Atrás

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Items starting with E

EL SEXENIO DEMOCRÁTICO EN LA CIUDAD DE TARRAGONA (1868-1874)

EL SEXENIO DEMOCRÁTICO EN LA CIUDAD DE TARRAGONA (1868-1874)

Estudi que analitza la situació de la ciutat de Tarragona a la segona meitat del segle XIX, en el sexenni que va del 1868 al 1874, caracteritzat per una activitat comercial centrada en el comerç dels productes agrícoles, i on el port esdevé eix principal de l’economia de la ciutat.
El último viaje del Amiral de Kersain

El último viaje del Amiral de Kersain

Coincidint amb el primer centenari de l’acabament de la I Guerra Mundial, el derelicte de l’Amiral de Kersaint, enfonsat durant aquest període i que reposa a setanta-cinc metres de profunditat, ha estat explorat per primera vegada per descobrir la realitat d’aquell succés ocorregut en aigües del mar de l’Ebre. TV3 emeté un reportatge sobre aquesta exploració, Lo Vinater (nom amb què és conegut aquest vaixell a les Terres de l’Ebre), conduït pel mateix autor del llibre.

El vapor Anita. La història d'un mite

El vapor Anita. La història d'un mite

La història de l'Anita, la darrera embarcació de vapor que circulà pel curs baix de l’Ebre, l’únic riu navegable de Catalunya. Des del 1915, quan es posa en funcionament, fins que s’enfonsa, en la riuada de 1937, tot un món d’industrials, burgesos, obrers, mariners, pagesos, menestrals, excursionistes, etc., es mouen al seu voltant en diferents escenaris que passen entre Manresa, Puig-Reig, Barcelona, Tortosa i el Delta.
La seva edició coincidint amb el centenari de la seva construcció l’any passat (2015) ha fet renéixer l’esperit del “vaporet”, avui força mitificat, però vigent en l’ideari col·lectiu, no només de la gent de l’Ebre, sinó de tots aquells que algun cop s’han acostat a les Terres de l’Ebre.
El Port de Tarragona a través del seu Arxiu i Servei de Publicacions no han volgut deixar passar aquesta efemèride contribuint en l’edició del llibre i en la seva presentació i difusió, amb el benentès que les petites històries esdevenen grans històries i més si formen part de l’imaginari col·lectiu.
EL VIDRE EN MUSEUS DE LES COMARQUES DE TARRAGONA

EL VIDRE EN MUSEUS DE LES COMARQUES DE TARRAGONA

Catàleg que dóna a conèixer els objectes fets, en part o en la seva totalitat, amb vidre i qualsevulla de les modalitats o variants, i que estan exposats en els diferents museus de les comarques de Tarragona.
ELINA BROTHERUS

ELINA BROTHERUS

RECULL EXPOSICIÓ DEL TINGLADO 2 DEL MOLL DE COSTA (ELINA BROTHERUS)
ELS AGENTS PORTUARIS DE TARRAGONA (FINS A 1985)

ELS AGENTS PORTUARIS DE TARRAGONA (FINS A 1985)

Des del segle XIX al 1985, ens explica de forma didàctica el treball dels agent portuaris que actuaven en el Port de Tarragona, i en particular el de 16 agents fent un repàs a la trajectòria empresarial de cadascun d’ells.

ELS CASTELLARNAU SENYORS DEL FERRO

ELS CASTELLARNAU SENYORS DEL FERRO

Els castellarnau esdevenen senyors del ferro donada la seva activitat d’explotació de les fargues de Vall Ferrera, al Pallars Sobirà. Temps després traslladaran la comercialització a Tarragona. Del 1790 al 1836, Josep Anton de Castellarnau esdevingué tresorer de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona.
Els efectes de la I Guerra Mundial a la ciutat de Tarragona.

Els efectes de la I Guerra Mundial a la ciutat de Tarragona.

Cent anys després de l’inici de la I Guerra Mundial encara avui s’estan estudiant les seves conseqüències i influències en el moment actual. José Javier Ortega Artigot és un estudiós que s’ha endinsat en aquest període i en aquest moment històric i ens aporta la influència que tingué per a la ciutat de Tarragona, i també per al seu port, tot fent un repàs exhaustiu sobre el comerç, la societat, la cultura, el moviment obrer, l’economia, la presa de posició de la societat en cada un dels bàndols contendents...
<<  1 2 [34 5  >>  

Darreres publicacions

  Servei de publicacions

     publicacions@porttarragona.cat

   977 259 400 | Ext. 5003

 

   Arxiu del Port

     arxiu@porttarragona.cat

    977 259 400 | De Ext. 5001 a  5006

     On és l'Arxiu del Port i el Servei de Publicacions