El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural

El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural
28 May
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Arxiu del Port Tarragona ha programat dues activitats gratuïtes. Un taller de conservació de documents de gran format i una ruta guiada per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Les activitats es duran a terme durant la setmana del 3 al 9 de juny

El Port de Tarragona, concretament de la mà del seu Arxiu, celebra novament el dia Internacional dels Arxius el pròxim 9 de juny. Es tracta d’una celebració que es fa extensiva durant la Setmana dels Arxius, del 3 al 9 de juny, sota el lema ‘Som present, som històries’. Amb aquest motiu l’Arxiu del Port ha programat dues activitats culturals dirigides a un públic en general. Es tracta d’un taller de conservació de documents de gran format i d’una ruta guiada. Totes dues activitats són gratuïtes i cal fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

L’Arxiu del Port ha organitzat pel dia 3 de juny i el dimecres 5 de juny de 16h a 19h de la tarda, el ‘Taller de conservació de documents de gran format’ que impartirà la conservadora-restauradora, Anna Ferran Roig. L’Arxiu pretén amb aquestes sessions donar unes pautes bàsiques per poder conservar amb un grau òptim documents de gran format com ara cartells, mapes, plànols, fotografies grans, etc.

La segona activitat es durà a terme dissabte 8 de juny a les 10:30h. Es tracta d’una ruta guiada amb el títol ‘La gran pedrera’ que serà conduïda per l’arquitecte, Ramon Aloguín. L’itinerari sortirà de davant del teatre romà de Tarragona (carrer sant Magí) i anirà pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, per arribar al Palau de Congressos on es conserva la paret de la gran pedrera que va nodrir de matèria primera les obres de construcció del Port de Tarragona, entre finals dels segle XVIII i començaments del segle XX. Un indret, sens dubte importantíssim per a la història portuària i que les persones assistents podran conèixer de la mà d’Aloguín.

Es recorda que totes dues activitats són de caràcter gratuït, tot i que cal fer una reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ja que les places són limitades.

Setmana dels Arxius

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, data marcada pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) i a la qual se sumen cada any la majoria d’arxius del món, que aprofiten l’avinentesa per programar activitats amb la finalitat de donar a conèixer els centres i els fons que custodien a la ciutadania.

Els arxius catalans, des de fa uns anys promouen la Setmana Internacional dels Arxius que aquest any va del 3 al 9 de juny, amb el mateix objectiu: presentar propostes diverses per donar a conèixer els arxius als diferents públics.

El lema de la Setmana Internacional dels Arxius d’aquest any 2024 és ‘Som present, som històries’ per què els arxius custodien històries increïbles, moltes vegades encara per descobrir.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona