El Port de Tarragona comença la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta històriques

El Port de Tarragona comença la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta històriques
27 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’objectiu d’aquesta restauració és exposar les embarcacions en unes plataformes del Museu del Port a partir del darrer trimestre de 2024

Els derelictes dels vaixells de fusta foren localitzats l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas a nivell de la Plaça dels Carros de Tarragona

El Port de Tarragona ha començat la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta dels segles XVII-XVIII dedicades a l’activitat portuària. Les restes de les embarcacions van ser trobades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas de tren de la Plaça dels Carros de la ciutat. Les dues embarcacions, denominades ‘1’ i ‘500’ foren traslladades al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Girona, per iniciar els tractaments de conservació. Aquests vaixells es traslladaran a Tarragona per a la seva definitiva restauració i muntatge, ja que durant les obres de remodelació del nou Museu del Port i del nou projecte museístic finalitzat el 2021, sempre el Port va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions. Aquestes s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu, en una plataforma a dos nivells per ser vistes totalment pel públic assistent al Museu. El Port de Tarragona preveu que durant el darrer trimestre de 2024 les embarcacions puguin exhibir-se definitivament al Museu del Port Tarragona.

El Port de Tarragona comença la restauració de dues embarcacions localitzades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas a nivell de la línia a València-Tarragona. Els derelictes dels vaixells van ser trobats a la Plaça dels Caros de Tarragona i van ser traslladats al Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya per a iniciar els tractaments de conservació.

L’adjudicació del projecte ha estat per a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions S.A.U., un negoci creat l’any 2001 especialitzat en diferents perfils de rehabilitacions. Les tasques han estat adjudicades amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA) i amb un termini previst de 8 mesos.

La incorporació d'aquests derelictes suposa incorporar patrimoni arqueològic al Museu del Port, fet que permet parlar de l'arqueologia subaquàtica, de gran importància per a la recuperació d'objectes que expliquen la nostra història marítima. La restauració dels elements que es van trobar amb les embarcacions ha permès conservar-los amb molt bones condicions.

Cal recordar que aviat farà un any que el Museu del Port va entrar a formar part del registre de Museus de la Generalitat, per la qual cosa encara pren més importància la incorporació d'aquesta tipologia de patrimoni.

Un espai reservat al Museu

Des que es van trobar aquestes embarcacions el Port de Tarragona ha treballat per tal de donar-les un espai al nou Museu del Port. Un Museu ideat amb un nou projecte museístic que va ser finalitzat durant 2021. Durant aquest procés de renovació total del Museu, el Port sempre va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions que s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona