Atrás

Project Cargo

Port de referència a la Mediterrània

El tràfic de project cargo és, en aquests moments, una aposta del nostre Port dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics.

El Port de Tarragona està consolidant el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja que comptem amb especialistes en tot tipus de transports i tenim personal qualificat que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació.

I, gràcies al fet que Tarragona compta amb el clúster químic més gran del sud d’Europa, aquest tipus de càrrega es beneficia de la potent pedrera de professionals provinents de la indústria auxiliar química de Tarragona.

Una elecció encertada

 

La infraestructura portuària tarragonina té una particularitat molt destacable: una excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i es facilita l'embarcament directe des del moll.

A més, té àmplies àrees operacionals amb una disponibilitat de 280.000 m2, rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària, que garanteix la logística de subministrament d'aquests projectes.

El calat de 16 metres de fondària fa la resta, ja que permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega conteneritzada.

Les grues multi propòsit amb capacitat de càrrega màxima de fins a 35 tones, permet dur a terme operatives de desenvolupament, realització i càrrega d'aquests tipus d'estructures durant quasi tot l'any, fent que Tarragona i en aquest cas concret el nostre port, sigui una localització perfecta per aquests projectes.

Tanmateix també té altres avantatges:

 Àmplies àrees operacionals en els molls

 Rampes ro-ro

Excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària

Serveis eficients i personal qualificat per a l'estiba i desestiba

Calat de 16 metres

 

Del Port de Tarragona al món

 

La construcció i assemblatge d'un projecte de "Project cargo" és altament especialitzat, podent durar uns 12 mesos de forma aproximada, i normalment necessita diferents embarcaments per exportar aquestes grans estructures metàl·liques a un altre país de destinació final.

En la realització i desenvolupament d'un d'aquests projectes, es necessiten al voltant d'1.500.000 hores de treball, arribant a ocupar en alguns projectes a més de 500 treballadors i treballadores, el que suposa un alt percentatge d'ocupació durant la construcció i materialització del projecte, sent la major part d'aquests llocs de treball, coberts per empreses i professionals del mateix territori amb capacitat i experiència contrastada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d'Europa.

Les estructures relacionades amb el sector i que tenen transcendència tant en l'àmbit nacional com internacional, són principalment la fabricació de grans estructures metàl·liques i de caldereria per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel·les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies, elements i estructures per a refineries, indústries petrolieres i petroquímiques, equips de refrigeració.

La destinació principal d'aquests projectes és: el nord d'Àfrica, el nord d'Europa i els Estats Units.

 

CALAT MÀXIM
16 metres

LÍNIA D'ATRACADA
3.500 metres

SUPERFÍCIE DESTINADA
280.000 m2

RAMPES RO-RO
11

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Mapa Port Tarragona

Descarrega

 

 

Breakbulk & Project Cargo

Descarrega tríptic

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

Leticia Morales

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1339

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Congrés Internacional

1 Octubre 2020
2 Octubre 2020
III Agrifood International Congress
Tinglado 1

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimarts 21 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Antwerp XL
Berlin ExpoCenter City

Dimarts 21 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Seatrade Cruise Global

Dijous 23 abril 2020
Dijous 23 abril 2020
00:00 - 00:00
Andalusian Commodity Exchange

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS