Atrás

Agroalimentaris

Líders en el tràfic de productes agroalimentaris 

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 230.000 m2 de superfície coberta, xifra només equiparable a les capacitats del nostre Port en l'emmagatzematge de líquids a granel. 

L’alta especialització portuària en el tràfic d’agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris  (més de 70) motiu pel qual el nostre Port està situat en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

  BLAT

 FARINES DE SOJA,
COLZA, GIRA-SOL

 SÈGOL I ALTRES CEREALS
I SUBPRODUCTES

 MORESC

 

El centre de proveïment i estocs d'agroalimentaris

Per a la manipulació d'aquestes càrregues, les diferents terminals i instal·lacions del port estan dotades de maquinària molt especialitzada com grues de gran capacitat, cintes de descàrrega connectades a diferents sitges, apiladors, tremuges especials, etc. 

De la mateixa manera, el Port i les empreses que hi operen faciliten  la descàrrega de productes en diverses modalitats:

 De la tremuja al client

 Directe a sitja

 Directe a magatzem mecanitzat

 Directe a magatzem convencional

I pel que fa al respecte al medi ambient, totes les instal·lacions disposen de sistemes de control de pol·lució ambiental i plans de seguretat.

 

Capdavanters en el moviment d'agroalimentaris

Històricament, el Port de Tarragona ha liderat a escala estatal els moviments de cereals i farines, i de pinsos i farratges.

A més, s’ha convertit en el primer port de la Mediterrània en productes agroalimentaris a granel, fregant els 5 milions de tones anuals, i registra una incipient activitat d’exportació d’animals vius.

El sector agroalimentari espanyol genera més del 9% del PIB i registra exportacions d'aquest tipus de productes que van superar el 2015 els 44.000 milions d'euros.

En total, els ports espanyols van moure durant el 2015, gairebé 80 milions de tones de productes agroalimentaris, fet que suposa un 15% del total de les mercaderies manipulades.

 

LÍNIA D'ATRACADA
2.800 metres

CALAT MÀXIM
13,25 metres

OPERADORS
5 terminals

EMMAGATZEMATGE 
1,8 M tones

DESCÀRREGA
500 t/h

HINTERLAND
Aragó + Navarra + Castella

TRÀFIC ANUAL
5 M tones

AIXECAMENT
SENSE PAPERS

 

 Importem per abastir un gran hinterland

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina, els Estats Units.

La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, i on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones on es fabrica els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

Intermodalitat

  El moviment de mercaderies al Port de Tarragona va acompanyat d'una estratègia d'intermodalitat i logística eficient.
+ info

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

 

 

Informació comercial

 

Tríptic comercial

Descarrega tríptic

 

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 Pedro Bernal

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1329

 

Galeria d'imatges 

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 22 Febrer 2018
Dijous 22 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Encuentro Nacional Operadores Cereales (ENOC)
Auditorio de Zaragoza

Dilluns 26 Febrer 2018
Dimecres 28 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Nou curs d'Oficial de Protecció d'Instal·lació Portuària (OPIP)
Arxiu del Port

Dilluns 5 Març 2018
Dijous 8 Març 2018
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global
Broward Country Convention Center

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS