El Port de Tarragona marca nous rècords en tràfics de productes petroquímics i agroalimentaris

El Port de Tarragona marca nous rècords en tràfics de productes petroquímics i agroalimentaris
21 Oct
2019

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les dades acumulades de setembre marquen xifres rècord en cru de petroli i cereals, entre d’altres

El tràfic de vehicles ja ha crescut un 13,4% de setembre 2018 a setembre 2019

El Port de Tarragona marca nous rècords en diversos tràfics, segons les dades acumulades fetes públiques avui. Tres productes energètics (cru de petroli, benzina i gasos energètics del petroli) i un producte agroalimentari (cereals i les seves farines) han marcat el resultat acumulat més alt des del 2004 i han contribuït als bons resultats registrats en el mes de setembre passat amb 25,12 milions de tones acumulades, el que resulta ser un 6,2% superior a 2018.

El cru de petroli registra unes dades acumulades de gairebé 7,5 milions de tones, un increment del 9,6% respecte al 2018. En la mateixa línia, la benzina (1 milió de tones) i els gasos energètics del petroli (1,5 milions de tones) marquen registres amb un augment del 889,5% i 26,0% d’increment respectivament, en comparació a les dades acumulades al setembre de 2018. Aquests bons resultats també es veuen reflectits en un altre tràfic, el de cereals amb les seves farines, que marca un rècord amb 2,8 milions de tones, un 6,5% superior al mateix període de 2018. En tots els casos, són els millors resultats en els darrers 15 anys, des de l’any 2004.

D’altra banda, el Port de Tarragona segueix registrant un augment en tràfic de vehicles. La xifra acumulada d’aquest producte és de gairebé 159.000 vehicles, de setembre 2018 a setembre 2019, la qual cosa representa un increment del 13,4% respecte de la xifra acumulada registrada el 2018.

Un mes de setembre positiu

El mes de setembre ha significat un moviment de 2,81 milions de tones en el tràfic marítim al Port de Tarragona. Aquesta xifra és superior als 2,67 milions de tones registrades al mes de setembre de 2018, la qual cosa suposa un creixement del 5,2%.

Els productes agroalimentaris, concretament els presentats en forma de de sòlids a dojo, són el que experimenten un major creixement amb un 77,6%, ja que passen dels 322.000 de setembre de 2018 a les 573.100 tones d’aquest setembre passat. Aquest augment dels agroalimentaris (en particular els cereals, com indicàvem abans) compensa el descens del tràfic de carbó i coc que disminueix al setembre en un 68,5% respecte el mes de setembre de 2018.

Per la seva part, els líquids a doll experimenten un creixement del 2,6% en conjunt. En aquest cas, el lleuger descens del cru de petroli en aquest mes de setembre 2019 compensa amb l’increment dels químics i adobs, amb 17,3% més respecte a setembre de 2018, i els altres productes petrolífers, amb un 19,4% d’increment respecte a setembre 2018.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona