Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim

Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim
14 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El de Tarragona és el primer port habilitat amb la unitat de UAS en funcionament i amb manual d’operacions propi

En aquesta jornada hi ha assistit membres caps de centres de Salvament Marítim de tot l’arc mediterrani

L’Autoritat Portuària de Tarragona organitza aquest dimecres 14 de febrer una jornada sobre drons portuaris que té per objecte donar a conèixer la metodologia d’ús de UAS (Unmanned Aerial System) al Port de Tarragona. A l’acte hi ha assistit els caps del centre de SASEMAR de l’arc mediterrani, juntament amb membres de la Seguretat Corporativa del Port de Barcelona i especialistes en la matèria.

El Port de Tarragona és el primer port certificat amb la unitat de vigilància operativa. La incorporació de les dues unitats de drons que va tenir lloc el segon semestre de 2023, ha permès una millora en les operatives ordinàries de control i vigilància del recinte portuari, el control mediambiental i el suport en la gestió d'emergències. Aquesta nova unitat de vigilància aèria ajuda a mantenir el lideratge de l'APT en gestió de la seguretat dins del conjunt del sistema portuari estatal.

La jornada que avui s’ha celebrat ha servit per presentar i donar a conèixer les capacitats dels mitjans aeris no tripulats i la seva integració en la seguretat quan hi ha una emergència on el personal no té accés per intervenir de forma directa.

A l’acte hi han assistit els caps de torre de Salvament Marítim de València, Barcelona, Cartagena, Tarragona i Castelló, els controladors de torre del centre de SASEMAR de Tarragona, membres de l’Autoritat Portuària de Barcelona, també especialistes en la matèria.

Avantatges dels drons

Els drons que compta el Port de Tarragona per a la seva seguretat presenten característiques diferents però complementàries. Per una banda, el dron més gran, el Mavic 300 RTK, està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i infraroja, així com d’una càmera tèrmica i de l’última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.

D’altra banda, el segon dron, el Mavic 2 Enterprise Advanced, és més petit i versàtil i està equipat amb una càmera visual d'alta definició, una càmera tèrmica, un focus i un altaveu, així com amb l'última tecnologia en sistemes de control i comandament.

El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació, així com personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.

Millora continua

Amb aquests aparells i les seves respectives titulacions per poder-los utilitzar, el Port de Tarragona segueix millorant en termes de seguretat, ja que contribueix a avaluar riscos, controlar el perímetre, inspeccionar exteriors zones de més difícil accés, i realitzar una vigilància passiva i activa, detectant riscos i amenaces i pot actuar en cas d'emergència,  fent la gestió de la seguretat i les emergències molt més eficaç, eficient, efectiva i, sobretot, segura.

L’Autoritat Portuària de Tarragona està treballant actualment en l’adquisició de nou equipament i software de gestió que permetrà millorar les prestacions de les unitats de drons en la seguretat portuària.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona