Atrás

Paper i productes forestals

Una plataforma intermodal i internacional

 

El Port de Tarragona treballa per consolidar-se com a port hub de pasta de paper, i ha arribat a assolir, en l'actualitat, una xifra de 500.000 tones.

Aquesta xifra i les seves instal·lacions el converteixen en el port més important de pasta de paper d’Espanya i el tercer més important d’Europa.

Creixement pronunciat

El creixement del tràfic de pasta de paper ha estat constant des de 2007.

La pasta de paper arriba al Port principalment des de Sud-amèrica (que produeix gairebé el 80% d’aquesta matèria). Països com Xile, Brasil o Suècia en són els principals exportadors. 

Després de creuar l'Atlàntic, els vaixells que transporten pasta de paper fan la primera parada al Mediterràni: al nostre Port. Un cop aquí, la seva càrrega s’emmagatzema per tal que posteriorment sigui distribuïda als clients del territori via terrestre, o bé a altres ports mediterranis amb vaixell, com és el cas dels destins nord-africans


EVOLUCIÓ TONES DESCARREGADES 

 

Condicions excepcionals

 

La pasta de paper, que principalment arriba al moll de Cantàbria, va ser un projecte de tràfic gestat el 2011, que va generar la construcció d'una terminal específicament orientada per a aquest propòsit. 

Com tota mercaderia, la manipulació de la pasta de paper necessita d'unes condicions especials de tractament tant a nivell d'operativa com de temperatura, que en aquest cas concret es donen i potencien al nostre Port.

Al moll de Cantàbria compten amb un gran espai d'emmagatzematge cobert destinat en la seva totalitat a la pasta de paper i a les bobines de paper, un altre tipus de càrrega que també acostuma a venir al Port de Tarragona.

La mercaderia s'emmagatzema amb cura en uns hangars a peu de moll, per preservar-la de les inclemències climàtiques i de qualsevol partícula en suspensió que pogués afectar la seva qualitat.

Un aspecte rellevant i fonamental pel que fa al tràfic de pasta de paper i a la seva consolidació i creixement al Port de Tarragona, és sense cap dubte la bona climatologia amb què comptem i la proximitat dels magatzems a l'escaló del moll.

 

 

 

CALAT MÀXIM
16 metres

EMMAGATZEMATGE
COBERT
50.000 m2

EMMAGATZEMATGE
DESCOBERT
50.000 m2

MOVIMENT
500.000 tones / 2015

 

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Informació comercial

Descarrega tríptic

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

 Daniel Cid

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1319

 

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Propers esdeveniments fires i jornades

Dijous 22 Febrer 2018
Dijous 22 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Encuentro Nacional Operadores Cereales (ENOC)
Auditorio de Zaragoza

Dilluns 26 Febrer 2018
Dimecres 28 Febrer 2018
00:00 - 00:00
Nou curs d'Oficial de Protecció d'Instal·lació Portuària (OPIP)
Arxiu del Port

Dilluns 5 Març 2018
Dijous 8 Març 2018
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global
Broward Country Convention Center

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS