Atrás

Innovació i projectes europeus

 

​​ Som-Inn Port

 

SOM-INN PORT, l'Ecosistema d'Innovació del Port de Tarragona

Des de l’Autoritat Portuària de Tarragona hem volgut impulsar la innovació oberta al Port de Tarragona, i és per aquesta raó, que hem creat Som-Inn Port, l’espai de col•laboració de la Comunitat Portuària i el conjunt dels nostres stakeholders, per innovar en processos, serveis i models de negoci del Port de Tarragona.
 

ACCEDIR A LA PÀGINA WEB

 

Si vols saber-ne més, entra a la web Som-Inn Port i a les xarxes socials de Som-Inn Port, o contacta amb el Departament d’Estudis i Innovació de l’Autoritat Portuària

Objectius

Impulsar la Innovació en els Processos i els Serveis que ofereix el Port de Tarragona als seus Clients.

Cooperar per generar i fer tangibles un elevat nombre d’idees i projectes innovadors d’interès comú.

Fomentar la Intel•ligència Colectiva i la Cultura de la Innovació.

Promoure internacionalment les capacitats innovadores del Port de Tarragona y dels membres de l’Ecosistema d’Innovació.

Realitzar Benchmarking per compartir coneixements, experiències i bones pràctiques en Innovació.

Fomentar el talent professional del Port de Tarragona i de tots els membres de l’Ecosistema d’Innovació.

Impulsar la participació en Projectes Europeus d’Innovació.

Generar una experiència única en innovació en l’àmbit portuari.


5  

Eixos clau d'innovació oberta

Vigilància competitiva: Grups d’exploració de tendències per identificar reptes d’innovació, dinamitzats a través d’una plataforma virtual col•laborativa.

Co-innovació a través del Design Thinking: Equips multidisciplinaris per dissenyar idees i conceptes enfocats a resoldre els reptes d’innovació de forma creativa, amb l’usuari al centre, amb el lideratge d’experts en Design Thinking.

Desenvolupament àgil de prototips: Programa de desenvolupament ràpid i validació àgil de prototips i pilots, derivats del procés de co-innovació, mitjançant la metodologia Sprint amb la participació de tècnics experts en prototipatge.

Formació en innovació corporativa: Programa de formació en innovació corporativa, dividia en diferents estadis (en base a la maduresa en innovació de cada organització), que ajudarà a cada entitat participant a desenvolupar la seva cultura i capacitats d’innovació pròpies.

Networking entre els membres de Som-Inn Port: Reunions de seguiment i networking entre els membres de l’Ecosistema d’Innovació per saber què estan fent els altres membres, compartir experiències, best practices, etc.

 

DADES DE CONTACTE 

    Som-Inn Port
     Passeig de l'Escullera s/n, 43004 Tarragona
     977 259 400 (Ext. 1210)
     Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

 

    Innovació i Projectes europeus

     innovacio@porttarragona.cat

     977 259 400 | Ext. 1210

PRESTACIÓ DE SERVEIS ESSENCIALS DEGUT A LA VAGA GENERAL A CATALUNYA  CONVOCADA EL 18 D'OCTUBRE DE 2019
 
 

18 / 10/ 2019

Tot el dia

A la vista de la vaga general convocada per al dia 18 d'octubrre de 2019  i d'acord amb la resolució de la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge de data 15 d'octubre de 2019 i, conforme el que s'estableix en Reial decret 58/1994, sobre l'obligació d'aquesta Autoritat Portuària de garantir la prestació dels Serveis Portuaris essencials definides en l'article 2 del citat Reial decret, s'informa del següent:

La vaga està convocada per la Intersindical-CSC i per la Intersindical Alternativa de Catalunya-IAC que afecta a les províncies de Catalunya.

La vaga s'ha convocat per el dia 18 d'octubre de 2019 des de les 00.00 hores fin les 24.00 hores.

  La convocatòria afecta a la totalitat dels treballadors/es  de les Autoritats Portuàries de Barcelona i Tarragona així com els treballadors/es que realitzen la seva activitat en els serveis portuaris d'aquests ports.

  A fi de garantir les seguretat en aquestes infraestructures portuàries i d'establir un mínim servei que permeti la mobilitat per la mateixa del transport marítim de persones i mercaderies, al mateix temps que es compagina amb el lliure exercici del dret de vaga dels treballadors/es.

Els serveis mínims que s'estableixen són:

Els de vigilància, control i seguretat necessaris per a garantir el 50%, arrodonit en excés, dels accessos d'entrada i sortida disponibles, així com per a garantir la seguretat en totes les instal·lacions portuàries.

Els imprescindibles per a garantir el desenvolupament normal del trànsit de passatgers i vehicles en règim de passatge, en els serveis mínims establerts en Marina Mercant (serveis de transport marítim). A més, hauran de quedar garantits els serveis a la resta de bucs de passatge que tingui prevista escala en el port.

El personal mínim imprescindible per a garantir el desenvolupament de les operacions que afectin mercaderies perilloses, inclosa l'estiba i desestiba, la permanència de la qual en el port pugui representar un risc greu per a persones o instal·lacions. Així mateix, el personal d'estiba i desestiba necessari per al corriment de càrregues o urgències de descàrrega per contingències imprevistes.

Els serveis de practicatge, remolc, amarri, estiba i desestiba, necessaris per a garantir els serveis mínims establerts per al transport marítim i aquelles situacions d'emergència o sinistres que així ho requereixin. En tot cas, aquests serveis hauran de prestar-se als bucs de passatge que tinguin prevista escala en el port.

Els serveis de senyalització marítima i sistemes d'ajuda a la navegació al 100%.

El personal de manteniment imprescindible per a l'adequada realització dels serveis mínims establerts.