Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona

Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona
03 Dec
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Des de la publicació a l’octubre fins al desembre, les activitats educatives rebran gairebé 850 infants

Sota la marca cultural Moll de Costa del Port de Tarragona es treballa per ampliar l’oferta educativa a estudiants de Secundària

El passat mes d’octubre, el Museu del Port, amb la seva marca cultural de Moll de Costa del Port de Tarragona va fer pública una nova oferta educativa en línia. Sota el títol ‘Educa Digital’ el Museu en només tres mesos preveu rebre gairebé 850 participants, concretament escolars d’Educació Infantil i Primària.

En declaracions de la responsable del Museu, Mercè Toldrà, ‘Estem força contentes i agraïdes per la bona acceptació que han tingut les 3 activitats que, a hores d’ara, conformen Educa Digital. Hem rebut comentaris molt positius que ens encoratgen a seguir treballant en aquesta línia. Volem donar les gràcies per la confiança dipositada en nosaltres i convidem a tots els centres i esplais a acompanyar-nos en aquest recorregut virtual.’

La proposta consisteix en tres activitats orientades a seduir la canalla i estimular el seu aprenentatge. La primera, l’Observatori Blau’ on els infants descobreixen, per una banda, els peixos que es poden pescar en aigües de Tarragona, per altra quins sistemes de pesca existeixen o en què consisteix una subhasta de peix, emblemàtica venda de peix a la Confraria de Pescadors a la Vila Marinera del Serrallo.

La segona de les activitats, ‘En sabràs la tira’ la canalla inicia un viatge per conèixer, mitjançant jocs interactius, un port pesquer, comercial i esportiu com el de Tarragona.

Per acabar, la proposta sota el títol ‘Una de pirates!’, la més demandada a hores d’ara pels centres, convida a l’alumnat a convertir-se en pirates i corsaris per esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

Per participar a l’Educa Digital, les escoles i esplais han de fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Cal afegir que al web https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/activitats-digitals es pot trobar informació detallada d’aquesta proposta i d’altres activitats pedagògiques organitzades per aquest espai cultural.

Tenint en compte la bona acollida d’aquesta iniciativa, el Port ja està treballant per oferir noves propostes adreçades a Educació Secundària.

El Museu es reinventa

Només durant l’any 2019, el Museu va rebre més de 30.000 persones, de les quals gairebé un 35% van ser visites a activitats pedagògiques, un 34% visites individuals o de grup i un 31,6% visites a la resta d’activitats programades.

Aquest any 2020, però, amb el Museu en obres i amb les limitacions per l’arribada de la pandèmia de la COVID 19 les visites han estat reduïdes per l’aplicació de les mesures preventives per evitar l’expansió de la pandèmia.

Per aquest motiu, el Museu del Port ha treballat per seguir oferint activitats que apropin el món de la mar a la ciutadania. L’adaptació a la situació actual i l’ús de les noves tecnologies han estat una oportunitat per reinventar els serveis educatius.

Per altra banda, la seu provisional del Museu, el Tinglado 2 del Moll de Costa, segueix convidant a fer un tomb per l’univers marítim dins d’un dels edificis on més s’ha conservat l’essència d’una antiga nau portuària. L’antiga nau reprodueix el discurs museístic mostrat fins ara al Museu, on es poden gaudir de peces amb una gran trajectòria històrica, com la barca Teresa, l’antic motor de la Torre Rellotge del Port o una reproducció del Far de la Banya dissenyada per un antic i estimat treballador del Port.

L’horari l’hivern del Tingaldo 2 és de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Cal afegir que els diumenges i festius l’horari d’obertura és d’11 h a 14 h i el dilluns romandrà tancat.

Sota el lema Vine al Port!, la institució fa una crida perquè tothom s’apropi i es deixi seduir per totes les possibilitats culturals, d’oci i d’esport que ofereix la façana marítima de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona