‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones

‘Consignant vaixells’, la nova proposta teatralitzada al Museu del Port en el Dia Internacional de les Dones
08 Mar
2022

El Museu del Port presenta una nova visita teatralitzada de la mà d’una consignatària de vaixells 

Avui, a les 18 hores, es presenta ‘Arxiu en clau feminista’ a l‘Arxiu del Port

El Teatret del Serrallo farà tastet poètic amb l’actuació de les dones de la Casa del Mar

Avui s’ha presentat al Museu del Port de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una nova activitat teatralitzada ‘Consignant vaixells’ que es durà a terme a l’interior de les seves instal·lacions renovades l’any 2021.

L’acte ha anat a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset,  i la presidenta de l’Associació Provincial de Consignataris de vaixells de Tarragona, Laura Ferrario

Tot i que la proposta d’activitats del Museu és àmplia, però cal idear-ne de noves per tal d’adequar-les a la nova museografia i,  per aquest motiu, el 8 de març és un bon moment per donar-la a conèixer.

Amb el títol ‘Consignant vaixells’, el personatge de l’Emília Mallol ens presenta a una consignatària actual del Port de Tarragona que explica la tasca que porta a terme el consignatari als ports per resoldre situacions de  l’armador i la mercaderia a carregar i/o descarregar. Ubicada la visita en un dels àmbits del Museu narra la relació que, al llarg de la història, han tingut amb alguns dels vaixells mostrats, així com d’activitats al port esportiu i, sobretot, la incorporació i especialització en el tràfic de mercaderies.

La figura del personatge femení ajuda a presentar activitats en professions que tradicionalment no han estat desenvolupades per dones i, atesa la coincidència amb el càrrec actual de la presidenta dels consignataris de Tarragona que també ha presentat l’acte, s’ha aprofitat l’avinentesa per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

L’activitat ha estat creada pel Museu del Port de Tarragona amb la col·laboració d’Auriga Serveis Culturals i posa a l’abast del públic la quotidianitat de l’àmbit portuari.

En l’acte s’ha presentat un tastet de l’activitat i el diumenge 13 de març, a les 12:30 hores, es farà  la primera visita teatralitzada gratuïta, oberta a tot el públic que faci reserva prèvia a museuport@porttarragona i, també en dates properes, com a una de les novetats de les propostes del #NouMuseuPortTarragona.

Conferència a l’Arxiu del Port: ‘Arxius en clau femenina’

També avui,  a les 18 hores, en el marc de les activitats programades pels diferents espais que conformen Port-Ciutat en el Dia Internacional de les Dones, l’Arxiu del Port organitza una conferència amb el títol ‘Arxius en clau feminista’.

La persona encarregada d’impartir-la és Remei Perpinyà, doctora en Història i màster en Arxivística, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable de recerca de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB alhora que és membre del Grup de Recerca Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània (PICEC) i, actualment, investiga els arxius en clau de gènere.

Partint de la base que els arxius tenen el compromís social de conservar una memòria plural, i assegurar-se de custodiar fons que siguin representatius de les activitats de tots els col·lectius socials, cal constatar que aquest compromís no sempre es compleix perquè la memòria històrica de les dones està insuficientment representada en els arxius.

La conferència de Remei Perpinyà, que forma part del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’, té lloc a  la sala d’actes de l’Arxiu del Port i és presentada per la periodista tarragonina Laura Casas. És una activitat gratuïta amb aforament limitat i es pot fer la reserva a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Teatret del Serrallo se suma al Dia Internacional de les Dones

I, seguint les iniciatives en el Dia Internacional de la Dona, el Teatret del Serrallo acollirà  en el seu emblemàtic escenari l’obra ‘Dones amb tots els ets i uts’ de les dones de la Casa del Mar. Sota aquest títol reivindicatiu, aquest col·lectiu faran tres petites actuacions en un ‘tastet poètic’ el dijous 17 de març, a les 17 h i a les 19 h. Aquestes dues funcions, que es tancaran amb l’actuació de la coral de l’entitat, són incloses en la Setmana Cultural de la Dona de la Casa del Mar. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir a l'oficina de la Casa del Mar. 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors