Atrás

Animals vius

Una nova aposta per a la diversificació

 

El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols de la Mediterrània autoritzats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per a la càrrega de bestiar viu.

Aquest servei es va iniciar l'any 2012 amb l'autorització ministerial i la construcció d'una instal·lació especial per a la càrrega de bestiar. Les instal·lacions de bestiar viu del Port de Tarragona disposen de tots els serveis necessaris per a la càrrega d'animals vius en condicions de benestar animal amb inspecció veterinària, zona de triatge, esplanades per a la inspecció de camions, i és un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port està promovent per ser més competitiu.

Efectuar el moviment d'animals vius des del Port de Tarragona, ha permès exportar directament des de Tarragona sense la necessitat de traslladar el bestiar al sud d'Espanya. Això, ha suposat un estalvi econòmic gràcies a la reducció de costos, transport i temps per a tots els actors de la meitat nord-est d'Espanya, tant per a la zona catalanoaragonesa, com per a la resta d'Espanya i sud de França.

 BESTIAR BOVÍ

 BESTIAR OVÍ

 BESTIAR CAPRÍ

 

Creixement exponencial de l'exportació

Des del 2012, any en què es va inciar el moviment d'aquest tràfic, s'han exportat més de 800.000 caps de bestiar viu, en més de 230 vaixells especials.

L'exportació d'animals vius a països orientals, grans consumidors de vedella i corder, ha incrementat el moviment d'aquest tràfic de forma exponencial en els darrers anys. Des del Port de Tarragona hi hem tingut un paper clau, on el moviment s'ha incrementat fins a arribar al (+)276,5%.

Les seves destinacions principals han estat països de la conca del Mediterrani, entre els quals cal destacar Líbia, Líban, Algèria i Egipte.

També es pot exportar per a tots aquells països amb els quals estiguin vigents els corresponents convenis i autoritzacions per part de l'Estat espanyol i de la Comunitat Europea. 

Els majors volums d'exportació de bestiar s'ha produït en bestiar oví, seguit del boví i caprí.

 

Estrictes mesures de control

Cal esmentar que aquest tràfic és especialment sensible, per les repercussions que pot tenir qualsevol incidència en la sanitat col·lectiva i, per tant, s'apliquen estrictes mesures sanitàries de protecció per evitar la propagació de possibles malalties i situacions d'alarmes sanitàries.

Per aquest motiu, la instal·lació compleix amb tots els requisits mediambientals i de benestar animal, per garantir la màxima seguretat.

Les instal·lacions de control i sanitat animal es troben ubicades molt properes a la zona de càrrega de bestiar i en faciliten l'operativa.

 

Instal·lacions per al control de mercaderies

  Vegeu les instal·lacions on s'ubica sanitat animal i la resta de processos per al control de mercaderies.
+ info

CALAT MÀXIM
16 metres

LÍNIA D'ATRACADA
150 metres

PROXIMITAT
a les zones productores i ramaderes

EXPORTACIÓ ANUAL
300.000 caps de bestiar

VAIXELLS ANUALS
100

INSPECCIÓ SANITAT
ANIMAL

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

 

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 Pedro Bernal

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1329

ALTRES TRÀFICS

 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 22 Febrer 2018
Dijous 22 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Encuentro Nacional Operadores Cereales (ENOC)
Auditorio de Zaragoza

Dilluns 26 Febrer 2018
Dimecres 28 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Nou curs d'Oficial de Protecció d'Instal·lació Portuària (OPIP)
Arxiu del Port

Dilluns 5 Març 2018
Dijous 8 Març 2018
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global
Broward Country Convention Center

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS