Altres Espais Lúdics

L'entorn del Port

 EL SERRALLO, UNA JOIA DEL LITORAL MEDITERRANI

 

Tradició gastronòmica vora el mar

El Serrallo, el barri mariner de Tarragona, és un espai de referència gràcies a la seva variada oferta gastronòmica i la seva ubicació privilegiada a prop al mar. El comerç del Serrallo ha ocasionat una gran tradició gastronòmica. Els seus restaurants i comerços, molts d'ells amb una trajectòria gairebé centenària, ara són en mans de fills i néts de pescadors, i conserven l'essència marinera d'un espai amb una història eternament lligada al mar. 

Els orígens d'un espai emblemàtic

Fa centenars d’anys que els pescadors de Serrallo miren al mar, a l’ombra protectora de la mil·lenària ciutat romana, sempre preocupats pel temps, l’estat del mar o les seves embarcacions, antigament varades a la sorra de la platja, i més tard protegides per la seguretat que les hi dóna l’abric del moll.

A finals del segle XVIII, quan la Junta d’Obres del Port va projectar la construcció del barri de la Marina a la part baixa de la ciutat, els pescadors que vivien a les barraques de fusta, o “botigues de mar”, prop de la platja on hi tenien les seves barques de pesca. Va ser llavors quan es van traslladar al costat del llatzaret i les antigues restes del fortí del Francolí. Va ser durant el segle XIX, que aquesta zona va començar a rebre el popular nom de 'Serrallo'; topònim del qual es creu que sorgeix degut als serrals, les roques properes a la costa anomenades així pels pescadors d’aquella època. Avui en dia, la paraula Serrallo és una marca que fa referència a un dels barris amb més regust mediterrani de Catalunya. El Serrallo és un espai emblemàtic de la ciutat de Tarragona, una petita joia del litoral mediterrani.

El Port i el Serrallo

Al llarg de la seva història, el Port de Tarragona ha estat molt vinculat al Serrallo, amb el qual manté uns llaços molt estrets. La zona serrallenca ha sofert una evolució lògica amb el pas dels anys, a resguard de les instal·lacions portuàries amb les quals ha conviscut amb harmonia. Les entitats encarregades de gestionar el port, primer la Junta d’Obres del Port de Tarragona, i ara l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’han tingut sempre present. Les darreres actuacions han contribuït a conformar l’esplèndida realitat que és avui el Barri del Serrallo, on atraca i opera la flota pesquera més important de Catalunya, i on habita un important nucli de ciutadans de Tarragona amb caràcter i essència marinera.

 

 

 ELS VEÏNS DEL PORT 

L'entorn més proper del Port de Tarragona, gaudeix d'un teixit associatiu i veïnal molt involucrat en la dinamització de la nostra ciutat. Podeu consultar les diverses fonts d'informació que tot seguit us exposem, per informar-vos i participar del gruix d'activitats organitzades al llarg de tot l'any i especialment en les festes majors de cada barri.


BARRI DEL SERRALLO

EL SERRALLO 

 

El barri mariner té tot un seguit d'associacions, de les quals moltes d'elles participen activament en actes de caràcter festiu, cultural i religiós a la ciutat de Tarragona i altres indrets. A més, el Serrallo és on s'ubica la Confraria de Pescadors de Tarragona, eix entorn al qual gira la vida pesquera del barri.

Pel que fa a les festes pròpies del barri, cal dir que en tenen dues: el 29 de juny Sant Pere (patró del barri mariner) i el 16 de juliol la Verge del Carme (patrona del Serrallo).

 Contacte 

AV del Serrallo


Moll Pesquer s/n Espai Entitats el Serrallo - 43004, Tarragona

  977 232 404  |  646 858 950

  
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 

 

 

 Canals socials 

 


BARRI DEL PORT

BARRI DEL PORT

 

El barri del Port ha potenciat, sobretot en els darrers anys, l'activitat realitzada per les associacions i entitats culturals que hi conviuen. A més, en aquest barri s'hi ubiquen diversos punts d'interès turístic com el Teatre Romà de Tarragona, actualment en fase de restauració, o la distintiva Fàbrica de Chartreuse de Tarragona. 

L'Associació de Veïns del Port treballa per atendre les necessitats del veïnat, així com mantenir actiu el barri al llarg de l'any amb activitats i propostes com les de Nadal, Carnaval, Setmana Santa o la Castanyada. De cara a l'estiu, a finals de juliol, s'hi celebren les Festes del Barri del Port durant diversos dies i per a totes les edats. L'entitat impulsa també els Gegants del Port i La Cucafera, destacades peces festives a la ciutat.

 


BARRI VERGE DEL CARME


 

 BARRI VERGE DEL CARME

 

El barri del Carme comprèn la zona de Jaume I i Vidal i Barraquer. Aquest barri, que poc a poc va sumant actors al seu teixit associatiu, celebra la seva festa major per la Verge de la Carme.

Aquestes festes, celebrades en honor a la Mare de Déu del Carme, es celebren el cap de setmana anterior al 16 de juliol, i inclouen diverses activitats lúdiques, gastronòmiques i tradicionals.

 Contacte 

 AV Verge del Carme

 C/ Francesc Bastos, 3 Baixos - 43005

  977 229 748

  
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Canals socials 

 

 

 

 


BARRI RESIDENCIAL PALAU - TORRES JORDI

 BARRI RESIDENCIAL PALAU -TORRES JORDI  

 

Aquest barri, a la vora del Francolí, va sumant activitats i iniciatives any rere any. El seu dinamisme arriba al punt àlgid durant les festes de barri.

Les festes de Residencial Palau-Torres Jordi, es celebren anualment a principis de setembre amb activitats per a tots els gustos i edats. I cada any generen una major participació dels veïns del barri, però també de veïns i entitats d'arreu de la ciutat de Tarragona.

 Contacte 

 

AV Residencial Palau - Torres Jordi

C/ Xavier Montsalvatge, 7, Esc. B, Baixos - 43005

 772661848


Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 Canals socials 

 

 

 

 

 

 
 

PORT & CITY PROGRAMME OF EVENTS - AUTUMN 2017

Cultural and leisure activities

Visit our agenda 
+ info

 

Avís de circulació

16 Octubre 2017
22 Octubre 2017
00:00 - 23:59
Tall de trànsit rodat: VIAL DE WILLIAM J. BRYANT
Vial de William J. Bryant
21 Octubre 2017
21 Octubre 2017
00:01 - 23:59
Restricció KM. 0
Km. 0

Propers esdeveniments Port i Ciutat

14 Setembre 2017
26 Novembre 2017
Exposició: 'Mitologia i natura. L'ànima de la fusta'
Tinglado 1

21 Setembre 2017
22 Octubre 2017
Exposició: 'Prades i l'exposició internacional de Barcelona 1929'
Tinglado 4

7 Setembre 2017
12 Novembre 2017
Exposició: 'Santa Tecla Aquarel·lada'
Tinglado 4

20 Octubre 2017
20 Octubre 2017
Mostra d'Art
Refugi 1

5 Octubre 2017
7 Gener 2018
20:00 - 00:00
Exposició Concurs Instagram #navegantpelport2017
Museu del Port

22 Octubre 2017

12:00 -
Cicle de Contes: Ballmanetes amb Alma i la mar de contes
Museu del Port

24 Octubre 2017
24 Octubre 2017
16:00 - 19:00
Conservació de documents. Introducció i principis bàsics
Arxiu del Port