"BCN World suposa una gran oportunitat per reforçar la nostra estratègia de creuers"

"BCN World suposa una gran oportunitat per reforçar la nostra estratègia de creuers"
21 Gen
2014

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha comparegut aquest matí en la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament de Catalunya que està tractant la modificació de la llei per a la instal·lació de BCN World al territori.
 
Josep Andreu ha iniciat la seva compareixença amb una breu explicació del posicionament del Port de Tarragona a Catalunya, i a la resta del conjunt de ports de l’Estat. Pel que fa a Catalunya, Andreu ha destacat la importància de les instal·lacions portuàries tarragonines fent referència a que dels 77 milions de tones que mouen anualment els ports catalans, el Port de Tarragona en mou 31 milions, i el Port de Barcelona 46 milions, la qual cosa suposa que la infraestructura portuària tarragonina mou el 40% del volum total anual dels ports catalans.
 
El president del Port de Tarragona també ha fet referència a les estratègies de creixement que es van aprovar, al 2011, en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Des del respecte i consolidació als tràfics tradicionals, es va decidir apostar per cinc línies estratègiques: projecció internacional; diversificació; aposta per la sostenibilitat; infraestructures estratègiques internes (ZAL, estació intermodal, moll de la química, entre d’altres) i externes, i entre les que ha destacat la necessitat de l’A27 i la connexió amb ample europeu amb el tercer fil com a solució provisional, i la línia Reus-Roda com a solució definitiva; i per últim, l’aposta pels creuers.
 
“BCN World té necessitats de creuers i ferris”
En aquesta línia, Josep Andreu ha reafirmat l’aposta decidida per convertir Tarragona en un destí de creuers. Amb la presentació de BCN World, el Port de Tarragona va creure oportú incorporar tècnics de BCN World l’any 2013, en el grup de treball ja existent, per col·laborar a impulsar l’arribada de creuers a Tarragona. El grup de treball està format pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, la Patronal de Turisme, l’Escola de Turisme de la URV, Port Aventura i BCN World.
 
Andreu ha analitzat la necessitat d’infraestructures i la futura demanada de BCN World de creuers i ferris. La qual cosa reforça l’aposta ferma del Port de Tarragona pel turisme de creuers.
 
Finalment, Josep Andreu ha manifestat que el Port de Tarragona està d’acord amb el projecte de BCN World donat que reforça el creixement i el desenvolupament del territori. I respon al model d’èxit aconseguit al territori com és l’equilibri entre indústria i turisme.
 
El president del Port de Tarragona ha respost a les preguntes que han realitzat els diputats. En resposta a la pregunta de com es pot treballar amb la gran competència de Barcelona respecte als creuers, Josep Andreu ha afirmat que el Port de Tarragona treballa amb un model de producte propi “treballem amb altres models de gestió de creuers alternatius” i ha posat l’exemple dels models del port de Palamós i Cartagena. En resposta a la pregunta de si el Port de Tarragona compta amb les infraestructures necessàries per a l’arribada de creuers regulars, Andreu ha admès que les infraestructures són limitades, però que abans de l’anunci de BCN World ja s’estava treballant en un projecte que doti el Port de Tarragona de noves infraestructures; així doncs, BCN World reafirma aquesta necessitat de nova infraestructura creuerística.
 
Per últim, contestant a la pregunta sobre si el Port de Tarragona treballa en una marca pròpia, el president ha avançat que en el termini aproximat d’un mes, el Port de Tarragona farà la presentació pública d’una marca pròpia de creuers, i que portarà el nom de Tarragona i també Costa Daurada.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona