El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles

El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles
09 Oct
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port de Tarragona puja una posició en comparació amb l’any anterior i també millora en la valoració general

El Port de Tarragona ha avançat una posició respecte l’any anterior i es situa entre els tres millors ports de l’Estat en tràfic de vehicles segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). El Port de Tarragona puja una posició i també millora en la valoració general en logística marítim-portuària en el tràfic de vehicles, col·locant-se per sobre de la mitjana del conjunt dels 8 ports espanyols que presten aquest tipus de servei, amb un 4,1 sobre 5.

L’ANFAC és membre de l’ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), una entitat que exerceix la representació dels 15 grans grups europeus d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos, i realitza aquesta enquesta de valoració de serveis portuaris a partir d’un qüestionari que han contestat un total 16 marques diferents de vehicles. Els resultats d’aquest informe mostren com Tarragona ha estat un dels tres ports, juntament amb Pasajes i Vigo, que han augmentat la seva puntuació.

Aquest augment ha permès que el Port de Tarragona se situï en tercera posició en el rànquing de l’ANFAC i es converteix en l’únic port de tot el sistema que millora la seva valoració en dos anys consecutius. Tarragona es col·loca per davant de València, el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles (583.255 vehicles), i de Barcelona (3,9 punts), líder de l’Estat espanyol en tràfic de vehicles, amb un moviment de 710.511 vehicles el 2019.

El moviment de vehicles també ha millorat per al Port de Tarragona, l’any 2018 es van moure un total de 191.912 vehicles i el 2019 la xifra va augmentar fins als 206.699, el que suposa un augment d’un 7,71%.

Un Port amb altes capacitats

L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir.

Per establir el rànquing dels ports amb moviment de vehicles, l'enquesta ANFAC es basa en la valoració d’elements considerats essencials en la prestació d’un servei portuari competitiu, d'acord amb els nivells de qualitat requerits pels fabricants per al transport marítim de vehicles. Els principals apartats valorats són el nivell d'implicació de l'Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la manipulació dels vehicles, entre d’altres.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona