‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones

‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones
08 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Museu del Port presenta una nova visita teatralitzada de la mà d’una consignatària de vaixells 

Avui, a les 18 hores, es presenta ‘Arxiu en clau feminista’ a l‘Arxiu del Port

El Teatret del Serrallo farà tastet poètic amb l’actuació de les dones de la Casa del Mar

Avui s’ha presentat al Museu del Port de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una nova activitat teatralitzada ‘Consignant vaixells’ que es durà a terme a l’interior de les seves instal·lacions renovades l’any 2021.

L’acte ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset,  i la presidenta de l’Associació Provincial de Consignataris de vaixells de Tarragona, Laura Ferrario

Tot i que la proposta d’activitats del Museu és àmplia, però cal idear-ne de noves per tal d’adequar-les a la nova museografia i,  per aquest motiu, el 8 de març és un bon moment per donar-la a conèixer.

Amb el títol ‘Consignant vaixells’, el personatge de l’Emília Mallol ens presenta a una consignatària actual del Port de Tarragona que explica la tasca que porta a terme el consignatari als ports per resoldre situacions de  l’armador i la mercaderia a carregar i/o descarregar. Ubicada la visita en un dels àmbits del Museu narra la relació que, al llarg de la història, han tingut amb alguns dels vaixells mostrats, així com d’activitats al port esportiu i, sobretot, la incorporació i especialització en el tràfic de mercaderies.

La figura del personatge femení ajuda a presentar activitats en professions que tradicionalment no han estat desenvolupades per dones i, atesa la coincidència amb el càrrec actual de la presidenta dels consignataris de Tarragona que també ha presentat l’acte, s’ha aprofitat l’avinentesa per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

L’activitat ha estat creada pel Museu del Port de Tarragona amb la col·laboració d’Auriga Serveis Culturals i posa a l’abast del públic la quotidianitat de l’àmbit portuari.

En l’acte s’ha presentat un tastet de l’activitat i el diumenge 13 de març, a les 12:30 hores, es farà  la primera visita teatralitzada gratuïta, oberta a tot el públic que faci reserva prèvia a museuport@porttarragona i, també en dates properes, com a una de les novetats de les propostes del #NouMuseuPortTarragona.

Conferència a l’Arxiu del Port: ‘Arxius en clau femenina’

També avui,  a les 18 hores, en el marc de les activitats programades pels diferents espais que conformen Port-Ciutat en el Dia Internacional de les Dones, l’Arxiu del Port organitza una conferència amb el títol ‘Arxius en clau feminista’.

La persona encarregada d’impartir-la és Remei Perpinyà, doctora en Història i màster en Arxivística, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de recerca de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB alhora que és membre del Grup de Recerca Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània (PICEC) i, actualment, investiga els arxius en clau de gènere.

Partint de la base que els arxius tenen el compromís social de conservar una memòria plural, i assegurar-se de custodiar fons que siguin representatius de les activitats de tots els col·lectius socials, cal constatar que aquest compromís no sempre es compleix perquè la memòria històrica de les dones està insuficientment representada en els arxius.

La conferència de Remei Perpinyà, que forma part del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, té lloc a  la sala d’actes de l’Arxiu del Port i és presentada per la periodista tarragonina Laura Casas. És una activitat gratuïta amb aforament limitat i es pot fer la reserva a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

El Teatret del Serrallo se suma al Dia Internacional de les Dones

I, seguint les iniciatives en el Dia Internacional de la Dona, el Teatret del Serrallo acollirà  en el seu emblemàtic escenari l’obra ‘Dones amb tots els ets i uts’ de les dones de la Casa del Mar. Sota aquest títol reivindicatiu, aquest col·lectiu faran tres petites actuacions en un ‘tastet poètic’ el dijous 17 de març, a les 17 h i a les 19 h. Aquestes dues funcions, que es tancaran amb l’actuació de la coral de l’entitat, són incloses en la Setmana Cultural de la Dona de la Casa del Mar. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir a l'oficina de la Casa del Mar. 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona