El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles

El Port de Tarragona, tercer port de l’Estat més ben valorat en el tràfic de vehicles
09 Oct
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Port de Tarragona puja una posició en comparació amb l’any anterior i també millora en la valoració general

El Port de Tarragona ha avançat una posició respecte l’any anterior i es situa entre els tres millors ports de l’Estat en tràfic de vehicles segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC). El Port de Tarragona puja una posició i també millora en la valoració general en logística marítim-portuària en el tràfic de vehicles, col·locant-se per sobre de la mitjana del conjunt dels 8 ports espanyols que presten aquest tipus de servei, amb un 4,1 sobre 5.

L’ANFAC és membre de l’ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), una entitat que exerceix la representació dels 15 grans grups europeus d’automòbils, vehicles comercials, camions i autobusos, i realitza aquesta enquesta de valoració de serveis portuaris a partir d’un qüestionari que han contestat un total 16 marques diferents de vehicles. Els resultats d’aquest informe mostren com Tarragona ha estat un dels tres ports, juntament amb Pasajes i Vigo, que han augmentat la seva puntuació.

Aquest augment ha permès que el Port de Tarragona se situï en tercera posició en el rànquing de l’ANFAC i es converteix en l’únic port de tot el sistema que millora la seva valoració en dos anys consecutius. Tarragona es col·loca per davant de València, el segon port de l’Estat amb més moviment de vehicles (583.255 vehicles), i de Barcelona (3,9 punts), líder de l’Estat espanyol en tràfic de vehicles, amb un moviment de 710.511 vehicles el 2019.

El moviment de vehicles també ha millorat per al Port de Tarragona, l’any 2018 es van moure un total de 191.912 vehicles i el 2019 la xifra va augmentar fins als 206.699, el que suposa un augment d’un 7,71%.

Un Port amb altes capacitats

L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre “satisfactori” i “molt satisfactori”, dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir.

Per establir el rànquing dels ports amb moviment de vehicles, l'enquesta ANFAC es basa en la valoració d’elements considerats essencials en la prestació d’un servei portuari competitiu, d'acord amb els nivells de qualitat requerits pels fabricants per al transport marítim de vehicles. Els principals apartats valorats són el nivell d'implicació de l'Autoritat Portuària, la gestió dels tràmits duaners, l’accessibilitat al port, l’estat de les zones de dipòsit, l’agilitat en la gestió i la manipulació dels vehicles, entre d’altres.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona