Moll de Costa

Moll de Costa

 

El Moll de Costa és la nostra marca cultural
Moll de Costa, un espai privilegiat plenament integrat a la ciutat

El Port de Tarragona és motor econòmic i dinamitzador del nostre territori i contribueix al seu desenvolupament i a la seva internacionalització, però amb el valor afegit d’una clara vocació d’implicació amb el territori.

Aquesta vocació va més enllà dels paràmetres empresarials i es tradueix en un fort compromís cultural i social per la ciutat.

 

En aquesta línia, el Port de Tarragona treballa per ser un punt de trobada i una referència lúdica i cultural per als habitants de Tarragona i de les poblacions de l’entorn. Així, doncs, el Moll de Costa és la nostra marca cultural que ofereix a la ciutadania un espai privilegiat plenament integrat a la ciutat, on la tradició es combina amb la modernitat i el dinamisme, un atractiu únic per al nostre territori.
 

Els espais portuaris del Moll de Costa, els tinglados, el Museu, l’Arxiu o la nova zona esportiva km0 així com els carrers del barri marítim del Serrallo es converteixen al llarg de l’any en escenari de nombrosos esdeveniments d’alt interès ciutadà.

Sens dubte, el Moll de Costa és avui dia un dels paratges més emblemàtics i arrelats en la història de Tarragona i amb l’objectiu de consolidar aquest referent el Port de Tarragona continuarà treballant.

Tinglado 1

Tinglado 1

Tinglado 2

Tinglado 2

Tinglado 4

Tinglado 4

Museu del Port / Museo del Port/ Port Museum

Museu del Port / Museo del Port/ Port Museum

Refugi 1 / Refugio 1 / Shelter 1

Refugi 1 / Refugio 1 / Shelter 1

Tinglado 3

Tinglado 3

 • Tinglado 1

  Tinglado 1

 • Tinglado 2

  Tinglado 2

 • Tinglado 4

  Tinglado 4

 • Museu del Port / Museo del Port/ Port Museum

  Museu del Port / Museo del Port/ Port Museum

 • Refugi 1 / Refugio 1 / Shelter 1

  Refugi 1 / Refugio 1 / Shelter 1

 • Tinglado 3

  Tinglado 3

   

  Canals socials del Moll de Costa

  VISITANTS  DE L'ANY 2020

   

  38.938 TOTAL

  19.254  Exposicions

  7.190  Moll de Costa i Serrallo

  5.915 Museu del Port

  545 Arxiu del Port

  4.761 Golondrina

  1.273 El Teatret

   

  MOSTRA D'EXPOSICIONS

   

   

  Antonio de Felipe: un artista pop i un home de món

  GRAFFITIPOP

    

  L’artista pop espanyol més reconegut a escala internacional s’enfronta a l’exposició més emocional i excessiva amb el graffiti com a leitmotiv. Una exposició que converteix el Tinglado 1 del Moll de Costa del port de Tarragona en una experiència única. El mateix Antonio de Felipe afirma: ‘Es tracta d’una mostra tan multidisciplinària com qualsevol de les anteriors però amb la qual el visitant interactuarà més que mai amb la meva obra’.

  David Callau Giné

  ALMAR

    

  La tornada als orígens pictòrics. El redescobriment d’un blau que mai desapareix de la trajectòria artística. El retrobament de materials per l’experimentació de nous formats i noves creacions gairebé escultòriques. La inspiració del mar en tota la seva esplendor. És el fil conductor. I les xarxes imaginàries del meu estudi interior són les que deixen al descobert un nou món aquàtic.

  ALMAR és el record persistent d’una gran persona. Que sé que a hores d’ara navega entre la llum i la calma. I el seu vestit és ple d’onades blanques i espurnes de lluentons.

   

  Albert Olivé

  A L'ENTORN DE LA MIRADA

   

  La mostra ens presenta imatges de diferents àmbits de la vida quotidiana des d’un punt de vista d’observador de la realitat, tot cercant que la imatge no sigui tan sols una il•lustració del text periodístic, sinó que per ella mateixa sigui ja la descripció de la notícia.

  L’objectiu de la mostra té un doble vessant: d’una banda es tracta de reivindicar la feina d’una professió a cavall entre l’actualitat, la tècnica i l’art i, de l’altra, realçar la fotografia per ella mateixa, com a expressió d’un discurs col•lectiu, des d’un punt de vista molt personal.

  Isaias Mena

  ÀFRICA: EL PARLAR DEL TAMBOR

   

  Aquesta exposició neix arran d’una estada de voluntariat a Nakuru, Kenya, realitzada amb l’ONG Viajes Solidarios Tumaini i la col•laboració de l’ONG International Humanity Fountation.

  A l’estiu del 2015, l’Isaías i la seva parella van conviure en un centre als afores de la ciutat. Durant tres setmanes van estar en companyia de 65 nens i nenes de l’ètnia pokot. Aquesta exposició és un homenatge a tots ells i la seva terra: des de la rebuda dels voluntaris amb balls i alegria, passant per la por dels petits infants de Nakuru que mai havien vist a un home blanc, fins a la bellesa de la fauna i paisatge d’aquestes terres africanes. Terres on el tambor de la vida és present en cada racó, en cada gest... i es fa, cada cop, més fort amb cada mirada.

   

  Els nostres espais

   

  Tinglado 1

  Aquest espai multifuncional acull tot tipus d’activitats promogudes per entitats de la ciutat, o pel mateix Port de Tarragona en les seves dues vessants: la producció pròpia o bé la gestió d’exposicions de caràcter itinerant realitzades per algun ministeri de l’Estat, la Generalitat de Catalunya o per alguna fundació o entitat de prestigi.

   

   

   

   

  FITXA TÈCNICA TINGLADO 1

  Descarrega

   

  Tinglado 2

  Des del seu inici com a espai urbà, el Tinglado 2 del Moll de Costa s’ha dedicat a les exposicions d’art contemporani i d’avantguarda, que funciona mitjançant invitació efectuada a artistes que es troben en un moment important de maduració i consolidació.
  Aquesta activitat, al llarg del seu recorregut, ha merescut diverses mencions i guardons com el Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya l’any 1990, el Premi de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya l’any 1991, el Premi al millor catàleg de la Primavera Fotogràfica de 1992 i el Premi Bonaplata de la Generalitat de Catalunya al 1993. Tots aquests premis han convertit aquesta sala en una de les més importants en aquest tipus de mostres avantguardistes.

  FITXA TÈCNICA TINGLADO 2

  Descarrega

   

  Tinglado 3

  Comissaria de la Policia Nacional i Port Tarraco.

  Tinglado 4

  Aquest tinglado, que correspon a l’espai on es va ubicar l’Estació Marítima, és l’altre gran àmbit destinat a grans exposicions.

  Totes les exposicions han estat visitades per un nombrós públic que ha elogiat tant el tractament que s’ha donat a les exposicions com la diversitat de temes tractats.

  FITXA TÈCNICA TINGLADO 4

  Descarrega

   

  Refugi 1

  El Refugi 1 del Moll de Costa és un espai polivalent de més de 2.000 m2 que acull tot tipus d’actes culturals, socials i lúdics, on es pot destacar la realització de concerts adreçats a un públic jove, la realització de congressos, trobades d’animals de companyia i dels tradicionals assaigs de Setmana Santa.

   

  FITXA TÈCNICA REFUGI 1

  Descarrega

   

  Museu del Port

  El Refugi 2 del Moll de Costa és un espai on es troben el Museu del Port de Tarragona i els tallers del CEMAPT.
  El Museu del Port conserva i difon el patrimoni marítim i portuari, i el posa al servei dels escolars i del públic en general que el visita.
  Als tallers del CEMAPT s’hi realitzen tasques de modelisme, restauració d’embarcacions i treballs de manteniment i muntatge entre d’altres.

  Museu del Port

  Visiteu l'espai propi del Museu del Port en aquesta Web.
  + info

   

   

  Arxiu del Port

  L’Arxiu del Port de Tarragona té com a missió principal custodiar i difondre el patrimoni documental portuari i donar servei a l’administració portuària i als investigadors i públic en general.

  Arxiu del Port

  Visiteu l'espai propi de l'Arxiu del Port en aquesta Web.
  + info

   

  Servei de publicacions

  El Servei de Publicacions del Port de Tarragona va néixer el novembre de 2004 amb la voluntat d'aplegar i gestionar tota l'obra publicada que fins llavors havia desenvolupat el Port de Tarragona.

  Servei de publicacions

  Visiteu l'espai propi del Servei de Publicacions del Port en aquesta Web.
  + info

  El Teatret

  El Teatret és un espai vinculat al departament de Port Ciutat del Port de Tarragona que acull esdeveniments de caràcter cultural, educatiu i institucional.

  El Teatret del Serrallo

  Visiteu l'espai propi del Teatret en aquesta Web.
  +  info

  Fons d'Art

  L’objectiu del Fons d’Art del Port de Tarragona és conservar, catalogar, promocionar, augmentar i exposar les peces que el formen.

  Fons d'Art

  Visiteu l'espai propi Fons d'Art en aquesta Web.
  + info

  Km 0

  El Km 0 s'ha convertit en un punt de trobada per a famílies, esportistes i tota aquella persona que desitgi passejar pel litoral tarragoní.

  Km 0

  Visiteu l'espai propi Km 0 en aquesta Web.
  +  info

   

   

  Ubicació del mapa del Moll de Costa

  Mapa Moll de Costa

  Descarrega

   

   

  GALERIA DE PREMSA

  Galeria d'imatges

  Agenda d'activitats

  Avís de circulació

  Sense esdeveniments

  Propers esdeveniments Port i Ciutat

  30 Juliol 2021
  29 Agost 2021
  Exposició ''Indestructibles" - Xavier Aldekoa, Alfons Rodríguez
  Tinglado 1

  30 Juliol 2021
  12 Setembre 2021
  Exposició fotoperiodisme premi Mañé i Flaquer
  Tinglado 2

  31 Juliol 2021
  31 Juliol 2021
  Les havaneres del Port
  Pèrgola Serrallo

  13 Juliol 2021
  20 Setembre 2021
  PortAutors/es 2021
  El Teatret

  31 Juliol 2021
  31 Juliol 2021
  Visites guiades al NOU MUSEU DEL PORT
  Museu del Port

  1 Agost 2021
  1 Agost 2021
  12:30 - 13:15
  Visites guiades al NOU MUSEU DEL PORT
  Museu del Port

  6 Agost 2021
  6 Agost 2021
  19:00 - 19:45
  Visites guiades al NOU MUSEU DEL PORT
  Museu del Port

       Moll de Costa