Port Tarragona present a l’EPCA de Viena

Port Tarragona present a l’EPCA de Viena
29 Sep
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha estat present representant també ChemMed

L’equip comercial treballa en possibles vies de creixement per als tràfics portuaris

Una part de l’equip comercial de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha estat desplaçat aquesta setmana a una de les fires més importants del sector petroquímic que es celebren a Europa. La presencia a Viena ha tingut com a objectiu de crear sinèrgies i treballar amb les més grans empreses dels diferents sectors per conèixer les últimes tendències i detectar noves oportunitats de negoci.

Gran nombre de trobades

El Port de Tarragona s’ha desplaçat fins a Viena per assistir a l’EPCA, la trobada més rellevant del sector petroquímic europeu, per la promoció del Clúster ChemMed i del Port de Tarragona, sobre els tràfics de líquids relacionats amb el sector energètic que es celebra de forma anual, i hi són presents les principals empreses del sector. 

L’equip que ha representat al Port de Tarragona ha acabat molt satisfet de les reunions que ha pogut reunir durant aquests dies. En total han aconseguit una vintena de reunions B2B amb diferents tipus d'empreses, on es va presentar el Port i el Clúster ChemMed i on van poder mostrar les potencialitats del sector a Tarragona.

De les reunions mantingudes a la capital austríaca es detecta un interès molt alt en diferents temes d’actualitat, tots ells relacionats amb la transició energètica, i el projectes que el Port està desenvolupament com la nova ZAL, l'arribada del tercer fil a Tarragona i les inversions previstes en ferrocarrils tant dins com fora de les instal·lacions portuàries, i l'impuls de l’hidrogen verd a través de la Vall de l'Hidrògen de Catalunya.

Sobre l’EPCA

L´Associació Petroquímica Europea (EPCA) és la principal xarxa empresarial i centre d´intercanvi de coneixements d´Europa per a la comunitat petroquímica mundial.

Aquesta trobada és un dels millors moments per a que la indústria es connecti, col·labori i innovi, servint com a centre de xarxes i coneixements per al diàleg i la innovació que dóna forma a la indústria i al món, com un aparador del lideratge i excel·lència empresarial, i una fàbrica d’idees per a avenços innovadors.

Més de 650 empreses de 48 països de tot el món formen d’aquesta comunitat: des de productors i proveïdors fins a clients, passant per proveïdors de serveis de cadena de subministrament i logística.

El Port Tarragona referent en líquids a doll

El Port de Tarragona és un hub mediterrani per a l'emmagatzematge i la distribució de productes líquids a doll que fa costat a la indústria local amb instal·lacions i infraestructures de primer nivell per a oferir un servei d'emmagatzematge.

L’àrea del Camp de Tarragona està considerada com un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les seves infraestructures permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tot tipus de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d’empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, genera una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat.

 

Treballant amb el VII Med Hub Day

El Port de Tarragona és també organitzador de diferents esdeveniments durant l’any. En aquests moments es troba treballant de ple en la preparació la setena edició del Med Hub Day, que es celebrarà els propers 9 i 10 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

L’edició que s’està confeccionant per enguany tindrà com a lema "Virant cap a ports hub més sostenibles", una temàtica de gran importància com s’ha pogut detectar durant aquests dies a l’EPCA i en concordança amb l'estratègia del Port de Tarragona.

El VII Med Hub Day ja té el programa definit i els primers ponents confirmats, com és el cas de María Sicília Salvadores, presidenta de European Hydrogen Backbone. Tothom qui vulgui participar pot registrar-se de forma gratuïta a https://www.eventbrite.es/e/vii-med-hub-day-tickets-689096876307.

 

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/liquids

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona