Atrás

Liquids a dojo

El Port líder del sud d'Europa en el sector químic  

 

 

El Port de Tarragona, amb infraestructures i calats de primer nivell, dóna suport a la indústria local i es posiciona com a hub a la Mediterrània per a l'emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics.

El Port de Tarragona ofereix un servei d'emmagatzematge diversificat. En primer lloc, la inversió desenvolupada en el moll de la Química, ha permès doblar la superfície del Port dedicada a l'emmagatzematge de líquids a granel. Actualment l'extensió d'aquesta esplanada ha crescut de les 18 ha, fins a les 36 ha, i ens permet oferir una oportunitat de creixement a les terminals independents d'emmagatzematge líquid.  

En segon lloc, les nostres instal·lacions poden emmagatzemar gran varietat de productes líquids amb totes les garanties de seguretat, independentment de si són petrolis, hidrocarburs, petroquímics, químics o altres mercaderies perilloses, que podem emmagatzemar en tres terminals independents.  L'actual capacitat d'emmagatzematge ronda els 800.000 m³ i la intenció és duplicar aquesta xifra en els propers anys, per assolir el milió i mig de metres cúbics destinats exclusivament a l'emmagatzematge d'aquests productes. 

CALAT OPERATIU
15,1 metres

LÍNIA D'ATRACADA
1.600 metres

EMMAGATZEMATGE LÍQUIDS
800.000 m3

TRÀFIC ANUAL
22 M tones

CANONADES DIXQUÍMICS
71 LÍNIES

 

Sintonia Port-indústria

El conjunt d'empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de l'espanyola. 

El Port de Tarragona és la plataforma logística a través de la qual s'importen les matèries primeres necessàries per als processos de producció del sector químic, i s'exporten els productes que se'n deriven.

Per aquest motiu, i més enllà d'una visió estratègica compartida, els serveis mancomunats entre indústria química i el Port de Tarragona són un dels punts forts de la nostra proposta logística que millora la competitivitat de les indústries locals. 

 

 Rack de canonades comunes, anomenat el Rack Dixquímics

 

 Planta d'aigua regenerada, pionera a tot el món

 

 Parcs químics de seguretat, amb equips de bombers professionals i mancomunats

 

 Emissari submarí conjunt per canalitzar totes les aigües residuals de les empreses

 

 Pla de prevenció i contingències marines, a través del qual es va organitzar el primer simulacre químic, en un port a Espanya

 

 Xarxa de comunicació que facilita la coordinació entre parcs de seguretat i altres cossos de seguretat públics

 

 

 

Projecció internacional

El 2014 neix ChemMed, el clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la química de Tarragona i aglutina els agents, empreses, centres de formació i recerca, universitat i administracions del territori.

El clúster està liderat pel Port de Tarragona i l'AEQT (Associació d'Empreses Químiques de Tarragona).

 

El seu objectiu és:

 Garantir la competitivitat del sector químic

 Atraure noves inversions al territori

 Crear riquesa i valor en un context de seguretat i sostenibilitat

 

 

 

El 2014 neix ChemMed Tarragona, el clúster químic de la Mediterrània

 

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Mapa Port Tarragona

Descarrega

 

 

 

 

Valor afegit

 

 EXPERIÈNCIA

El tràfic de líquids a granel representa més d'un 60% del volum total del Port de Tarragona. L'experiència i know-how del Port permet que sigui un epicentre per al moviment i tràfic de tota mena de productes i mercaderies com el cru, hidrocarburs, petroquímics, químics, olis vegetals, o altres mercaderies perilloses, etc.  Un procés que es duu a terme en terminals de primer nivell amb serveis de valor afegit com el "Berth to Berth transhipment" o la intermodalitat que ofereix les infraestructures del Port.

 

 EFICIÈNCIA

A Tarragona no patim congestions terrestres o marítimes. Les condicions meteorològiques i un servei 365/24/7, permeten que el Port desenvolupi totes les operatives amb eficiència. A més a més, el nostre Port està connectat a la indústria local i a la xarxa nacional de oleoductes CLH, mitjançant canonades. Tot plegat facilita avantatges de competitivitat com, per exemple, que Tarragona sigui l'opció més econòmica per fer arribar hidrocarburs a la capital espanyola.

 

 SEGURETAT I SOSTENIBILITAT

El Port treballa per a millorar les seves instal·lacions i serveis amb l'objectiu d'oferir la millor, més segura, i més sostenible opció logística. Conjuntament amb el clúster petroquímic de Tarragona, hem implementat parcs de seguretat en punts estratègics del polígon i del recinte portuari, mancomunant els recursos disponibles per a sincronitzar i millorar la resposta a possibles incidències. De la mateixa manera comptem amb un sistema únic en tot el Mediterrani: el Parc de Resposta Contra la Contaminació Marítima (PRCM), un servei mancomunat entre les terminals portuàries i el Port de Tarragona. El Port de Tarragona és també el primer port de l'Estat amb la doble certificació ISO 14001 i 50001.

 

 

 

 

Amb qui treballem?

 

Terminals independents d'emmagatzematge

 EUROENERGO
 TEPSA (Terminales Portuarias, SA) 
  TERQUIMSA (Terminales Químicos SA)

 

Empreses industrials dins del Port

 ASESA (Asfaltos españoles, SA)
 BASF
 DOW CHEMICAL IBERICA
 REPSOL
NOREL

 

Associació d'Empreses Químiques de Tarragona

AEQT

Entitat que aglutina i representa la indústria química del  Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, tant les empreses de producció com les companyies auxiliars o complementàries i les empreses de serveis del sector.
+ info
 

Intermodalitat

  El moviment de mercaderies al Port de Tarragona va acompanyat d'una estratègia d'intermodalitat i logística eficient..
+ info

 

 

Informació comercial

 

Líquids a granel

Descarrega tríptic

 

Moll de la Química

Descarrega tríptic

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

  Jordi Anglès

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1360

 

Voleu operar al moll de la Química?

Oportunitats de Negoci

Descobriu el Moll de la Química, una de les opcions més completa per al moviment de líquids a dojo al Port de Tarragona. 
+ info

 

 

Galeria d'imatges

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Congrés Internacional

5 Mai 2021
6 Mai 2021
15:00 - 18:30
III Agrifood International Congress

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimecres 5 Mai 2021
Dijous 6 Mai 2021
15:00 - 18:30
III Agrifood International Congress

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS

 

 

Tercera edició del congrés Agrifood | Port Tarragona

Pàgina oficial

Registra't ara
+ info
     

DATA

5-6 de Maig de 2021

LOCALITZACIÓ

Plataforma web

REGISTRE OBERT