Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació

Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació
21 Apr
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’oferir una millor experiència als visitants i, al mateix temps, impulsar el sector comercial de Tarragona

La reunió també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant el Port de Tarragona amb l’objectiu de crear un ecosistema favorable per a la captació de talent

El Comitè Executiu de PIMEC Tarragona, encapçalat pel president Jordi Ciuraneta, s’ha reunit avui amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, amb l’objectiu d’oferir la seva col·laboració a l’APT i donar a conèixer les propostes de la patronal per promoure i consolidar el turisme de creuers a Tarragona i continuar treballant perquè la ciutat sigui una destinació turística de primer nivell en el món dels creuers. A més, durant la reunió s’ha abordat també la situació i evolució de la problemàtica amb els estibadors, entre d’altres temes rellevants per al territori i les pimes. Finalment, el president del port ha explicat el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant.

En el marc de la reunió, la patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’impulsar el sector comercial de Tarragona i, al mateix temps, oferir als turistes que visiten el territori una millor experiència. A més, s’ha posat sobre la taula la rellevància que té que la consolidació del turisme de creuers a Tarragona repercuteixi de forma directa i positiva en el turisme local. L’arribada de nous visitants al territori per mar és una oportunitat per augmentar el nombre de visites als grans atractius turístics de Tarragona. Per aquest motiu, la patronal ha destacat que cal treballar per potenciar el turisme local.

Durant la trobada, ambdues entitats han reiterat el compromís de col·laborar per assolir una solució per a la modernització de l’estiba al Port de Tarragona, que eviti riscos de congestió dels molls. La patronal comparteix els interessos i inquietuds dels agents de la cadena de subministrament pel passat episodi de congestió portuària arran dels problemes de descàrrega de vaixells per l’arribada de més d’un milió de tones de cereals el passat mes de desembre.

Economia blava

La trobada també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava en el que està treballant l’APT. Com a part d’aquest projecte, el Port de Tarragona dedicarà un espai a la 2a planta de la seva seu institucional per instal·lar-hi una acceleradora d’empreses. Aquestes rebran suport a canvi de desenvolupar solucions empresarials per als reptes d’innovació del Port i de la comunitat empresarial portuària. Així doncs, l’objectiu del projecte és crear un ecosistema favorable per a la captació de talent local i internacional i posar-lo en contacte amb el teixit empresarial portuari, de la ciutat i del conjunt del territori.

Al llarg de la reunió, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha destacat que el Port és clau per al desenvolupament del territori i ha mostrat la seva predisposició per treballar plegats i marcar accions per tal que el Port funcioni. “Si el port funciona, les empreses i el territori funcionaran. Cal tenir sempre en compte el territori i la seva realitat. Així doncs, demanem més sensibilitat en la contractació en relació a les pimes en els projectes de creuers per tal d’aconseguir que siguin projectes de territori i pel territori”, ha afirmat.

Per part seva, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha explicat que “el Port de Tarragona és un element clau per a l’impuls d’un economia més sostenible al Camp de Tarragona, obert a col·laborar amb el teixit empresarial i comercial del territori, en àmbits com la innovació, la digitalització i el foment de noves activitats a partir del repte de la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic”.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona