El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull ‘Límits’ de Roser Oduber, una exposició singular

El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull ‘Límits’ de Roser Oduber, una exposició singular
06 May
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La mostra es va inaugurar ahir i restarà oberta fins al 3 de juliol de 2022

Ahir dijous es va inaugurar, a les 19 hores, l’exposició ‘Límits’ de la pintora i dibuixant de realisme precís, Roser Oduber, al Tinglado 1 del Moll de Costa, un espai emblemàtic que tradicionalment acull exposicions singulars i magnes.

L’exposició mostra l’evolució del treball artístic en una nova metodologia d'austeritat i primitivisme on la relació matèria-condició humana desemboca en un misticisme arrelat. El recurs a la metàfora mitològica i una remissió cosmològica constant evidencien un imperiós afany d'interpretació i examen de la realitat.

Les seves composicions càlides i terroses de figures insinuen un diàleg subtil entre la dimensió microcòsmica i la macrocòsmica.

Per a Anne Whiston Spirin “Architecture in the Landscape: twoaerd a Unified Vision” a Landscape Architecture, 80 (1990) “La nostra capacitat per transformar la Terra ha promogut la il·lusió que controlem la naturalesa, que d’alguna manera, estem separats d’ella (…). En l’actualitat, la nostra supervivència com a espècie depèn de la nostra capacitat per adaptar el nostre entorn a nous procediments”.

En l’exposició ‘Límits’, Obduber camina entre dos colors, blanc i vermell. Segons l’autora “A cada costat dos minerals, dues terres amb orígens comuns i temps diferents. Textures i llenguatges que conviuen fronterers de dos municipis Calders i Artés. Passeig i trànsit per molts habitants aliens a aquest canvi, transporten pedres i pols d’un lloc a l’altre, hibridant el paisatge”.

Una mostra on l’artista expressa el que allunya i apropa, amb les seves paraules “Límits i no límits de llocs i no llocs, per expressar allò que ens separa i ens agermana, la Terra”.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 5 de maig en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol de 2022.

Roser Oduber, artista i gestora cultural

Roser Oduber Muntañola (Panamà, 1957) és una artista i gestora cultural. Combina la seva vessant artística com la direcció del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç, de Calders, presideix l’Associació d’Artistes Visuals de la Catalunya Central. Va ser fundadora de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i n’ha estat presidenta del 2015 al 2021. Ha estat directora artística del Festival Jardins de Llum de Manresa, des del 2015, i darrerament del nou festival de Land art de l’Anella Verda de Manresa Microscòpies.

Oduber té obres en les millors col·leccions d’art contemporani nacional i internacional, i ha fet exposicions individuals en centres com l’espai Volart de la Fundació Vila Casas de Barcelona i també al Centre Cultural Casino de Manresa. Col·laboradora de projectes educatius com Arts, Mestres i Creació, organitzat amb el centre de recursos Pedagògics del Bages Moianes, la Fundació Universitària U-Manresa, la TAV-CC i el CACiS, compagina el seu treball artístic amb la gestió cultural i des de fa més de deu anys, organitza i gestiona exposicions en diferents espais de cultura. L’any 2021 va rebre el Premi Bages de Cultura pel seu activisme i impuls en la promoció de les arts visuals, la seva voluntat de fer arribar al màxim de gent possible projectes artístics construïts amb perspectiva de gènere i respecte per l’entorn.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona