Servei Lingüístic
Benvinguts a la pàgina web del Servei Lingüístic de Català del Port de Tarragona. Aquest servei:
Promou el coneixement i l'ús de la llengua catalana al Port de Tarragona
Facilita serveis d'assessorament i comunicació en llengua catalana
Si voleu fer-nos arribar qualsevol dubte, proposta, o suggeriment, ho podeu fer a:
Servei Lingüístic
977 259 400 | Ext. 1112
Comunicació i informació perquè el català sigui més present en l'àmbit portuari
i organitzacions de l'àmbit portuari
i organitzacions de l'àmbit portuari
els drets lingüístics
de materials
de la Direcció General de Política Lingüística
i en línia
ASSESORAMENT
Des del Servei Lingüístic de Català s'ofereix assessorament lingüístic als diversos col·lectius del Port de Tarragona amb la finalitat de millorar la qualitat lingüística dels textos que s'elaboren.
Assessorem especialment en termes de:
Consultes lingüístiques i terminològiques
Servei de revisió de textos
A continuació us presentem una relació d'eines que podeu utilitzar:
Traductors i correctors
Traductors automatitzats (llista)
Corrector Softcatalà
Corrector Maxigramar
Verificador de català per a Mac
Diccionaris generals i especialitzats
Diccionari de la llengua catalana (DIEC)
Diccionari de la llengua catalana multilingüe
Gran diccionari de la llengua catalana
Diccionaris.cat
Consultes lingüístiques i terminològiques
Optimot
Justiterm
Criteris del Departament de Justícia
FORMACIÓ
Servei Obert de Català del Port de Tarragona
El Servei Obert de Català (AOC) és un espai dotat amb recursos per a l’aprenentatge de la llengua catalana on l’aprenent pot definir l’horari, els objectius d’aprenentatge (curs autònom o suport a un curs presencial o en línia) i el ritme d’estudi. En pot fer ús tot el personal del Port de Tarragona. En aquest Servei hi ha una selecció dels principals materials d'autoaprenentatge de català, i ofereix la possibilitat d'aprendre català quan i com es vulgui, on l'usuari troba una sèrie de recursos i de materials per aprendre català i una assessora que l'orienta i l'aconsella. L'autoaprenentatge és un sistema pensat perquè aprengueu català amb més rapidesa, si desitgeu reciclar els vostres coneixements de la llengua catalana, mantenir els coneixements adquirits, si no disposeu d'un horari fix per estudiar, per a qui no ha trobat cap curs que li vagi bé per raons de lloc, horari, nivell, etc.
Recursos que hi podeu trobar: programes d'ordinador, cintes d'àudio i vídeo, llibres de consulta (gramàtiques i diccionaris), dictats enregistrats, fitxes d'exercicis autocorrectius, models i orientacions per preparar proves de català, mètodes d'autoavaluació.
Cercador de cursos presencials
Guia de cursos de llengua
DIFUSIÓ
NITS DE LA LLENGUA AL MÓN DIGITAL #ViquiLlengua7x7
Per primer cop, els set territoris de parla catalana participen a la VII Viquimarató de la llengua: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.
L'edició és en línia, del 6 al 13 de novembre, i està dedicada als lingüistes catalans. Es tracta de completar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre lingüistes, inclosos catalanòfils d’arreu del món.
A causa, de la pandèmia, la Viquimarató es desenvolupa en línia i, a més, es modifica la durada per passar a una setmana d’activitat a la xarxa, amb l’etiqueta #Viquillengua7x7. Organitzen el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia.
L’esdeveniment és gratuït però cal apuntar-s’hi prèviament enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Si la persona usuària ja té un compte a la Viquipèdia, es pot inscriure directament a la llista.
PLE PEL CATALÀ AL CAMP DE TARRAGONA
El Ple pel Català al Camp de Tarragona uneix un conjunt molt ampli d’institucions i entitats implicades en el foment de la llengua catalana, ja sigui a través de l’exercici de la seva activitat natural o bé donant-hi suport explícit.
En aquest segon grup hi ha, entre d'altres, l’Autoritat Portuària de Tarragona. La voluntat d'aquests organismes és contribuir a l’establiment d’un treball tan col·laboratiu com sigui possible en el sentit de compartir al màxim informació, experiències i recursos a fi de crear una xarxa de treball que alhora vagi tenint presència en el teixit social camp tarragoní.
VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

“Voluntariat per la Llengua” té per objectiu posar en contacte persones que volen practicar el català amb persones que volen dedicar unes hores del seu temps a ajudar-les a practicar-lo. D’aquesta manera, qui aprèn practica i el voluntari o voluntària s’acostuma a no canviar de llengua quan li parlen en una altra que no sigui el català. Al Port de Tarragona treballem, des del 3 de desembre de 2012, conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona en aquest programa.
Si desitgeu fer-vos voluntaris o voluntàries us podeu adreçar a aquest Servei Lingüístic.
Voluntariat per la Llengua
CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona dóna serveis d’assessorament, formació i dinamització en llengua catalana a l’Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès.
EXPOSICIÓ: "EL CATALÀ, LLENGUA D'EUROPA"


Del 19 de desembre de 2014 al 18 de gener de 2015, al vestíbul del Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona, s'hi va acollir l'exposició "Català, llengua d'Europa".
L'exposició girava entorn a un objectiu: mostrar el català com a una llengua europea moderna i oberta al món en diàleg amb altres llengües.
És una exposició itinerant que ja ha visitat diverses poblacions d'arreu del territori i ha estat organitzada pel Departament de Cultura (Direcció General de Política Lingüística) i pel Port de Tarragona.