb el bon comportament de tràfics com els cereals i pinsos que ha superat la barrera dels 5 milions de tones, fruites, hortalisses i llegums, productes siderúrgics, la pasta paper, la sal comuna o l’asfalt, entre d’altres.

Aquest 2018 també es tanca com l’any en què el Port de Tarragona ha fet el gran salt com a port de creuers amb 57 creuers i gairebé 100.000 creueristes.

Record d’inversió: 25 milions d’euros.

Durant la trobada s’ha presentat la inversió en projectes previstos per aquest 2019 amb 25 milions d’euros, la inversió més alta en els darrers 6 anys. Cruset ha assegurat que “aquest 2019 serà l’any d’execució de les noves infraestructures per al  nou creixement físic del Port de Tarragona”.

Les inversions més destacades per aquest any són la primera fase de les obres de la Terminal Intermodal Puerto Centro amb un pressupost d’ 1.950.000 euros;  la fase de creuers del Moll de les Illes Balears amb una inversió  d’ 1.000.000 d’euros per aquest exercici 2019 (total del projecte de 25.000.000 d’euros), el projecte de restauració Xarxa Natura 2000, l’accessibilitat a la ZAL amb 300.000 euros dels 9.000.000 que suposa el projecte global i l’edifici de formació al Moll de Rioja amb 1.200.000 d’euros.

Durant el 2019 també s’iniciarà la rehabilitació de l’antic edifici d’oficines de l’APT destinant  2.500.000 d’euros dels 5.000.000 que suposen tot el projecte de rehabilitació.

Alhora s’ha fet referència a la digitalització del sistema d’entregues d’agroalimentaris que es posarà en marxa en un any i que millorarà l’operativa logística en aquest sector reduint el temps d’espera dels transportistes.

També s’han repassat els projectes realitzats durant el 2018 destacant el rack i urbanització del Moll de la Química, la campa de vehicles de la futura ZAL, l’adquisició de terrenys per a la terminal intermodal Puerto Centro, la passarel·la i el passeig marítim, entre d’altres.

En aquest apartat, Cruset ha destacat que “les inversions dels darrers anys, amb les planificades pel 2019 i 2020, ens fan més competitius”.

 

 

Resultats econòmics: ingressos de 56,5 milions d’euros

En l’apartat de resultats econòmics el Port de Tarragona ha tancat l’exercici 2018 amb uns ingressos de 56,5 milions d’euros que encara que suposi una davallada respecte a l’any anterior (57,4M€)  és una xifra molt superior als exercicis anteriors de 2016 (52,3 M€) o 2015 (51,8 M€). El resultat d’explotació és  de 8,7 milions d’euros i l’ebitda se situa al voltant dels 31,4 milions d’euros. El Cash Flow del 2018 és de 29,9 milions d’euros i l’endeutament s’ha reduït a 54,7 milions d’euros.

Aquestes xifres econòmiques fa palès que el Port de Tarragona, de manera ponderada amb el seu hinterland immediat, genera una major activitat i riquesa en el seu entorn, que d’altres.

 

Port de Tarragona pol d’atracció d’esdeveniments internacionals

Tanmateix, Cruset ha posat de manifest que el Port de Tarragona ha reforçat  la capacitat d’atracció de grans esdeveniments al nostre territori i així es confirma amb els actes que se celebraran al Port de Tarragona com són Platts Mediterranean Downstream Conference, la trobada sectorial més important internacional en la qual sse donen cita les principals companyies petroquímiques del món; PPI Transport Simposium, esdeveniment del paper i de la pasta paper més important del món amb més de 800 participants i que es celebrarà per primer cop a l’estat espanyol o el Hub DAY, acte organitzat pel  Port de Tarragona i que s’ha consolidat com la trobada del sector petroquímic del sud d’Europa per fomentar el mediterrani com a plataforma logística sostenible.

 

Port Ciutat

Des del punt de vista de la ciutat, el Port és font d’activitat cultural, generador de riquesa i executor fonamental de millores i així es queda palès amb les inversions ja esmentades de la passarel·la o el passeig marítim però alhora també per tota l’acció social que es desenvolupa per part de tots els equipaments culturals com són el museu del Port, l’Arxiu, els Tinglados o el Teatret que han portat més de 141. 273 visitants als espais públics del port.

 

Port TV

Presentació de resultats 2018 
+ info
    

Tràfics

 
+ info
 

 

Presentació resultats 2018

El simulacre ha consistit en l'abocament de cru de petroli al mar procedent d'un buc durant la seva operativa de descàrrega

L'objectiu de l'exercici ha estat activar i verificar el Pla Interior Marítim del Port de Tarragona, alhora que comprovar el desplegament de barreres oceàniques, connexions i temps d'acció

Aquest dimarts el Port de Tarragona i Capitania Marítima han posat a prova el Pla Interior Marítim (PIM) des de les 8.00 a les 13.30 hores, que ha consistit en la simulació d'un abocament de 200 litres de cru, procedent d'un vaixell durant la seva operativa de descàrrega.

El simulacre ha permès verificar el PIM, el correcte desplegament de les barreres oceàniques, les connexions i la valoració de temps de desplegament de les citades barreres, de 850 metres de longitud. També ha servit per analitzar les mesures de protecció de les instal•lacions portuàries, així com per fer el seguiment i la coordinació de les actuacions dels diferents grups, i amb això verificar el bon funcionament de les comunicacions.

En l'exercici, a més del Port de Tarragona i Capitania Marítima, han participat Salvament Marítim (SASEMAR), el Parc de Resposta de Contaminació Marina (PRCM), la Creu Roja, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Durant els treballs realitzats, el president del Port de Tarragona Josep Maria Cruset, des de l'edifici de Port Control, s'ha interessat a saber com es desenvolupava el simulacre i conèixer els primers resultats de l'exercici.

El centenar de persones participants en el simulacre d'avui han demostrat la seva professionalitat per dur a terme un exercici d'aquestes característiques i amb això analitzar i valorar els resultats obtinguts per a una millora continuada en aquest tipus d'actuacions.

Direcció de l'emergència

Les actuacions necessàries per al control de la simulada emergència així com la mobilització dels mitjans humans i materials que s'han utilitzat en la intervenció han estat coordinades per la Capità Marítim, Núria Obiols, i el director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Joan Bàssora, els qui han coincidit a destacar que “el Port de Tarragona és un exemple a seguir per part dels ports de l'estat espanyol, en ser pioners en simulacres d'emergència petroquímica” i han valorat positivament “la realització de l'exercici i la coordinació de tots els participants en el simulacre”.

El Port de Tarragona participarà, un any més, a l’Argus Petrochemical Markets Conference, que se celebrarà a Frankfurt (Alemanya) el dia 8 de febrer. L'esdeveniment, a més, s'amplia aquest any amb dues jornades prèvies en les quals es tractarà sobre la digitalització de la indústria química sota el títol Argus Digital Transformation in Chemicals 2019, programades per als dies 6 i 7 de febrer.

L'Argus Petrochemical Markets és una conferència capdavantera, amb un enfocament estratègic i des del punt de vista del negoci, que constitueix a més el punt de trobada per més de 130 companyies involucrades al mercat petroquímic a nivell global: fabricants, empreses químiques especialitzades, comerciants, transportistes, els seus socis logístics.

Els assistents podran explorar noves inversions i ampliacions de capacitat, futures tendències globals d'oferta i demanda, canvis en les rutes comercials i avanços en la sostenibilitat, la gestió de residus i el reciclatge de productes químics.

ChemMed Tarragona

A més, com partner de l'esdeveniment, ChemMed Tarragona participarà en dues sessions. D'una banda, des del clúster tarragoní es participarà en una ponència explicant els reptes de la digitalització en el sector portuari de líquids a doll, i per un altre la directora de ChemMed i directora Comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, participarà en una taula rodona sobre infraestructures i cóm aquestes estan canviant per donar servei a un mercat global en expansió.

Els objectius del Port de Tarragona i de ChemMed Tarragona en aquesta conferència són la promoció a nivell europeu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La infraestructura tarragonina participa a la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses a Berlín

El Port de Tarragona participa un any més a Fruit Logistica, la principal fira del sector internacional de fruites i hortalisses, que se celebra a Berlín del 6 al 8 de febrer. L’objectiu és establir reunions i enfortir vincles comercials amb operadors logístics, importadors i exportadors de fruita i diferents empreses relacionades amb el sector. Fruit Logistica compta amb més de 3.200 expositors i 78.000 visitants cada any, de més de 130 països. La fira, capdavantera mundial del comerç de fruita fresca, està considerada com un lloc de trobada per a tots els protagonistes de la indústria fruitera. A més d'un centre comercial i font de noves idees i inspiració.

Fruit Logistica presenta tota la cadena de subministrament de fruites i verdures en un sol lloc. Així mateix proporciona una visió global del mercat, nous productes i tecnologies, a més d'innombrables oportunitats per a contactes comercials internacionals. Un excel·lent programa de seminaris, presentacions sobre temes específics, recepcions i altres esdeveniments complementen l'exposició.

Tarragona, porta d’entrada per a la distribució de fruites a la Mediterrània

El Port de Tarragona és un port de referència en el tràfic de fruita a nivell europeu i disposa d’unes instal·lacions pioneres a la Mediterrània. Amb un moviment mitjà, durant els últims deu anys, d’unes 188.020 tones de fruita any (10.342 d’exportació i 177.668 d’importació), té relacions comercials amb 28 països d’arreu del món. Sòlid referent també a nivell internacional, el Port de Tarragona ha aconseguit un progressiu posicionament en el tràfic de fruites i hortalisses any rere any.

La seva ubicació geoestratègica al sud d’Europa ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, i es consolida com a port d’entrada de la península Ibèrica per a fruita tropical. Les seves infraestructures i serveis intermodals el converteixen, a més, en la millor opció a la Mediterrània per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

Connexions marítimes amb els principals productors

Els principals mercats d’origen de les importacions són Centreamèrica, des d’on es transporten principalment pinya, iuca i plàtans, que arriben setmanalment a la terminal portuària, i Nova Zelanda, amb kiwis. A més, el Port de Tarragona és hub de distribució de fruita de contra temporada amb altres ports de la Mediterrània.

En exportació, destaca la fruita fresca, sobretot cítrics com les clementines, i també peres i pomes, que s’exporten des d’Israel, Canadà, Nigèria i Senegal. El Port de Tarragona continua treballant en la línia d’incrementar les exportacions de fruita de les empreses del seu hinterland, especialment la zona de Lleida i Aragó.

La guanyadora d’aquesta edició ha estat Patricia Terrado Ortuño, doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, amb el seu projecte titulat “Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX.”

En aquesta nova edició del premi portuari han concursat sis projectes. La guanyadora disposa de 12 mesos per a completar el treball que serà publicat en el segon trimestre de l’any 2020 dins la Col·lecció Saturnino Bellido de les Publicacions del Port de Tarragona. 

Així doncs, aquest dimecres 30 de gener de 2018 es va reunir el jurat de la vuitena edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona format per Montse Adan Domènech, directora de Comunicació del Port de Tarragona, Coia Escoda Múrria, cap de l’Arxiu del Port de Tarragona, Ramon Aloguin Pallach, arquitecte, Elena Virgili Bertran, directora de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona i Quim Vendrell Moreno, coordinador de Publicacions del Port de Tarragona per emetre veredicte.

Dues operatives gestionades per Bergé i Noatum Maritime als molls de Cantàbria i Galícia

El Port de Tarragona gestiona més de 4.000 vehicles en menys de 48 hores. Al moll de Cantàbria va arribar aquest dimarts a les 5.00 de la matinada el vaixell Thermopylae per descarregar un total de 2.958 vehicles de les marques Kia i Hyundai. Per altra banda, al moll de Galícia del Port de Tarragona està atracat el vaixell Victory Leader per dur a terme una càrrega de més de 1.100 vehicles de les marques Opel i Citröen.

El vaixell Thermopylae gestionat per l’operador Bergé té origen Corea del Sud amb destinació final als països del Nord d’Europa. El recorregut del vaixell comença a Corea del Sud on carrega vehicles de la marca Kia i Hyundai i continua fent parada a la Xina per començar a descarregar en ports com Pireu, Livorno, Sète, Tarragona i Casablanca per dirigir-se al nord d’Europa (Bèlgica i Alemanya) i carregar maquinària i vehicles de models i marques nord-europees i continuar el seu recorregut. Com a curiositat cal dir que en aquest vaixell també es carreguen 2 nous vagons de metro fabricats a Alstom, fàbrica ubicada a Mollet, amb una destinació final a Panamà.

El vaixell Victory Leader gestionat pel consignatari Combalia Noatum Maritime i operat per Noatum Terminal Tarragona, amb origen Sagunt i destinació Livorno, carrega aquests vehicles nous procedents de Figueruelas (Saragossa) i que han arribat al Port de Tarragona mitjançant tren fent ús de les excel•lents infraestructures i de la intermodalitat del Port per tal d’optimitzar la cadena logística i utilitzar el millor servei des del punt de vista econòmic i sostenible que ofereix el Port de Tarragona.

Consolidació d’un tràfic referent al Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha estat sempre lligat al tràfic de vehicles. El volum més rellevant és el que procedeix de l’Extrem Orient, principalment des de Corea del Sud, per a la seva distribució a diferents països de la conca mediterrània, incloent-hi la península Ibèrica des de Tarragona, i es distribueix posteriorment en tren, camió i vaixell a la xarxa de concessionaris.

Si ens fixem en les xifres, el tràfic de vehicles al Port de Tarragona ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys. L’any 2015 es van moure un total de 114.060 unitats, una xifra que va representar un increment d’un 188,9% respecte a l’any 2014. L’any 2017 el Port de Tarragona va moure un total de 200.209 vehicles, el que va suposar un increment del 30,7% respecte a l’any 2016. L’any 2018 s’han mogut 176.855 vehicles fins al mes de novembre.

El Port de Tarragona opera amb les principals línies regulars de càrrega rodant (ro-ro) dedicades al transport de vehicles amb dos grans operadors com són Bergé i Noatum Maritime.

L’Autoritat Portuària ha adequat i pavimentat de forma temporal una gran esplanada a la Pineda (Vila-seca) de 12,43 ha. La nova campa té capacitat per a gairebé 5.500 vehicles i amplia la capacitat total del Port fins a les 40.000 unitats. D’aquesta forma, el Port de Tarragona compta amb un pulmó per ampliar la zona que disposa als molls de Galícia, Cantàbria i Andalusia.

Així es desprèn dels indicadors de competitivitat de l’Observatori del sector que ha presentat CIMALSA

Aquest dijous, 17 de gener, ha tingut lloc a la sala de conferències de l’edifici del Port de Tarragona la presentació dels indicadors de competitivitat de l’Observatori de la Logística 2018 a Tarragona, que CIMALSA encarrega anualment a l’Institut Cerdà.

L’acte ha estat conduit pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, el director general de CIMALSA, Enric Ticó i la directora financera de CIMALSA, Fina Jarque. Cruset ha destacat la importància de que aquest Observatori de la Logística reculli per primera vegada dades territorialitzades de les comarques de Tarragona i ha agraït a CIMALSA que s’hagi escollit el Port de Tarragona com a lloc per presentar-les.

El director general de CIMALSA ha obert la seva intervenció fent referència a la importància del pes econòmic del sector logístic al PIB de l’economia catalana que hores d’ara, ha remarcat, és superior al 13%.

Si ens centrem al territori tarragoní, Ticó ha volgut posar de manifest que el sector de la logística al 2017 (transport i emmagatzematge) a Tarragona va generar gairebé 14.300 llocs de treball, el que suposa un increment d’un 5% respecte l’any anterior. Ticó posa de relleu que els perfils dels llocs de treball del sector logístic actual són cada vegada més qualificats, el que suposa que aportin major riquesa al territori.

La superfície de lloguer de nau logística a l’any 2017 es va incrementar en un 9% a Tarragona i un 4% en tot el territori català, el que suposa situar a Catalunya com a líder al rànquing estatal de superfície de lloguer de nau logística. En aquest sentit, Ticó ha avançat que per donar resposta a les necessitats del sector, CIMALSA preveu en un futur fer ampliacions de fins a 39 Ha al CIM el Camp, i engegar el Logis Montblanc, on enguany ja podrien començar les obres de la primera fase, donat que ja hi ha empreses que s’han interessat per saber quan es desenvoluparan els 811.000 m2 previstos en les dues fases, així com noves ubicacions futures per cobrir les noves necessitats de sòl logístic a les comarques de Tarragona, l’Ebre i del conjunt de Catalunya, sempre d’acord amb els alcaldes implicats .

El Port de Tarragona mou més d’ una tercera part de les mercaderies marítimes

L’estudi mostra, també, que els ports catalans representen un 23,8% (95.412 tones) en la implicació del volum de mercaderies gestionades a territori català.El Port de Tarragona, concretament, mou un 36% de les 95.412 tones totals que es transporten per mar a Catalunya.

Enric Ticó ha volgut subratllar el valor de les startups com a punta de llança de la revolució tecnològica a Catalunya per donar suport al teixit econòmic i empresarial del país.

El responsable de l’empresa del Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat la seva intervenció afirmant que CIMALSA està treballant en un pla estratègic global que treballen amb diverses actors públics i privats per consolidar i promoure el sòl logístic al territori.

Aquesta ha estat la tretzena edició de l’Observatori de la Logística, un estudi que realitza l’ens públic CIMALSA per donar a conèixer aquest any els 45 indicadors més rellevants del Sistema Logístic Català, que ens ha permès conèixer la fotografia real de com es troba el sector logístic a Tarragona i a la resta de Catalunya.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha rebut aquest dimecres la visita dels representants de l’empresa Dow Tarragona a les oficines del Port.

En aquesta reunió de treball han participat el director del complex industrial de Dow Tarragona i Hub Sud d’Europa, Jaume Sariol, el director de Logística i Relacions amb el Port, Jesús García, i el director de Comunicació i Relacions Institucionals i Serveis Generals de Dow Tarragona, Josep Boronat. Per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona, a més del seu president, també hi han assistit el director general del Port, Ramón Ignacio García, la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent, i la cap de Relacions Institucionals, Marta Virgili.

Durant la trobada s’ha posat en comú diversos temes d’interès per a ambdues entitats i per al territori així com són les infraestructures del sector petroquímic o el port com a punt estratègic d’entrada i sortida de matèries primeres. Cruset ha destacat l’excel•lent i estreta relació entre el Port, la comunitat portuària i les empreses de la zona, tot conformant un fort teixit per al desenvolupament econòmic del territori.

El president del Port també ha volgut explicar als representants de Dow Tarragona el projecte de la ZAL (Zona d'Activitats Logístiques) i els seus accessos i l’impuls de les infraestructures, entre altres projectes actuals i de futur, per així enfortir les relacions amb la indústria i la comunitat portuària així com per potenciar la col•laboració entre ambdues parts.

Ornella Chacón destaca l’activitat econòmica consolidada i especialitzada del Port de Tarragona

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, confirma que s’està treballant perquè el moll de Balears rebi creuers l’any 2021

La presidenta de Puertos del Estado, Ornella Chacón, ha visitat aquesta setmana per primera vegada el Port de Tarragona. La màxima representant del sistema portuari espanyol, acompanyada pel director de Planificació i Desenvolupament de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, han estat rebuts pel president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

La visita va iniciar-se el dimecres 9 de gener amb l’arribada de la presidenta a les oficines del Port de Tarragona, on es va celebrar una primera reunió de treball. Avui, dijous 10, Ornella Chacón ha presidit una nova edició del cicle ‘Bon Dia Tarragona’, organitzat per la Cambra de Comerç de Tarragona, on la màxima representant del Puertos del Estado ha explicat la voluntat de renovar l’actual marc estratègic portuari.

En finalitzar la jornada, Ornella Chacón i Josep Maria Cruset s’han traslladat de nou al Port de Tarragona per celebrar una trobada amb el comitè executiu del Port i amb representants i empresaris de la comunitat portuària. Tot seguit, s’han visitat les instal•lacions del port industrial i els espais públics com ara el Moll de Costa i l’emblemàtic barri pescador del Serrallo, clars exemples de la implicació del Port de Tarragona amb la ciutat.

Per a Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, aquesta primera visita d’Ornella Chacón ha estat “una gran oportunitat per traslladar a Puertos del Estado els projectes estratègics impulsats des de l’Autoritat Portuària de Tarragona, per demanar la seva col•laboració i perquè, quan sigui necessari, intercedeixi per a aquests projectes davant d’altres administracions". Cruset ha posat com a exemple projectes estratègics del Port de Tarragona com la nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) que té l’aprovació inicial a punt de publicar.

També s’ha parlat de la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara) en el que es demana a Puertos del Estado la seva col•laboració perquè aquesta plataforma ferroviària estigui operativa en el calendari previst del 2020.

 

Durant la trobada amb la presidenta de Puertos del Estado, Cruset ha confirmat l’aposta de Tarragona pels creuers. El president del Port de Tarragona ha recordat que s’està redactant el projecte del moll de Balears i que en 3 o 4 mesos s'enviarà a Puertos del Estado per a la seva aprovació i, posteriorment, es procedirà a la seva licitació. La previsió és que l’obra estigui enllestida a mitjans de 2021. El moll de Balears serà un moll multifuncional que, mentre no es disposi del contradic dels Prats, es destinarà a l’arribada de creuers.

Ornella Chacón, que amb la seva visita també ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà les inquietuds i reptes de futur de la comunitat portuària tarragonina, ha assegurat que “el Port de Tarragona té una activitat econòmica molt consolidada i molt especialitzada que el converteix en un esglaó molt important dins del sistema portuari espanyol”. En aquesta línia, la presidenta de Puertos del Estado ha lloat la capacitat del Port de Tarragona per “adaptar-se constantment als canvis de mercat i per la seva envejable situació geoestratègica” a la Mediterrània.

El president del Port de Tarragona, continuant amb la ronda de visites institucionals que està mantenint amb diferents organismes i entitats del territori des de la seva presa de possessió el passat mes de novembre, ha visitat avui els ajuntaments de Salou, la Canonja i Reus, municipis vinculats al Port de Tarragona.

A primera hora del matí, Josep Maria Cruset, s’ha entrevistat amb l’alcalde de Salou, Pere Granados i amb Marc Montagut, regidor de Gestió i Territori de l’Ajuntament de Salou.

En aquesta reunió han aprofitat per fer un intercanvi d’impressions sobre el jaciment protohistòric de La Cella, un poblat ibèric que es troba al Cap de Salou i on una part d’aquest jaciment pertany al Port de Tarragona.

Els punts forts d’aquesta trobada a l’ajuntament de Salou són el fet de compartir la visió de projectes estratègics del territori com el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-Seca i Salou.

Després d’aquesta visita, a primera hora del matí, Cruset acompanyat del director general del Port, Ramón Ignacio Garcia també s’han citat amb l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, amb el primer tinent alcalde de la Canonja, Salvador Ferrer, i amb l’arquitecte municipal Miquel Orellana.

Cruset ha volgut destacar, en aquesta trobada, el projecte de la nova zona d’activitats logístiques (ZAL) que ja es troba en tràmits administratius molt avançats i sobre les connexions terrestres amb els municipis limítrofs. Per finalitzar la ronda de visites institucionals d’avui, el president del Port ha volgut saludar a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i a Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Reus.

Han parlat sobre la importància del teixit empresarial de la capital del Baix Camp vers el Port de Tarragona. Cruset també ha volgut explicar, als representants d’aquest ajuntament, el projecte de la ZAL i accessos.

Han aprofitat per dialogar sobre l’èxit del tràfic de creuers a Tarragona i sobre la Taula Institucional de Creuers del Port de Tarragona on l’Ajuntament de Reus és membre. Aquesta taula va ser guardonada en els darrers premis APPORTT, celebrats el passat mes de desembre, reconeguda com a entitat més activa en la projecció exterior del Port.

En aquestes reunions es posen sobre la taula projectes actuals i futurs i s’han tractat diferents temes d’interès per a totes institucions aprofitant l’ocasió per reafirmar la voluntat de treballar conjuntament en benefici del territori.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, va visitar ahir a la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, en la que va ser la seva primera visita institucional a l'organisme. Cruset es va reunir amb Conesa on van tractar diversos temes d'interès.

El president del Port de Tarragona va voler ressaltar la importància dels eixos estratègics que caracteritzen l'actuació del Port de Tarragona com són la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l'impuls de les infraestructures, l'aposta dels creuers i evidentment la política sostenible.

Josep Maria Cruset va voler destacar també, la necessitat de sumar sinergies estratègiques al sector i compartir negocis en comú entre tots dos ports. Els màxims representants de les dues institucions van parlar de la necessitat de continuar treballant per impulsar el creixement del territori.

El progrés i l'activitat de tots dos ports implica compartir actius i potenciar les bones relacions entre tots dos organismes, va comentar Cruset. La reunió va servir per posar en comú els temes estratègics del territori i potenciar la col•laboració entre totes dues institucions.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha rebut aquest migdia en visita oficial de presentació a Josep Maria Cruset com a nou president del Port de Tarragona. La trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, ha servit per donar a conèixer els principals projectes impulsats des de l'Autoritat Portuària de Tarragona per tal de contribuir al desenvolupament empresarial i social de les comarques meridionals de Catalunya i per refermar el paper estratègic del Port de Tarragona en l'economia i la projecció internacional del país.

En aquesta línia s'han presentat infraestructures cabdals per al Port i per al territori com la connexió ferroviària d'ample europeu o l’A27 així com de projectes propis de la instal.lació portuària com la recent ampliació de moll de la Química, el clúster Chemmed, la nova ZAL (Zona d'Activitats Logístiques), l'aliança entre el Port i el teixit empresarial, una nova zona per als creuers, l’estació intermodal o la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara-Marchamalo).

Durant la visita també s’ha parlat de continuar treballant per consolidar el Port de Tarragona com a centre logístic de referència a la Mediterrània. També es volen establir sinergies estratègiques amb el Port de Barcelona per tal de reafirmar aquests ports com infraestructures de primer nivell al sud d'Europa.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat d’entre tots els projectes la nova ZAL que ja es troba en tràmits administratius molt avançats i que aportarà un alt valor afegit a la comunitat portuària i al territori.

D’altra banda, també ha recordat les bones dades que s’estan assolint en el sector dels creuers per part del Port de Tarragona. Aquest any es preveu superar els 100.000 creueristes, xifra que creixerà amb la nova terminal que està prevista sigui una realitat d’aquí a dos anys.

Per últim, Cruset ha donat a conèixer al president de la Generalitat el projecte de la terminal intermodal Puerto Centro (Guadalajara-Marchamalo) que permetrà connectar les mercaderies del port i el territori amb el centre de la península Ibèrica i que entrarà en funcionament l’any 2020.

Al voltant de les 21.30h s’ha donat per extingit l'incendi que s’ha produït aquesta tarda a una grua al moll de Castella durant d’operativa de cereals i farines del vaixell Geneva Star.

Des del Centre de Control i Vigilància (CCV) s’ha dirigit l’emergència d’acord amb el Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU) que ha mobilitzat Bombers del Parc Químic, Bombers de la Generalitat, Activa Mutua, SEM i Policia Portuària. Capitania Marítima i Salvament Marítim (SASEMAR) també intervenen en aquesta emergència. Alhora també han col·laborat efectius de la Guàrdia Civil.

En el transcurs de les tasques de salvament del gruista, un bomber de la Generalitat, del Parc de Tarragona, ha resultat ferit en caure per l'autoescala fins al terra. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha evacuat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on li han realitzat una exploració per avaluar-ne l'abast de les lesions. Segons ha informat el SEM després d'una primera valoració, el seu estat és greu.

Aquesta tarda s’ha activat el Pla d’Autoprotecció (PAU) del Port de Tarragona, a les 18.20 hores, en nivell 1 com a conseqüència de l’incendi d’una grua durant l’operativa de descàrrega de cereals i farines del vaixell Geneva Star, atracat al moll de Castella. Des del Centre de Control i Vigilància (CCV) s’està dirigint l’emergència d’acord amb el Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU) que ha mobilitzat Bombers del Parc Químic, Bombers de la Generalitat, Activa Mutua, SEM i Policia Portuària. Capitania Marítima i Salvament Marítim (SASEMAR) també intervenen en aquesta emergència.

En el transcurs de les tasques de salvament del gruista, un bomber de la Generalitat, del Parc de Tarragona, ha resultat ferit en caure per l'autoescala fins a terra. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha evacuat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on en aquests moments li estan fent una exploració per avaluar-ne l'abast de les lesions.

Ara mateix, la situació està controlada i es continua amb les tasques d’extinció de l’incendi de la grua.

 

21 / 12 / 2018

 12.30h -14.30h

A la vista de la vaga general convocada per al dia 21 de desembre de 2018 i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 19 de desembre de 2018 i, conforme el que s'estableix en l'article 5 del Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis essencials que es desenvolupen en aquest Port i societats d'estiba i desestiba, definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona, així com els treballadors que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors, els informem que, entre altres, s'han fixat per aquest Organisme els serveis necessaris per a garantir la vigilància, control i seguretat dels accessos d'entrada i sortida, i la seguretat de totes les instal·lacions portuàries.

 

Copisa ha construït unes grans estructures dedicades a la indústria a peu de moll

Aquesta setmana es duu a terme l’operativa d’embarcament per a l’exportació de sis mòduls independents, que s’uniran en destí, per tal de formar la unitat completa d’aquest projecte denominat Continous Catalyst Recovery (CCR), és a dir, regenerador de catalitzador continu, dedicat a la indústria i que és un gran projecte que s’ha estat construint duran un any, aproximadament, a peu del moll de Lleida al Port de Tarragona, per part de l’empresa Copisa. La unitat completa és una torre d'estructura de 70 metres d'alt aproximadament que s'ha fabricat en horitzontal. El vaixell que transportarà aquestes grans peces és el Fairmasters, de bandera holandesa, amb una eslora de 152,60 metres, un calat de 8,12 metres i una mànega de 27,20 metres. L’empresa consignatària és Euroports Ibérica.

Aquesta empresa, Copisa, ubicada al Port de Tarragona ha estat treballant amb aquest projecte que té com destí la ciutat de Houston, Texas, per a la constructora international UOP Honeywell. Durant l'obra s'ha tingut una mitjana de 80 operaris i un màxim de 140, entre totes les disciplines involucrades (estructura, canonada, electricitat, instrumentació, pintura, aïllament...)

Copisa és una de les empreses situades al Port de Tarragona que construeixen grans projectes metàl•lics per a la indústria química i energètica mundial. Aquests grans projectes, de gran volum però poc pes, necessiten espai lliure, grans esplanades, per poder realitzar el seu muntatge. En l'actualitat la gran majoria de la producció de project cargo que surt del Port de Tarragona va destinada al mercat internacional, i s’ha treballat per a tot el món.

Port de referència al Mediterrani en aquest tipus de càrregues

El tràfic de project cargo és en aquests moments un servei del Port de Tarragona dins de l’estratègia de creixement i diversificació de tràfics. La infraestructura portuària tarragonina ofereix serveis i disponibilitat de superfície per a aquest tipus de càrregues, com són les àmplies àrees operacionals als molls, les rampes ro-ro i l’excel•lent accessibilitat; alhora el Port de Tarragona posa a disposició dels clients altres serveis eficients com l’estiba altament qualificada i l’eficiència dels seus professionals.

L'activitat principal de les empreses del Port, pel que fa a project cargo, és la fabricació de grans estructures metàl•liques i de caldereria, per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel•les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies i altres elements de refineries.