El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona

El Port de Tarragona licita un projecte per a la regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona
06 febrer
2024

El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer amb un pressupost inicial de 46.000 euros (IVA exclòs)

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals

Aquest mes el Port de Tarragona ha licitat el projecte de ‘Subministrament i instal·lació d’estructures de regeneració del fons marí al Parc Subaquàtic de Tarragona. El projecte contempla la millora i preservació de l’ecosistema marí a través del Parc Subaquàtic de Tarragona. El termini per a la presentació de propostes és fins al 9 de febrer, es preveu un termini d'execució de 4 mesos per a la implementació completa del projecte amb un pressupost total de 46.000 euros (IVA exclòs).

El projecte té com a objectiu principal la restauració i la protecció dels ecosistemes marins locals, així com la promoció de la biodiversitat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís del Port de Tarragona amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient marí. A més, s'han destacat les accions similars emprades amb èxit en el passat, com la immersió de biòtops, que han contribuït significativament a la recuperació i la protecció dels hàbitats marins locals.

Es preveu establir un programa de recerca i monitoratge per avaluar l’eficàcia de les noves estructures de regeneració del fons marí i monitorar l’evolució de la biodiversitat i la salut dels hàbitats marins al llarg del temps. Aquestes noves estructures hauran de tenir un disseny específic amb les característiques adequades per afavorir la regeneració d’organismes marins i la captura de CO2.

El Port, també, busca col·laborar amb institucions científiques i persones expertes en el camp de la biologia marina per assegurar que les pràctiques implementades siguin basades en la ciència i tinguin un impacte positiu en l’ecosistema marí. Per altra banda, el Port a través del desenvolupament del Parc Subaquàtic pretén promoure l’esport sostenible i les activitats recreatives que permetin a les persones que visitin gaudir de la bellesa i la riquesa del medi marí sense causar danys a l’entorn.

Potenciant la recuperació del fons

Actualment es disposa d'un espai de gran valor ecològic annex al Dic de Llevant, el parc subaquàtic. Aquest espai està compost per antigues embarcacions de fusta i pedres d'escullera que amb el pas del temps han generat un ecosistema molt divers i ric. És un espai idoni per a potenciar la recuperació de l'ecosistema marí, aprofitant les funcions ecosistèmiques presents i buscant recuperar noves espècies. A més, en un espai tan favorable, existeix la possibilitat de provar tecnologia emergent i pionera per a la recuperació de l'ecosistema, que posteriorment servirà per a replicar les mateixes solucions en altres punts del litoral. Per a desenvolupar aquesta tasca, es requereix d'estructures adequades que afavoreixin la regeneració dels organismes marins i la captura i monitorització d'emissions de carboni.

Més informació

Per a més informació sobre la licitació i els requisits per a les propostes, es convida a consultar el web oficial del Port de Tarragona en aquest enllaç https://tuit.cat/9S6rL (Plataforma de contractació del sector públic).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona