Atrás

Ferrocarril

EL PORT DE TARRAGONA COM A ADMINISTRADOR FERROVIARI 

 

PUNTS DE CONNEXIÓ 
 

La Xarxa Ferroviària d'Interès General (RFIG) del Port de Tarragona, gestionada per l'Autoritat Portuària de Tarragona com a administrador ferroviari, disposa de dos punts de connexió física amb la RFIG administrada per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF):

Connexió 1: al centre de la fuita 56/62, coincident amb el PK 274/468 de la línia 210 de Miraflores a Tarragona

Connexió 2: a 18,544 metres abans del senyal SP, al costat del Port.

 

ÀMBIT D'ACTUACIÓ
 

Els punts de connexió funcional que delimiten l'àmbit d'actuació del Responsable de Circulació de Tarragona d'ADIF i del Responsable de Circulació del Port, es troben en:

Connexió 1: senyal 2745.

Connexió 2: senyal SP.

A través dels indicats punts d'accés es facilita el transport ferroviari a les diferents terminals del recinte portuari, tant les situades a la zona de ribera com les existents en els molls adossats al Dic de Llevant.
A la zona de servei del port es troben entre altres infraestructures la xarxa viària amb els seus accessos i es disposen les instal·lacions de seguretat, senyalització.
Per a la gestió de les operacions a la xarxa ferroviària interior del Port es disposa de les figures del Responsable de circulació i de l'Auxiliar de circulació, ambdues mitjançant acord comercial amb l'ADIF.

 

DOCUMENTACIÓ RELACIONADA AMB EL CONVENI DE CONNEXIÓ

 

A l'octubre de 2011 l'Autoritat Portuària va signar juntament amb l'ADIF i Ports de l'Estat el Conveni de connexió de les infraestructures ferroviàries del Port de Tarragona amb la xarxa ferroviària d'interès general administrada per l'ADIF. Constituint-se la Comissió de seguiment del Conveni al febrer de 2012. Així mateix, en compliment del citat Conveni, la Llei del Sector Ferroviari i legislació concordant l'Autoritat Portuària de Tarragona ha elaborat, entre una altra, la següent documentació:

 Sistema de gestió de la seguretat de la circulació (SGS)

Informació sobre la xarxa ferroviària (IRF)

Descarrega IRF

Informació relativa a la xarxa ferroviària (vies i desviaments) del Port de Tarragona

Descarrega plànol

Llibre de normes de circulació (LNCFP)

Descarrega LNCFP

Per a qualsevol consulta o ampliació de la informació ferroviària del Port de Tarragona us podeu adreçar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

INSTAL·LACIONS DE SERVEI

 

En aquest apartat es troben els enllaços a les pàgines web o la documentació i descripció de les instal·lacions de servei (IS) facilitats pels explotadors d'instal·lacions de servei (EIS) de les que són responsables.

 

Descripció instal·lacions de servei ferroviari

 
+ info
  

 

 

Mineral Terminal

 
+ info

Multipropose Terminal

 
+ info
  

 

 

Terminal

 
+ info

 

 

 

EL FERROCARRIL I LA INTERMODALITAT 

El Port de Tarragona fa una aposta clara per la intermodalitat per tal d'optimitzar la cadena logística i poder oferir un millor servei als seus clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat.

Intermodalitat

 
+ info

 

 

SEGUIU NAVEGANT - INFORMACIÓ RELACIONADA

SERVEIS PORTUARIS

 

Els serveis portuaris són les activitats de prestació necessària per a l'explotació del port i relacionades amb les operacions associades amb el tràfic marítim.

Anar a Serveis Portuaris

 

SOL·LICITUD DE SERVEIS 

Disposem de diverses eines per sol·licitar o comunicar formalment els serveis necessaris per al vaixell, mercaderia, o passatge durant la vostra estada en el nostre Port.

Anar a Sol·licitud de Serveis

 

SERVEIS COMERCIALS

Accediu als plecs de condicions i models de sol·licituds per a la realització d'aquestes activitats.

Anar a Serveis Comercials

 

DOMINI PÚBLIC

En aquest espai es descriuen i detallen les activitats en relació amb el domini públic portuari.

Anar a Domini Públic

 

TAXES I TARIFES

Consulteu els documents i normatives relacionades amb les liquidacions, cobrament i pagament de les activitats i gestions portuàries.

Anar a Taxes i Tarifes

 

COMUNITAT PORTUÀRIA 

Coneixeu les empreses que estan desenvolupant serveis portuaris i/o altres funcions relacionades amb les diverses activitats portuàries, degudament classificades.

Anar a Comunitat Portuària

 

 

 

Canals socials

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimecres 5 Mai 2021
Dijous 6 Mai 2021
15:00 - 18:30
III Agrifood International Congress

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS