El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona

El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona
06 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer amb un pressupost inicial de 46.000 euros (IVA exclòs)

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals

Aquest mes el Port de Tarragona ha licitat el projecte de ‘Subministrament i instal·lació d’estructures de regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona. El projecte contempla la millora i preservació de l’ecosistema marí a través del Parc Subaquàtic de Tarragona. El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer, es preveu un termini d'execució de 4 mesos per a la implementació completa del projecte amb un pressupost total de 46.000 euros (IVA exclòs).

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals, així com la promoció de la biodiversitat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís del Port de Tarragona amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient marí. A més, s'han destacat les accions similars emprades amb èxit en el passat, com la immersió de biòtops, que han contribuït significativament a la recuperació i la protecció dels hàbitats marins locals.

Es preveu establir un programa de recerca i monitoratge per avaluar l’eficàcia de les noves estructures de regeneració del fons marí i monitorar l’evolució de la biodiversitat i la salut dels hàbitats marins al llarg del temps. Aquestes noves estructures hauran de tenir un disseny específic amb les característiques adequades per afavorir la regeneració d’organismes marins i la captura de CO2.

El Port, també, busca col·laborar amb institucions científiques i persones expertes en el camp de la biologia marina per assegurar que les pràctiques implementades siguin basades en la ciència i tinguin un impacte positiu en l’ecosistema marí. Per altra banda, el Port a través del desenvolupament del Parc Subaquàtic pretén promoure l’esport sostenible i les activitats recreatives que permetin a les persones que visitin gaudir de la bellesa i la riquesa del medi marí sense causar danys a l’entorn.

Potenciant la recuperació del fons

Actualment es disposa d'un espai de gran valor ecològic annex al Dic de Llevant, el parc subaquàtic. Aquest espai està compost per antigues embarcacions de fusta i pedres d'escullera que amb el pas del temps han generat un ecosistema molt divers i ric. És un espai idoni per a potenciar la recuperació de l'ecosistema marí, aprofitant les funcions ecosistèmiques presents i buscant recuperar noves espècies. A més, en un espai tan favorable, existeix la possibilitat de provar tecnologia emergent i pionera per a la recuperació de l'ecosistema, que posteriorment servirà per a replicar les mateixes solucions en altres punts del litoral. Per a desenvolupar aquesta tasca, es requereix d'estructures adequades que afavoreixin la regeneració dels organismes marins i la captura i monitorització d'emissions de carboni.

Més informació

Per a més informació sobre la licitació i els requisits per a les propostes, es convida a consultar el web oficial del Port de Tarragona en aquest enllaç https://tuit.cat/9S6rL (Plataforma de contractació del sector públic).

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona