El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles

El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles
09 Oct
2020

El Port de Tarragona puja una posició en comparació amb l’any anterior i també millora en la valoració general

El Port de Tarragona ha avançat una posició respecte l’any anterior i es situa entre els tres millors ports de l’Estat en tràfic de vehicles segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). El Port de Tarragona puja una posició i també millora en la valoració general en logística marítim-portuària en el tràfic de vehicles, col·locant-se per sobre de la mitjana del conjunt dels 8 ports espanyols que presten aquest tipus de servei, amb un 4,1 sobre 5.

L’ANFAC és membre de l’ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), una entitat que exerceix la representació dels 15 grans grups europeus d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos, i realitza aquesta enquesta de valoració de serveis portuaris a partir d’un qüestionari que han contestat un total 16 marques diferents de vehicles. Els resultats d’aquest informe mostren com Tarragona ha estat un dels tres ports, juntament amb Pasajes i Vigo, que han augmentat la seva puntuació.

Aquest augment ha permès que el Port de Tarragona se situï en tercera posició en el rànquing de l’ANFAC i es converteix en l’únic port de tot el sistema que millora la seva valoració en dos anys consecutius. Tarragona es col·loca per davant de València, el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles (583.255 vehicles), i de Barcelona (3,9 punts), líder de l’Estat espanyol en tràfic de vehicles, amb un moviment de 710.511 vehicles el 2019.

El moviment de vehicles també ha millorat per al Port de Tarragona, l’any 2018 es van moure un total de 191.912 vehicles i el 2019 la xifra va augmentar fins als 206.699, el que suposa un augment d’un 7,71%.

Un Port amb altes capacitats

L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir.

Per establir el rànquing dels ports amb moviment de vehicles, l'enquesta ANFAC es basa en la valoració d’elements considerats essencials en la prestació d’un servei portuari competitiu, d'acord amb els nivells de qualitat requerits pels fabricants per al transport marítim de vehicles. Els principals apartats valorats són el nivell d'implicació de l'Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la manipulació dels vehicles, entre d’altres.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors