"BCN World suposa una gran oportunitat per reforçar la nostra estratègia de creuers"

"BCN World suposa una gran oportunitat per reforçar la nostra estratègia de creuers"
21 Jan
2014

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha comparegut aquest matí en la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya que està tractant la modificació de la llei per a la instal·lació de BCN World al territori.
 
Josep Andreu ha iniciat la seva compareixença amb una breu explicació del posicionament del Port de Tarragona a Catalunya, i a la resta del conjunt de ports de l’Estat. Pel que fa a Catalunya, Andreu ha destacat la importància de les instal·lacions portuàries tarragonines fent referència a que dels 77 milions de tones que mouen anualment els ports catalans, el Port de Tarragona en mou 31 milions, i el Port de Barcelona 46 milions, la qual cosa suposa que la infraestructura portuària tarragonina mou el 40% del volum total anual dels ports catalans.
 
El president del Port de Tarragona també ha fet referència a les estratègies de creixement que es van aprovar, al 2011, en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Des del respecte i consolidació als tràfics tradicionals, es va decidir apostar per cinc línies estratègiques: projecció internacional; diversificació; aposta per la sostenibilitat; infraestructures estratègiques internes (ZAL, estació intermodal, moll de la química, entre d’altres) i externes, i entre les que ha destacat la necessitat de l’A27 i la connexió amb ample europeu amb el tercer fil com a solució provisional, i la línia Reus-Roda com a solució definitiva; i per últim, l’aposta pels creuers.
 
“BCN World té necessitats de creuers i ferris”
En aquesta línia, Josep Andreu ha reafirmat l’aposta decidida per convertir Tarragona en un destí de creuers. Amb la presentació de BCN World, el Port de Tarragona va creure oportú incorporar tècnics de BCN World l’any 2013, en el grup de treball ja existent, per col·laborar a impulsar l’arribada de creuers a Tarragona. El grup de treball està format pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, la Patronal de Turisme, l’Escola de Turisme de la URV, Port Aventura i BCN World.
 
Andreu ha analitzat la necessitat d’infraestructures i la futura demanada de BCN World de creuers i ferris. La qual cosa reforça l’aposta ferma del Port de Tarragona pel turisme de creuers.
 
Finalment, Josep Andreu ha manifestat que el Port de Tarragona està d’acord amb el projecte de BCN World donat que reforça el creixement i el desenvolupament del territori. I respon al model d’èxit aconseguit al territori com és l’equilibri entre indústria i turisme.
 
El president del Port de Tarragona ha respost a les preguntes que han realitzat els diputats. En resposta a la pregunta de com es pot treballar amb la gran competència de Barcelona respecte als creuers, Josep Andreu ha afirmat que el Port de Tarragona treballa amb un model de producte propi “treballem amb altres models de gestió de creuers alternatius” i ha posat l’exemple dels models del port de Palamós i Cartagena. En resposta a la pregunta de si el Port de Tarragona compta amb les infraestructures necessàries per a l’arribada de creuers regulars, Andreu ha admès que les infraestructures són limitades, però que abans de l’anunci de BCN World ja s’estava treballant en un projecte que doti el Port de Tarragona de noves infraestructures; així doncs, BCN World reafirma aquesta necessitat de nova infraestructura creuerística.
 
Per últim, contestant a la pregunta sobre si el Port de Tarragona treballa en una marca pròpia, el president ha avançat que en el termini aproximat d’un mes, el Port de Tarragona farà la presentació pública d’una marca pròpia de creuers, i que portarà el nom de Tarragona i també Costa Daurada.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona