El Port de Tarragona continua creixent i mou 25 milions de tones fins setembre

El Port de Tarragona continua creixent i mou 25 milions de tones fins setembre
26 Oct
2015

La infraestructura portuària registra un creixement del 7,1% de gener a setembre
Les exportacions augmenten un 20,4% fins el mes de setembre
El tràfic total de mercaderies del Port de Tarragona s'ha situat 24,7 milions de tones durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 7,1% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra és el resultat, principalment, de l'increment del tràfic exterior al Port de Tarragona (càrrega i descàrrega de mercaderies amb origen o destinacions ports internacionals).
Augment del comerç internacional
Durant aquests nou primers mesos de l'any, el Port de Tarragona ha augmentat l'exportació de mercaderies a destinacions internacionals en un 20,4% respecte gener-setembre del 2014. Així també la descàrrega de mercaderies, procedents de països internacionals, també ha augmentat fins 16,6 milions de tones, un 6,5% més que en el mateix període de l'any anterior.
El moviment d'automòbils augmenta un 88%
La terminal del Port de Tarragona dedicada al tràfic de vehicles ha manipulat 86.103 unitats, un 88% més que de gener a setembre del 2014. El moviment d'automòbils al Port segueix la tendència a l'alça dels últims mesos motivat tant per les importacions com per les exportacions. El mes de setembre ha estat especialment destacat pel que fa al moviment de vehicles amb gairebé 10.000 unitats, un 44,5% més que el mes de setembre de l'any passat.
El moviment de mercaderies del sector energètic augmenten un 10,8%
El Port de Tarragona s'ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gas-oil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d'aquests tipus de tràfics el 2015 respecte l'any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans bucs petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta de ports mediterranis.
Durant els nou primers mesos de l'any les terminals portuàries han manipulat 17,7 milions de tones de productes energètics (principalment carbó, productes petrolífers, derivats i productes químics), un 10,8% més que en el mateix període de l'any anterior. Destaca el bon comportament del gas-oil (+297,8%), el petroli cru (+9,7%), la benzina (+58,4%) i altres productes petrolífers (+37%).
Pel que fa al moviment de productes químics, durant aquestos cinc mesos el Port de Tarragona ha mogut 1,6 milions tones. Els principals països de destinació de productes químics carregats al Port de Tarragona són Estats Units, Bèlgica i Ucraïna.
D'altra banda, el moviment de productes siderometal·lúrgics ha augmentat un 12%.
Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris
El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes de setembre la instal·lació portuària ha mogut 3,4 milions de tones de productes agroalimentaris, un 3,9% més que en el mateix període de l'any anterior. En aquest segment destaca l'increment del tràfic de cereals (+5,2%) i de pinsos i farratges (+19,8%), impulsat per l'augment de la importació majoritàriament d'Ucraïna i Argentina. Les empreses productores de pinsos estan ubicades en el hinterland (zona d'influència) del Port de Tarragona, concretament estan ubicades a la vall de l'Ebre i a Lleida.
Anualment, pel Port de Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana, essent el primer port de l'Estat en quant a tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges.
D'altra banda, el tràfic de bestiar segueix la seva tendència a l'alça i el Port de Tarragona es posiciona com un port líder en el transport d'aquest tipus de tràfic. Fins el setembre s'han exportat 229.800 caps de bestiar des de la infraestructura portuària a països del nord d'Àfrica. Aquestes xifres representen un increment al voltant del 60% respecte gener-setembre de l'any anterior.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!