El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural

El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural
28 Maig
2024

L’Arxiu del Port Tarragona ha programat dues activitats gratuïtes. Un taller de conservació de documents de gran format i una ruta guiada per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Les activitats es duran a terme durant la setmana del 3 al 9 de juny

El Port de Tarragona, concretament de la mà del seu Arxiu, celebra novament el dia Internacional dels Arxius el pròxim 9 de juny. Es tracta d’una celebració que es fa extensiva durant la Setmana dels Arxius, del 3 al 9 de juny, sota el lema ‘Som present, som històries’. Amb aquest motiu l’Arxiu del Port ha programat dues activitats culturals dirigides a un públic en general. Es tracta d’un taller de conservació de documents de gran format i d’una ruta guiada. Totes dues activitats són gratuïtes i cal fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L’Arxiu del Port ha organitzat pel dia 3 de juny i el dimecres 5 de juny de 16h a 19h de la tarda, el ‘Taller de conservació de documents de gran format’ que impartirà la conservadora-restauradora, Anna Ferran Roig. L’Arxiu pretén amb aquestes sessions donar unes pautes bàsiques per poder conservar amb un grau òptim documents de gran format com ara cartells, mapes, plànols, fotografies grans, etc.

La segona activitat es durà a terme dissabte 8 de juny a les 10:30h. Es tracta d’una ruta guiada amb el títol ‘La gran pedrera’ que serà conduïda per l’arquitecte, Ramon Aloguín. L’itinerari sortirà de davant del teatre romà de Tarragona (carrer sant Magí) i anirà pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, per arribar al Palau de Congressos on es conserva la paret de la gran pedrera que va nodrir de matèria primera les obres de construcció del Port de Tarragona, entre finals dels segle XVIII i començaments del segle XX. Un indret, sens dubte importantíssim per a la història portuària i que les persones assistents podran conèixer de la mà d’Aloguín.

Es recorda que totes dues activitats són de caràcter gratuït, tot i que cal fer una reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., ja que les places són limitades.

Setmana dels Arxius

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, data marcada pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) i a la qual se sumen cada any la majoria d’arxius del món, que aprofiten l’avinentesa per programar activitats amb la finalitat de donar a conèixer els centres i els fons que custodien a la ciutadania.

Els arxius catalans, des de fa uns anys promouen la Setmana Internacional dels Arxius que aquest any va del 3 al 9 de juny, amb el mateix objectiu: presentar propostes diverses per donar a conèixer els arxius als diferents públics.

El lema de la Setmana Internacional dels Arxius d’aquest any 2024 és ‘Som present, som històries’ per què els arxius custodien històries increïbles, moltes vegades encara per descobrir.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona