Atrás

Agroalimentaris

Líders en el tràfic de productes agroalimentaris

​ [Dar clic y arrastrar para mover] ​

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica els serveis, l'alta productivitat i les infraestructures especialitzades.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica en el hinterland.

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 260.000 m2 de superfície coberta, xifra només equiparable a les capacitats del nostre Port en l'emmagatzematge de líquids a granel. 

L’alta especialització portuària en el tràfic d’agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris  (més de 60) motiu pel qual el nostre Port se situa en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

  BLAT

 FARINES DE SOJA,
COLZA, GIRA-SOL

 SÈGOL I ALTRES CEREALS
I SUBPRODUCTES

 MORESC

 

El centre de proveïment i estocs d'agroalimentaris

Per a la manipulació d'aquestes càrregues, les diferents terminals i instal·lacions del port estan dotades de maquinària molt especialitzada com grues de gran capacitat, cintes de descàrrega connectades a diferents sitges, apiladors, tremuges especials, etc. 

De la mateixa manera, el Port i les empreses que hi operen faciliten  la descàrrega de productes en diverses modalitats:

 De la tremuja al client

 Directe a sitja

 Directe a magatzem mecanitzat

 Directe a magatzem convencional

I pel que fa al respecte al medi ambient, totes les instal·lacions disposen de sistemes de control de pol·lució ambiental i plans de seguretat.

 

Capdavanters en el moviment d'agroalimentaris

Històricament, el Port de Tarragona lidera a escala estatal els moviments de cereals i farines, a més dels pinsos i farratges.

A més, s’ha convertit en el primer port de la Mediterrània en productes agroalimentaris a granel, superant els 5 milions de tones anuals. Com a complement, registra una incipient activitat d’exportació d’animals vius.

El sector agroalimentari creix a més velocitat que la resta dels sectors productius. Així, al 2017 va créixer per tercer any consecutiu i amb més intensitat que la resta de la economia, amb un augment del valor afegit del 3,5 % fins arribar als 62.000 milions d’euros.

El sector, aporta el 5,8 % del valor afegit brut (VAB) de l’economia nacional, molt superior a la Unió Europea que es situa al 3,6%. Espanya és la cuarta economia de la Unió Europea que més valor aporta al sector agroalimentari europeu, concretament un 11,4%, només per darrera de França, Alemanya i Itàlia. El que demostra el grau d’especialització de la nostra economia en aquest sector.

 

LÍNIA D'ATRACADA
2.500 metres

CALAT MÀXIM
14 metres

OPERADORS
4 terminals

EMMAGATZEMATGE 
1,3 M tones

DESCÀRREGA
8.200 t/h

HINTERLAND
Catalunya+ Aragó + Navarra + Castella

TRÀFIC ANUAL
5 M tones

AIXECAMENT
SENSE PAPERS

 

 Importem per abastir un gran hinterland

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units.

La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, i on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones on es fabrica els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

Agrifood, un certamen de referència internacional al sector agroalimentari

El Port de Tarragona està present de manera important en el sector agroalimentari europeu. Participa en els events internacionals més destacats com les borses europees de cereals. També, organitza amb caràcter biennal un congrés internacional, on reuneix a tots els actors més rellevants d’aquest sector.

Agrifood no sols facilita l’intercanvi comercial dels diferents operadors, si no també, els darrers avanços en matèria de producció de carn.

L’Agrifood ha esdevingut un certamen de referencia a nivell internacional que va néixer per donar resposta a la demanda del sector per mantenir una trobada al més alta nivell que serveixi de foro per bescanviar coneixements i informació, sense perdre el seu caràcter comercial.

 

 

 

Intermodalitat

 
+ info

 

 

SEA| Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris

És el sistema per facilitar al transportista la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris que l’Autoritat Portuària de Tarragona posa a disposició dels diversos agents que hi intervenen.​

 

Visitar SEA | Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris

 
+ info

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Mapa Port Tarragona

Descarrega

 

 

 

 

Informació comercial

 

 

Inscripcions III Agrifood

 
+ info

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 Pedro Bernal

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1329

 

Galeria d'imatges 

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimecres 27 Octubre 2021
Dijous 28 Octubre 2021
00:00 - 00:00
European Bulk Liquid Storage

Divendres 29 Octubre 2021
Divendres 29 Octubre 2021
12:00 - 13:30
Inauguració Moll Balears
Moll Balears

Dimecres 3 Novembre 2021

16:00 -
Presentació llibre: Transport multimodal i autopista ferroviària. La nova era de la logística terrestre
Seu administrativa - Sala d'actes de l'Autoritat Portuària de Tarragona

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS