Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació

Reunió de PIMEC Tarragona amb el Port de Tarragona per a la definició d’àmbits de col·laboració en turisme i innovació
21 Abr
2023

La patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’oferir una millor experiència als visitants i, al mateix temps, impulsar el sector comercial de Tarragona

La reunió també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant el Port de Tarragona amb l’objectiu de crear un ecosistema favorable per a la captació de talent

El Comitè Executiu de PIMEC Tarragona, encapçalat pel president Jordi Ciuraneta, s’ha reunit avui amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, amb l’objectiu d’oferir la seva col·laboració a l’APT i donar a conèixer les propostes de la patronal per promoure i consolidar el turisme de creuers a Tarragona i continuar treballant perquè la ciutat sigui una destinació turística de primer nivell en el món dels creuers. A més, durant la reunió s’ha abordat també la situació i evolució de la problemàtica amb els estibadors, entre d’altres temes rellevants per al territori i les pimes. Finalment, el president del port ha explicat el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava que està impulsant.

En el marc de la reunió, la patronal ha refermat la seva aposta per crear una oferta comercial més atractiva amb la voluntat d’impulsar el sector comercial de Tarragona i, al mateix temps, oferir als turistes que visiten el territori una millor experiència. A més, s’ha posat sobre la taula la rellevància que té que la consolidació del turisme de creuers a Tarragona repercuteixi de forma directa i positiva en el turisme local. L’arribada de nous visitants al territori per mar és una oportunitat per augmentar el nombre de visites als grans atractius turístics de Tarragona. Per aquest motiu, la patronal ha destacat que cal treballar per potenciar el turisme local.

Durant la trobada, ambdues entitats han reiterat el compromís de col·laborar per assolir una solució per a la modernització de l’estiba al Port de Tarragona, que eviti riscos de congestió dels molls. La patronal comparteix els interessos i inquietuds dels agents de la cadena de subministrament pel passat episodi de congestió portuària arran dels problemes de descàrrega de vaixells per l’arribada de més d’un milió de tones de cereals el passat mes de desembre.

Economia blava

La trobada també ha servit per conèixer el projecte d’emprenedoria i creació d’empreses entorn a l’economia blava en el que està treballant l’APT. Com a part d’aquest projecte, el Port de Tarragona dedicarà un espai a la 2a planta de la seva seu institucional per instal·lar-hi una acceleradora d’empreses. Aquestes rebran suport a canvi de desenvolupar solucions empresarials per als reptes d’innovació del Port i de la comunitat empresarial portuària. Així doncs, l’objectiu del projecte és crear un ecosistema favorable per a la captació de talent local i internacional i posar-lo en contacte amb el teixit empresarial portuari, de la ciutat i del conjunt del territori.

Al llarg de la reunió, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha destacat que el Port és clau per al desenvolupament del territori i ha mostrat la seva predisposició per treballar plegats i marcar accions per tal que el Port funcioni. “Si el port funciona, les empreses i el territori funcionaran. Cal tenir sempre en compte el territori i la seva realitat. Així doncs, demanem més sensibilitat en la contractació en relació a les pimes en els projectes de creuers per tal d’aconseguir que siguin projectes de territori i pel territori”, ha afirmat.

Per part seva, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha explicat que “el Port de Tarragona és un element clau per a l’impuls d’un economia més sostenible al Camp de Tarragona, obert a col·laborar amb el teixit empresarial i comercial del territori, en àmbits com la innovació, la digitalització i el foment de noves activitats a partir del repte de la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic”.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors