Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim

Port Tarragona organitza una jornada sobre la formació de drons portuaris per a tècnics de Salvament Marítim
14 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El de Tarragona és el primer port habilitat amb la unitat de UAS en funcionament i amb manual d’operacions propi

En aquesta jornada hi ha assistit membres caps de centres de Salvament Marítim de tot l’arc mediterrani

L’Autoritat Portuària de Tarragona organitza aquest dimecres 14 de febrer una jornada sobre drons portuaris que té per objecte donar a conèixer la metodologia d’ús de UAS (Unmanned Aerial System) al Port de Tarragona. A l’acte hi ha assistit els caps del centre de SASEMAR de l’arc mediterrani, juntament amb membres de la Seguretat Corporativa del Port de Barcelona i especialistes en la matèria.

El Port de Tarragona és el primer port certificat amb la unitat de vigilància operativa. La incorporació de les dues unitats de drons que va tenir lloc el segon semestre de 2023, ha permès una millora en les operatives ordinàries de control i vigilància del recinte portuari, el control mediambiental i el suport en la gestió d'emergències. Aquesta nova unitat de vigilància aèria ajuda a mantenir el lideratge de l'APT en gestió de la seguretat dins del conjunt del sistema portuari estatal.

La jornada que avui s’ha celebrat ha servit per presentar i donar a conèixer les capacitats dels mitjans aeris no tripulats i la seva integració en la seguretat quan hi ha una emergència on el personal no té accés per intervenir de forma directa.

A l’acte hi han assistit els caps de torre de Salvament Marítim de València, Barcelona, Cartagena, Tarragona i Castelló, els controladors de torre del centre de SASEMAR de Tarragona, membres de l’Autoritat Portuària de Barcelona, també especialistes en la matèria.

Avantatges dels drons

Els drons que compta el Port de Tarragona per a la seva seguretat presenten característiques diferents però complementàries. Per una banda, el dron més gran, el Mavic 300 RTK, està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i infraroja, així com d’una càmera tèrmica i de l’última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.

D’altra banda, el segon dron, el Mavic 2 Enterprise Advanced, és més petit i versàtil i està equipat amb una càmera visual d'alta definició, una càmera tèrmica, un focus i un altaveu, així com amb l'última tecnologia en sistemes de control i comandament.

El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació, així com personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.

Millora continua

Amb aquests aparells i les seves respectives titulacions per poder-los utilitzar, el Port de Tarragona segueix millorant en termes de seguretat, ja que contribueix a avaluar riscos, controlar el perímetre, inspeccionar exteriors zones de més difícil accés, i realitzar una vigilància passiva i activa, detectant riscos i amenaces i pot actuar en cas d'emergència,  fent la gestió de la seguretat i les emergències molt més eficaç, eficient, efectiva i, sobretot, segura.

L’Autoritat Portuària de Tarragona està treballant actualment en l’adquisició de nou equipament i software de gestió que permetrà millorar les prestacions de les unitats de drons en la seguretat portuària.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors