El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural

El Port de Tarragona celebra la setmana dels Arxius amb nova programació cultural
28 May
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Arxiu del Port Tarragona ha programat dues activitats gratuïtes. Un taller de conservació de documents de gran format i una ruta guiada per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Les activitats es duran a terme durant la setmana del 3 al 9 de juny

El Port de Tarragona, concretament de la mà del seu Arxiu, celebra novament el dia Internacional dels Arxius el pròxim 9 de juny. Es tracta d’una celebració que es fa extensiva durant la Setmana dels Arxius, del 3 al 9 de juny, sota el lema ‘Som present, som històries’. Amb aquest motiu l’Arxiu del Port ha programat dues activitats culturals dirigides a un públic en general. Es tracta d’un taller de conservació de documents de gran format i d’una ruta guiada. Totes dues activitats són gratuïtes i cal fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

L’Arxiu del Port ha organitzat pel dia 3 de juny i el dimecres 5 de juny de 16h a 19h de la tarda, el ‘Taller de conservació de documents de gran format’ que impartirà la conservadora-restauradora, Anna Ferran Roig. L’Arxiu pretén amb aquestes sessions donar unes pautes bàsiques per poder conservar amb un grau òptim documents de gran format com ara cartells, mapes, plànols, fotografies grans, etc.

La segona activitat es durà a terme dissabte 8 de juny a les 10:30h. Es tracta d’una ruta guiada amb el títol ‘La gran pedrera’ que serà conduïda per l’arquitecte, Ramon Aloguín. L’itinerari sortirà de davant del teatre romà de Tarragona (carrer sant Magí) i anirà pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, per arribar al Palau de Congressos on es conserva la paret de la gran pedrera que va nodrir de matèria primera les obres de construcció del Port de Tarragona, entre finals dels segle XVIII i començaments del segle XX. Un indret, sens dubte importantíssim per a la història portuària i que les persones assistents podran conèixer de la mà d’Aloguín.

Es recorda que totes dues activitats són de caràcter gratuït, tot i que cal fer una reserva prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., ja que les places són limitades.

Setmana dels Arxius

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, data marcada pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) i a la qual se sumen cada any la majoria d’arxius del món, que aprofiten l’avinentesa per programar activitats amb la finalitat de donar a conèixer els centres i els fons que custodien a la ciutadania.

Els arxius catalans, des de fa uns anys promouen la Setmana Internacional dels Arxius que aquest any va del 3 al 9 de juny, amb el mateix objectiu: presentar propostes diverses per donar a conèixer els arxius als diferents públics.

El lema de la Setmana Internacional dels Arxius d’aquest any 2024 és ‘Som present, som històries’ per què els arxius custodien històries increïbles, moltes vegades encara per descobrir.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona