Atrás

Project Cargo

Port de referència a la Mediterrània

El tràfic de project cargo és, en aquests moments, una aposta del nostre Port dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics.

El Port de Tarragona està consolidant el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja que comptem amb especialistes en tot tipus de transports i tenim personal qualificat que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació.

La confluència de molts factors a Tarragona i l’aposta del port per aquest tipus de càrrega ha fet que s’incrementi el volum de projectes, havent-hi en l’actualitat projectes de tres empreses diferents en marxa.

Una elecció encertada

 

La infraestructura portuària tarragonina té una particularitat molt destacable: una excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i es facilita l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

A més, té àmplies àrees operacionals amb una disponibilitat de 280.000 m2, rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària, que garanteix la logística de subministrament d'aquests projectes.

El calat de 16 metres de fondària fa la resta, ja que permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega conteneritzada.

Les grues multi propòsit amb capacitat de càrrega màxima de fins a 35 tones, permet dur a terme operatives de desenvolupament, realització i càrrega d'aquests tipus d'estructures durant quasi tot l'any, fent que Tarragona i en aquest cas concret el nostre port, sigui una localització perfecta per aquests projectes.

La confluència d’aquests factors a Tarragona i l’aposta del port per aquest tipus de càrrega ha fet que s’incrementi el volum de projectes, havent-hi en l’actualitat projectes de tres empreses diferents en marxa.

Tanmateix també té altres avantatges:

 Àmplies àrees operacionals en els molls

 Rampes ro-ro

Excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària

Serveis eficients i personal qualificat per a l'estiba i desestiba

Calat de 16 metres

 

Del Port de Tarragona al món

 

 

La construcció i assemblatge d'un projecte de "Project cargo" és d’alta especialització, podent durar fins a 12 mesos i requerint grans calats, mà d’obra especialitzada i rampes pel procés de càrrega a vaixell.

En la realització i desenvolupament d'un d'aquests projectes, es necessiten al voltant d'1.500.000 hores de treball, arribant a ocupar en alguns projectes a més de 500 treballadors i treballadores, el que suposa un alt percentatge d'ocupació durant la construcció i materialització del projecte, sent la major part d'aquests llocs de treball, coberts per empreses i professionals del mateix territori amb capacitat i experiència contrastada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d'Europa.

Els projectes desenvolupats són normalment estructures metàl·liques i de caldereria per a plantes de cicle combinat, naus industrials, ponts i passarel·les, forns de centrals tèrmiques, grans dipòsits de gas, xemeneies, elements i estructures per a refineries, indústries petrolieres i petroquímiques, equips de refrigeració.

La destinació principal d'aquests projectes és: el nord d'Àfrica, el nord d'Europa i els Estats Units.

 

CALAT MÀXIM
16 metres

LÍNIA D'ATRACADA
3.500 metres

SUPERFÍCIE DESTINADA
280.000 m2

RAMPES RO-RO
11

 

ZONES PER A L'OPERATIVA D'AQUEST TRÀFIC
 

Mapa Port Tarragona

Descarrega

 

 

Breakbulk & Project Cargo

Descarrega tríptic

 

Contacte

 Departament Comercial i Desenvolupament de Negoci

Leticia Morales

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 +34 977 259 400 | Ext. 1339

 

ALTRES TRÀFICS

 

 

Congrés Internacional

5 Mai 2021
6 Mai 2021
15:00 - 18:30
III Agrifood International Congress

Propers esdeveniments fires i jornades

Dimecres 5 Mai 2021
Dijous 6 Mai 2021
15:00 - 18:30
III Agrifood International Congress

 

On som?

 

 

 

 

SABER-NE MÉS