Planificació estratègica

L’estratègia de creixement del Port de Tarragona es basa en cinc eixos: la projecció internacional, la diversificació dels tràfics, l'impuls d’infraestructures, l’aposta pels creuers i la sostenibilitat. Aquestes són les cinc línies estratègiques sobre les quals s’articula el pla d’acció, iniciat l’any 2012, i que fixa els objectius de creixement del Port de Tarragona per a reforçar el seu posicionament en el conjunt de ports espanyols i del Mediterrani.

Des d’aquesta visió de creixement i amb la voluntat de servir al desenvolupament econòmic i productiu del seu entorn, el Port de Tarragona té l’objectiu de convertir-se en un gran centre logístic de transport intermodal on es realitzin activitats logístiques de gran valor afegit.

A la vegada, l'orientació del Port de Tarragona cap als clients es tradueix en una col·laboració continuada amb la comunitat portuària en la cerca i generació de noves oportunitats de negoci.

 

 

 

 

 

 

Mapa estratègic

Descarregar
+ info

 

PROJECCIÓ INTERNACIONAL

PROJECCIÓ INTERNACIONAL

El Port de Tarragona és una potent plataforma logística que té un paper clau en el procés d’internacionalització de l’economia del seu entorn, i de la resta del país. L’estratègia es basa en guanyar projecció internacional per a consolidar-se com un important hub euromediterrani per al transport de mercaderies intercontinentals. En aquesta línia, el Port de Tarragona treballa intensament per ampliar el seu hinterland i aposta per enfortir les aliances internacionals amb operadors extens, ports i comunitats portuàries.

Línies Regulars

Conegueu quins són els serveis regulars que oferim des de Tarragona.
+ info

DIVERSIFICACIÓ

DIVERSIFICACIÓ

L'estratègia de diversificació posiciona el Port de Tarragona en un escenari de continu de creixement, tant pel comportament positiu dels tràfics, com pels indicadors econòmics del seu compte de resultats. Mentre que, per una banda, se segueixen potenciant els principals tràfics com agroalimentaris, químics i petroquímics, el Port de Tarragona aposta per potenciar una estratègia basada en l’impuls del tràfic de càrrega general i de major valor afegit com són els vehicles, contenidors, pasta de paper, animals vius, project cargo, fruita i productes siderúrgics. El Port de Tarragona reuneix totes les condicions per ser un dels referents del Mediterrani en tot tipus de mercaderies i compta amb terminals especialitzades en tot tipus de productes del mercat.  

Tràfics al Port de Tarragona

Conegueu les mercaderies, instal·lacions i empreses del Port.
+ info

INFRAESTRUCTURES

INFRAESTRUCTURES

L’impuls d’infraestructures eficients facilita l’expansió i el creixement del Port de Tarragona, a la vegada que respon a les necessitats de clients i operadors. En el nou pla director 2015-2035 estan previstes noves grans infraestructures portuàries com el contradic dels Prats, que inclourà espais de càrrega general i l’ús temporal dels creuers; o la terminal definitiva urbana de creuers, entre d’altres. Així mateix, i amb l’objectiu de poder consolidar-se com un important eix comercial, de transport i de distribució, el Port de Tarragona ha realitzat una aposta decidida per la intermodalitat. La terminal intermodal ‘La Boella’ del Port de Tarragona i la Zona d’Activitats Logístiques són les principals infraestructures internes en les que s’està treballant per donar impuls a l’activitat logística de Tarragona.

Intermodalitat al Port

Vegeu com s'estructura la intermodalitat a les nostres instal•lacions.
+ info

SOSTENIBILITAT

SOSTENIBILITAT

Des d’un punt de vista estratègic, la sostenibilitat del Port de Tarragona va en paral•lel al creixement de tota la pròpia infraestructura i la seva eficiència. La bonificació directa sobre l’activitat per les bones pràctiques ambientals dels operadors al Port de Tarragona i les línies de treball en matèria de medi ambient són alguns exemples de l’aposta del creixement sostenible de la infraestructura portuària tarragonina. Les diverses certificacions d'AENOR, com la ISO 14001 i la 50001, acrediten l'esforç del Port de Tarragona per caminar cap a una administració, gestió i producció més sostenible. El Port de Tarragona és un dels principals ports mediterranis que ha iniciat el camí cap al creixement sostenible, i es basa en un compromís amb el medi ambient i la seguretat en entorn portuari i l’aposta per esdevenir un smart port.  

El nostre Port i el medi ambient

Desenvolupem polítiques i accions que fan la nostra activitat més sostenible.
+ info

CREUERS

CREUERS

El projecte per atreure creuers al Port de Tarragona està donant resultats molt positius. Sota la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada s’hi apleguen tots els agents del territori conformant l’anomenada ‘taula de creuers’ que recolza una línia estratègica impulsada pel Port de Tarragona. L’aposta pel tràfic de creuers es va iniciar l'any 2012 i s’han superat les expectatives en només quatre anys. Les previsions per aquest 2017 són de rebre 40 creuers i 40.000 creueristes, un creixement del 100% respecte l’any anterior. En l'actualitat la línia de treball va enfocada a la consolidació del Port de Tarragona com a call port i obrir el mercat com a home port.

Un territori idoni

Conegueu la proposta de Tarragona Cruise Port Costa Daurada per a creuers.
+ info
 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona