Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona

Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona
03 Dic
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Des de la publicació a l’octubre fins al desembre, les activitats educatives rebran gairebé 850 infants

Sota la marca cultural Moll de Costa del Port de Tarragona es treballa per ampliar l’oferta educativa a estudiants de Secundària

El passat mes d’octubre, el Museu del Port, amb la seva marca cultural de Moll de Costa del Port de Tarragona va fer pública una nova oferta educativa en línia. Sota el títol ‘Educa Digital’ el Museu en només tres mesos preveu rebre gairebé 850 participants, concretament escolars d’Educació Infantil i Primària.

En declaracions de la responsable del Museu, Mercè Toldrà, ‘Estem força contentes i agraïdes per la bona acceptació que han tingut les 3 activitats que, a hores d’ara, conformen Educa Digital. Hem rebut comentaris molt positius que ens encoratgen a seguir treballant en aquesta línia. Volem donar les gràcies per la confiança dipositada en nosaltres i convidem a tots els centres i esplais a acompanyar-nos en aquest recorregut virtual.’

La proposta consisteix en tres activitats orientades a seduir la canalla i estimular el seu aprenentatge. La primera, l’Observatori Blau’ on els infants descobreixen, per una banda, els peixos que es poden pescar en aigües de Tarragona, per altra quins sistemes de pesca existeixen o en què consisteix una subhasta de peix, emblemàtica venda de peix a la Confraria de Pescadors a la Vila Marinera del Serrallo.

La segona de les activitats, ‘En sabràs la tira’ la canalla inicia un viatge per conèixer, mitjançant jocs interactius, un port pesquer, comercial i esportiu com el de Tarragona.

Per acabar, la proposta sota el títol ‘Una de pirates!’, la més demandada a hores d’ara pels centres, convida a l’alumnat a convertir-se en pirates i corsaris per esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

Per participar a l’Educa Digital, les escoles i esplais han de fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. Cal afegir que al web https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/activitats-digitals es pot trobar informació detallada d’aquesta proposta i d’altres activitats pedagògiques organitzades per aquest espai cultural.

Tenint en compte la bona acollida d’aquesta iniciativa, el Port ja està treballant per oferir noves propostes adreçades a Educació Secundària.

El Museu es reinventa

Només durant l’any 2019, el Museu va rebre més de 30.000 persones, de les quals gairebé un 35% van ser visites a activitats pedagògiques, un 34% visites individuals o de grup i un 31,6% visites a la resta d’activitats programades.

Aquest any 2020, però, amb el Museu en obres i amb les limitacions per l’arribada de la pandèmia de la COVID 19 les visites han estat reduïdes per l’aplicació de les mesures preventives per evitar l’expansió de la pandèmia.

Per aquest motiu, el Museu del Port ha treballat per seguir oferint activitats que apropin el món de la mar a la ciutadania. L’adaptació a la situació actual i l’ús de les noves tecnologies han estat una oportunitat per reinventar els serveis educatius.

Per altra banda, la seu provisional del Museu, el Tinglado 2 del Moll de Costa, segueix convidant a fer un tomb per l’univers marítim dins d’un dels edificis on més s’ha conservat l’essència d’una antiga nau portuària. L’antiga nau reprodueix el discurs museístic mostrat fins ara al Museu, on es poden gaudir de peces amb una gran trajectòria històrica, com la barca Teresa, l’antic motor de la Torre Rellotge del Port o una reproducció del Far de la Banya dissenyada per un antic i estimat treballador del Port.

L’horari l’hivern del Tingaldo 2 és de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Cal afegir que els diumenges i festius l’horari d’obertura és d’11 h a 14 h i el dilluns romandrà tancat.

Sota el lema Vine al Port!, la institució fa una crida perquè tothom s’apropi i es deixi seduir per totes les possibilitats culturals, d’oci i d’esport que ofereix la façana marítima de Tarragona.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona