Servei de Publicacions

 

 

 

Visita els nostres canals socials

 Canals socials Arxiu del Port

El Servei de Publicacions del Port de Tarragona va néixer el novembre de 2004 amb la voluntat d'aplegar i gestionar tota l'obra publicada que fins llavors havia desenvolupat el Port de Tarragona, així com d'establir els criteris a seguir en les publicacions de l'organisme, centrades en difondre el patrimoni marítim i portuari, dissenyant una imatge i una línia editorial pròpia i de qualitat.

El Servei de Publicacions organitza conjuntament amb l’Arxiu del Port el Premi d'Investigació Port de Tarragona que es convoca cada dos anys.

Premi d'Investigació

Més informació sobre el Premi d'Investigació a l'espai de l'Arxiu del Port. 
+ info

 

Des del seu inici, i conjuntament amb l'Arxiu del Port, el Servei de Publicacions ha desenvolupat l'intercanvi de publicacions, per donar sortida a les publicacions pròpies i alhora incorporar-ne d'altres per a la Biblioteca de l'Arxiu.

 

Biblioteca /Hemeroteca de l'Arxiu del Port

Feu una cerca a la Biblioteca de l'Arxiu del Port
+ info

 

 

 

​​ Per publicar al Port

 

Les diferents col·leccions de publicacions del Port de Tarragona estan obertes a totes les persones que vulguin aportar treballs que versin sobre temes marítims o portuaris en general, o del litoral de la demarcació de Tarragona en particular. Queda descartada, però, la novel·la o narrativa. Els treballs presentats han d’estar finalitzats, per tant, corregits els continguts lingüístics, històrics i/o tècnics. Aquesta condició és indispensable per tal de poder-los avaluar.

 

Avaluació

Els treballs presentats són sotmesos a una avaluació anònima efectuada per professionals del Port o externs, tot depenent de la temàtica a avaluar.

Propietat intel·lectual

Tot treball rebut es considera que els seus autors són els titulars originaris i exclusius dels drets patrimonials i morals del treball. En cas d’utilitzar obres alienes de manera parcial per a la creació del treball, s’ha d’adjuntar la corresponent autorització expressa.

D'igual procedir serà en el tema de les imatges que acompanyen el treball. L’autor/a allibera expressament de qualsevol responsabilitat ulterior a l’Autoritat Portuària de Tarragona per infracció legal, reglamentària o contractual comesa, obligant-se l’autor a reparar-li tot perjudici que resultés de la infracció d’aquests drets o d’altres.

Publicació del treball

La publicació del treball comporta que l’Autoritat Portuària de Tarragona, o tercers autoritzats per ella, exerceixi els drets de:

     Publicació, edició, reproducció, adaptació, distribució i venda dels exemplars editats, així com la disposició gratuïta al públic en general a través de la publicació digital.

     Aquesta autorització té caràcter no exclusiu, gratuït, indefinit, perpetu i no renovable, i implica que l’Autoritat Portuària de Tarragona queda alliberada de pagament o remuneració per l’exercici dels drets anteriorment esmentats.

Presentació del treball

Els treballs es podran presentar via missatge electrònic a:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

En el cos del missatge ha de constar:

     Títol del treball

     Adreça postal

     Adreça de missatgeria electrònica

     Nom i cognoms, de l’autor/a

     Telèfons de contacte

   En el mateix correu s’incorporarà un document en format word, lletra New Times Roman, a 12 punts, interlineat a 1,50 i amb una extensió màxima 2 pàgines, on consti:

         Currículum de l’autor, màxim una pàgina

         Sinopsi del treball, màxim una pàgina.

El treball, que també s’incorporarà en aquest missatge, s’haurà de presentar en format word; text justificat; lletra New Times Roman, a 12 punts; interlineat a 1,50; marges inferior i superior a 2,5 cm, dreta i esquerra a 3 cm.

No hi ha, inicialment, límit d’extensió; cal considerar, però, un mínim de 100 pàgines, sense tenir en compte l’espai de les imatges.

Les imatges i gràfics han d’anar incorporats al text, en el lloc que correspongui, en baixa resolució, i amb el peu explicatiu corresponent.

Les notes que incorpori el text han d’estar a peu de pàgina.

Pautes de correcció

Si el treball està escrit en català, caldrà presentar-lo segons els criteris de presentació, basant-se en  l’Institut d’Estudis Catalans”.

 

Institut d'Estudis Catalans

Pàgina oficial Institut d' Estudis Catalans 
+ info

Si el treball està escrit en castellà, s’haurà de lliurar corregit d’acord amb les normes de la “Ortografía de la lengua española” editada per la Reial Acadèmia Espanyola.

Ortografia de la llengua espanyola

Pàgina oficial d'Ortografia de la llengua espanyola 
+ info

 

 

 

 

 

  Servei de publicacions

     publicacions@porttarragona.cat

   977 259 400 | Ext. 5003

 

   Arxiu del Port

     arxiu@porttarragona.cat

    977 259 400 | De Ext. 5001 a  5006

     On és l'Arxiu del Port i el Servei de Publicacions