Port Tarragona present a l’EPCA de Viena

Port Tarragona present a l’EPCA de Viena
29 Sep
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha estat present representant també ChemMed

L’equip comercial treballa en possibles vies de creixement per als tràfics portuaris

Una part de l’equip comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha estat desplaçat aquesta setmana a una de les fires més importants del sector petroquímic que es celebren a Europa. La presencia a Viena ha tingut com a objectiu de crear sinèrgies i treballar amb les més grans empreses dels diferents sectors per conèixer les últimes tendències i detectar noves oportunitats de negoci.

Gran nombre de trobades

El Port de Tarragona s’ha desplaçat fins a Viena per assistir a l’EPCA, la trobada més rellevant del sector petroquímic europeu, per la promoció del Clúster ChemMed i del Port de Tarragona, sobre els tràfics de líquids relacionats amb el sector energètic que es celebra de forma anual, i hi són presents les principals empreses del sector. 

L’equip que ha representat al Port de Tarragona ha acabat molt satisfet de les reunions que ha pogut reunir durant aquests dies. En total han aconseguit una vintena de reunions B2B amb diferents tipus d'empreses, on es va presentar el Port i el Clúster ChemMed i on van poder mostrar les potencialitats del sector a Tarragona.

De les reunions mantingudes a la capital austríaca es detecta un interès molt alt en diferents temes d’actualitat, tots ells relacionats amb la transició energètica, i el projectes que el Port està desenvolupament com la nova ZAL, l'arribada del tercer fil a Tarragona i les inversions previstes en ferrocarrils tant dins com fora de les instal·lacions portuàries, i l'impuls de l’hidrogen verd a través de la Vall de l'Hidrògen de Catalunya.

Sobre l’EPCA

L´Associació Petroquímica Europea (EPCA) és la principal xarxa empresarial i centre d´intercanvi de coneixements d´Europa per a la comunitat petroquímica mundial.

Aquesta trobada és un dels millors moments per a que la indústria es connecti, col·labori i innovi, servint com a centre de xarxes i coneixements per al diàleg i la innovació que dóna forma a la indústria i al món, com un aparador del lideratge i excel·lència empresarial, i una fàbrica d’idees per a avenços innovadors.

Més de 650 empreses de 48 països de tot el món formen d’aquesta comunitat: des de productors i proveïdors fins a clients, passant per proveïdors de serveis de cadena de subministrament i logística.

El Port Tarragona referent en líquids a doll

El Port de Tarragona és un hub mediterrani per a l'emmagatzematge i la distribució de productes líquids a doll que fa costat a la indústria local amb instal·lacions i infraestructures de primer nivell per a oferir un servei d'emmagatzematge.

L’àrea del Camp de Tarragona està considerada com un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les seves infraestructures permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tot tipus de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d’empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, genera una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat.

 

Treballant amb el VII Med Hub Day

El Port de Tarragona és també organitzador de diferents esdeveniments durant l’any. En aquests moments es troba treballant de ple en la preparació la setena edició del Med Hub Day, que es celebrarà els propers 9 i 10 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

L’edició que s’està confeccionant per enguany tindrà com a lema "Virant cap a ports hub més sostenibles", una temàtica de gran importància com s’ha pogut detectar durant aquests dies a l’EPCA i en concordança amb l'estratègia del Port de Tarragona.

El VII Med Hub Day ja té el programa definit i els primers ponents confirmats, com és el cas de María Sicília Salvadores, presidenta de European Hydrogen Backbone. Tothom qui vulgui participar pot registrar-se de forma gratuïta a https://www.eventbrite.es/e/vii-med-hub-day-tickets-689096876307.

 

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/liquids

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona