Altres Espais Lúdics

L'entorn del Port

 EL SERRALLO, UNA JOIA DEL LITORAL MEDITERRANI

 

Tradició gastronòmica vora el mar

El Serrallo, el barri mariner de Tarragona, és un espai de referència gràcies a la seva variada oferta gastronòmica i la seva ubicació privilegiada a prop al mar. El comerç del Serrallo ha ocasionat una gran tradició gastronòmica. Els seus restaurants i comerços, molts d'ells amb una trajectòria gairebé centenària, ara són en mans de fills i néts de pescadors, i conserven l'essència marinera d'un espai amb una història eternament lligada al mar. 

Els orígens d'un espai emblemàtic

Fa centenars d’anys que els pescadors de Serrallo miren al mar, a l’ombra protectora de la mil·lenària ciutat romana, sempre preocupats pel temps, l’estat del mar o les seves embarcacions, antigament varades a la sorra de la platja, i més tard protegides per la seguretat que les hi dóna l’abric del moll.

A finals del segle XVIII, quan la Junta d’Obres del Port va projectar la construcció del barri de la Marina a la part baixa de la ciutat, els pescadors que vivien a les barraques de fusta, o “botigues de mar”, prop de la platja on hi tenien les seves barques de pesca. Va ser llavors quan es van traslladar al costat del llatzaret i les antigues restes del fortí del Francolí. Va ser durant el segle XIX, que aquesta zona va començar a rebre el popular nom de 'Serrallo'; topònim del qual es creu que sorgeix degut als serrals, les roques properes a la costa anomenades així pels pescadors d’aquella època. Avui en dia, la paraula Serrallo és una marca que fa referència a un dels barris amb més regust mediterrani de Catalunya. El Serrallo és un espai emblemàtic de la ciutat de Tarragona, una petita joia del litoral mediterrani.

El Port i el Serrallo

Al llarg de la seva història, el Port de Tarragona ha estat molt vinculat al Serrallo, amb el qual manté uns llaços molt estrets. La zona serrallenca ha sofert una evolució lògica amb el pas dels anys, a resguard de les instal·lacions portuàries amb les quals ha conviscut amb harmonia. Les entitats encarregades de gestionar el port, primer la Junta d’Obres del Port de Tarragona, i ara l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’han tingut sempre present. Les darreres actuacions han contribuït a conformar l’esplèndida realitat que és avui el Barri del Serrallo, on atraca i opera la flota pesquera més important de Catalunya, i on habita un important nucli de ciutadans de Tarragona amb caràcter i essència marinera.

 

 

 ELS VEÏNS DEL PORT 

L'entorn més proper del Port de Tarragona, gaudeix d'un teixit associatiu i veïnal molt involucrat en la dinamització de la nostra ciutat. Podeu consultar les diverses fonts d'informació que tot seguit us exposem, per informar-vos i participar del gruix d'activitats organitzades al llarg de tot l'any i especialment en les festes majors de cada barri.

BARRI DEL SERRALLO

EL SERRALLO 

 

El barri mariner té tot un seguit d'associacions, de les quals moltes d'elles participen activament en actes de caràcter festiu, cultural i religiós a la ciutat de Tarragona i altres indrets. A més, el Serrallo és on s'ubica la Confraria de Pescadors de Tarragona, eix entorn al qual gira la vida pesquera del barri.

Pel que fa a les festes pròpies del barri, cal dir que en tenen dues: el 29 de juny Sant Pere (patró del barri mariner) i el 16 de juliol la Verge del Carme (patrona del Serrallo).

 Contacte 

AV del Serrallo

Moll Pesquer s/n Espai Entitats el Serrallo - 43004, Tarragona

  977 232 404  |  646 858 950

  
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 

 

 

 Canals socials 

 

BARRI DEL PORT

BARRI DEL PORT

 

El barri del Port ha potenciat, sobretot en els darrers anys, l'activitat realitzada per les associacions i entitats culturals que hi conviuen. A més, en aquest barri s'hi ubiquen diversos punts d'interès turístic com el Teatre Romà de Tarragona, actualment en fase de restauració, o la distintiva Fàbrica de Chartreuse de Tarragona. 

L'Associació de Veïns del Port treballa per atendre les necessitats del veïnat, així com mantenir actiu el barri al llarg de l'any amb activitats i propostes com les de Nadal, Carnaval, Setmana Santa o la Castanyada. De cara a l'estiu, a finals de juliol, s'hi celebren les Festes del Barri del Port durant diversos dies i per a totes les edats. L'entitat impulsa també els Gegants del Port i La Cucafera, destacades peces festives a la ciutat.

 

BARRI VERGE DEL CARME

 

 BARRI VERGE DEL CARME

 

El barri del Carme comprèn la zona de Jaume I i Vidal i Barraquer. Aquest barri, que poc a poc va sumant actors al seu teixit associatiu, celebra la seva festa major per la Verge de la Carme.

Aquestes festes, celebrades en honor a la Mare de Déu del Carme, es celebren el cap de setmana anterior al 16 de juliol, i inclouen diverses activitats lúdiques, gastronòmiques i tradicionals.

 Contacte 

 AV Verge del Carme

 C/ Francesc Bastos, 3 Baixos - 43005

  977 229 748

  
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Canals socials 

 

 

 

 

BARRI RESIDENCIAL PALAU - TORRES JORDI

 BARRI RESIDENCIAL PALAU -TORRES JORDI  

 

Aquest barri, a la vora del Francolí, va sumant activitats i iniciatives any rere any. El seu dinamisme arriba al punt àlgid durant les festes de barri.

Les festes de Residencial Palau-Torres Jordi, es celebren anualment a principis de setembre amb activitats per a tots els gustos i edats. I cada any generen una major participació dels veïns del barri, però també de veïns i entitats d'arreu de la ciutat de Tarragona.

 Contacte 

 

AV Residencial Palau - Torres Jordi

C/ Xavier Montsalvatge, 7, Esc. B, Baixos - 43005

 772661848


Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 Canals socials 

 

 

 

 

 

 
 

AGENDA D'ACTIVITATS PORT I CIUTAT HIVERN 2020

Activitats culturals i lúdiques

Visita la nostra agenda
+ info

 

Avís de circulació

Sense esdeveniments

Propers esdeveniments Port i Ciutat

5 Juny 2020
15 Setembre 2020
PortAutors/es 2020
El Teatret

16 Juny 2020
31 Agost 2020
11:30 - 00:00
Exposició “Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona”
Tinglado 1

4 Setembre 2020

21:00 -
Voramar - Meritxell Neddermann
El Teatret

10 Setembre 2020

21:00 -
Voramar - Manu Guix
El Teatret

Canals socials del Moll de Costa