El Port de Tarragona comença la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta històriques

El Port de Tarragona comença la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta històriques
27 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’objectiu d’aquesta restauració és exposar les embarcacions en unes plataformes del Museu del Port a partir del darrer trimestre de 2024

Els derelictes dels vaixells de fusta foren localitzats l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas a nivell de la Plaça dels Carros de Tarragona

El Port de Tarragona ha començat la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta dels segles XVII-XVIII dedicades a l’activitat portuària. Les restes de les embarcacions van ser trobades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas de tren de la Plaça dels Carros de la ciutat. Les dues embarcacions, denominades ‘1’ i ‘500’ foren traslladades al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Girona, per iniciar els tractaments de conservació. Aquests vaixells es traslladaran a Tarragona per a la seva definitiva restauració i muntatge, ja que durant les obres de remodelació del nou Museu del Port i del nou projecte museístic finalitzat el 2021, sempre el Port va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions. Aquestes s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu, en una plataforma a dos nivells per ser vistes totalment pel públic assistent al Museu. El Port de Tarragona preveu que durant el darrer trimestre de 2024 les embarcacions puguin exhibir-se definitivament al Museu del Port Tarragona.

El Port de Tarragona comença la restauració de dues embarcacions localitzades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas a nivell de la línia a València-Tarragona. Els derelictes dels vaixells van ser trobats a la Plaça dels Caros de Tarragona i van ser traslladats al Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya per a iniciar els tractaments de conservació.

L’adjudicació del projecte ha estat per a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions S.A.U., un negoci creat l’any 2001 especialitzat en diferents perfils de rehabilitacions. Les tasques han estat adjudicades amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA) i amb un termini previst de 8 mesos.

La incorporació d'aquests derelictes suposa incorporar patrimoni arqueològic al Museu del Port, fet que permet parlar de l'arqueologia subaquàtica, de gran importància per a la recuperació d'objectes que expliquen la nostra història marítima. La restauració dels elements que es van trobar amb les embarcacions ha permès conservar-los amb molt bones condicions.

Cal recordar que aviat farà un any que el Museu del Port va entrar a formar part del registre de Museus de la Generalitat, per la qual cosa encara pren més importància la incorporació d'aquesta tipologia de patrimoni.

Un espai reservat al Museu

Des que es van trobar aquestes embarcacions el Port de Tarragona ha treballat per tal de donar-les un espai al nou Museu del Port. Un Museu ideat amb un nou projecte museístic que va ser finalitzat durant 2021. Durant aquest procés de renovació total del Museu, el Port sempre va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions que s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona