Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació

Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació
21 Abr
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’oferir una millor experiència als visitants i, al mateix temps, impulsar el sector comercial de Tarragona

La reunió també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant el Port de Tarragona amb l’objectiu de crear un ecosistema favorable per a la captació de talent

El Comitè Executiu de PIMEC Tarragona, encapçalat pel president Jordi Ciuraneta, s’ha reunit avui amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, amb l’objectiu d’oferir la seva col·laboració a l’APT i donar a conèixer les propostes de la patronal per promoure i consolidar el turisme de creuers a Tarragona i continuar treballant perquè la ciutat sigui una destinació turística de primer nivell en el món dels creuers. A més, durant la reunió s’ha abordat també la situació i evolució de la problemàtica amb els estibadors, entre d’altres temes rellevants per al territori i les pimes. Finalment, el president del port ha explicat el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant.

En el marc de la reunió, la patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’impulsar el sector comercial de Tarragona i, al mateix temps, oferir als turistes que visiten el territori una millor experiència. A més, s’ha posat sobre la taula la rellevància que té que la consolidació del turisme de creuers a Tarragona repercuteixi de forma directa i positiva en el turisme local. L’arribada de nous visitants al territori per mar és una oportunitat per augmentar el nombre de visites als grans atractius turístics de Tarragona. Per aquest motiu, la patronal ha destacat que cal treballar per potenciar el turisme local.

Durant la trobada, ambdues entitats han reiterat el compromís de col·laborar per assolir una solució per a la modernització de l’estiba al Port de Tarragona, que eviti riscos de congestió dels molls. La patronal comparteix els interessos i inquietuds dels agents de la cadena de subministrament pel passat episodi de congestió portuària arran dels problemes de descàrrega de vaixells per l’arribada de més d’un milió de tones de cereals el passat mes de desembre.

Economia blava

La trobada també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava en el que està treballant l’APT. Com a part d’aquest projecte, el Port de Tarragona dedicarà un espai a la 2a planta de la seva seu institucional per instal·lar-hi una acceleradora d’empreses. Aquestes rebran suport a canvi de desenvolupar solucions empresarials per als reptes d’innovació del Port i de la comunitat empresarial portuària. Així doncs, l’objectiu del projecte és crear un ecosistema favorable per a la captació de talent local i internacional i posar-lo en contacte amb el teixit empresarial portuari, de la ciutat i del conjunt del territori.

Al llarg de la reunió, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha destacat que el Port és clau per al desenvolupament del territori i ha mostrat la seva predisposició per treballar plegats i marcar accions per tal que el Port funcioni. “Si el port funciona, les empreses i el territori funcionaran. Cal tenir sempre en compte el territori i la seva realitat. Així doncs, demanem més sensibilitat en la contractació en relació a les pimes en els projectes de creuers per tal d’aconseguir que siguin projectes de territori i pel territori”, ha afirmat.

Per part seva, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha explicat que “el Port de Tarragona és un element clau per a l’impuls d’un economia més sostenible al Camp de Tarragona, obert a col·laborar amb el teixit empresarial i comercial del territori, en àmbits com la innovació, la digitalització i el foment de noves activitats a partir del repte de la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic”.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona