El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona

El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona
06 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer amb un pressupost inicial de 46.000 euros (IVA exclòs)

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals

Aquest mes el Port de Tarragona ha licitat el projecte de ‘Subministrament i instal·lació d’estructures de regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona. El projecte contempla la millora i preservació de l’ecosistema marí a través del Parc Subaquàtic de Tarragona. El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer, es preveu un termini d'execució de 4 mesos per a la implementació completa del projecte amb un pressupost total de 46.000 euros (IVA exclòs).

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals, així com la promoció de la biodiversitat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís del Port de Tarragona amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient marí. A més, s'han destacat les accions similars emprades amb èxit en el passat, com la immersió de biòtops, que han contribuït significativament a la recuperació i la protecció dels hàbitats marins locals.

Es preveu establir un programa de recerca i monitoratge per avaluar l’eficàcia de les noves estructures de regeneració del fons marí i monitorar l’evolució de la biodiversitat i la salut dels hàbitats marins al llarg del temps. Aquestes noves estructures hauran de tenir un disseny específic amb les característiques adequades per afavorir la regeneració d’organismes marins i la captura de CO2.

El Port, també, busca col·laborar amb institucions científiques i persones expertes en el camp de la biologia marina per assegurar que les pràctiques implementades siguin basades en la ciència i tinguin un impacte positiu en l’ecosistema marí. Per altra banda, el Port a través del desenvolupament del Parc Subaquàtic pretén promoure l’esport sostenible i les activitats recreatives que permetin a les persones que visitin gaudir de la bellesa i la riquesa del medi marí sense causar danys a l’entorn.

Potenciant la recuperació del fons

Actualment es disposa d'un espai de gran valor ecològic annex al Dic de Llevant, el parc subaquàtic. Aquest espai està compost per antigues embarcacions de fusta i pedres d'escullera que amb el pas del temps han generat un ecosistema molt divers i ric. És un espai idoni per a potenciar la recuperació de l'ecosistema marí, aprofitant les funcions ecosistèmiques presents i buscant recuperar noves espècies. A més, en un espai tan favorable, existeix la possibilitat de provar tecnologia emergent i pionera per a la recuperació de l'ecosistema, que posteriorment servirà per a replicar les mateixes solucions en altres punts del litoral. Per a desenvolupar aquesta tasca, es requereix d'estructures adequades que afavoreixin la regeneració dels organismes marins i la captura i monitorització d'emissions de carboni.

Més informació

Per a més informació sobre la licitació i els requisits per a les propostes, es convida a consultar el web oficial del Port de Tarragona en aquest enllaç https://tuit.cat/9S6rL (Plataforma de contractació del sector públic).

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors