Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim

Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim
14 febrer
2024

El de Tarragona és el primer port habilitat amb la unitat de UAS en funcionament i amb manual d’operacions propi

En aquesta jornada hi ha assistit membres caps de centres de Salvament Marítim de tot l’arc mediterrani

L’Autoritat Portuària de Tarragona organitza aquest dimecres 14 de febrer una jornada sobre drons portuaris que té per objecte donar a conèixer la metodologia d’ús de UAS (Unmanned Aerial System) al Port de Tarragona. A l’acte hi ha assistit els caps del centre de SASEMAR de l’arc mediterrani, juntament amb membres de la Seguretat Corporativa del Port de Barcelona i especialistes en la matèria.

El Port de Tarragona és el primer port certificat amb la unitat de vigilància operativa. La incorporació de les dues unitats de drons que va tenir lloc el segon semestre de 2023, ha permès una millora en les operatives ordinàries de control i vigilància del recinte portuari, el control mediambiental i el suport en la gestió d'emergències. Aquesta nova unitat de vigilància aèria ajuda a mantenir el lideratge de l'APT en gestió de la seguretat dins del conjunt del sistema portuari estatal.

La jornada que avui s’ha celebrat ha servit per presentar i donar a conèixer les capacitats dels mitjans aeris no tripulats i la seva integració en la seguretat quan hi ha una emergència on el personal no té accés per intervenir de forma directa.

A l’acte hi han assistit els caps de torre de Salvament Marítim de València, Barcelona, Cartagena, Tarragona i Castelló, els controladors de torre del centre de SASEMAR de Tarragona, membres de l’Autoritat Portuària de Barcelona, també especialistes en la matèria.

Avantatges dels drons

Els drons que compta el Port de Tarragona per a la seva seguretat presenten característiques diferents però complementàries. Per una banda, el dron més gran, el Mavic 300 RTK, està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i infraroja, així com d’una càmera tèrmica i de l’última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.

D’altra banda, el segon dron, el Mavic 2 Enterprise Advanced, és més petit i versàtil i està equipat amb una càmera visual d'alta definició, una càmera tèrmica, un focus i un altaveu, així com amb l'última tecnologia en sistemes de control i comandament.

El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació, així com personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.

Millora continua

Amb aquests aparells i les seves respectives titulacions per poder-los utilitzar, el Port de Tarragona segueix millorant en termes de seguretat, ja que contribueix a avaluar riscos, controlar el perímetre, inspeccionar exteriors zones de més difícil accés, i realitzar una vigilància passiva i activa, detectant riscos i amenaces i pot actuar en cas d'emergència,  fent la gestió de la seguretat i les emergències molt més eficaç, eficient, efectiva i, sobretot, segura.

L’Autoritat Portuària de Tarragona està treballant actualment en l’adquisició de nou equipament i software de gestió que permetrà millorar les prestacions de les unitats de drons en la seguretat portuària.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona