El Port de Tarragona marca nous rècords en tràfics de productes petroquímics i agroalimentaris

El Port de Tarragona marca nous rècords en tràfics de productes petroquímics i agroalimentaris
21 Oct
2019

Les dades acumulades de setembre marquen xifres rècord en cru de petroli i cereals, entre d’altres

El tràfic de vehicles ja ha crescut un 13,4% de setembre 2018 a setembre 2019

El Port de Tarragona marca nous rècords en diversos tràfics, segons les dades acumulades fetes públiques avui. Tres productes energètics (cru de petroli, benzina i gasos energètics del petroli) i un producte agroalimentari (cereals i les seves farines) han marcat el resultat acumulat més alt des del 2004 i han contribuït als bons resultats registrats en el mes de setembre passat amb 25,12 milions de tones acumulades, el que resulta ser un 6,2% superior a 2018.

El cru de petroli registra unes dades acumulades de gairebé 7,5 milions de tones, un increment del 9,6% respecte al 2018. En la mateixa línia, la benzina (1 milió de tones) i els gasos energètics del petroli (1,5 milions de tones) marquen registres amb un augment del 889,5% i 26,0% d’increment respectivament, en comparació a les dades acumulades al setembre de 2018. Aquests bons resultats també es veuen reflectits en un altre tràfic, el de cereals amb les seves farines, que marca un rècord amb 2,8 milions de tones, un 6,5% superior al mateix període de 2018. En tots els casos, són els millors resultats en els darrers 15 anys, des de l’any 2004.

D’altra banda, el Port de Tarragona segueix registrant un augment en tràfic de vehicles. La xifra acumulada d’aquest producte és de gairebé 159.000 vehicles, de setembre 2018 a setembre 2019, la qual cosa representa un increment del 13,4% respecte de la xifra acumulada registrada el 2018.

Un mes de setembre positiu

El mes de setembre ha significat un moviment de 2,81 milions de tones en el tràfic marítim al Port de Tarragona. Aquesta xifra és superior als 2,67 milions de tones registrades al mes de setembre de 2018, la qual cosa suposa un creixement del 5,2%.

Els productes agroalimentaris, concretament els presentats en forma de de sòlids a dojo, són el que experimenten un major creixement amb un 77,6%, ja que passen dels 322.000 de setembre de 2018 a les 573.100 tones d’aquest setembre passat. Aquest augment dels agroalimentaris (en particular els cereals, com indicàvem abans) compensa el descens del tràfic de carbó i coc que disminueix al setembre en un 68,5% respecte el mes de setembre de 2018.

Per la seva part, els líquids a doll experimenten un creixement del 2,6% en conjunt. En aquest cas, el lleuger descens del cru de petroli en aquest mes de setembre 2019 compensa amb l’increment dels químics i adobs, amb 17,3% més respecte a setembre de 2018, i els altres productes petrolífers, amb un 19,4% d’increment respecte a setembre 2018.

 

Agroalimentaris

 
+ info
    

Tràfics

+ info

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors