Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona

Èxit de participació en les activitats en línia ‘Educa Digital’ del Museu del Port de Tarragona
03 Des
2020

Des de la publicació a l’octubre fins al desembre, les activitats educatives rebran gairebé 850 infants

Sota la marca cultural Moll de Costa del Port de Tarragona es treballa per ampliar l’oferta educativa a estudiants de Secundària

El passat mes d’octubre, el Museu del Port, amb la seva marca cultural de Moll de Costa del Port de Tarragona va fer pública una nova oferta educativa en línia. Sota el títol ‘Educa Digital’ el Museu en només tres mesos preveu rebre gairebé 850 participants, concretament escolars d’Educació Infantil i Primària.

En declaracions de la responsable del Museu, Mercè Toldrà, ‘Estem força contentes i agraïdes per la bona acceptació que han tingut les 3 activitats que, a hores d’ara, conformen Educa Digital. Hem rebut comentaris molt positius que ens encoratgen a seguir treballant en aquesta línia. Volem donar les gràcies per la confiança dipositada en nosaltres i convidem a tots els centres i esplais a acompanyar-nos en aquest recorregut virtual.’

La proposta consisteix en tres activitats orientades a seduir la canalla i estimular el seu aprenentatge. La primera, l’Observatori Blau’ on els infants descobreixen, per una banda, els peixos que es poden pescar en aigües de Tarragona, per altra quins sistemes de pesca existeixen o en què consisteix una subhasta de peix, emblemàtica venda de peix a la Confraria de Pescadors a la Vila Marinera del Serrallo.

La segona de les activitats, ‘En sabràs la tira’ la canalla inicia un viatge per conèixer, mitjançant jocs interactius, un port pesquer, comercial i esportiu com el de Tarragona.

Per acabar, la proposta sota el títol ‘Una de pirates!’, la més demandada a hores d’ara pels centres, convida a l’alumnat a convertir-se en pirates i corsaris per esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

Per participar a l’Educa Digital, les escoles i esplais han de fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Cal afegir que al web https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/activitats-digitals es pot trobar informació detallada d’aquesta proposta i d’altres activitats pedagògiques organitzades per aquest espai cultural.

Tenint en compte la bona acollida d’aquesta iniciativa, el Port ja està treballant per oferir noves propostes adreçades a Educació Secundària.

El Museu es reinventa

Només durant l’any 2019, el Museu va rebre més de 30.000 persones, de les quals gairebé un 35% van ser visites a activitats pedagògiques, un 34% visites individuals o de grup i un 31,6% visites a la resta d’activitats programades.

Aquest any 2020, però, amb el Museu en obres i amb les limitacions per l’arribada de la pandèmia de la COVID 19 les visites han estat reduïdes per l’aplicació de les mesures preventives per evitar l’expansió de la pandèmia.

Per aquest motiu, el Museu del Port ha treballat per seguir oferint activitats que apropin el món de la mar a la ciutadania. L’adaptació a la situació actual i l’ús de les noves tecnologies han estat una oportunitat per reinventar els serveis educatius.

Per altra banda, la seu provisional del Museu, el Tinglado 2 del Moll de Costa, segueix convidant a fer un tomb per l’univers marítim dins d’un dels edificis on més s’ha conservat l’essència d’una antiga nau portuària. L’antiga nau reprodueix el discurs museístic mostrat fins ara al Museu, on es poden gaudir de peces amb una gran trajectòria històrica, com la barca Teresa, l’antic motor de la Torre Rellotge del Port o una reproducció del Far de la Banya dissenyada per un antic i estimat treballador del Port.

L’horari l’hivern del Tingaldo 2 és de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Cal afegir que els diumenges i festius l’horari d’obertura és d’11 h a 14 h i el dilluns romandrà tancat.

Sota el lema Vine al Port!, la institució fa una crida perquè tothom s’apropi i es deixi seduir per totes les possibilitats culturals, d’oci i d’esport que ofereix la façana marítima de Tarragona.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors