Infraestructures en desenvolupament

 

El Port de Tarragona camina en diverses direccions per reafirmar el seu posicionament com enclavament estratègic en el Mediterrani

D'una banda, la seva potent activitat, sumada a la seva posició geoestratègica, converteixen al Port en un actor determinant en el desenvolupament del comerç del seu hinterland i, a la vegada d'Europa i, en conseqüència, també a escala internacional.

Sense perdre de vista la competitivitat que ha d'oferir el sistema portuari, el Port de Tarragona ofereix una sèrie d'activitats de valor afegit que van més enllà del seu paper històric com a plataforma logística de càrrega/descàrrega i emmagatzematge. 

Per aquest motiu, i atesa l'evolució dels mercats, serveis i tecnologies actuals, el Port afronta els reptes per a la readaptació i actualització contínua de les seves infraestructures -i processos-, per tal que aquests responguin a les noves necessitats del sector, tant en l'entorn logístic com en el marc legal i tecnològic. 

 

EL PORT DEL FUTUR

OBJECTIUS 

 

Al Port de Tarragona, una de les infraestructures més importants de l’Estat i del conjunt de la Mediterrània, estem tramitant el nou pla director (2015-2035) que recollirà les infraestructures amb les que es dotarà el Port en el futur immediat 

 

Tenim en execució diversos projectes que han de contribuir al seu posicionament com a referent en els àmbits de la logística intermodal, els contenidors, la química i també en el competitiu món dels creuers turístics

 

Els objectius immediats del Port de Tarragona són: la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), diversificar els tràfics, consolidar l’arribada de creuers i contribuir estratègicament amb tots els agents del territori per a l’arribada de noves inversions privades i públiques

 

 

INFRAESTRUCTURES CLAUS

 El Contradic dels Prats

Situació: zona sud del Port

Inici d'obres: 2018-2019 

Més informació: Aquesta obra garanteix que tota l’activitat portuària es realitzi en aigües protegides. Adossat al contradic dels Prats, s'ubicarà la nova terminal provisional de creuers, que podria estar operativa a partir de 2020.

 

 La Zona d'Activitats Logístiques

Situació: zona sud del Port

Superfície: 100 hectàrees

Inici d'obres: 2018-2019

Més informació: La Zona d'Activitats Logístiques es destinarà a acollir tot tipus d'activitats vinculades amb l'activitat portuària. La ZAL tindrà accés directe des de la terminal ferroviària intermodal, la terminal de contenidors, i la resta de terminals i molls del Port. Per als seus accessos des de l'exterior s'està redactant un pla especial d'infraestructures.

 

  Reubicació de la Monoboia (REPSOL)

Situació: REPSOL preveu reubicar la monoboia a l'extrem de l'actual contradic del Moll de Cantàbria (aigües protegides)

Calat: 25 metres

Més informació: Tindrà capacitat per als grans petroliers que ara atraquen a la monoboia.

 

 La Nova Dàrsena de Creuers 

Situació: adjacent al Port Esportiu 

Capacitat: 3 grans creuers simultanis

Més informació: Comptarà amb una terminal i una esplanada per a creuers. L'entrada en funcionament està prevista a mitjà llarg termini, quan la terminal provisional que s'ubicarà al contradic dels Prats hagi consolidat el projecte de creuers.

 

 El Nou Moll de la Zona Sud

Situació: adossat al dic de Llevant

Superfície: 30 hectàrees

Més informació: És un moll multipropòsit de gran calat que permetrà el desenvolupament de tràfics tant de granels com de càrrega general.

 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Sense esdeveniments

Avís de circulació

30 Mai 2020
30 Mai 2020
Tall de trànsit rodat: ACCÉS MOLL LLEVANT
Accés Moll Llevant

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS