El Port de Tarragona continua creixent i mou 25 milions de tones fins setembre

El Port de Tarragona continua creixent i mou 25 milions de tones fins setembre
26 Oct
2015

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La infraestructura portuària registra un creixement del 7,1% de gener a setembre
Les exportacions augmenten un 20,4% fins el mes de setembre
El tràfic total de mercaderies del Port de Tarragona s'ha situat 24,7 milions de tones durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 7,1% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra és el resultat, principalment, de l'increment del tràfic exterior al Port de Tarragona (càrrega i descàrrega de mercaderies amb origen o destinacions ports internacionals).
Augment del comerç internacional
Durant aquests nou primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha augmentat l'exportació de mercaderies a destinacions internacionals en un 20,4% respecte gener-setembre del 2014. Així també la descàrrega de mercaderies, procedents de països internacionals, també ha augmentat fins 16,6 milions de tones, un 6,5% més que en el mateix període de l'any anterior.
El moviment d'automòbils augmenta un 88%
La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha manipulat 86.103 unitats, un 88% més que de gener a setembre del 2014. El moviment d'automòbils al Port segueix la tendència a l'alça dels últims mesos motivat tant per les importacions com per les exportacions. El mes de setembre ha estat especialment destacat pel que fa al moviment de vehicles amb gairebé 10.000 unitats, un 44,5% més que el mes de setembre de l'any passat.
El moviment de mercaderies del sector energètic augmenten un 10,8%
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquests tipus de tràfics el 2015 respecte l'any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta de ports mediterranis.
Durant els nou primers mesos de l'any les terminals portuàries han manipulat 17,7 milions de tones de productes energètics (principalment carbó, productes petrolífers, derivats i productes químics), un 10,8% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+297,8%), el petroli cru (+9,7%), la benzina (+58,4%) i altres productes petrolífers (+37%).
Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquestos cinc mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,6 milions tones. Els principals països de destinació de productes químics carregats al Port de Tarragona són Estats Units, Bèlgica i Ucraïna.
D'altra banda, el moviment de productes siderometal·lúrgics ha augmentat un 12%.
Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris
El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes de setembre la instal·lació portuària ha mogut 3,4 milions de tones de productes agroalimentaris, un 3,9% més que en el mateix període de l'any anterior. En aquest segment destaca l'increment del tràfic de cereals (+5,2%) i de pinsos i farratges (+19,8%), impulsat per l'augment de la importació majoritàriament d'Ucraïna i Argentina. Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d'influència) del Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l'Ebre i a Lleida.
Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l'Estat en quant a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.
D'altra banda, el tràfic de bestiar segueix la seva tendència a l'alça i el Port de Tarragona es posiciona com un port líder en el transport d'aquest tipus de tràfic. Fins el setembre s'han exportat 229.800 caps de bestiar des de la infraestructura portuària a països del nord d'Àfrica. Aquestes xifres representen un increment al voltant del 60% respecte gener-setembre de l'any anterior.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona