El Port de Tarragona es presenta com a centre logístic del sector agroalimentari, a la Llotja de Cereals de Barcelona

El Port de Tarragona es presenta com a centre logístic del sector agroalimentari, a la Llotja de Cereals de Barcelona
10 febrer
2016

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha pronunciat aquest migdia una conferència, en el marc de la jornada organitzada per la Llotja de Cereals de Barcelona, sota el títol “El Port de Tarragona, centre logístic del sector agroalimentari al Mediterrani‟. La jornada d’avui ha reunit a més d’un centenar d’assistents del teixit empresarial del sector agroalimentari d’arreu d‟Espanya.
 
Josep Andreu ha donat a conèixer el posicionament del Port de Tarragona com a hub (centre logístic i de distribució) del sector agroalimentari del Mediterrani, i és que aquest tràfic ha representat un 14,66% del volum total de mercaderies mogudes al Port durant 2015. A més, el Port de Tarragona és el port líder al Mediterrani en moviment d’agroalimentaris per davant de ports com Ravenna (Itàlia), Cartagena o València. A la zona d’influència més propera (hinterland) del Port de Tarragona que comprèn la zona de Lleida, la vall de l’Ebre i part d’Aragó i Castella produeix el 40% dels pinsos que es fabriquen en tot l’Estat, i la infraestructura portuària contribueix a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures que faciliten la importació.
“El valor afegit del Port de Tarragona és l’alta especialització de la comunitat portuària, així com les bones comunicacions terrestres, tant viaries com ferroviàries, al hinterland consumidor” ha destacat Andreu. En total són 560.702m2 de superfície al Port dedicada al tràfic de productes agroalimentaris i amb una capacitat d’emmagatzematge d’1,3 milions de tones. El Port de Tarragona compta amb cinc terminals especialitzades a moure aquest tipus de tràfic i la productivitat mitjana és de 500 tones mogudes/hora.
El Document d’aixecament sense papers (Levante sin papeles) agilita i optimitza la productivitat en la logística del transport. El Levante sin papeles és un sistema que elimina els tràmits duaners en paper i facilita la tramitació administrativa de control de mercaderies que han de sortir i entrar al port, reduint així el temps de gestió del servei.
El president del Port de Tarragona també ha afegit dades rellevants i que posen de manifest el volum i la importància del sector agroalimentari. Com per exemple, els 725.000 camions de mitjana a l’any, que entren i surten del Port, per transportar productes agroalimentaris a les zones de consum.
A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió entre la matèria primera que s’importa, per a alimentar l’oví i boví de la ramaderia del hinterland, y posteriorment s’exporten part d’aquests animals, també a través del Port de Tarragona, amb destinació països del nord d’Àfrica.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona