Atrás

Animals vius

Una nou tràfic que agafa embranzida

 

El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per a la càrrega de bestiar viu.

Aquest servei es va iniciar l'any 2012 amb l'autorització ministerial i la construcció d'una instal·lació especial per a la càrrega de bestiar. La instal·lació de bestiar viu del Port de Tarragona disposa de tots els serveis necessaris per a la càrrega d'animals vius en condicions òptimes de benestar animal amb inspecció veterinària, i esplanades per a la inspecció de camions,  essent un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port està promovent per ser més competitiu.

Efectuar el moviment d'animals vius des del Port de Tarragona, ha permès exportar directament des de Tarragona bestiar de les principals zones productives del nord d’Espanya, sense la necessitat de realitzar trasllats llargs i feixucs. Això, ha suposat una reducció de costos, transport i temps per a tots els actors de la meitat nord-est d'Espanya, tant per a la zona catalano-aragonesa, com per a la resta d'Espanya i la nostra zona d’influència.

 BESTIAR BOVÍ

 BESTIAR OVÍ

 BESTIAR CAPRÍ

 

Creixement exponencial de l'exportació

Des del 2012, any en què es va inciar el moviment d'aquest tràfic, s'han exportat més de 1.300.000 caps de bestiar viu, en més de 450 vaixells especials.

L'exportació d'animals vius a països mediterranis, grans consumidors de vedella i corder, ha incrementat el moviment d'aquest tràfic de forma exponencial en els darrers anys.

Les seves destinacions principals han estat països de la conca del Mediterrani, entre els quals cal destacar Líbia, Líban, Algèria, Egipte i Turquia.

També es pot exportar per a tots aquells països amb els quals estiguin vigents els corresponents convenis i autoritzacions per part de l'Estat espanyol i de la Comunitat Europea. 

Els majors volums d'exportació de bestiar s'ha produït en bestiar oví, seguit del boví i caprí.

 

Estrictes mesures de control

Les instal·lacions de control i sanitat animal es troben localitzades  a tocar de la zona de càrrega de bestiar facilitant la pròpia inspecció operativa.

Cal fer menció, que les instal.lacions están dissenyades per a garantir en tot moment un tracte adequat i acurat envers els  animals, mantenint la premisa fonamental de preservar el seu benestar i seguretat durant el temps d’estança al port, tant pel que fa a la càrrega com al propi transport.

 

Instal·lacions per al control de mercaderies

  Vegeu les instal·lacions on s'ubica sanitat animal i la resta de processos per al control de mercaderies.
+ info

CALAT MÀXIM
16 metres

LÍNIA D'ATRACADA
150 metres

PROXIMITAT
a les zones productores i ramaderes

EXPORTACIÓ ANUAL
300.000 caps de bestiar

VAIXELLS ANUALS
100

INSPECCIÓ SANITAT
ANIMAL

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Mapa Port Tarragona

Descarrega

 

 

 

 

 

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 Pedro Bernal

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1329

ALTRES TRÀFICS

 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 17 Octubre 2019
Divendres 18 Octubre 2019
00:00 - 00:00
European Commodities Exchange (ECE)

Dimarts 22 Octubre 2019
Dijous 24 Octubre 2019
00:00 - 00:00
Fruit Attraction
Madrid

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS

 

PRESTACIÓ DE SERVEIS ESSENCIALS DEGUT A LA VAGA GENERAL A CATALUNYA  CONVOCADA EL 18 D'OCTUBRE DE 2019
 
 

18 / 10/ 2019

Tot el dia

A la vista de la vaga general convocada per al dia 18 d'octubrre de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 15 d'octubre de 2019 i, conforme el que s'estableix en Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis Portuaris essencials definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i per la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC que afecta a les províncies de Catalunya.

La vaga s'ha convocat per el dia 18 d'octubre de 2019 des de les 00.00 hores fin les 24.00 hores.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors/es.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.