‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones

‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones
08 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Museu del Port presenta una nova visita teatralitzada de la mà d’una consignatària de vaixells 

Avui, a les 18 hores, es presenta ‘Arxiu en clau feminista’ a l‘Arxiu del Port

El Teatret del Serrallo farà tastet poètic amb l’actuació de les dones de la Casa del Mar

Avui s’ha presentat al Museu del Port de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una nova activitat teatralitzada ‘Consignant vaixells’ que es durà a terme a l’interior de les seves instal·lacions renovades l’any 2021.

L’acte ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset,  i la presidenta de l’Associació Provincial de Consignataris de vaixells de Tarragona, Laura Ferrario

Tot i que la proposta d’activitats del Museu és àmplia, però cal idear-ne de noves per tal d’adequar-les a la nova museografia i,  per aquest motiu, el 8 de març és un bon moment per donar-la a conèixer.

Amb el títol ‘Consignant vaixells’, el personatge de l’Emília Mallol ens presenta a una consignatària actual del Port de Tarragona que explica la tasca que porta a terme el consignatari als ports per resoldre situacions de  l’armador i la mercaderia a carregar i/o descarregar. Ubicada la visita en un dels àmbits del Museu narra la relació que, al llarg de la història, han tingut amb alguns dels vaixells mostrats, així com d’activitats al port esportiu i, sobretot, la incorporació i especialització en el tràfic de mercaderies.

La figura del personatge femení ajuda a presentar activitats en professions que tradicionalment no han estat desenvolupades per dones i, atesa la coincidència amb el càrrec actual de la presidenta dels consignataris de Tarragona que també ha presentat l’acte, s’ha aprofitat l’avinentesa per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

L’activitat ha estat creada pel Museu del Port de Tarragona amb la col·laboració d’Auriga Serveis Culturals i posa a l’abast del públic la quotidianitat de l’àmbit portuari.

En l’acte s’ha presentat un tastet de l’activitat i el diumenge 13 de març, a les 12:30 hores, es farà  la primera visita teatralitzada gratuïta, oberta a tot el públic que faci reserva prèvia a museuport@porttarragona i, també en dates properes, com a una de les novetats de les propostes del #NouMuseuPortTarragona.

Conferència a l’Arxiu del Port: ‘Arxius en clau femenina’

També avui,  a les 18 hores, en el marc de les activitats programades pels diferents espais que conformen Port-Ciutat en el Dia Internacional de les Dones, l’Arxiu del Port organitza una conferència amb el títol ‘Arxius en clau feminista’.

La persona encarregada d’impartir-la és Remei Perpinyà, doctora en Història i màster en Arxivística, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de recerca de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB alhora que és membre del Grup de Recerca Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània (PICEC) i, actualment, investiga els arxius en clau de gènere.

Partint de la base que els arxius tenen el compromís social de conservar una memòria plural, i assegurar-se de custodiar fons que siguin representatius de les activitats de tots els col·lectius socials, cal constatar que aquest compromís no sempre es compleix perquè la memòria històrica de les dones està insuficientment representada en els arxius.

La conferència de Remei Perpinyà, que forma part del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, té lloc a  la sala d’actes de l’Arxiu del Port i és presentada per la periodista tarragonina Laura Casas. És una activitat gratuïta amb aforament limitat i es pot fer la reserva a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

El Teatret del Serrallo se suma al Dia Internacional de les Dones

I, seguint les iniciatives en el Dia Internacional de la Dona, el Teatret del Serrallo acollirà  en el seu emblemàtic escenari l’obra ‘Dones amb tots els ets i uts’ de les dones de la Casa del Mar. Sota aquest títol reivindicatiu, aquest col·lectiu faran tres petites actuacions en un ‘tastet poètic’ el dijous 17 de març, a les 17 h i a les 19 h. Aquestes dues funcions, que es tancaran amb l’actuació de la coral de l’entitat, són incloses en la Setmana Cultural de la Dona de la Casa del Mar. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir a l'oficina de la Casa del Mar. 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona