El Port de Tarragona es presenta com a centre logístic del sector agroalimentari, a la Llotja de Cereals de Barcelona

El Port de Tarragona es presenta com a centre logístic del sector agroalimentari, a la Llotja de Cereals de Barcelona
10 Feb
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha pronunciat aquest migdia una conferència, en el marc de la jornada organitzada per la Llotja de Cereals de Barcelona, sota el títol “El Port de Tarragona, centre logístic del sector agroalimentari al Mediterrani‟. La jornada d’avui ha reunit a més d’un centenar d’assistents del teixit empresarial del sector agroalimentari d’arreu d‟Espanya.
 
Josep Andreu ha donat a conèixer el posicionament del Port de Tarragona com a hub (centre logístic i de distribució) del sector agroalimentari del Mediterrani, i és que aquest tràfic ha representat un 14,66% del volum total de mercaderies mogudes al Port durant 2015. A més, el Port de Tarragona és el port líder al Mediterrani en moviment d’agroalimentaris per davant de ports com Ravenna (Itàlia), Cartagena o València. A la zona d’influència més propera (hinterland) del Port de Tarragona que comprèn la zona de Lleida, la vall de l’Ebre i part d’Aragó i Castella produeix el 40% dels pinsos que es fabriquen en tot l’Estat, i la infraestructura portuària contribueix a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures que faciliten la importació.
“El valor afegit del Port de Tarragona és l’alta especialització de la comunitat portuària, així com les bones comunicacions terrestres, tant viaries com ferroviàries, al hinterland consumidor” ha destacat Andreu. En total són 560.702m2 de superfície al Port dedicada al tràfic de productes agroalimentaris i amb una capacitat d’emmagatzematge d’1,3 milions de tones. El Port de Tarragona compta amb cinc terminals especialitzades a moure aquest tipus de tràfic i la productivitat mitjana és de 500 tones mogudes/hora.
El Document d’aixecament sense papers (Levante sin papeles) agilita i optimitza la productivitat en la logística del transport. El Levante sin papeles és un sistema que elimina els tràmits duaners en paper i facilita la tramitació administrativa de control de mercaderies que han de sortir i entrar al port, reduint així el temps de gestió del servei.
El president del Port de Tarragona també ha afegit dades rellevants i que posen de manifest el volum i la importància del sector agroalimentari. Com per exemple, els 725.000 camions de mitjana a l’any, que entren i surten del Port, per transportar productes agroalimentaris a les zones de consum.
A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió entre la matèria primera que s’importa, per a alimentar l’oví i boví de la ramaderia del hinterland, y posteriorment s’exporten part d’aquests animals, també a través del Port de Tarragona, amb destinació països del nord d’Àfrica.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors